X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tygodniu, później były dni że wcale nie czułam. Teraz czuję ale zazwyczaj tylko wieczorem. Za to dzisiaj moje córka słabo w nocy spała i jak się przebudziłam w nocy ok. 3:00 to w brzuchu prawdziwa bonanza. Mam nadzieję, że po urodzeniu ta nocna aktywność ustanie :) Ja tu się martwię, że ruchów nie czuję za bardzo a tu nocami moje dziecko sobie imprezy organizuje.

Marrtusia lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia tak, bylismy wczoraj, podobało siè nam choć ogólnie maż stwierdził, że wczesniejsze lepsze ale zw wzgledu na to, że więcej zagadek itp :)

Kasiula mi sąsiadka mowiła, żeby wlasnie zwracać uwagę kiedy dziecko sie rusza bo później w takich porach będzie się budzić i u niej się sprawdziło :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też była aktywna w tych porach dnia i nocy, co w brzuszku. Ostatnio się nawet śmiałam do męża, że córka 20:15 już śpi, a młody zaczyna bombrować o 22 :-D mam pospane :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Klarcia tak, bylismy wczoraj, podobało siè nam choć ogólnie maż stwierdził, że wczesniejsze lepsze ale zw wzgledu na to, że więcej zagadek itp :)

Kasiula mi sąsiadka mowiła, żeby wlasnie zwracać uwagę kiedy dziecko sie rusza bo później w takich porach będzie się budzić i u niej się sprawdziło :)
    Tak, u mnie też się sprawdziło. Zanim się urodziła nie spałam po nocach tak kopała i jak się urodziła też nie spałam tak była aktywna :/

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

Ja też słyszałam podobnie, podobno jakies badania były że jeżeli dziecko jest aktywne w brzuszku bardzo ciagle kopie to będzie żywiołowe:) u mnie z 1 synkiem się sprawdziło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 14:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK już zajarzyłam o co chodzi z tym forum prywatnym czirisz fajny pomysł myśle że tak by było bezpiecznie pisac i publikować wszystkie fotki

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej biedronce nie ma tych poduszek.. szkoda..piecze mi się sernik z gruszkami :) Dominik ruszał mi się kilka dni pod rząd a dziś cisza..wczoraj rano w łóżku powędrował do góry zaraz pod pepkiem i miałam mała górkę hehe fajne to było

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się piecze łosoś w piekarniku....mniam zjadłabym sernika :)

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja niestety nie mam zaproszenia,bo wcześniej tylko czytałam...

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja jeszcze w ogóle nie czuję.. dalej czekam.. i ciągle leżę jak kto któras okresliła jak Al Bundy :P
    Moj mąż właśnie tak do mnie mowi- co tam Al?

malaczarna07 lubi tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w takim razie odpadam, bo tak jak pisalam sporo pracuje i trudno mi nadganiac forum na biezaco. Poza tym nie chce robic zdjec i ich pokazywac, tak po prostu mam ;-) Ja ruchow tez nie czuje dalej ale jest jeszcze czas :-) Milego dalszego dzionka :-)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia to chodzi o te dziewczyny, które się dopiero teraz nowe pojawią :) Ty już chwilkę jesteś z nami. Napisz do czirisz na priv :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    To ja niestety nie mam zaproszenia,bo wcześniej tylko czytałam...
    Uważam jak Anuschka, dla mnie nie ma problemu zaczęłaś się udzielać i to już jest znak, że chcesz być z nami :)

To wszystko takie rygorystyczne, bo wiem, że nie raz pojawiają się na forum tzw trole, które oszukują i robią sobie jaja, gdzie my szukamy wsparcia, zrozumienia i porad innych :)

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram czirisz mimo że nie zawsze mam czas napisać ale staram się być na bieżąco z wami :-)

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzisiaj w mojej ulubionej wlsokiej restauracji i zjadlam razowe spagetti bolones.W weekendy nigdy nie gotuje bo mi sie nie chce i w sumie od kilku lat gdzies jezdzimy.

Karolina12345
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po 2 dniach nieobecności,
    u mnie niedziela jak zwykle w taką pogodę leniwa, po pysznym obiadku w wykonaniu mojego męża (o dziwo) zasnęłam na pół godzinki i od razu po przebudzeniu zachciało mi się żyć.
    Postanowiłam poczytać co u Was. Widzę, że kolejny pomysł padł na przejście do innego forum, nie wiem jak reszta ale mi tu w ogóle nie przeszkadza i też jakaś aktywna strasznie nie jestem bo nie zawsze jest czas ale jak będziecie się przenosić to oczywiście pójdę za wami :)

A co do ruchów to wczoraj wieczorem mój szkrab pierwszy raz skopał mnie tak że już nie mam wątpliwości że to on :) Pierwszy raz poczułam właśnie tak chyba na przełomie 16/17 tyg i to było takie przeciąganie się chyba i wypychanie a teraz faktycznie zaczyna pukać tak jak to opisujecie:) Zapomniałam już jakie to cudowne uczucie

czirisz lubi tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee jak bedziesz miała czas, bedziesz miała potrzebę czytania, radzenia się i zmienisz zdanie będzie można się spokojnie zarejestrować później :)

Ewentualnie może też być tak, że wpuścimy od razu wszystkich na forum takich jak mamy tutaj w wiadomosci lub, które chcą dołączyć, a się chwile spóźniły jak np Fruzia. Jednym słowem osoby udzielające się, a zrobi się taką kategerię która będzie zamknięta i wyznaczona tylko dla konkretnych osób czyli takich do których mamy 100% pewnosci ze nam nie zaszkodzą. Też jest tam taka opcja. Wtedy osoby, które np nie chcą się ujawniać nie beda ogladaly brzuszków tych, które chcą je pokazywać :)

Działa na pewno, bo wszystko sprawdzam.

m@rtynka lubi tę wiadomość

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym teraz chciała się przyłączyć i Wy wyrazilybyscie zgodę to co mam zrobic? Zaproszenie do Matydy?czy Czirisz?

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba poczekac chwile az zapadnie decyzja innych, bo jesli stanie na forum to do mnie, jak zostanie tutaj to do Matyldy, bo ona zarzadza wiadomosciami :)

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78cfa03940e3.jpg

A ja dzisiaj takie rogaliki upiekłam troche z marmolada, troche z nutella. Nie miałam co z tym zrobić to wymyśliłam rogaliki. Moje dziecko już jedna porcje wsunęło. Ja troche tez podjadłam. Uwielbiam takie domowe wypieki. Franek q brzuchu szaleje. Oblreca się i plywa.

czirisz, anuschka, Anita12, okano1, severi, Magdzia88, Marrtusia, Klarcia, kr0pka, Czarnuszka lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ