X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Klarcia moze coś sie rozciąga lub mały cie kopna w jakis nerw? Mnie czasami cos zakuje jak za szybko wstane z łóżka ale nie tak by zabraklo mi oddechu tylko jakby miednica.
    No tak tylko ja siedziałam bez ruchu i sikałam. Sorry że tak dosadnie.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    No tak tylko ja siedziałam bez ruchu i sikałam. Sorry że tak dosadnie.
    Mnie też tak z dwa razy zakulo przy siku nie miłe uczucie ale wzięłam to za objaw jakiegoś rozciągania lub uciskania. Nie pytalam nawet o to lekarza.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiadek zrobioby, zjedzony (zupa krem marchewkowo porowa <3), pora wyjśc w deszcz i wyspacerowac psa, brrr :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia mnie sie też zdarza, że mnie cos zakluje i zaboli i to czasem nawet bardzo mocno.. ale wychodzę z zalożenia, że poki to się nie powtarza itp to nic groźnego..
    Prawda jest taka, ze gdybysmy nie byly w ciazy to bysmy nawet na cos takiego nie zwrocily uwagi przeciez :) a i bez ciąży się zdarzaja jakies takie bole i zakłucia w roznych miejscach

Klarcia lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Obiadek zrobioby, zjedzony (zupa krem marchewkowo porowa <3), pora wyjśc w deszcz i wyspacerowac psa, brrr :/
    Kurde mój pies od wczoraj zachowuje się jak księżniczka - jak juz się ją uprosi żeby wstała i poszła na spacer to spaceruje tylko pod wiata kolo domu tam gdzie nie pada a dalej się zapiera i nie pójdzie. Tam siku i do domu. Juz myślałam że jakaś chora czy coś ale je normalnie, bawi się tylko moknac nie chce :p

Natka9029 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj tak kuło dziwnie bardzo i dłużej, ale poratowałam się no-spą i mogłam iść spać.

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Klarcia mnie sie też zdarza, że mnie cos zakluje i zaboli i to czasem nawet bardzo mocno.. ale wychodzę z zalożenia, że poki to się nie powtarza itp to nic groźnego..
    Prawda jest taka, ze gdybysmy nie byly w ciazy to bysmy nawet na cos takiego nie zwrocily uwagi przeciez :) a i bez ciąży się zdarzaja jakies takie bole i zakłucia w roznych miejscach
    Dochodzę do wniosku że ja w tej ciąży się hipohondryczką stałam.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Kurde mój pies od wczoraj zachowuje się jak księżniczka - jak juz się ją uprosi żeby wstała i poszła na spacer to spaceruje tylko pod wiata kolo domu tam gdzie nie pada a dalej się zapiera i nie pójdzie. Tam siku i do domu. Juz myślałam że jakaś chora czy coś ale je normalnie, bawi się tylko moknac nie chce :p

Zazdroszcze bo mojemy to nawet ulewa nie przeazkadza.. tylko i wylacznie burza i fajerwerki :)

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze, że mam królika i agame brodata nie trzeba wyprowadzić tylko w klatce czy terrarium posprzątać :-)

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiula, wezmę wrazie czego swój :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia ja generalnie też ale szybko się sprowadzam na ziemię na szczeście.. a jak nie to moj maz to robi :D normalne, ze sie boimy ale nie ma tez co schizowac z powodu każdego uklucia bo to osiwiec mozna ;)

Blekitna zazdraszam, my sie za kazdym razem jak kroliki zobaczymy to slinimy do szyby jak dzieci ale przy naszym psie nic innego malego i futerkowego raczej nie przejdzie bo by zezrec chcial :/
    Jak by zareagowal na jakas agame/jaszczura/kameleona to nie wiem ale tez bym chciala :D mimo ze to nie futerkowe to lubie :)

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda paskudna. Młoda miała dzisiaj pasowanie na przedszkolaka, potem zamiastnobiadu pizza male zakupyni wróciłam do lozka. Jak dużo chodzę to zaczyna mi się brzuch napinać. W poniedziałek lekarz zobaczymy co powie.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak kluje to właśnie prawy bok zawsze na dole. Raz mnie kulo i wiem ze to bylo powiazane z jelitami, bo mialam wzdety brzuch. Minęło i się nie powtórzyło przez 2 tygodnie. Dziś jak mnie ukulo to czułam twardą macice a w tym miejscu gdzie zakulo gula była. Może dziecko jakoś się wypielo czy coś..i jakiś nerowbol miałam. Bo zawsze ją czuje właśnie po prawej stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 17:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia nie przejmuj się kłuciami :), też to czasem mam i zgadłam czemu, jak się położyłam na plecach to miałam wybrzuszenie po tej stronie gdzie mnie zakłuło. Malutki mi się tam umościł i naciskał na jajnik - stąd te ukłucie.
    U mnie pogoda też paskudna brrr. Posprzątałam mieszkanie, przygotowałam ubrania na jutro - idziemy na ślub i przyjęcie. Właśnie maluję paznokcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 17:22

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pierwszej ciazy mialam klucia ale pośrodku i były one codziennie ale chyba mniej bolesne. Dlatego mam nadzieje ze to nic poważnego. W ciąży klucia mogą się zdarzyć. Lekarka mi kazała brac nospe. Ale to jakbym miala dość często.

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Ewa to może skoro rzeczywiście ucisk na jajnik jest

• ata89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem, czy ten temat już był.
    Robię przegląd ciuszków, które dostałam.
    Bodziaki na krótki i długi rękaw ilościowo rządzą, póki co.
    Mam kilka kaftaników. Widziałam też takie w sklepach.
    Co myślicie o kaftanikach? Sprawdzą się? I tak naprawdę na co się je zakłada? ;)
    Chyba jestem zielona w tym temacie...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaftany to chyba na lub pod śpiochy, ale ja nie używałam ani tego ani tego.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata kaftaniki możesz zamiast body zakładać, albo na nie. Ja ich wgl nie kupuję.

Matylda mojemu znowu się odeminiło i w końcu wyszedł na deszcz, bo wcześniej zachowywał się tak jak twoja dziś :)

Dziewczyny oszalałam! Pojechałam tylko odebrać paczkę, a w sklepie z tanimi rzeczami było tyle pięknych świątecznych rzeczy <3 <3 normalnie nie mogłam się powstrzymać, najchętniej wziełabym wszystko! :D Dodatkowo kupiłam lampki do kącika małej :D potem wstawię zdjęcie :D

MatyldaG lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, poradnik dla naszych Mężczyzn :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4daea36336ad.jpg

... sama nie wiedziałam, co to "rampers" :D
    widziałam takie cuda, ale że to się tak nazywa... ;)

tutaj całość:
    http://misjatata.pl/ubrac-dziecko-i-nie-zwariowac-krotki-przewodnik-po-niemowlecej-garderobie/

kr0pka lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ