X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka masz rację, że to jest kwestia genetyki. Nawet smaruję dolną część pleców, bo kiedyś u jednej znajomej widziałam rozstępy na plecach w okolicy krzyżowo - lędźwiowej.

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do teściowej to moja też jest wkurzajaca..co prawda nie pod tym względem co Twoja, bo jest mega oszczedna, wiec I nam by napewno pomogla pod tym wzgledem..ale potrafi wyjac paragon z kosza na smieci zeby zobaczyc ile wydalismy w sklepie..calymi dniami przesiaduje w oknie " monitoring osiedlowy " I przypał przy ludziach robi taki ze szook..
    Ostatnio była ze mnà na placu zabaw I chciała się dowiedzieć czy jedna z dziewczynek chodzi jeszcze do przedszkola czy nie, najpierw zapytala babcie-odpowiedziala ze troche chodzi ale ostatnio byla chora wiec zostala w domu.ta niewiele myslac od razu riposta "babka kreci pewnie wcale nie chodzi, szkoda im kasy na przedszkole" oczywiscie nie odeszla na bok zeby wyrazic swojà opinie...

Malwinka lubi tę wiadomość

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Będę się starać jak najszybciej pojechać do szpitala jak się zacznie...tylko jak wtedy gbs wyszedł ujemny to się cieszyłam, że wszystko na spokojnie, wezmę sobie kąpiel i niech robi się rozwarcie a tak to w szpitalu będzie wszystko się dziać.
    A tak z dobrych wieści, to kupiliśmy furę dla brzdaca 2w1 i osobno fotelik :) jutro wrzucę foty

Malwinka ja tez wczesniej nastawialam sie, ze pojade "w ostatniej chwili" no ale wyszlo co wyszlo, damy rade :)

Malwinka, klaudia.29 lubią tę wiadomość

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • Inka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Inka masz rację, że to jest kwestia genetyki. Nawet smaruję dolną część pleców, bo kiedyś u jednej znajomej widziałam rozstępy na plecach w okolicy krzyżowo - lędźwiowej.
    Ja tez tam smaruje oczywiscie gdzie siegam bo to wcale nie jest teraz proste..
    Ile to czasu zabiera takie codzienne smarowanie ciała, ktorego hmm ciagle przybywa :-)

ewa81 lubi tę wiadomość

• Inka91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee2 wrote:
    Malwinka ja tez wczesniej nastawialam sie, ze pojade "w ostatniej chwili" no ale wyszlo co wyszlo, damy rade :)

Ja miałam tak samo...w pierwszej ciazy wyczekałam do skurczy co 5min a teraz przypałetało się to dziadostwo I czlowiek nie wie co robić..:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę o położnych w szpitalach. Jakie niektóre baby są wredne...zamiast pomagać matkom, wspierać je, to potrafią takie teksty walić że szok. Mam nadzieję, że będę mieć miłe położne. Ciśnienie mnie podniosło, jak jedna tu napisała, że jej położna w szpitalu powiedziała, że jest za stara na dobrą laktację - ta dziewczyna ma dopiero 29 lat...i na siłę wcisnęła jej butlę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 10:31

• coffee2 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Krew upuszczona, mam nadzieję, że płytki krwi znów nie spadły.
    Zupełnie inaczej się czuję, jak noc jest przespana.
    Mam rozstępy na udach, ale to mam od lat, jeśli chodzi o obecne, na brzuchu na razie jeszcze nie zauważyłam, ale to zobaczymy jak będzie po porodzie i wtedy się okaże czy są czy nie. Jedynie to po ciąży muszę wziąć się za pośladki i uda, bo cellulit jest masakryczny.
    Zgaga niestety właśnie pojawia się, jak się je owoce cytrusowe, kwaśne.
    Malwinka śliczny wózek :)
    Ja mam rozstepy tylko z fazy dojrzewania ;) teraz nie widze nowch :) za to cellulit zauwazylam ostatnio na plecach, jakas masakra a ogolnie jestem szczupla, tylko brzuch duzy ;) ciekawe czy z tych plecow uda mi sie pozbyc bo wyglada ochydnie, nie wspominajac juz o udach, posladkach ani ramionach(nie mialam pojecia, ze tu tez sie moze pojawic)
    Artahaney wiem, ze latwo mowic ale nie denerwuj sie i mysl o sobie i malej, szczesliwa mama to szczesliwe dziecko
    Malwinka fajny wozek :)

ug37e6yd4s1y6vkl.png

xnw4xzkrrmel5zdk.png

maj 2015 - aniolek Irenka (pamietam o Tobie, na zawsze w moim sercu)
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Tak myślę o położnych w szpitalach. Jakie niektóre baby są wredne...zamiast pomagać matkom, wspierać je, to potrafią takie teksty walić że szok. Mam nadzieję, że będę mieć miłe położne. Ciśnienie mnie podniosło, jak jedna tu napisała, że jej położna w szpitalu powiedziała, że jest za stara na dobrą laktację - ta dziewczyna ma dopiero 29 lat...

Lo matko... jaka masakra. Ja niestety tez mialam "przyjemnosc" poznac podlosc poloznych. Na najdluzszy czas porodu mialam 2 mega wredne baby przy sobie, ktore mnie ciagle dolowaly, mimo ze bylam naprawde latwa pacjentka(nie krzyczalam, nie panikowalam, nie naduzywalam ich czasu)... a mialam porownanie bo zanim akcja sie rozwinela byly przemile kobiety, ktore traktowaly mnie jak czlowieka. I na sam koniec na parte tez sie akurat zmiana zmieniala i tez byly cudowne kobiety. Teraz modle sie o dobrych ludzi. Bo jednak wsparcie psychiczne duzo daje. B) i Wam dziewczynki zycze kobiet poloznych z powolania. Bo one jednak duza robote przy porodzie robia,)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia.29 wrote:
    Lo matko... jaka masakra. Ja niestety tez mialam "przyjemnosc" poznac podlosc poloznych. Na najdluzszy czas porodu mialam 2 mega wredne baby przy sobie, ktore mnie ciagle dolowaly, mimo ze bylam naprawde latwa pacjentka(nie krzyczalam, nie panikowalam, nie naduzywalam ich czasu)... a mialam porownanie bo zanim akcja sie rozwinela byly przemile kobiety, ktore traktowaly mnie jak czlowieka. I na sam koniec na parte tez sie akurat zmiana zmieniala i tez byly cudowne kobiety. Teraz modle sie o dobrych ludzi. Bo jednak wsparcie psychiczne duzo daje. B) i Wam dziewczynki zycze kobiet poloznych z powolania. Bo one jednak duza robote przy porodzie robia,)

Ja tego pojąć nie mogę, przecież niektóre z nich też są matkami, też rodziły, to wiedzą jak to wszystko wygląda. Wsparcie psychiczne jest bardzo ważne.

klaudia.29 lubi tę wiadomość

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie...Te dwie ktore byly przez prawie caly moj porod, ciagle mi mowily, ze jeszcze nie rodze. Porownywaly do kobiety rodzacej obok, ze ona ma skurcze a ja mam skurczyki, gdzie mi wydawalo sie ze juz gorzej bolec nie moze...Ogolnie kazaly mi isc spac, bo im sie poprostu nie chcialo na nocce nic robic. Ale niestety nie moglam zasnac bo bol byl juz duzy. Jak sie okazalo jednak rozwarcie szlo... i panie byly w ogromnym szoku jak to mozliwe ze ja jednak rodze, i Pani w sali obok urodzila po mnie...Ale teksty, ktore w trakcie slyszalam...i te zniechecone miny...totalna olewka. Mloda dziewczyne rodzaca po raz 1 potraktowaly doslownie jak kolo u wozu, a jednak kazdy sam wybiera prace i zawod ktory wykonuje...mam jedynie nadzieje, ze tym razem bedzie bardziej "po ludzku"... wymagan naprawde wielkich ani nie mialam, ani nie mam.Poprostu chce zeby poszlo sprawnie i bez powiklan. A osoby, majace doswiadczenie w pomocy powinny poprostu pomoc. Skoro po to tam sa. Juz niebawem bede mogla porownac oba porody;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym wątku dziewczyna poleciła czytanie bloga o laktacji, karmieniu piersią www.mataja.pl. Właśnie zaczęłam czytać

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za ciepłe słowa, dopiero będę spokojna i szczęśliwa jak Łukasz będzie mieszkać ze mną bo biedak, jakby nie było też się męczy przy takiej krowie.

A u mnie naadaaaal cisza, nic do porodu się nie szykuje. W piątek będę dzwonić do ginekologa, że nic się nie dzieje i co robimy z tym fantem.
    I ja jestem prawdziwym przykładem kobiety, która musiała leżeć od 2 miesiąca ciąży bo ciąża zagrożona, i że urodzę na pewno wcześniej z 3-4 tygodnie, a tutaj psikus że mogę przenosić :D

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arthaney, całe szczęście, że za niedługo Twój Łukasz wprowadzi się do Ciebie. Z teściową trzeba będzie na dystans i mniej się z nią widywać, bo to tylko niepotrzebnie Ciebie stresuje i Maluszka.
    Jak długo musiałaś leżeć z powodu ciąży zagrożonej?
    Co dobrego na obiad robicie? Zrobiłam szaszłyki, do tego frytki....mniam już głodna się zrobiłam :)

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki !

ten czas mi tak szybko leci,że aż płakać się chce ... dopiero co zobaczyłam dwie kreski na testach ..a tu Królewna Kaja skończyła - w dniu właściwego terminu porodu- 5 marca miesiąc <3

zdecydowanie czas za szybko leci .. - była taka maleńka , a zaczyna rosnąć .. <3
    Karmimy się cycusiem i to taki cycoholik mały,że tylko patrzeć jak się fałdki robią .. :D <3

warto było 32,5 h męczyć się w bólach <3

życzę wam szczęśliwych rozwiązań ! :)

Kaja - 5 luty 2017 / 2780 g / 51 cm

cfc6232237325a24gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 13:35

ewa81, klaudia.29, 83konwalie, coffee2, Nina13, Anita12 lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana jak miło Cię widzieć :)
    Kaja piękna księżniczka :), ślicznie wygląda :), już miesiąc ma??? Rany jak ten czas leci :)

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Oriaana jak miło Cię widzieć :)
    Kaja piękna księżniczka :), ślicznie wygląda :), już miesiąc ma??? Rany jak ten czas leci :)

tak już ma miesiąc .... czas leci tak szybko ,że aż mi serce pęka z żalu :D <3

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Arthaney Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana, piękna dziewczynka! Jestem w szoku, że to już miesiąc <3
    ewa81, ja z tą klępą nie chce mieć nic do czynienia, nawet moja mama powiedziała że nie chce jej widzieć na oczy.
    A musiałam leżeć prawie 4 miesiące na płasko.

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spójrzcie na to ! ..
    obydwie czysty ojciec :D .
    są niemal identyczne , tylko Elizka była bardziej pulpet (3640g/58cm) :D
    Kaja jest bardziej taka dziewczyneczka Calineczka . Różnią się minimalnie, ale i tak są podobne :P

Może za parę lat ...3 będzie do matki podobne :D <3

cecfa5972c31e589gen.jpg

ewa81, klaudia.29, coffee2, Nina13, Anita12 lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriana Kaja jest sliczna ;)))Czas leci jak szalony...
    Ja wlasnie wrocilam ze szpitala w ktorym bede rodzic. Bylam na konsultacji do znieczulenia zewnatrzoponowego (wrazie czego gdybym jednak chciala skorzytac). Tak spojrzalam na ta izbe przyjec... i az mnie dreszczyk przeszyl... juz niedlugo ...i tak sie zastanawiam nad tym zoo. Pani anestezjolog powiedziala ze teraz sa juz te leki znieczulajace dobrej jakosci i powiklania wystepuja rzadko. Ale jednak sie zdarzaja... Jesli bedzie szlo rozwarcie sprawnie to nawet jak bedzie bolalo to chyba zrezygnuje... zobaczymy;)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
  • klaudia.29 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    A spójrzcie na to ! ..
    obydwie czysty ojciec :D .
    są niemal identyczne , tylko Elizka była bardziej pulpet (3640g/58cm) :D
    Kaja jest bardziej taka dziewczyneczka Calineczka . Różnią się minimalnie, ale i tak są podobne :P

Może za parę lat ...3 będzie do matki podobne :D <3

cecfa5972c31e589gen.jpg

Rzeczywiscie bardzo podobne siostry;) Ja sie ludze ze moja druga corka bedzie do mnie podobna bo 1 to wykapany tatus ,)

bl9cdf9hsfsrwiek.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ