X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam się też żadne męskie nie podobało aż wpadliśmy na Dominika i tak już zostanie :) a Bianka bardzo ładne imię.

Fruzia85 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce Dawida uparł się i koniec a dla mnie to też takie strasznie oklepane :-/

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Bianka i Milan bardzo ładne imiona szczególnie Milan. I nie widzę powodu dla którego miał by ktoś krytykować. Zresztą ja też nie jestem zwolenniczką tych wszystkich oklepanych imion ale też nie staroświeckich bo ja takie staroświeckie mam i nic a nic mi się nie podoba.
    A jak masz na imię? Ja to się zawsze z rodziców śmiałam ze tez musieli mieć problem z imieniem bo jednej córce dali Ania a drugiej Asia (Anna i Joanna)

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze myślałam że jak będzie córa to Bianka, jeszcze nie mam więc wszystko przede mną :D
    a ja wybrałam Maksymilian i same się śmiałyście że jak dla pieska :P

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnego Dawida nie znam..

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Jeszcze pół roku temu jak karmiłam mnie to spotykało. Bo dzieci na kp wolniej rosną, mam już nie dawać, jak chcę koniecznie mleko to mam mu mm kupić to szybciej urośnie i przytyje :/

Też miałam płaskie sutki, aż do mniej więcej wakacji 2015 :P Długie karmienie mi je wyciągnęło i wreszcie są sterczące:D
    Także początki obu karmień to nakładki silikonowe, których też nie polecają, bo zaburzają odruch i inne takie, a mi normalnie się krew lała bez nich, dopóki dzieci nie nauczyły się ssać poprawnie.
    Czy te nakładki da się samemu dopasować czy Wam w tym pomagała położna czy jakaś konsultantka laktacyjna?

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015

Wysłany: 18 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=malaczarna a jak masz na imię? Ja to się zawsze z rodziców śmiałam ze tez musieli mieć problem z imieniem bo jednej córce dali Ania a drugiej Asia (Anna i Joanna)[/QUOTE]
    Bożena :-) żyje z nim 27 lat i jeszcze go nie polubiłam

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Ja zawsze myślałam że jak będzie córa to Bianka, jeszcze nie mam więc wszystko przede mną :D
    a ja wybrałam Maksymilian i same się śmiałyście że jak dla pieska :P
    Zależy co się komu z czym kojarzy. Mam kolegę Maćka to mówi ze ma imię jak dla kota ;) a koleżanka ma Matylda i nie cierpiała tego imienia. Kazała do siebie mowic Zuzia :) pamiętajcie że jak coś to do pół roku życia dziecka można je bez problemu zmienic ;)

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Oby teraz tak nie było ;)

A tak na poważnie to z zakupem "ciepłej" "zimowej" czapki wstrzymuję się do porodu i zobaczymy jaka będzie pogoda ;)
    Ja kupiłam teraz takie cienkie w C&A ale jak się okaże,że za cienkie to zawsze można dokupić. Tym bardziej że tu często w marcu wystarczy tylko Polar/sweter.

5fdazm9.png

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz ja mam od razu skojarzenie z Bożenką z klanu; )

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcialam Igę
    jak sie okazało ze chłopiec to najpierw padło na Ignacy, potem Maksymilian lub Dominik a staneło na Szymonie i tak juz zostanie bo juz tak każdy mówi :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A ja żadnej nie mogę zobaczyć, bo mi się wyświetla: podana fraza nie istnieje
    Ja też nie

5fdazm9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w domu jestem. W każdym razie wizyta u angiologa ok, cieszę się że zastrzyki pomogły.
    Karolina malutki ten brzusio masz :)
    Mamuśka level pisałaś o silikonowych osłonkach na piersi, sama mam problem, że mam mało wystające sutki,a bardzo chciałabym piersią karmić. Jakiej firmy miałaś?
    Mamy dwa imiona wybrane dla synka - Leoś albo Ignaś. Na razie wygrywa Leoś :)

nataliad, Englein, jenny88, fantasmagoriia, Klarcia, Fedra lubią tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja o szumisiu gadalam z sąsiadką, maly ma 2 lata prawie, uzywaja do tej pory bo siè sprawdza. Ale potwierdzila, ze nie na każde dziecko więc powiedziała zebym nie kupowała, jak siè małe urodzi to da mi do przetestowania i wtedy kupię lub nie

Czekam i się stresuję.. masakra..
    Ja właśnie też, ale jak już to chyba będzie ten drugi szumis.

5fdazm9.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja po, zwolnie mam, wsio OK ale generalnie lekarka zbyt gadatliwa ni byla wuęc zdjęcia mam ale nie rozgadywala się na ich temat :P jesli dobrze widze to ma 13 cm, wymiar dwuciemieniowy 4,01 a kosc udowa 2,17 więc to cos tak malo..
    A pleć dalej wstydzioch ukrywa, probowala, kombinowała, zaslania się pępowiną :P
    Szyjka ok - 3,23 no ciekawe kiedy się nam ujawni co tam kryje :P

severi, malaczarna07, Englein, m@rtynka, MatyldaG, Wonderwall, milagro, okano1, Mart_, Anita12, czirisz, taka_ja, jenny88, Klarcia, Angie 232, fantasmagoriia, Fedra lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 18 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    No widzisz ja mam od razu skojarzenie z Bożenką z klanu; )

Ja teraz już też ;) ale co poradzić podobno imienia się nie wybiera ale można zawsze zmienić, tyle że teraz to jakby zmienić tożsamość

Dlatego postanowiłam że moim dzieciom tego nie zrobię i nie dam żadnemu imienia staropolskiego ani jakiegoś zagranicznego wymyślnego, dlatego taka wybredna jestem chcę coś oryginalnego a zarazem nie za bardzo wymyślnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 19:13

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    No to ja po, zwolnie mam, wsio OK ale generalnie lekarka zbyt gadatliwa ni byla wuęc zdjęcia mam ale nie rozgadywala się na ich temat :P jesli dobrze widze to ma 13 cm, wymiar dwuciemieniowy 4,01 a kosc udowa 2,17 więc to cos tak malo..
    A pleć dalej wstydzioch ukrywa, probowala, kombinowała, zaslania się pępowiną :P
    To ważne że zdrowe :P a to takie dodatkowe usg? i kiedy robisz połówkowe ?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

u mnie tez takie cuda w tych wymiarach wychodziły kość udowa na 17tydz, obwód brzuszka 18 tydz, a wymiar dwuciemieniowy na 20 tydz , ale ma czas się wyrównać jeszcze ;)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b6024cac0eb.jpg

MatyldaG, Englein, anuschka, Marynia991, milagro, Anita12, Magdzia88, taka_ja, Fedra lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png

Wysłany: 18 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Już w domu jestem. W każdym razie wizyta u angiologa ok, cieszę się że zastrzyki pomogły.
    Karolina malutki ten brzusio masz :)
    Mamuśka level pisałaś o silikonowych osłonkach na piersi, sama mam problem, że mam mało wystające sutki,a bardzo chciałabym piersią karmić. Jakiej firmy miałaś?
    Mamy dwa imiona wybrane dla synka - Leoś albo Ignaś. Na razie wygrywa Leoś :)

te osłonki były z firmy Canpol babies
    coś takiego:
    c4d836351a4a77d2med.jpg
    To było 7 lat temu także teraz jest większy wybór jak widzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 19:23

ewa81, Englein lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ