X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby na badania - tak mówił doktorek, że zrobimy badania, wszystkie zapisy i ze mam zostać niby 2-3 dni, ale jutro będzie 11 dni do porodu więc jakoś nie wydaje mi się ze jeszcze mnie wypuszczą

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info :) Ja kupilam fitty i wlasnie czytam u Sroki o skladzie, no i chyba musze szybko zaopatrzyc sie w nowe, a te sama zuzyc :(

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko! Mam nadzieje, ze te dziewczyny co urodziły wczoraj czy dziś to, miały termin na początek marca. Ja jeszcze nie jestem gotowa by rodzic :P Dopiero poprałam ubranka. Muszę jeszcze poprasować i przygotować setki innych rzeczy. Zrobiłam zamówienie w aptece gemini, wiec jutro powinny do mnie przyjść wszystkie podpaski, podkłady itd. Ale myśle, ze pakować to się bede dopiero jak mój starszak wróci do żłobka, bo póki co z katarem w domu siedzi.

Jakoś uparcie twierdze, ze mam jeszcze czas ;) synka urodziłam w 39+3 więc nie spodziewam się ze teraz będzie wcześniej.. nawet nie wiem czy nie później ;) Oby tylko była mniejsza niż on! W czwartek mam wizytę to zobaczymy co i jak :)

Powodzenia wszystkim podczas porodów, żeby były łagodne i komfortowe :)

klaudia.29, Nadiii lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak Nelus- czy jeszcze w dwupaku, bo przecież termin na 1.03! Ostatni raz pisała 20.02, że jeszcze się toczy. Czyżby już było po i brak czasu na cokolwiek?

• linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny jeszcze parę dni i zaczyna się nasz miesiąc :-) nie mogę się przygotować że to już tak blisko. Dziś mi chyba czop odszedł,nie cały ale kawałek. A poza tym zero objawów. W czwartek byliśmy u lekarza. Szyjka zamknięta, zero rozwarcia. Synek ważył 3150g.

ewa81 lubi tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Łooo matko! Mam nadzieje, ze te dziewczyny co urodziły wczoraj czy dziś to, miały termin na początek marca. Ja jeszcze nie jestem gotowa by rodzic :P Dopiero poprałam ubranka. Muszę jeszcze poprasować i przygotować setki innych rzeczy. Zrobiłam zamówienie w aptece gemini, wiec jutro powinny do mnie przyjść wszystkie podpaski, podkłady itd. Ale myśle, ze pakować to się bede dopiero jak mój starszak wróci do żłobka, bo póki co z katarem w domu siedzi.

Jakoś uparcie twierdze, ze mam jeszcze czas ;) synka urodziłam w 39+3 więc nie spodziewam się ze teraz będzie wcześniej.. nawet nie wiem czy nie później ;) Oby tylko była mniejsza niż on! W czwartek mam wizytę to zobaczymy co i jak :)

Powodzenia wszystkim podczas porodów, żeby były łagodne i komfortowe :)

Na grupie fb też niejedna myślała, że ma jeszcze dużo czasu he he :)
    Część urodziła przez planowane cesarki, a część to niespodzianki dużo przed terminem

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii, jeszcze nie mam skierowania do szpitala. Teraz w środę mam ostatnią wizytę u ginekologa i wtedy mam dostać już skierowanie. Już się boję haha :)

Nadiii, klaudia.29 lubią tę wiadomość

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba rodze.
    caly dzien mam skurcze. byly nieregularne ale od 18.00 zaczełam spisywac.
    sa co 7-10 minut. trwaja ok 15-20 sekund.
    moja watpliwosc budza tylko moje watpliwosci. czy nie powinnam byc tego pewna? chyba bym wiedziala na 100% prawda?

83konwalie lubi tę wiadomość

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka tylko w szpitalu rozwieja Twoje watpliwosci . Jesli jest juz regularnosc to moze sie zaczynac. Trzymam kciuki :*:*

amilka87 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czop, wody Ci już odeszły? Nie wiem, czy to są już oznaki zbliżającego porodu, bo nie nigdy nie rodziłam. Natalka, powodzenia i informuj nas:)

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odeszły ani wody ani czop ale i mama i siostra wywaliły to z siebie dopiero w 2 fazie porodu

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka jeśli jest regularności to bardzo prawdopodobne że to już tak jak pisze Klaudia
    A ja dostałam jakiegoś napadu histerii przed tym szpitalem, martwię się że już nie wyjdę a jestem w czarnej d, nie tak to miało wszystko wyglądać, jakoś boję się i już :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka to chyba już się zaczyna więc szykuj się na porodówkę! Choć niektóre dziewczyny pisały, że miały regularne skurcze, które później ustały. Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści! Powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka a nie masz ochoty pojechać do szpitala?

• Z. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, weź sobie prysznic albo pospaceruj sobie, jeśli się rozreguluje to nie to, jeśli dalej będą takie lub odstęp pomiędzy die jeszcze skróci, to pewnie to.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka mi w poniedziałek położna mówiła, że tylko skurcze trwające minimum 40 sekund rozwierają szyjkę i o nich mówimy, że są porodowe.
    Więc ja nie wiem już jak to jest, bo np przy córce jak rodziłam to miała 30 sekund co 2-3 minuty... Wogóle nie wiem czy będę wiedzieć kiedy mam jechać, mimo, że już rodziłam :/
    Ja jutro mam 2 tygodnie od odejścia pierwszego kawałku czopu. Nie spodziewałam się, że jeszcze 2 tygodnie pochodzę (ba, nawet dom pomogę mężowi remontować ;)).

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 15min do szpitala wiec dojade, wole byc w domu jak najdłuzej
    skacze sobie na piłce. moze to fałszywy alarm. dobrzeby było bo mała mogłąby tam jeszcze podrosnac. za 2 tyg równe mam termin

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skakanie na piłce raczej przyspieszy a nie zahamuje! Za to prysznic może zdziałać cuda, rozluźnić.. Czekamy na info co tam się dzieje

• severi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii też o tym pomyślałam a później spojrzałam na godzinę postu i stwierdziłam że rychło w czas :P

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Natalka mi w poniedziałek położna mówiła, że tylko skurcze trwające minimum 40 sekund rozwierają szyjkę i o nich mówimy, że są porodowe.
    Więc ja nie wiem już jak to jest, bo np przy córce jak rodziłam to miała 30 sekund co 2-3 minuty... Wogóle nie wiem czy będę wiedzieć kiedy mam jechać, mimo, że już rodziłam :/
    Ja jutro mam 2 tygodnie od odejścia pierwszego kawałku czopu. Nie spodziewałam się, że jeszcze 2 tygodnie pochodzę (ba, nawet dom pomogę mężowi remontować ;)).
    Jak tak czytam o porodach to cioraz bardziej nabieram przekonania że tu nie ma żadnych reguł... każdy pisze inaczej a tu jeszcze trzeba być w miarę wcześniej :(

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ