X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam w 16 tygodniu, później były dni że wcale nie czułam. Teraz czuję ale zazwyczaj tylko wieczorem. Za to dzisiaj moje córka słabo w nocy spała i jak się przebudziłam w nocy ok. 3:00 to w brzuchu prawdziwa bonanza. Mam nadzieję, że po urodzeniu ta nocna aktywność ustanie :) Ja tu się martwię, że ruchów nie czuję za bardzo a tu nocami moje dziecko sobie imprezy organizuje.

Marrtusia lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia tak, bylismy wczoraj, podobało siè nam choć ogólnie maż stwierdził, że wczesniejsze lepsze ale zw wzgledu na to, że więcej zagadek itp :)

Kasiula mi sąsiadka mowiła, żeby wlasnie zwracać uwagę kiedy dziecko sie rusza bo później w takich porach będzie się budzić i u niej się sprawdziło :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też była aktywna w tych porach dnia i nocy, co w brzuszku. Ostatnio się nawet śmiałam do męża, że córka 20:15 już śpi, a młody zaczyna bombrować o 22 :-D mam pospane :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Klarcia tak, bylismy wczoraj, podobało siè nam choć ogólnie maż stwierdził, że wczesniejsze lepsze ale zw wzgledu na to, że więcej zagadek itp :)

Kasiula mi sąsiadka mowiła, żeby wlasnie zwracać uwagę kiedy dziecko sie rusza bo później w takich porach będzie się budzić i u niej się sprawdziło :)
    Tak, u mnie też się sprawdziło. Zanim się urodziła nie spałam po nocach tak kopała i jak się urodziła też nie spałam tak była aktywna :/

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

Ja też słyszałam podobnie, podobno jakies badania były że jeżeli dziecko jest aktywne w brzuszku bardzo ciagle kopie to będzie żywiołowe:) u mnie z 1 synkiem się sprawdziło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 14:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK już zajarzyłam o co chodzi z tym forum prywatnym czirisz fajny pomysł myśle że tak by było bezpiecznie pisac i publikować wszystkie fotki

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej biedronce nie ma tych poduszek.. szkoda..piecze mi się sernik z gruszkami :) Dominik ruszał mi się kilka dni pod rząd a dziś cisza..wczoraj rano w łóżku powędrował do góry zaraz pod pepkiem i miałam mała górkę hehe fajne to było

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się piecze łosoś w piekarniku....mniam zjadłabym sernika :)

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja niestety nie mam zaproszenia,bo wcześniej tylko czytałam...

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja jeszcze w ogóle nie czuję.. dalej czekam.. i ciągle leżę jak kto któras okresliła jak Al Bundy :P
    Moj mąż właśnie tak do mnie mowi- co tam Al?

malaczarna07 lubi tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w takim razie odpadam, bo tak jak pisalam sporo pracuje i trudno mi nadganiac forum na biezaco. Poza tym nie chce robic zdjec i ich pokazywac, tak po prostu mam ;-) Ja ruchow tez nie czuje dalej ale jest jeszcze czas :-) Milego dalszego dzionka :-)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia to chodzi o te dziewczyny, które się dopiero teraz nowe pojawią :) Ty już chwilkę jesteś z nami. Napisz do czirisz na priv :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    To ja niestety nie mam zaproszenia,bo wcześniej tylko czytałam...
    Uważam jak Anuschka, dla mnie nie ma problemu zaczęłaś się udzielać i to już jest znak, że chcesz być z nami :)

To wszystko takie rygorystyczne, bo wiem, że nie raz pojawiają się na forum tzw trole, które oszukują i robią sobie jaja, gdzie my szukamy wsparcia, zrozumienia i porad innych :)

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram czirisz mimo że nie zawsze mam czas napisać ale staram się być na bieżąco z wami :-)

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzisiaj w mojej ulubionej wlsokiej restauracji i zjadlam razowe spagetti bolones.W weekendy nigdy nie gotuje bo mi sie nie chce i w sumie od kilku lat gdzies jezdzimy.

Karolina12345
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po 2 dniach nieobecności,
    u mnie niedziela jak zwykle w taką pogodę leniwa, po pysznym obiadku w wykonaniu mojego męża (o dziwo) zasnęłam na pół godzinki i od razu po przebudzeniu zachciało mi się żyć.
    Postanowiłam poczytać co u Was. Widzę, że kolejny pomysł padł na przejście do innego forum, nie wiem jak reszta ale mi tu w ogóle nie przeszkadza i też jakaś aktywna strasznie nie jestem bo nie zawsze jest czas ale jak będziecie się przenosić to oczywiście pójdę za wami :)

A co do ruchów to wczoraj wieczorem mój szkrab pierwszy raz skopał mnie tak że już nie mam wątpliwości że to on :) Pierwszy raz poczułam właśnie tak chyba na przełomie 16/17 tyg i to było takie przeciąganie się chyba i wypychanie a teraz faktycznie zaczyna pukać tak jak to opisujecie:) Zapomniałam już jakie to cudowne uczucie

czirisz lubi tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee jak bedziesz miała czas, bedziesz miała potrzebę czytania, radzenia się i zmienisz zdanie będzie można się spokojnie zarejestrować później :)

Ewentualnie może też być tak, że wpuścimy od razu wszystkich na forum takich jak mamy tutaj w wiadomosci lub, które chcą dołączyć, a się chwile spóźniły jak np Fruzia. Jednym słowem osoby udzielające się, a zrobi się taką kategerię która będzie zamknięta i wyznaczona tylko dla konkretnych osób czyli takich do których mamy 100% pewnosci ze nam nie zaszkodzą. Też jest tam taka opcja. Wtedy osoby, które np nie chcą się ujawniać nie beda ogladaly brzuszków tych, które chcą je pokazywać :)

Działa na pewno, bo wszystko sprawdzam.

m@rtynka lubi tę wiadomość

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym teraz chciała się przyłączyć i Wy wyrazilybyscie zgodę to co mam zrobic? Zaproszenie do Matydy?czy Czirisz?

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba poczekac chwile az zapadnie decyzja innych, bo jesli stanie na forum to do mnie, jak zostanie tutaj to do Matyldy, bo ona zarzadza wiadomosciami :)

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78cfa03940e3.jpg

A ja dzisiaj takie rogaliki upiekłam troche z marmolada, troche z nutella. Nie miałam co z tym zrobić to wymyśliłam rogaliki. Moje dziecko już jedna porcje wsunęło. Ja troche tez podjadłam. Uwielbiam takie domowe wypieki. Franek q brzuchu szaleje. Oblreca się i plywa.

czirisz, anuschka, Anita12, okano1, severi, Magdzia88, Marrtusia, Klarcia, kr0pka, Czarnuszka lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ