MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam
Ciężko mi się wstawało z łóżka przez tą pogodę.
Czarnuszka fajnie, że już obiad zrobiony, dopiero muszę na zakupy żeby coś kupić na obiad. Obowiązkowo rosołek musi być.
Arizona fajnie, że poczułaś ruchy synka, oj też już bym chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:27
-
Magdzia88 wrote:Czy ktoras jeszcze nie czuje wyraznych ruchow ktorych jest pewna???? Mi od jakos 2 dni cisza...wczesniej cos mi sie zdawalo....ale teraz juz nie wiem.....nie mam pojecia....
Madzia spokojnie, nie masz się co martwić. Ja zaczęłam czuć ruchy dosyć wyraźnie od 17 tygodnia ciąży. Nie mam tak, że mały rusza się o tych samych porach jak w zegarku, fakt, że jest bardziej aktywny wieczorami jak już wezmę prysznic, posmaruje się kremami i położę trzymając ręce na brzuchu i jak jest cisza. Zaobserwowałam, że gdy mam bardzo aktywny dzień to wtedy nie czuję ruchów w ogóle nawet przez cały dzień, też się troszkę wtedy martwię, ale wiem, że tak czasami bywa, że dziecko jest mniej aktywne. Zauważyłam, że gdy jest w domu cisza, gdy np napiję się wody położę na kanapie z nogami ku górze wtedy też się rusza. Spróbuj może podobnie, zjedz jakiś owoc lub coś słodkiego, połóż się na plecach z nogami ku górze lub ugiętymi w kolanach i połóż dłonie na brzuszek tak dosyć nisko pod pępkiem i może coś poczujesz a jeśli nawet nie to nie masz się czym martwić bo prędzej czy później poczujesz znowu ruchy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:32
-
Marrtusia wrote:Magdzia,spokojnie,poczujesz w swoim tempie,jeszcze jest czas. Cos sie chyba martwisz troche:)
Cos pojawilo sie tydz temu przrz pare dni trwalo tz zauwazalam to...a
Tetaz nie wiem czy to bylo to...a jak tak to dlaczego teraz cisza....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:33
-
A u mnie dzisiaj słoneczko i niewiele chmurek
Ponoć ma być 17 stopni, także całkiem przyjemnie.
Ja te mutsy oglądałam wczoraj i jedyny problem jaki dla mnie był to to, że tylko ten Evo ma regulowaną wysokość rączki, a że ja niska jestem to pozostałe były za wysokie dla mnie. -
nick nieaktualnyMagdzia88 wrote:Yhyyyy martwie sie.... ;( tz wiem ze mam czas...ale jakos tak...
Tetaz nie wiem czy to bylo to...a jak tak to dlaczego teraz cisza....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:53
-
anuschka wrote:Popatrz może na mutsy igo, albo xlander xcite. Może akurat ci wpadnie w oko
Wczorajszy dzień i wozkowe gdańskie sklepy za mną. Moje typy odpadły, lacznie z x labderem i riko brano (dla mnie za ciężki i za wysoki przy 164 cm wzrostu). Stawiała jeszcze na Britax lub jade.
Generalnie stanęło między Peg Perego book plus a teutonia beyou elite. Jeszcze foteliki ichne musimy sprawdzić bo srawialismy na Recaro. Przy okazji dostałam adapter pasow Besafe. Rozbieżność cenowa pasów 170-270 zł za ten sam model. Szok
Tyle się wczoraj napisałam i mi zzarlo, wywalilo mnie z forum. Dziś kierunek Pepco bo tyle pusalyscieMatyldaG, taka_ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdzia88 wrote:Yhyyyy martwie sie.... ;( tz wiem ze mam czas...ale jakos tak...
Tetaz nie wiem czy to bylo to...a jak tak to dlaczego teraz cisza....
Ja jak zaczełam czuć to miałam tak, że dwa dni tylko poczułam, a potem miałam przerwę kilka dni. Bywają dni, że czuję tylko aby delikatnie dwa razy dziennie, a takie, że bardzo mocno. Też mam jedną pozycję kiedy się najczesciej objawia - odwrotnie jak Czarnuszka. Jak leże na kanapie płasko, albo pół płasko, a nogi mam na dole. Największa aktywność jest po obiedzie, albo jak popiję colę gdy przetelepie mnie w łazience na modlitwie.
-
Dziewczyny muszę się pochwalić zakupem:)
Gotuję sobie tą pomidorową, mąż śpi po nocy patrze, że nie mam makaronu. No więc się zebrałam i poszłam do najbliższej biedronki by przy okazji kupić też kilka innych rzeczy i pomyślałam sobie też o tych poduszkach ale nie nastawiałam się, że coś będzie bo wczoraj jak się w tą zimnicę wybrałam do kawałek oddalonej od mieszkania to nie było. Chodzę sobie po tej biedrze, patrze a tu jedna, jedyna poducha leży. I to jeszcze szara w białe gwiazdki, a taką też oglądałam na allegro i podobała mi się bo mam biało szarą sypialnie więc kolorystycznie by mi pasowała. Od razu ją złapałam do mojego koszyka i nawet nie zobaczyłam ile kosztuje, dopiero jak odebrałam paragon to sprawdziłam70 zł a na allegro minimum 100 zł trzeba dać. Jest fajna bo nie jest płaska tylko nabita. z tego wszystkiego zapomniałam kupić ten makaron i musiałam wracać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:30
Marrtusia, m@rtynka, kr0pka, milagro, anuschka, Anita12, MatyldaG, okano1, taka_ja, nataliad, Klarcia, czirisz lubią tę wiadomość
-
Magdzia ja tak lepiej czuje od wtorku w sensie ze wiem że to Mały wcześniej coś tam mini mini ale to nie było chyba to. Poza tym wszystko zależy jak mały leży w brzuszku jeśli obroci się pleckami to nawet w wysokiej ciąży ruchy są słabe i Mamy się martwią! Jest dobrze! Nie martw się!
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Hej
witam się w 21 tygodniu...Ale ten czas leci
ja dzisiaj mam plan odpoczywać cały dzień i raczej niegdzie nie wychodzę. Miałam tydzień latania przez ten remont i wizyty u lekarza.
kr0pka, Anita12, okano1, Marynia991, chloet, severi lubią tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:Czy ktoras jeszcze nie czuje wyraznych ruchow ktorych jest pewna???? Mi od jakos 2 dni cisza...wczesniej cos mi sie zdawalo....ale teraz juz nie wiem.....nie mam pojecia....
Paolina91 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze w ogóle nie czuję.. dalej czekam.. i ciągle leżę jak kto któras okresliła jak Al Bundy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:47
m@rtynka, chloet, malaczarna07, Aarizona lubią tę wiadomość
-
Czarnuszka dokładnie taka sama była u mnie poducha
super ze udało Ci się dostać.
Ja wczoraj czułam się super a dziś budzę się z bólem głowy i znowu cały nos zapchany a jak kichlam to myślałam że mi brzuch rezerwie taki bólstrasznie mnie w nosie swędzi i się tylko powstrzymuje przed kolejnym kichnieciem bo przegięcie jakieś
-
Hej u mnie zimno i pada brrr
Ja dziś ide na obiad do mamy bo maz pojechał do Krakowa na bieg wiec nie bede tylko dla siebie gotować
Ja od ponad tygodnia czułam lekkie pukanie a od 2 dni cisza tez sie martwię choć tłumacze sobie ze na początku ruchy nie musza byc regularne . Na szczęście jutro mam prenatalne wiec zobaczymy co tam słychaćokano1, chloet, Anita12, severi lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306