MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
makasa wrote:Balladyna mamy ten sam termin:)
Fisik ty w nosidle nosisz? Bo ja swoją w Tuli dzwigalam do tej pory. Córa ma prawie dwa lata więc już więcej biega i nie woła jak kiedyś żeby ją tulic.
Nie. Ona jest za duża i zbyt samodzielna żeby ją nosić, wszędzie chodzi sama. Tylko 5 jej szła, strasznie wyła i godzinę ją nosiłam i bujałam na rękach zanim przeciwbólowy zaczął działać ... i wystarczyło -
witam nowe dziewczyny:) ja również z Lublina, widzę że nas coraz więcej - super;))))
Kochane jestem baaardzo pozytywnie nastawiona ale niestety niepokoi mnie jedna kwestia - poradźcie coś proszę
od 3 dni, po powrocie z pracy na dole brzucha - po prawej stronie - podczas stania - kłuje mnie. Nie plamię. wizytę mam dopiero za dwa tygodnie, myślicie, że powinnam wcześniej zgłosić się do lekarza? biorę luteinę dopochwową i duphaston. pomaga leżenie i tak się zastanawiam czy macie podobnie?
-
Kinea też mam klucia tylko z lewej strony i to po kilka razy dziennie, do tego dochodzi taki lekki rozciągających ból - gin mi dzisiaj powiedziała ze jest to normalne i mam się nie przejmować ( pod warunkiem że nie ma plamien), wydaje mi się że jeżeli się nie nasili i nie będzie plamien to możesz poczekać spokojnie te dwa tygodnie
-
julllla wrote:Kinea też mam klucia tylko z lewej strony i to po kilka razy dziennie, do tego dochodzi taki lekki rozciągających ból - gin mi dzisiaj powiedziała ze jest to normalne i mam się nie przejmować ( pod warunkiem że nie ma plamien), wydaje mi się że jeżeli się nie nasili i nie będzie plamien to możesz poczekać spokojnie te dwa tygodnie
dzięki za info:) uspokoiłaś mnie chociaż cały czas zastanawiam się dlaczego te ukłucia są tylko po jednej stronie - ale narazie nie panikuje:)
Kobiecy paradoks, przez kilka długich miesięcy kobieta chce zajść w ciąże - zamartwia się, dlaczego się nie udaje a kiedy zachodzi w ciąże to martwi się każdym ukłuciem )))ale my damy radę! -
Trzeba myśleć pozytywnie i nie zamartwiac się, jak nie ma plamien to najważniejsze Ja przed dzisiejszym USG też się naczytalam o cp i nastresowalam, teraz jak już zobaczyłam pecherzyk to się uspokoilam i pewnie kolejny stres będzie przed kolejnym USG , ale coz taka już nasza natura żeby o wszystko się martwic:) ( mi już wczoraj mąż chciał zabrać telefon żebym przestała czytać wszystkie możliwe fora i nakręcac się )
-
Kinea wrote:dzięki za info:) uspokoiłaś mnie chociaż cały czas zastanawiam się dlaczego te ukłucia są tylko po jednej stronie - ale narazie nie panikuje:)
Kobiecy paradoks, przez kilka długich miesięcy kobieta chce zajść w ciąże - zamartwia się, dlaczego się nie udaje a kiedy zachodzi w ciąże to martwi się każdym ukłuciem )))ale my damy radę!
Kochana i tak do porodu. A potem przy małym...
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualny
-
Tita92 wrote:Dziewczyny dostałam coś takiego:
HCG: 477,7 mIU/ml
Kobiety miesiączkujące: <4,0 Kobiety w menopauzie: <13 Kobiety ciężarne: 4-5 tydz. średnia 7400 zakres 1500-23000 5-6 tydz. średnia 32800 zakres 3400-135300 6-7 tydz. średnia 52000 zakres 10500-161000 7-8 tydz. średnia 74000 zakres 18000-209000 8-9 tydz. średnia 100000 zakres 37500-219000 9-10 tydz. średnia 105000 zakres 42800-218000 10-11 tydz. średnia 96000 zakres 33700-218700 11-12 tydz. średnia 75300 zakres 21800-193200 12-14 tydz. średnia 66000 zakres 15400-190000
Pomożecie w interpretacji? Bo w tych wszystkich cyferkach się gubię.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
makasa wrote:Martusia fajnie ze jest ktoś też z lbn:)
Mam straszne obawy jak to będzie, przy jednym jest co robić a tu jeszcze praca dom do ogarnięcia. ..ale trzeba być twardym:)
Gratulacje udanych wizyt,ja dopiero się zapisze na następny tydzień chyba bo teraz pewnie mało co będzie widać.
Ej dziewczyny mam pytanie czy pracodawca jak się dowie o ciąży to może zmniejszyć umowę?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
papatka wrote:Słuchajcie...mam jeszcze takie pytanie do Was ...jeśli pierwszy dzień ostatniej miesiączki wypadł mi 15 czerwca to który teraz mam tydzień i dzień ciąży. Wg większości kalkulatorów wychodzi równy 4 tydzień a mi wg obliczeń od początku miesiączki wychodzi dziś pierwszy dzień 5 . Nie wiem już jak oni to liczą. Odejmują tydzień miesiączki czy co ? :p
Nie przejmuj sie gin i tak bedzie pisał np 4+0 jesli dzisiaj byś była na badaniu17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witaj Fedra,witaj misiowa mamo:):)coraz więcej nas tu;)
Powiedziałam dziś mężowi o ciąży,bardzo się ucieszył
Do pracodawcy tez juz zadzwonilam bo bylam z szefowa umowiona na zmniejszenie umowy od siepnia bo podwyzszala mi tylko na czas starania sie o kredyt,i nie wiem wlasnie czy jak ja poinformowalam majac teraz ta wyzsza umowe czy ona moze mi i tak zmniejszyc ja od sierpnia??...
Z objawów ktore u mnie sie pojawily to meeega sennosc,jutro ide do pracy na 13h i nie wiem jak ja tam wystoje;/;/Dziunka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kinea wrote:witam nowe dziewczyny:) ja również z Lublina, widzę że nas coraz więcej - super;))))
Kochane jestem baaardzo pozytywnie nastawiona ale niestety niepokoi mnie jedna kwestia - poradźcie coś proszę
od 3 dni, po powrocie z pracy na dole brzucha - po prawej stronie - podczas stania - kłuje mnie. Nie plamię. wizytę mam dopiero za dwa tygodnie, myślicie, że powinnam wcześniej zgłosić się do lekarza? biorę luteinę dopochwową i duphaston. pomaga leżenie i tak się zastanawiam czy macie podobnie?
Kolejna z Lublina.. ale fajnie... Jeszcze może powiecie, że wszystkie chcecie rodzić na Staszica?
To, że kłuje to jak najbardziej prawidłowo... macica się rozciąga, w trakcie stania dodatkowo wszystko nasila siła ciążenia.. To że po jednej stronie to też nic złego. Tak na chłopski rozum to przecież nie jesteśmy symetryczne i z każdej strony macica rozciąga się trochę inaczej.. czasem jedna strona musi intensywniej z takiego wychodzę założenia i się tym nie martwię
Martwić się należy gdy ból jest długotrwały (wiele godzin bez przerwy) i nasilający się bądź skurczowy pojawiający się w regularnych odstępach czasu... jednocześnie z twardnieniem macicy. Tak wyczytałam w jakimś wywiadzie z ginem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 23:35
-
Ja trafiłam na jakąś przedpotopową ginekolog (moja na urlopie i raczej nie prowadzi ciąż bo ma inną specjalizację) i gdyby nie to że badanie palpacyjne mnie bolało to nawet nie umówiłaby się ze mną na pierwsze USG... dziwnie (idę na to USG do niej w piątek) Mówiła, że pierwsze USG wykonuje się między 11 a 14 tyg ciąży. Założyła mi kartę ciąży "na słowo" że jestem w ciąży.. Nie zleciła bety, mówiła, że jest przeciwna braniu jakichkolwiek witamin oprócz kwasu foliowego.. kazała wszystko odstawić co zaleciła mi moja stała gin. No i teraz nie wiem.. Zmieniać gin czy nie zmieniać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 00:45