MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuśka level2 wrote:Bianka i Milan bardzo ładne imiona szczególnie Milan. I nie widzę powodu dla którego miał by ktoś krytykować. Zresztą ja też nie jestem zwolenniczką tych wszystkich oklepanych imion ale też nie staroświeckich bo ja takie staroświeckie mam i nic a nic mi się nie podoba.Dominik
-
kark wrote:Jeszcze pół roku temu jak karmiłam mnie to spotykało. Bo dzieci na kp wolniej rosną, mam już nie dawać, jak chcę koniecznie mleko to mam mu mm kupić to szybciej urośnie i przytyje
Też miałam płaskie sutki, aż do mniej więcej wakacji 2015Długie karmienie mi je wyciągnęło i wreszcie są sterczące:D
Także początki obu karmień to nakładki silikonowe, których też nie polecają, bo zaburzają odruch i inne takie, a mi normalnie się krew lała bez nich, dopóki dzieci nie nauczyły się ssać poprawnie. -
severi wrote:Ja zawsze myślałam że jak będzie córa to Bianka, jeszcze nie mam więc wszystko przede mną
a ja wybrałam Maksymilian i same się śmiałyście że jak dla pieskaa koleżanka ma Matylda i nie cierpiała tego imienia. Kazała do siebie mowic Zuzia
pamiętajcie że jak coś to do pół roku życia dziecka można je bez problemu zmienic
Dominik
-
jenny88 wrote:Oby teraz tak nie było
A tak na poważnie to z zakupem "ciepłej" "zimowej" czapki wstrzymuję się do porodu i zobaczymy jaka będzie pogoda -
ja chcialam Igę
jak sie okazało ze chłopiec to najpierw padło na Ignacy, potem Maksymilian lub Dominik a staneło na Szymonie i tak juz zostanie bo juz tak każdy mówimaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyJuż w domu jestem. W każdym razie wizyta u angiologa ok, cieszę się że zastrzyki pomogły.
Karolina malutki ten brzusio masz
Mamuśka level pisałaś o silikonowych osłonkach na piersi, sama mam problem, że mam mało wystające sutki,a bardzo chciałabym piersią karmić. Jakiej firmy miałaś?
Mamy dwa imiona wybrane dla synka - Leoś albo Ignaś. Na razie wygrywa Leośnataliad, Englein, jenny88, fantasmagoriia, Klarcia, Fedra lubią tę wiadomość
-
kr0pka wrote:Ja o szumisiu gadalam z sąsiadką, maly ma 2 lata prawie, uzywaja do tej pory bo siè sprawdza. Ale potwierdzila, ze nie na każde dziecko więc powiedziała zebym nie kupowała, jak siè małe urodzi to da mi do przetestowania i wtedy kupię lub nie
Czekam i się stresuję.. masakra.. -
No to ja po, zwolnie mam, wsio OK ale generalnie lekarka zbyt gadatliwa ni byla wuęc zdjęcia mam ale nie rozgadywala się na ich temat
jesli dobrze widze to ma 13 cm, wymiar dwuciemieniowy 4,01 a kosc udowa 2,17 więc to cos tak malo..
A pleć dalej wstydzioch ukrywa, probowala, kombinowała, zaslania się pępowiną
Szyjka ok - 3,23 no ciekawe kiedy się nam ujawni co tam kryjeseveri, malaczarna07, Englein, m@rtynka, MatyldaG, Wonderwall, milagro, okano1, Mart_, Anita12, czirisz, taka_ja, jenny88, Klarcia, Angie 232, fantasmagoriia, Fedra lubią tę wiadomość
-
malaczarna07 wrote:No widzisz ja mam od razu skojarzenie z Bożenką z klanu; )
Ja teraz już teżale co poradzić podobno imienia się nie wybiera ale można zawsze zmienić, tyle że teraz to jakby zmienić tożsamość
Dlatego postanowiłam że moim dzieciom tego nie zrobię i nie dam żadnemu imienia staropolskiego ani jakiegoś zagranicznego wymyślnego, dlatego taka wybredna jestem chcę coś oryginalnego a zarazem nie za bardzo wymyślnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 19:13
-
kr0pka wrote:No to ja po, zwolnie mam, wsio OK ale generalnie lekarka zbyt gadatliwa ni byla wuęc zdjęcia mam ale nie rozgadywala się na ich temat
jesli dobrze widze to ma 13 cm, wymiar dwuciemieniowy 4,01 a kosc udowa 2,17 więc to cos tak malo..
Szyjka ok - 3,23 no ciekawe kiedy się nam ujawni co tam kryjea to takie dodatkowe usg? i kiedy robisz połówkowe ?
-
kr0pka wrote:No to ja po, zwolnie mam, wsio OK ale generalnie lekarka zbyt gadatliwa ni byla wuęc zdjęcia mam ale nie rozgadywala się na ich temat
Szyjka ok - 3,23 no ciekawe kiedy się nam ujawni co tam kryje
u mnie tez takie cuda w tych wymiarach wychodziły kość udowa na 17tydz, obwód brzuszka 18 tydz, a wymiar dwuciemieniowy na 20 tydz , ale ma czas się wyrównać jeszcze -
ewa81 wrote:Już w domu jestem. W każdym razie wizyta u angiologa ok, cieszę się że zastrzyki pomogły.
Karolina malutki ten brzusio masz
Mamuśka level pisałaś o silikonowych osłonkach na piersi, sama mam problem, że mam mało wystające sutki,a bardzo chciałabym piersią karmić. Jakiej firmy miałaś?
Mamy dwa imiona wybrane dla synka - Leoś albo Ignaś. Na razie wygrywa Leoś
te osłonki były z firmy Canpol babies
coś takiego:
To było 7 lat temu także teraz jest większy wybór jak widzęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 19:23
ewa81, Englein lubią tę wiadomość