X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Klarcia moze coś sie rozciąga lub mały cie kopna w jakis nerw? Mnie czasami cos zakuje jak za szybko wstane z łóżka ale nie tak by zabraklo mi oddechu tylko jakby miednica.
    No tak tylko ja siedziałam bez ruchu i sikałam. Sorry że tak dosadnie.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    No tak tylko ja siedziałam bez ruchu i sikałam. Sorry że tak dosadnie.
    Mnie też tak z dwa razy zakulo przy siku nie miłe uczucie ale wzięłam to za objaw jakiegoś rozciągania lub uciskania. Nie pytalam nawet o to lekarza.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiadek zrobioby, zjedzony (zupa krem marchewkowo porowa <3), pora wyjśc w deszcz i wyspacerowac psa, brrr :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia mnie sie też zdarza, że mnie cos zakluje i zaboli i to czasem nawet bardzo mocno.. ale wychodzę z zalożenia, że poki to się nie powtarza itp to nic groźnego..
    Prawda jest taka, ze gdybysmy nie byly w ciazy to bysmy nawet na cos takiego nie zwrocily uwagi przeciez :) a i bez ciąży się zdarzaja jakies takie bole i zakłucia w roznych miejscach

Klarcia lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Obiadek zrobioby, zjedzony (zupa krem marchewkowo porowa <3), pora wyjśc w deszcz i wyspacerowac psa, brrr :/
    Kurde mój pies od wczoraj zachowuje się jak księżniczka - jak juz się ją uprosi żeby wstała i poszła na spacer to spaceruje tylko pod wiata kolo domu tam gdzie nie pada a dalej się zapiera i nie pójdzie. Tam siku i do domu. Juz myślałam że jakaś chora czy coś ale je normalnie, bawi się tylko moknac nie chce :p

Natka9029 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj tak kuło dziwnie bardzo i dłużej, ale poratowałam się no-spą i mogłam iść spać.

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Klarcia mnie sie też zdarza, że mnie cos zakluje i zaboli i to czasem nawet bardzo mocno.. ale wychodzę z zalożenia, że poki to się nie powtarza itp to nic groźnego..
    Prawda jest taka, ze gdybysmy nie byly w ciazy to bysmy nawet na cos takiego nie zwrocily uwagi przeciez :) a i bez ciąży się zdarzaja jakies takie bole i zakłucia w roznych miejscach
    Dochodzę do wniosku że ja w tej ciąży się hipohondryczką stałam.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Kurde mój pies od wczoraj zachowuje się jak księżniczka - jak juz się ją uprosi żeby wstała i poszła na spacer to spaceruje tylko pod wiata kolo domu tam gdzie nie pada a dalej się zapiera i nie pójdzie. Tam siku i do domu. Juz myślałam że jakaś chora czy coś ale je normalnie, bawi się tylko moknac nie chce :p

Zazdroszcze bo mojemy to nawet ulewa nie przeazkadza.. tylko i wylacznie burza i fajerwerki :)

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze, że mam królika i agame brodata nie trzeba wyprowadzić tylko w klatce czy terrarium posprzątać :-)

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiula, wezmę wrazie czego swój :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia ja generalnie też ale szybko się sprowadzam na ziemię na szczeście.. a jak nie to moj maz to robi :D normalne, ze sie boimy ale nie ma tez co schizowac z powodu każdego uklucia bo to osiwiec mozna ;)

Blekitna zazdraszam, my sie za kazdym razem jak kroliki zobaczymy to slinimy do szyby jak dzieci ale przy naszym psie nic innego malego i futerkowego raczej nie przejdzie bo by zezrec chcial :/
    Jak by zareagowal na jakas agame/jaszczura/kameleona to nie wiem ale tez bym chciala :D mimo ze to nie futerkowe to lubie :)

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda paskudna. Młoda miała dzisiaj pasowanie na przedszkolaka, potem zamiastnobiadu pizza male zakupyni wróciłam do lozka. Jak dużo chodzę to zaczyna mi się brzuch napinać. W poniedziałek lekarz zobaczymy co powie.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak kluje to właśnie prawy bok zawsze na dole. Raz mnie kulo i wiem ze to bylo powiazane z jelitami, bo mialam wzdety brzuch. Minęło i się nie powtórzyło przez 2 tygodnie. Dziś jak mnie ukulo to czułam twardą macice a w tym miejscu gdzie zakulo gula była. Może dziecko jakoś się wypielo czy coś..i jakiś nerowbol miałam. Bo zawsze ją czuje właśnie po prawej stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 17:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia nie przejmuj się kłuciami :), też to czasem mam i zgadłam czemu, jak się położyłam na plecach to miałam wybrzuszenie po tej stronie gdzie mnie zakłuło. Malutki mi się tam umościł i naciskał na jajnik - stąd te ukłucie.
    U mnie pogoda też paskudna brrr. Posprzątałam mieszkanie, przygotowałam ubrania na jutro - idziemy na ślub i przyjęcie. Właśnie maluję paznokcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 17:22

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pierwszej ciazy mialam klucia ale pośrodku i były one codziennie ale chyba mniej bolesne. Dlatego mam nadzieje ze to nic poważnego. W ciąży klucia mogą się zdarzyć. Lekarka mi kazała brac nospe. Ale to jakbym miala dość często.

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Ewa to może skoro rzeczywiście ucisk na jajnik jest

• ata89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem, czy ten temat już był.
    Robię przegląd ciuszków, które dostałam.
    Bodziaki na krótki i długi rękaw ilościowo rządzą, póki co.
    Mam kilka kaftaników. Widziałam też takie w sklepach.
    Co myślicie o kaftanikach? Sprawdzą się? I tak naprawdę na co się je zakłada? ;)
    Chyba jestem zielona w tym temacie...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaftany to chyba na lub pod śpiochy, ale ja nie używałam ani tego ani tego.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata kaftaniki możesz zamiast body zakładać, albo na nie. Ja ich wgl nie kupuję.

Matylda mojemu znowu się odeminiło i w końcu wyszedł na deszcz, bo wcześniej zachowywał się tak jak twoja dziś :)

Dziewczyny oszalałam! Pojechałam tylko odebrać paczkę, a w sklepie z tanimi rzeczami było tyle pięknych świątecznych rzeczy <3 <3 normalnie nie mogłam się powstrzymać, najchętniej wziełabym wszystko! :D Dodatkowo kupiłam lampki do kącika małej :D potem wstawię zdjęcie :D

MatyldaG lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, poradnik dla naszych Mężczyzn :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4daea36336ad.jpg

... sama nie wiedziałam, co to "rampers" :D
    widziałam takie cuda, ale że to się tak nazywa... ;)

tutaj całość:
    http://misjatata.pl/ubrac-dziecko-i-nie-zwariowac-krotki-przewodnik-po-niemowlecej-garderobie/

kr0pka lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ