X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mowie jak kto lubi. Ja lubie ja czytać bo jest lekka. Owszem ma posty reklamujace ale ma tez normalne posty. Jak kto lubi.

A zmieniając temat to już za niedługo świta bo zaraz po wszystkich świętych zaczną się ozdoby i świąteczne klimaty w świętach. Już się nie moge doczekać. Marzyla mi się wigilia z brzuszkiem bo z młoda to dopiero się dowiedziałam dwa dni przed świętami ze jest w brzuszku. A teraz bede miała już pokazny brzuszek ;). B

Anita12 lubi tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko ze smartfona od jakiegoś czasu, niestety :)
    Wystarczy, ze przed linkiem wstawisz
    [ url ] a po [ /url ] tylko BEZ SPACJI, jakbym teraz wstawila bez to byście nie zobaczyly, i tyle :)

Unbelmished u nas w Kauflandzie już i asortyment na wszystkich Swietych i na Boze Narodzenie :D

Co do ozdob to znalazłam fajne poszewki na poduszki na alie i chyba sobie zamowie, do swiat dotra :D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    A zmieniając temat to już za niedługo świta bo zaraz po wszystkich świętych zaczną się ozdoby i świąteczne klimaty w świętach. Już się nie moge doczekać. Marzyla mi się wigilia z brzuszkiem bo z młoda to dopiero się dowiedziałam dwa dni przed świętami ze jest w brzuszku. A teraz bede miała już pokazny brzuszek ;). B

Też zawsze marzyły mi się Święta w dwupaczku :D
    a jeszcze jak sobie pomyślę o tych świątecznych smakołykach...
    Dziś miałam ochotę na taką Wigilijną rybkę autorstwa mojej mamy... mmm :D

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie wieczorem umieram od zgagi! Ratujcie!

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze w swieta chodze glodna bo nie lubie tych wszystkich potraw typu pierogi, kapusta czy ciast:-(. Jedynie rybe jem ale to tez obskubuje panierke bo nieprzepadam i sie zle po takim tlustym czuje.
    Zawsze z mezem niemozemy doczkec sie konca :-)

Karolina12345
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kocham barszcz czerwony czerwony uszkami. Wszystko domowe. My uszek robimy 100 a nawet 200 szt i nie ma ich w dwa dni. Tak lubimy :)
    Balladyna spróbuj może migdały albo zaparz sobie korzeń imbiru. Ja miewam takie "mini zgagi" ;) chwilowe i rzadkie. Ale obawiam się ze później będzie gorzej. Z córką miałam okropne zgagi na koniec ciąży.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Dzisiaj czy wczoraj o tym pisałam w komentarzu. Dziecko niczego nie potrzebuje, żadnych płynów i balsamów. Wszystko co w artykule potwierdzam :-) sama tak robiłam poza wodą z wacikami, próbowałam ale zrezygnowałam.

Fajne linki wstawiasz, w sensie, że mogę je otworzyć :-)
    Nooo Kropka fajne linki wstawia, aktywne :) kumata Dziewczynka :)

Mnie te waciki i woda zaintrygowaly dzis, zobaczymy czy wyjdzie mi to w praktyce.
    Ja w ogole dziekuje Wam,ze dzielicie sie ta wiedza :) niestety nie mam tyle czasu,zeby chodzic po blogach, szukac...ale jak cos pokazujecie to juz ide i zakopuje sie tam na dlugo :)
    Jeszcze inna sprawa Wasza praktyka, ktora macie :) to cenne, przynajmniej dla mnie, dziekuje :)

Magdzia88, Martap88 lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Mleko, zwykle mleko?
    Moze cos powinnas wyeliminowac z diety?

A jakies reni czy mleczko zobojetniajace , ktore moz a w ciazy?

5fdazm9.png

• anuschka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:

Zawsze wszyscy dookoła mówili że jak zgaga to dziecko będzie miało dużo włosów zaraz po urodzeniu :D

Magdzia88, Balladyna, Natka9029 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Zawsze wszyscy dookoła mówili że jak zgaga to dziecko będzie miało dużo włosów zaraz po urodzeniu :D
    Heheh ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zycze wszystkim udanego weekendu. Mnie bedzie ciut mniej poki jeszcze mozna tu zagladac ..bo wesele mam ...wiec oby mi dzis nic nie dolegalo ..bo wysiedziec jakos musze
    Pozdrawiam ;*

Anita12 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Englein Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    A ja zycze wszystkim udanego weekendu. Mnie bedzie ciut mniej poki jeszcze mozna tu zagladac ..bo wesele mam ...wiec oby mi dzis nic nie dolegalo ..bo wysiedziec jakos musze
    Pozdrawiam ;*
    Udanej imprezy ;)

Hej z rana, u mnie w miarę ciepło choć mgła, której drewno nie było ;)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siè witam jeszcze z wyrka, u nas pada dalej bo slyszę jak mi wali o parapet.. paskudna pogoda :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • befra Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia udanej zabawy! Ja też jeszcze w łóżku leżę. U mnie też paskudna pogoda, szaro, ponuro, mgła. Aż się nie chce wstawać.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze w łóżku :-) jak ja lubie weekendy :-) to nic że pogoda brzydka. Od wtorku zacznę myśleć o jakis zakupach dla maleństwa :-) ależ mnie to cieszy. Co do tesciow to bym sie tak nie denerwowala. Powiedziałabym jasno co chce jesli chcialaby sie do moich rzeczy dorzucić to super a jak nie to niech ma swoje rzeczy u siebie. A co do imion to powiedzialam że czas na nadawanie dzieciom imion ma juz za sobą. Zapytałam czy jej tesciowa wybierala imię jej dzieciom. Bardzo podobala sie jej Kornelia. Nie chciałabym później mówić dziecku że imię wybrała babcia z dziadkiem tylko mama z tatą.

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tą akcje miałam przy drugiej ciąży ale to nie dawno przeciez było teraz mam spokój mówi aby zdrowe

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja też tylko ze smartfona od jakiegoś czasu, niestety :)
    Wystarczy, ze przed linkiem wstawisz
    [ url ] a po [ /url ] tylko BEZ SPACJI, jakbym teraz wstawila bez to byście nie zobaczyly, i tyle :)

Unbelmished u nas w Kauflandzie już i asortyment na wszystkich Swietych i na Boze Narodzenie :D

Co do ozdob to znalazłam fajne poszewki na poduszki na alie i chyba sobie zamowie, do swiat dotra :D
    Będę próbować przy okazji :-) dzięki.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja umieram od tego (+ inne) codziennie, nonstop od trzech miesięcy i nie widzę ratunku :(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    A ja kocham barszcz czerwony czerwony uszkami. Wszystko domowe. My uszek robimy 100 a nawet 200 szt i nie ma ich w dwa dni. Tak lubimy :)
    Balladyna spróbuj może migdały albo zaparz sobie korzeń imbiru. Ja miewam takie "mini zgagi" ;) chwilowe i rzadkie. Ale obawiam się ze później będzie gorzej. Z córką miałam okropne zgagi na koniec ciąży.
    Nie wiedziałam, że to na zgage. Wiem, że migdały i imbir są na mdłości. Na zgagę mleko, które mnie nie pomaga. Może Tobie pomoże Balladyna.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Mleko, zwykle mleko?
    Moze cos powinnas wyeliminowac z diety?

A jakies reni czy mleczko zobojetniajace , ktore moz a w ciazy?
    Reni pomaga mi tylko w momencie ssania. A czytałam, że ogólnie to jeszcze szkodzi na te dolegliwości. Ale nie zgłębiałam tematu.

A co do diety to ja mam bardzo ścisłą a zgaga i tak jest. Nie mam nawet co wyeliminować:( także czasem zgaga po prostu jest :(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ