MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ze mną nigdy nie był...na pierwszym usg miał być ale nie wyszło...może i dobrze bo do mojego lekarza ciężarne przychodzą same... teraz to nawet mu nie proponuje... ja bym się zawstydziła, o on jeszcze bardziej.miały być sukienki będą spodenki będę miała synka
21 marca 2017 -
MatyldaG wrote:Ja tez planuje przewijak na łóżeczko, taki przenośny można położyć tez na łóżku albo np jak będę je kąpać w łazience to potem mogę na pralce tez go położyć żeby je przebrać.
Tylko zastanawiam się czy mi jeden wystarczy? :p
Ja mam taką komodę-przewijak z Ikea
I na niej taki miękki przewijak http://allegro.pl/przewijak-miekki-tapicerka-na-komode-50x70-okt-hip-i5103714090.html
A do przechowywania coś takiego, też z Ikea
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 14:18
Anita12, MatyldaG lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
ewa81 wrote:Z mężem zawsze razem chodzimy na wizyty. Nie wyobrażam sobie, żebym sama była.
Ponawiam pytanko z łóżeczkami dziecięcymi i przewijakiem.. -
chloet wrote:ja też choruję na AZS i mam spore zaostrzenie w ciąży, a dermatolog pozwolił stosować tylko lekkie maści, które w ogóle na mnie nie działają (normalnie używam niestety sterydów). Najgorzej jest z twarzą: mam czerwone, łuszczące się plamy na czole, powiekach i w okolicach ust. Plus standardowo: dłonie, przedramiona, uda. Czasem mam z tego powodu okropnego doła, bo nawet przy dobrym makijażu, łuszcząca się skóra zaraz wychodzi na wierzch, co wygląda brzydko, ale co zrobisz. Do standardowego leczenia będę mogła wrócić dopiero po porodzie, a najgorszy okres dla atopików, czyli jesień-zima, dopiero przed nami.
Do balsamowania całego ciała używam Cethapilu - sprawdza się u mnie najlepiej, do kąpieli emulsji Mediderm.
-
a myślałam, że tylko ja mam problem z włosami! Przed ciążą mi wypadały, na początku - pierwsze 2-3 mies było lepiej a teraz znów garściami.. w tym tygodniu byłam u fryzjera, skróciłam o połowę, to przynajmniej takie długie kłaki się nie plączą w odpływie..
co do wizyt- mój był raz, jak było mało co widać. Kolejne wizyty były najcześciej w czasie kiedy pracował, a grafik ma zmienny. Teraz poniedziałkowe połówkowe udało się umówić jak ma wolny dzień Więc zobaczy dziecię mam nadzieję, że potwierdzi się płeć
ps. jeju jaka pogoda obleśna..
ps.2 co do "pomocy" rodziców i teściów- moi teściowie sie nie wtrącają, a bynajmniej mi nic nie mówią. Choć jak przywiozłam od siostry ciuszki to mąż usłyszał coś, "że za wcześnie, że zapeszanie itp itd". Ale ja mam to w nosie Wiem, że teściowa konfliktów nie chce, mieszkamy w jednym domu, wiem, że dużo będzie mi pomagać i bardzo to doceniam. Tylko w przyszłym miesiącu zrobimy sobie drzwi na klatce schodowej
A moi rodzice nieba by przychylili gdyby tylko mogli. Pewnie chcieliby coś kupić fajnego, ale nie mają kasy za to same problemy ze zdrowiem. Wiem tylko, że mama robi na szydełku kocyki dla mojego i bratowej malucha i to będzie najwspanialszy prezent -
Anita12 wrote:A próbowałaś serii Mediderm? To jest dla dzieci i dla dorosłych, na azs i inne problemy skórne. Nawet na suchą skórę tylko. Są płyny do kąpieli, kremy. Ja tylko to miałam dla malucha, mimo że nie miała problemów ze skórą. Miała jedynie po szpitalu w zgieciach bardzo wysuszona skórke i to jej super pomogło.
tak, nawet napisałam, że używam emulsji do kąpieli kremy do ciała z tej firmy niestety się u mnie nie sprawdziły, a szkoda, bo mają fajne składy i niską cenę. -
Wasze Maluszki tez miewaja "dni leniucha"? Moj cos dzis malo sie wierci. Daje znac co jakis czas ale tak pojedynczo i raczej delikatnie. Nie ma takiego typowego brykania. Fakt pogoda jest straszna. U mnie w kuchni to az ciemno i ja tez jakas zamulona sie dzis czuje, ale rano sie troche zmartwilam gdy nie czulam serii kopniakow.11.02.2016r Aniołek
-
Moja mała też ma dziś dzień leniuszka
Ma dni ze wierci się bardziej, ale zdarzaja sie też takie ze muszę się wczuć żeby poczuć ruchyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 14:59
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualnyDla wścibskich teściów i wtrącających się znajomych proponuję prześliczne body z napisem "MOJA MAMA MA ZAWSZE RACJĘ- więc się nie wtrącaj!" i zakładać zawsze na spotkanie z takimi osobami. Może zrozumieją..
kr0pka, Anita12, nataliad, severi lubią tę wiadomość
-
Mi włosy jak na razie nie wypadaja a chodze do fryzjera i farbuje co 6 tyg i nic sie nie zmienilo.
Troche skore na twarzy mialam sucha ale to na poczatku ciazy i juz teraz jest ok.
Co do przewijaka to na peweno nie bede kupowac bo z corka w ogole mi sie nie przydał i wszedzie ja przewijałam tylko nie na tym.
Jezeli chodzi o wizyty to maz byl ze mna na kazdej i nie opuscil ani jednej teraz jak i z Bianka, tak juz ma.
A mi to nie przeszkadza czy w chodzi ze mna do gabinetu czy nie, nie zwracam na to uwagiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 15:05
Karolina12345 -
karcia.wawa wrote:ze mną nigdy nie był...na pierwszym usg miał być ale nie wyszło...może i dobrze bo do mojego lekarza ciężarne przychodzą same... teraz to nawet mu nie proponuje... ja bym się zawstydziła, o on jeszcze bardziej.
-
Marynia991 wrote:
Super te ciuszki;)
A ja wlasnie dzisiaj wyczytalam ze umnie w miescie otworza ten sklep:D juhu mam nadzieje ze juz niedlugo;) do grudnia daje im czas:D wtedy zaszaleje:)
Marynia991 lubi tę wiadomość
-
Moj ze mna chodzi na te najwazniejsze bo pracuje w takich godzinach gdzie ja mam lekarza. ale jak jakies wazne badanie tak jak te genetyczne w 12 tyg. jak i teraz polowkowe jak bedzie to oczywiscie bierze wolne bo jedziemy to wiekszego miasta;)
-
Was doczytać to jakaś masakra...
Mam pytanie, bo dzisiaj trochę się rano przestraszyłam. Poszłam do łazienki się załatwić i jak już siedziałam to w pewnym momencie tak mnie coś zakuło w po lewej stronie podbrzusza, że aż nie mogłam oddechu złapać. Minęło po chwili jak sobie spokojnie pooddychałam. I od tamtej pory jest wszystko ok, ale nie wiem czy dzwonić do lekarza, czy odpuścić temat skoro nic teraz się nie dzieje.
Miała któraś z Was coś podobnego? -
Hej Dziewczyny!
Witamy się w 21 tygodniu
Według Belly mamy 50%
Aż nie chce mi się wierzyć, że to już!
Długo mnie nie było, naprodukowałyście tutaj mnóstwo stron!
Widziałam, że przewinął się temat przewijaków, my planujemy raczej taki na łóżeczko.
A kosmetyki w organizerze na łóżeczku, lub na komodzie Zobaczymy.
Klarcia, mnie często kłuje tak w pachwinach, jak np szybko wstanę. Łapie dosyć mocno, a później przestaje.. Przechodzi, więc mam nadzieję, że to nic groźnego.
Marynia991, widziałam właśnie te ubranka w gazetce z KIKa. Ale nie mam nigdzie blisko tego sklepu, a szkoda, bo z tego, co widziałam, można tam znaleźć fajne rzeczy w fajnych cenach.
czirisz, Anita12, severi lubią tę wiadomość
-
Nataliad - ja dostałam pen drive z nagraniem. Nie miałam swojego. Tylko u nas byli miejscowi lekarze. Pewnie u Ciebie też będą jacyś miejscowi i to pewnie od nich zależy co dadzą. Ja dostałam pen drive'a takiego reklamowego z nazwą kliniki którą ten lekarz prowadzi. Wydruki zdjęć dał mi też w swojej reklamowej teczce. Więc pewnie to zależy od konkretnego lekarza co będzie rozdawał. A pen drive muszę przyznać bardzo ładny, drewniany 8 GB
nataliad lubi tę wiadomość