X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)

Ja juz po sniadanku. Widze ze tradycja musi byc i rosolek :-) ja dzisiaj rybka i surowka z kapusty kiszonej mniaaaaaaam! :-D

Dziewczyny nie ma co sie martwic ruchami. Wszytko w swoim czasie, zwlaszacza ze jestesmy w roznych tygodniach... ja to wogole na szarym koncu bo dzisiaj wskakuje dopiero w 18 :-)

Zazdroszcze wam sloneczka... u mnie jakos szaro-buro i nawet z wyrka nie chce sie ruszac...

Milej rosolowej niedzieli :-D

okano1, Anita12 lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu ;)
    Ruchy czuję dokładnie od dwóch tygodni.
    Czarnuszka jednak kupiłaś :) a ja dopiero się zabrałam żeby zdjęcie zrobić.

ad739cebbc3bcc10med.jpg

okano1, czirisz, m@rtynka, Anita12, misia_, kr0pka, Czarnuszka, severi lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mam identyczną poduchę.

Dziewczyny jest sprawa odnośnie forum. Przyznam, że się wkurzyłam strasznie na te znikajace posty, przesuniety wykaz i w ogole. Wiecej szczegółów jest w wiadomosci.

Prosze dajcie znac, a moze uda nam sie posegregowac nasze wypowiedzi, uzyskac prywatnosc itp. Od razu powiem, ze nie jest mozliwe zaejestrowanie sie przez obce osoby, bo wszystko przechodzi przeze mnie. Bez weryfikacji nie bedziemy wpuszczac :D

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz myślę że ta informacje musisz tu też przekazać konkretnie bo jeszcze nie wszystkie dziewczyny widzą tamta wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• maggdax Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co Do ruchów to sama się ostatnio was pytałam czy to normalne że czułam a później przestałam. Od dwóch dni mała smyra mnie prawie cały czas, może dlatego że mam mega lenia i leżę na płasko przed tv to jej się nudzi :) także spokojnie, niedługo i na was przyjdzie pora ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja sobie dzisiaj dłużej pospałam, bo wczoraj mąż balował na spotkaniu klasowym i w nocy wrócił, więc trochę gorzej spałam.

Ja dziś na obiad placki ziemniaczane robię a na deser sernik dla męża. ;-)

Kr0pka ty chyba byłaś w kinie na Inferno. Jak Ci się film podobał? Bo się z mężem chcę wybrać. Przy okazji wjedziemy pooglądać wózki i łóżeczka, bo przy poznańskim Kinepolis jest wielki sklep LullaBaby. :-)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jest sprawa taka:

Wkurzyłam się, że tutaj co jakiś czas jest problem z postami, które znikają. Przez to wykaz nie jest już na 40 stronie, ale gdzieś w czeluściach 39.
    Zrobiłam forum na próbę, żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało.
    Wątki można zrobić spokojnie prywatne i nie widać ich po wejsciu na strone główna forum. Widzą to tylko uzytkownicy, którzy są zalogowani. Nikt obcy się nie zarejestruje, bo wszystkie próby musi zaakceptować właściciel - w tym wypadku ja. Bez weryfikacji się nie obejdzie, zeby przypadkiem nie wpuscic trola.

To jest o tyle fajne, że można nasze wypowiedzi posegregować. Wózki do wózków zamiast pytać sie 100 razy kto co ma, albo kto co wybrał.
    Wykaz porodów też będzie przyklejony wiec będzie łatwo w niego wejść.
    Nie chce wstawiac adresu tutaj na ogólna stronę, jeśli ktoś jest zainteresowany niech pisze priva i dodając do przyjaciółek to pokaże jak to wygląda, będzie mógł sam zobaczyć co jest ukryte, a co jawne. Te linki znajduja sie rowniez w naszej wiadomości. Jeśli zalezy na kalendarzu to rowniez jest na to rozwiazanie.

Jesli nie bedzie chetnych i nie zdecydują sie wszystkie istotne osoby w naszej społeczności przejsc to forum zlikwiduje i będziemy żyły normalnie tak jak do tej pory.

m@rtynka, okano1, severi, mikimol lubią tę wiadomość

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze tylko 50% do szczęścia ! <3
    Witamy się w 21 tygodniu <3
    w czwartek wizyta i mam nadzieję,że potwierdzi płeć dziewczynki, bo już mam multum różowych ubranek hehehheh :D

ryltez6ptx49_t.jpg

anuschka, Magdzia88, Klarcia, Paolina91, Marrtusia, chloet, PetitQa, taka_ja, Anita12, Marynia991, MatyldaG, milagro, misia_, kr0pka, Czarnuszka, severi, Mimi86, julllla lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• anuschka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriana ja mam wizytę za niecałe dwa tygodnie i mam nadzieję że nic jej tam nie wyrosło bo też mam dużo różowinek <3 ale nie odrywałam metek ewentualnie oddam i kupię chłopięce :D

Czirisz 3.2.1 i pełno nowych osób zaraz się odezwie :D

Anita12 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirosz ja z chęcią sprobuje. Myślę ze łatwiej się odnaleźć na takim forum jak mówisz bo nie trzeba szperać na milionie stron tylko sa sekcje i jest super. Wysłałam Ci zaproszenie do znajomych

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że forum wariuje bo jest za dużo stron na wątku.. Czasem bywa tak że jest określona ilość postów i trzeba zakładać cześć druga,trzecia itd.. Ale niewiem czy tu też tak jest z tego co widzę po tematach to chyba nie..
    Czirisz propozycja warta uwagi :)

Ale dziś pochmurno.. Jeszcze walczę z drapiacym gardłem ;/ chyba czas uruchomić inhalator

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozatym dziś nam maluch zrobił psikusa z rana szalał odrazu po przebudzeniu, maz przyłożył rękę koło pępka a ten się tak wypial w tym miejscu że brzuch krzywy az wielka kulka wystająca powstała :D
    Zauważyłam że albo się młode boi ojca albo tatuś działa na niego uspokajająco bo zmniejsza się częstotliwość ruchów jak jest blisko albo gdy przyłoży rękę :D zaklinacz dzieci ;p

taka_ja lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i właśnie zauważyłam na belly, że to 5 miesiąc się zaczął, a tym samym drugi trymestr :-)
    Ale się cieszę :-) bo mi się strasznie dłuży.

m@rtynka, MatyldaG lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dlatego mnie właśnie mnie to wkurza, bo nie ma tu żadnej kontroli. Jest dziesiatki tematów takich samych, po 3 posty, w rożnych działach.

Tylko ostrzegam nie wpuszczam bez weryfikacji, a osoby, które się nie udzielają w ogóle no cóż. Przegapiły swoją szansę jak Matylda rozsyłała zaproszenia do wiadomości. Chcemy osób, które się udzielaja,a nie tylko czytają. Uwazam, że kazdy powinien cos dawać od siebie, a nie tylko czytac, bo jesteśmy po to, aby się dzielić doswiadczeniami.

Weryfikacja większością, że dobry sposób jest na:
    -zdj karty ciąży gdzie widać nasz termin porodu z kartką z nickiem
    -zdj brzuszka z kartką z nickiem
    -zdj usg z widoczną datą, kiedy było wykonywane również kartka z nickiem obok.

Pomysł jest pożyczony z wątku wrzesniowych mam 2016

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 13:07

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz a na weryfikację będzie oddzielny temat gdzie będą wklejone zdjęcia czy tylko info zostaje dla administratora?

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weryfikacje robimy w Naszej wiadomości. Osoby, które nie zostały przeoczone niech robią to na priv.

A to m@rtynka musi grupa zdecydować też, bo nie chce sama podejmować decyzji. Tak ustalałyśmy wcześniej. To już czy dziewczyny wyrażają zgodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 13:11

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Dziecka Utraconego. Chciałabym tylko powiedzieć, że z ogromnym ciepłem i szacunkiem myślę dziś o wszystkich z Was, które w swoim życiu musiały przejść przez tak trudny moment. Jesteście silne, piękne i wielkie.

I tym samym życzę nam wszystkim, byśmy w pełnym komplecie dotrwały do marca. Pełne optymizmu - (najwyższa pora zacząć cieszyć się ciążą), gotowe na czekające nas wyzwania i bez niepotrzebnego strachu o ból. Damy radę :)

misia_, milagro, m@rtynka, Anita12, Mart_, kr0pka, Klarcia, Paolina91, Magdzia88, coffee, severi, Mimi86, Martap88, monia99, Englein lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie :-) ja dziś po rundce w sklepie zakupy itp. I padam. Tule się ze swoją cudna cebuszka duo. Poduszka cudowna!!!! Genialny ktoś kto je wymyślił.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale wymarzłam a tu kościół, zakupy, na cmentarz a potem do domu. Gotuje mi się rosołek a na drugie danie mamy łososia z ziemniakami i buraczki.
    Z ruchami dziecka jestem spokojna, na razie nie czuję, ale gin mówiła mi, że to moja pierwsza ciąża i mogę do 22 tyg jeszcze nie czuć ruchów. Mam nadzieję że szybko poczuję:)

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ