MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi86 wrote:malaczarna ja zaczynam szkole 16 listopada - u mnie trwa 10 tygodni i jest za darmo.
Bianka super imie - moi znajomi mają Biankę ale masz brzuszek maleńki chyba znow bedziesz go miec bardzo wysoko
a co do śuzu to ja mam ciagle biały kremowy, raczej w środku ale jak pochodze to troche wyplywa, a ostatnio miewam taki wodnisty bardziej.
ja w sobote jade po kołyske używaną ale w dobrym stanie za 130 nam sprzeda
taką :
https://www.olx.pl/oferta/kolyska-rezerwacja-do-soboty-CID88-IDicub3.htmlDominik
-
anuschka wrote:Ostatnio do kwietnia chodziłam w kurtce zimowej
A tak na poważnie to z zakupem "ciepłej" "zimowej" czapki wstrzymuję się do porodu i zobaczymy jaka będzie pogodaanuschka lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
no wlasnie akurat ta nie jest przy szpitalu, a zeby za darmo uczestniczyc to trzeba zlozyc deklaracje na położna od nich
http://www.maridan.pl/oferta,Szkola-Rodzenia,30.htmlmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Ja o szumisiu gadalam z sąsiadką, maly ma 2 lata prawie, uzywaja do tej pory bo siè sprawdza. Ale potwierdzila, ze nie na każde dziecko więc powiedziała zebym nie kupowała, jak siè małe urodzi to da mi do przetestowania i wtedy kupię lub nie
Czekam i się stresuję.. masakra.. -
Karolina12345 wrote:Jak bylam dwa lata temu w Turcji to moja Bianka poznała Milana i zakochana od pierwszego wejzenia
Powiedziała ze jak bedzie miec brata to bedzie Milan a jak siostra to poprostu Mila i tak zostało.
Moja corka ma imie nietypowe wiec uwazam ze drugie ten powinno takie miec, czemu nie...
Oczywsicie juz slucham ze imie jak ze slamsow z patologii od rodzinki mojego meza no coz
A mi się i Bianka i Milan podobaKarolina12345 lubi tę wiadomość
-
misia_ wrote:A mi się i Bianka i Milan podoba
Dzieki.
Moi tesciowej mowia ma mojego syna w brzuchu Gustaw bo tak sobie wymyslili i teraz zaskoczeni czemu nie Gustaw ?
Moja Bianka sie wkurza a ze jest pyskata to mowi to jak Wy na niego Gustaw mowicie to może Siur go nazwijmy hahah.
Jak ja ktos zapyta jak brat bedzie miał na imie to mowi zawsze Milan i jakos juz mi tak podpasowałoEnglein lubi tę wiadomość
Karolina12345 -
Bianka ładne, mało popularne. Za to Blanka teraz na topie, bynajmniej u nas. A Milana moja córka ma w przedszkolu.
Moje typy to Teodor, Leon, Ignacy. Ja się skłaniam ku pierwszemu a tatuś ku ostatniemu. Zresztą i tak na moją Ige mówi często Ignacy albo Ignac jak się uprze to nie będę się kłócić, ale Leo i Teo bardziej mi sie podobają
-
nataliad wrote:Chyba jedna z największych firm jaka oferuje te różne rzeczy z minky i można z tej firmy kupić normalnie w sklepie to La Millou. Ale sama poduszka motylek antywstrząsowa z włóknami bambusowymi kosztuje 69zl. Więc genralnie dużo drożej.
Englein lubi tę wiadomość
-
To do Igi powinien byc Igor do kompletu haha Moja kolezanka ma Igora synka k poluje teraz na corke Ige
Bianka z nietypowych/mało spotykanych imion w przedszkolu ma Bruna,Brajana,Zoje,Fabiana i AlijaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 18:18
nataliad lubi tę wiadomość
Karolina12345 -
Mimi86 wrote:malaczarna ja zaczynam szkole 16 listopada - u mnie trwa 10 tygodni i jest za darmo.
ja w sobote jade po kołyske używaną ale w dobrym stanie za 130 nam sprzeda
taką :
https://www.olx.pl/oferta/kolyska-rezerwacja-do-soboty-CID88-IDicub3.html
kołyska podobna do Crisperss jak nie taka sama obie fajne
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Bo mm to niesamowita wygoda Ale z drugiej strony skoczenienie do maka i kupienie frytek, zamiast gotowania zdrowego obiadku dla dziecka to też wygoda, tylko kto tak robi codziennie ?
Dla mnie przy córce to było po prostu naturalne, tak jak naturalne jest, że po ciąży następuje poród.
Przy synie to była czysta przyjemność, mimo, że było dużo gorzej, bo źle przybierał, wymiotował mocno, kilka razy mieliśmy kryzys laktacyjny.
Teraz już się nie mogę doczekać malutkiej i pierwszego karmienia
Tyle, że trzeba być przy dziecku a nie każdy może czy chce.Englein, okano1 lubią tę wiadomość
-
Ja się jeszcze nawet nie zaczęłam zastanawiać nad imieniem. Jakoś liczę, że przyjdzie z czasem jakiś pomysł. Jak nie to będzie miał synek imię po tatusiu i dziadziusiu i też będzie bez dramatu, bo imię ładne.
W temacie karmienia to ja bym chciała karmić piersią jak się tylko będzie dało. Do pracy nie mam zamiaru wracać, zresztą zaczynając tą pracę założenie było, że więcej niż rok tam nie zostanę bo mniej więcej tyle zakładałam że potrzebuję żeby się wdrożyć w tutejsze realia i móc już samemu zacząć pracować.
A w ramach relaksu to udało mi się jakimś cudem kocyk uszyć i nawet nie wygląda źleAnita12 lubi tę wiadomość
-
U nas właśnie jest problem z imieniem chłopięcym, bo nic nam się niepodobna. Ja tylko wspomniałam, żeby młody miał na imię jak mąż, ale trochę kręci nosem bo jemu się swoje imię nie widzi. A ja przez to się zastanawiam czy nie będzie to głupio brzmiało, jak senior i junior będą tam samo się nazywać
-
Bianka i Milan bardzo ładne imiona szczególnie Milan. I nie widzę powodu dla którego miał by ktoś krytykować. Zresztą ja też nie jestem zwolenniczką tych wszystkich oklepanych imion ale też nie staroświeckich bo ja takie staroświeckie mam i nic a nic mi się nie podoba.
Karolina12345 lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Hej nie czytałam forum kilka dni więc nie widziałam. Możesz powtórzyć pytanie? bo już nie chce szukac hehe
Ten nowy brzmi swietnie . Mój to już staruch z 2014