X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby na badania - tak mówił doktorek, że zrobimy badania, wszystkie zapisy i ze mam zostać niby 2-3 dni, ale jutro będzie 11 dni do porodu więc jakoś nie wydaje mi się ze jeszcze mnie wypuszczą

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info :) Ja kupilam fitty i wlasnie czytam u Sroki o skladzie, no i chyba musze szybko zaopatrzyc sie w nowe, a te sama zuzyc :(

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko! Mam nadzieje, ze te dziewczyny co urodziły wczoraj czy dziś to, miały termin na początek marca. Ja jeszcze nie jestem gotowa by rodzic :P Dopiero poprałam ubranka. Muszę jeszcze poprasować i przygotować setki innych rzeczy. Zrobiłam zamówienie w aptece gemini, wiec jutro powinny do mnie przyjść wszystkie podpaski, podkłady itd. Ale myśle, ze pakować to się bede dopiero jak mój starszak wróci do żłobka, bo póki co z katarem w domu siedzi.

Jakoś uparcie twierdze, ze mam jeszcze czas ;) synka urodziłam w 39+3 więc nie spodziewam się ze teraz będzie wcześniej.. nawet nie wiem czy nie później ;) Oby tylko była mniejsza niż on! W czwartek mam wizytę to zobaczymy co i jak :)

Powodzenia wszystkim podczas porodów, żeby były łagodne i komfortowe :)

klaudia.29, Nadiii lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak Nelus- czy jeszcze w dwupaku, bo przecież termin na 1.03! Ostatni raz pisała 20.02, że jeszcze się toczy. Czyżby już było po i brak czasu na cokolwiek?

• linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny jeszcze parę dni i zaczyna się nasz miesiąc :-) nie mogę się przygotować że to już tak blisko. Dziś mi chyba czop odszedł,nie cały ale kawałek. A poza tym zero objawów. W czwartek byliśmy u lekarza. Szyjka zamknięta, zero rozwarcia. Synek ważył 3150g.

ewa81 lubi tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Łooo matko! Mam nadzieje, ze te dziewczyny co urodziły wczoraj czy dziś to, miały termin na początek marca. Ja jeszcze nie jestem gotowa by rodzic :P Dopiero poprałam ubranka. Muszę jeszcze poprasować i przygotować setki innych rzeczy. Zrobiłam zamówienie w aptece gemini, wiec jutro powinny do mnie przyjść wszystkie podpaski, podkłady itd. Ale myśle, ze pakować to się bede dopiero jak mój starszak wróci do żłobka, bo póki co z katarem w domu siedzi.

Jakoś uparcie twierdze, ze mam jeszcze czas ;) synka urodziłam w 39+3 więc nie spodziewam się ze teraz będzie wcześniej.. nawet nie wiem czy nie później ;) Oby tylko była mniejsza niż on! W czwartek mam wizytę to zobaczymy co i jak :)

Powodzenia wszystkim podczas porodów, żeby były łagodne i komfortowe :)

Na grupie fb też niejedna myślała, że ma jeszcze dużo czasu he he :)
    Część urodziła przez planowane cesarki, a część to niespodzianki dużo przed terminem

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii, jeszcze nie mam skierowania do szpitala. Teraz w środę mam ostatnią wizytę u ginekologa i wtedy mam dostać już skierowanie. Już się boję haha :)

Nadiii, klaudia.29 lubią tę wiadomość

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba rodze.
    caly dzien mam skurcze. byly nieregularne ale od 18.00 zaczełam spisywac.
    sa co 7-10 minut. trwaja ok 15-20 sekund.
    moja watpliwosc budza tylko moje watpliwosci. czy nie powinnam byc tego pewna? chyba bym wiedziala na 100% prawda?

83konwalie lubi tę wiadomość

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka tylko w szpitalu rozwieja Twoje watpliwosci . Jesli jest juz regularnosc to moze sie zaczynac. Trzymam kciuki :*:*

amilka87 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czop, wody Ci już odeszły? Nie wiem, czy to są już oznaki zbliżającego porodu, bo nie nigdy nie rodziłam. Natalka, powodzenia i informuj nas:)

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odeszły ani wody ani czop ale i mama i siostra wywaliły to z siebie dopiero w 2 fazie porodu

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka jeśli jest regularności to bardzo prawdopodobne że to już tak jak pisze Klaudia
    A ja dostałam jakiegoś napadu histerii przed tym szpitalem, martwię się że już nie wyjdę a jestem w czarnej d, nie tak to miało wszystko wyglądać, jakoś boję się i już :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka to chyba już się zaczyna więc szykuj się na porodówkę! Choć niektóre dziewczyny pisały, że miały regularne skurcze, które później ustały. Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści! Powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka a nie masz ochoty pojechać do szpitala?

• Z. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, weź sobie prysznic albo pospaceruj sobie, jeśli się rozreguluje to nie to, jeśli dalej będą takie lub odstęp pomiędzy die jeszcze skróci, to pewnie to.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka mi w poniedziałek położna mówiła, że tylko skurcze trwające minimum 40 sekund rozwierają szyjkę i o nich mówimy, że są porodowe.
    Więc ja nie wiem już jak to jest, bo np przy córce jak rodziłam to miała 30 sekund co 2-3 minuty... Wogóle nie wiem czy będę wiedzieć kiedy mam jechać, mimo, że już rodziłam :/
    Ja jutro mam 2 tygodnie od odejścia pierwszego kawałku czopu. Nie spodziewałam się, że jeszcze 2 tygodnie pochodzę (ba, nawet dom pomogę mężowi remontować ;)).

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 15min do szpitala wiec dojade, wole byc w domu jak najdłuzej
    skacze sobie na piłce. moze to fałszywy alarm. dobrzeby było bo mała mogłąby tam jeszcze podrosnac. za 2 tyg równe mam termin

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skakanie na piłce raczej przyspieszy a nie zahamuje! Za to prysznic może zdziałać cuda, rozluźnić.. Czekamy na info co tam się dzieje

• severi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii też o tym pomyślałam a później spojrzałam na godzinę postu i stwierdziłam że rychło w czas :P

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Natalka mi w poniedziałek położna mówiła, że tylko skurcze trwające minimum 40 sekund rozwierają szyjkę i o nich mówimy, że są porodowe.
    Więc ja nie wiem już jak to jest, bo np przy córce jak rodziłam to miała 30 sekund co 2-3 minuty... Wogóle nie wiem czy będę wiedzieć kiedy mam jechać, mimo, że już rodziłam :/
    Ja jutro mam 2 tygodnie od odejścia pierwszego kawałku czopu. Nie spodziewałam się, że jeszcze 2 tygodnie pochodzę (ba, nawet dom pomogę mężowi remontować ;)).
    Jak tak czytam o porodach to cioraz bardziej nabieram przekonania że tu nie ma żadnych reguł... każdy pisze inaczej a tu jeszcze trzeba być w miarę wcześniej :(

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ