X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ciężko mi się wstawało z łóżka przez tą pogodę.
    Czarnuszka fajnie, że już obiad zrobiony, dopiero muszę na zakupy żeby coś kupić na obiad. Obowiązkowo rosołek musi być.
    Arizona fajnie, że poczułaś ruchy synka, oj też już bym chciała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:27

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Czy ktoras jeszcze nie czuje wyraznych ruchow ktorych jest pewna???? Mi od jakos 2 dni cisza...wczesniej cos mi sie zdawalo....ale teraz juz nie wiem.....nie mam pojecia....

Madzia spokojnie, nie masz się co martwić. Ja zaczęłam czuć ruchy dosyć wyraźnie od 17 tygodnia ciąży. Nie mam tak, że mały rusza się o tych samych porach jak w zegarku, fakt, że jest bardziej aktywny wieczorami jak już wezmę prysznic, posmaruje się kremami i położę trzymając ręce na brzuchu i jak jest cisza. Zaobserwowałam, że gdy mam bardzo aktywny dzień to wtedy nie czuję ruchów w ogóle nawet przez cały dzień, też się troszkę wtedy martwię, ale wiem, że tak czasami bywa, że dziecko jest mniej aktywne. Zauważyłam, że gdy jest w domu cisza, gdy np napiję się wody położę na kanapie z nogami ku górze wtedy też się rusza. Spróbuj może podobnie, zjedz jakiś owoc lub coś słodkiego, połóż się na plecach z nogami ku górze lub ugiętymi w kolanach i połóż dłonie na brzuszek tak dosyć nisko pod pępkiem i może coś poczujesz a jeśli nawet nie to nie masz się czym martwić bo prędzej czy później poczujesz znowu ruchy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:32

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Magdzia,spokojnie,poczujesz w swoim tempie,jeszcze jest czas. Cos sie chyba martwisz troche:)
    Yhyyyy martwie sie.... ;( tz wiem ze mam czas...ale jakos tak...
    Cos pojawilo sie tydz temu przrz pare dni trwalo tz zauwazalam to...a
    Tetaz nie wiem czy to bylo to...a jak tak to dlaczego teraz cisza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:33

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka..dziekuje za mile slowa...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • male_m Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj słoneczko i niewiele chmurek :) Ponoć ma być 17 stopni, także całkiem przyjemnie.

Ja te mutsy oglądałam wczoraj i jedyny problem jaki dla mnie był to to, że tylko ten Evo ma regulowaną wysokość rączki, a że ja niska jestem to pozostałe były za wysokie dla mnie.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Witajcie nie martw sie ruchami ja w 1 i 2 ciazy okolo 20 tc poczułam ruchy teraz juz od 16 tc czuje i to mocno;) dziewczyny ja tez nie nadazam z czytaniem wczoraj pomalu przewozilam rzeczy na nowe mieszkanie bo juz na koniec miesiaca sie przeprowadzam to masa roboty maz meble npwe skreca a ja z dziecmi i ciuchy juz przewoze tez. Ja na obiad sznycle moze ziemniavzki mizeria taki szybki obiad bo nie m czasu na nic ostatnio.Ja wózek to pewnie czarny lub szary kupie 3w1 ewentualnie z jakims wzorem jakis niebrudzacy i praktyczny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:53

• Englein Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Popatrz może na mutsy igo, albo xlander xcite. Może akurat ci wpadnie w oko :)

Wczorajszy dzień i wozkowe gdańskie sklepy za mną. Moje typy odpadły, lacznie z x labderem i riko brano (dla mnie za ciężki i za wysoki przy 164 cm wzrostu). Stawiała jeszcze na Britax lub jade.
    Generalnie stanęło między Peg Perego book plus a teutonia beyou elite. Jeszcze foteliki ichne musimy sprawdzić bo srawialismy na Recaro. Przy okazji dostałam adapter pasow Besafe. Rozbieżność cenowa pasów 170-270 zł za ten sam model. Szok

Tyle się wczoraj napisałam i mi zzarlo, wywalilo mnie z forum. Dziś kierunek Pepco bo tyle pusalyscie ;)

MatyldaG, taka_ja lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czulam juz w 15 tyg ale ogolnie moja corka lubi sie bawic tym detektorem wiec codziennie mnie bada :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:01

Anita12 lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Magdzia spójrz na swój suwaczek gdzie masz opis i nie panikuj.
    Ja jak zaczełam czuć to miałam tak, że dwa dni tylko poczułam, a potem miałam przerwę kilka dni. Bywają dni, że czuję tylko aby delikatnie dwa razy dziennie, a takie, że bardzo mocno. Też mam jedną pozycję kiedy się najczesciej objawia - odwrotnie jak Czarnuszka. Jak leże na kanapie płasko, albo pół płasko, a nogi mam na dole. Największa aktywność jest po obiedzie, albo jak popiję colę gdy przetelepie mnie w łazience na modlitwie :).

• befra Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad też rosolek a na drugie udko z cebulką,ziemniaczki i ćwikła :-). Co do ruchów to spokojnie. Ja też nic nie czuję choć wczoraj rano wydawało mi się że coś czuję ale narazie się nie powtórzyło więc czekam dalej.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pochwalić zakupem:)

Gotuję sobie tą pomidorową, mąż śpi po nocy patrze, że nie mam makaronu. No więc się zebrałam i poszłam do najbliższej biedronki by przy okazji kupić też kilka innych rzeczy i pomyślałam sobie też o tych poduszkach ale nie nastawiałam się, że coś będzie bo wczoraj jak się w tą zimnicę wybrałam do kawałek oddalonej od mieszkania to nie było. Chodzę sobie po tej biedrze, patrze a tu jedna, jedyna poducha leży. I to jeszcze szara w białe gwiazdki, a taką też oglądałam na allegro i podobała mi się bo mam biało szarą sypialnie więc kolorystycznie by mi pasowała. Od razu ją złapałam do mojego koszyka i nawet nie zobaczyłam ile kosztuje, dopiero jak odebrałam paragon to sprawdziłam :) 70 zł a na allegro minimum 100 zł trzeba dać. Jest fajna bo nie jest płaska tylko nabita. z tego wszystkiego zapomniałam kupić ten makaron i musiałam wracać :D

d006bacce6245476med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:30

Marrtusia, m@rtynka, kr0pka, milagro, anuschka, Anita12, MatyldaG, okano1, taka_ja, nataliad, Klarcia, czirisz lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się muszę wybrać do biedronki dzisiaj, kupiłabym ze dwa kocyki. A nie chce mi się spod koca wyłazić :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ja tak lepiej czuje od wtorku w sensie ze wiem że to Mały wcześniej coś tam mini mini ale to nie było chyba to. Poza tym wszystko zależy jak mały leży w brzuszku jeśli obroci się pleckami to nawet w wysokiej ciąży ruchy są słabe i Mamy się martwią! Jest dobrze! Nie martw się!

Anita12 lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) witam się w 21 tygodniu...Ale ten czas leci :-D ja dzisiaj mam plan odpoczywać cały dzień i raczej niegdzie nie wychodzę. Miałam tydzień latania przez ten remont i wizyty u lekarza.

kr0pka, Anita12, okano1, Marynia991, chloet, severi lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna podusia ja mam kojec motherhood z empiku i jest rewelacja,kupiłam już dawno,jak w nocy wstaje do łazienki to Mąż już w nim śpi:-) z pewnością będę korzystać przez najblizsze 20 lat bo jestem mega zadowolona

Bellla:) lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Czy ktoras jeszcze nie czuje wyraznych ruchow ktorych jest pewna???? Mi od jakos 2 dni cisza...wczesniej cos mi sie zdawalo....ale teraz juz nie wiem.....nie mam pojecia....
    Ja jakoś tak też tak słabiej czuję. Niby już od 14 tyg czułam takie przemieszczanie, ruszanie jakiś czas temu nawet z jednej strony miałam lekko wypchniete, takie twarde, na pewno to było to. Myślałam, że będzie się to wszystko nasilać ale niestety. Cos tam się niby rusza ale jakoś tak niewyraźne i niepewnie:/

Paolina91 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w ogóle nie czuję.. dalej czekam.. i ciągle leżę jak kto któras okresliła jak Al Bundy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:47

m@rtynka, chloet, malaczarna07, Aarizona lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 18 tygodniu :-)

m@rtynka, kr0pka, okano1, milagro, Magdzia88, MatyldaG, taka_ja, chloet, severi, Englein lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka dokładnie taka sama była u mnie poducha :) super ze udało Ci się dostać.

Ja wczoraj czułam się super a dziś budzę się z bólem głowy i znowu cały nos zapchany a jak kichlam to myślałam że mi brzuch rezerwie taki ból :/ strasznie mnie w nosie swędzi i się tylko powstrzymuje przed kolejnym kichnieciem bo przegięcie jakieś :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie zimno i pada brrr
    Ja dziś ide na obiad do mamy bo maz pojechał do Krakowa na bieg wiec nie bede tylko dla siebie gotować ;)
    Ja od ponad tygodnia czułam lekkie pukanie a od 2 dni cisza tez sie martwię choć tłumacze sobie ze na początku ruchy nie musza byc regularne . Na szczęście jutro mam prenatalne wiec zobaczymy co tam słychać ;)

okano1, chloet, Anita12, severi lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ