X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Ja myślałam o takich organizerach:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/

Fajne te organizery ale u mnie odpada bo dojście do malucha będę mieć tylko z jednej własne tej dłuższej strony

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dzięki za info :), a ten przewijak na łóżeczku jest jakoś przymocowany?
    To gdzie będziecie mieć np pampersy, kremy itp? Żeby to było chyba przy łóżeczku
    Ja mam taką wanienkę na stelażu z półkami i tam wszystko miałam poukładane a to stało obok łóżeczka. No i z tej wanienki dziecko od razu na przewijak na łóżeczku.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

A skąd te rzeczy?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina w Kik od 19.10 były :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • chloet Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    A co do wizyt to ja zawsze chodze bez męża, bo niestety jest w pracy.

Dziewczyny mam do Was pytanie. Wypadaja Wam włosy? Mnie normalnie garściami. Codziennie szczotka pełna włosów. Już mam ich tak mało że Masakra. Myślałam że jak będę brala witaminy to będzie lepiej ale nie ma żadnej poprawy.

tak, wypadają strasznie. W ogóle zrobiły mi się takie rzadkie i brzydkie, że cały czas chodzę w związanych, bo już nie wiem, co z nimi robić.

rqkqj11.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    A co do wizyt to ja zawsze chodze bez męża, bo niestety jest w pracy.

Dziewczyny mam do Was pytanie. Wypadaja Wam włosy? Mnie normalnie garściami. Codziennie szczotka pełna włosów. Już mam ich tak mało że Masakra. Myślałam że jak będę brala witaminy to będzie lepiej ale nie ma żadnej poprawy.
    witam, mi włosy bardzo wypadały , ale zaczełam stosowac szampon i ampułki SEBORADIN , bardzo mi pomagają, polecam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Nadiia a on sam nie proponował, że pójdzie z Tobą? Mój mąż od samego początku chodzi ze mną na wizyty i nie wyobraża sobie tego by go tam zabrakło bo da niego to ogromna radość.
    U mnie tak samo od początku chodzi ze mną nie ważne czy dolne czy brzuszne. Na wizyty gdzie tylko macanko to chodze sama, bo to głównie recepty, kontrola, zwolnienie. Jeśli chodzi o usg to zapowiedział się, że choćby się waliło paliło w firmie jego to nie interesuje, wiedzą wcześniej kiedy jest wizyta i on musi mieć ten przedział czasowy wolny. Obojętnie czy usg dodatkowe czy genetyczne.
    A potem dzwoni do rodziny i znajomych i chwali się, ze dziecko mu pomachało :D :D :D :D, ale on jest szalony :D

Ja się zdecydowałam, że pójdę do fryzjera, bo nie dociągnę chociaż zrobiły się mocniejsze to jednak zaczynają już się rozdwajać. Że też mi było na początku czerwca szkoda kasy żeby pójśc,bo coś innego było ważniejsze zawsze do kupienia. Tak bym dotrwała, a ostatnim razem byłam w styczniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem ze skórą na rękach aż mi pękają z wysuszenia mimo, że smaruje niveą (nic innego nie pomaga, bo o dziwo zaczyna boleć szczypać i zaraz czerwona ręka). Szukam jeszcze dobrego sposobu na pięty, bo koszmar. Na prawdę koszmar jak z prawie najstraszniejszych obrazków suchych pięt z internetu.

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Ja mam problem ze skórą na rękach aż mi pękają z wysuszenia mimo, że smaruje niveą (nic innego nie pomaga, bo o dziwo zaczyna boleć szczypać i zaraz czerwona ręka). Szukam jeszcze dobrego sposobu na pięty, bo koszmar. Na prawdę koszmar jak z prawie najstraszniejszych obrazków suchych pięt z internetu.

Ja mam podobnie ale mam AZS. Używam balsamu na skórę atopową z Ziaja albo takiej małej maści też z ziaja. Bardzo mi pomaga. A stopy to całe mam przesuszone ale to mam krem z mocznikiem równiez z ziaji i jest super :)

czirisz lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    ja też mam taki problem mi najlepiej pomagał krem z apteki na uczulenia itp niestety nie pamiętam jak się nazywał, jak go znajdę to napiszę

czirisz lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI też okropnie włosy wypadają na razie nic nie stosuje ale jak tak dalej pójdzie to pomyślę o jakimś specyfiku, i kolejny problem to strasznie sucha skóra ale na twarzy masakra jakaś jak nałożę podkład to wyglądam jakbym jakąś chorobę skóry miała tyle suchych skórek, żadne kremy i peelingi nie pomagają. Chyba muszę się od środka nawilżyć bo coś mało piję ostatnio

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    MI też okropnie włosy wypadają na razie nic nie stosuje ale jak tak dalej pójdzie to pomyślę o jakimś specyfiku, i kolejny problem to strasznie sucha skóra ale na twarzy masakra jakaś jak nałożę podkład to wyglądam jakbym jakąś chorobę skóry miała tyle suchych skórek, żadne kremy i peelingi nie pomagają. Chyba muszę się od środka nawilżyć bo coś mało piję ostatnio
    spróbuj ten seboradin, pytalam lekarza to mi mowil ze smialo mozna uzywac szamponu jak i wcierac ampulki w skore głowy Szampon ok. 30 zł ale jest wydajny a mi na sucha skore pomógl zwykły krem z ziaji z oliwki do cery suchej i tłustej

Paolina91 lubi tę wiadomość

• befra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też chyba pomyślę o tym szamponie. Jedyny plus to że nie przetluszczaja się jak przed ciążą. A co do cery to mi się łuszczy tylko przy brwiach a tak to mam strasznie tłusta.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    To ja też chyba pomyślę o tym szamponie. Jedyny plus to że nie przetluszczaja się jak przed ciążą. A co do cery to mi się łuszczy tylko przy brwiach a tak to mam strasznie tłusta.
    aa rozumiem, no przy brwiach tez mam suchsze, tam wiecej kremu daje :-) a ponoc w ciazy miałyśmy miec piekne, mocne, geste włosy :-)

• nataliad Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też chodzi od prenatalnych. Ale mnie to szczerze mówiąc jeszcze bardziej stresowalo i bardzo chciałam żeby było ok. Teraz jak czuję ruchy to stresuje się mniej.
    Co do przewijaka też planuje taki na komode. Miałam dla córki i było ok. Na łóżeczko chyba nie bo ciut bardziej skłaniam się ku kolysce.
    Mam pytanie do dziewczyn które były w zeszłym tygodniu na tym darmowym usg 4D. Dostalyscie film na pendrive? Muszę mieć swój w takim razie? Zastanawiam się czy jechać jutro

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja mam podobnie ale mam AZS. Używam balsamu na skórę atopową z Ziaja albo takiej małej maści też z ziaja. Bardzo mi pomaga. A stopy to całe mam przesuszone ale to mam krem z mocznikiem równiez z ziaji i jest super :)

ja też choruję na AZS i mam spore zaostrzenie w ciąży, a dermatolog pozwolił stosować tylko lekkie maści, które w ogóle na mnie nie działają (normalnie używam niestety sterydów). Najgorzej jest z twarzą: mam czerwone, łuszczące się plamy na czole, powiekach i w okolicach ust. Plus standardowo: dłonie, przedramiona, uda. Czasem mam z tego powodu okropnego doła, bo nawet przy dobrym makijażu, łuszcząca się skóra zaraz wychodzi na wierzch, co wygląda brzydko, ale co zrobisz. Do standardowego leczenia będę mogła wrócić dopiero po porodzie, a najgorszy okres dla atopików, czyli jesień-zima, dopiero przed nami.

Do balsamowania całego ciała używam Cethapilu - sprawdza się u mnie najlepiej, do kąpieli emulsji Mediderm.

rqkqj11.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na szczęście odwrotnie,włosy się zrobiły błyszczące i nie wypadają,codziennie myje i susze a mam długie,nigdy takich nie miałam,a to dobrze bo przed ciążą przeszłam z nimi swoje.
    Co do usg to mój Mąż był tylko raz na prenatalnych 1 trymestru, nigdy go tak zestresowanego nie widziałam,a jak wyszliśmy to była mega radość,na te u mojego lekarza go nie zabieram bo On najpierw bada ,potem sonda Endo sprawdza szyjke i dopiero przez brzuch Maluszka,wszystko to na fotelu i nie chce stwarzać niezrecznej sytuacji,lekarz palec we mnie a Mąż obok:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć dodam że dzielnie mi towarzyszy tylko czeka na zewnątrz.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befra mi klaki leca strasznie ale to w sumie jeszcze przed ciaża zaczęły

Czirisz ja mega suche i przesuszobe ręce mam zawsze jak tylko spada temperatura i męcze się calą jesień, zimę i wiosnę. Nawet do dermatologow chodzilam ale cóz.. przemilcze ich"pomoc" a mi doslownie peka skora miedzy palcami..

Co Ci mogę doradzic to przede wszystkim - regularne smarowanie. Kremy - u mnie pomagal trochę linomag i maść z Rossmana, ktora poleciła mi koleżanka Glysolid Hautbalsam ;)

Bioze siedzialam 2h na podlodze w pokoju "dziecięcym" i ogarniałam burdel w segregatorach z dokumentami. Chyba mam juz dośc na dzis ale przynajmniej widac powoli jakieś światelko w tunelu

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wypadaja wlosy ale nie jakos strasznie. Moze to tez takie uroki jesieni, ze wypadają. Co do skóry to ja używam balsamu kozie mleko. Dla mnie jest idealne. Do twarzy krem nawulzajacy ziaja.
    Przewijak będę zakladac na komorę. Pewnie dlugo nie posluzy bo po kilku miesiacach maly bedzie juz sie obracal I bedzie bardziej ruchliwy.

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ