!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurczę Aga..teraz Ciebie położy? Może to i dobrze? Chociaż wszystko posprawdza.. do piątku powinni Cię wypuścić jak będzie wszystko ok.Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Beatti wrote:O kurczę Aga..teraz Ciebie położy? Może to i dobrze? Chociaż wszystko posprawdza.. do piątku powinni Cię wypuścić jak będzie wszystko ok.
Tak jak wszystko będzie dobrze to sobota najpóźniej, musi jakies białka sprawdzić i kwasy , wtedy się okaże. Ciśnieniem się w ogóle nie martwie bo wiem , że to jednorazowe wybryki. Kuzwa niedługo będę sławna na oddziele jako matka wariatka 🤣 nie chce by ludzie mysleli , ze na siłę sobie coś wkręcam. -
Agnieszka wariatka? Dlaczego? Gin Cię kładzie, posprawdza dokładnie wszytsko. Nie myśl tak o sobie. Ja podgrzewacz i sterylizator miałam z synem, wydałam, kompletnie mi się to nie sprawdziło i nawet nie myślę o zakupie. Kolyski też mi się podobają 😉Ilona magiczna buteleczka? Coś więcej na ten temat poproszę 🤔 chodzi o kolektor mleka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 20:51
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka niech sprawdza co tylko może. Masz czuć się komfortowe i masz być z dzieckiem zdrowa! Reszta jest nie ważna. A jak faktycznie będzie coś nie tak, to lepiej szybciej reagować niż później. A z tym usg to trochę lipa bo moja zawsze sprawdza. Chociaż szyjkę i jak jest ułożone dziecko.
Magiczna buteleczka to jest ta , która przystawiasz docsruviej piersi jak karmisz z drugiej. Zbiera pokarm , który „wylatuje”.
Na początku milam , se dużo wylatywało z piersi -
Agnieszka tak jak napisały dziewczyny jeśli lekarz widzi wskazania żeby położyć Cię w szpitalu to powinnaś się do tego zastosować i nie zastawiać się co inni pomyślą. Mam nadzieje że wyniki wyjadą ok i szybko wrócisz do domu!
Choć dziewczyny przerażacie mnie trochę z tymi szpitalami ostatnio.... czas na jakieś dobre wieść i bezproblemowe końcowi!
Ilona tez nie wiedziałam co to magiczna buteleczka i miałam pytaćchoć faktycznie pamiętam że jak karmiłam to miałam taki etap że z drugiej piersi mocno kapało. Ale jakoś mrozić, mroziłam mało i średnio mi potem szło korzystanie z tego. Plus przysięgam laktator wywoływał u mnie dreszcze (może miałam kijowy) i odciąganie to był dla mnie koszmar. Nic nie leciało a chwile potem młodego mleko zalewało. No dramat. Tak jak Wam pisałam raczej karmiłam bezpośrednio z piersi albo miałam takie szaszetki mm jak chciałam gdzieś wyjść. Zaczęłam rozszerzać dietę po 4mcu więc potem wyjście ustalałam na czas jedzenia stałego, jak wróciłam do biura to w te dni gdy pracowałam karmiłam przed wyjściem i zaraz po powrocie no a koło zdaje się 7/8 mca zaczęłam kończyć kp bo zależało mi żeby zupełnie zamknąć temat chwile przed żłobkiem żeby nie robić za dużych rewolucji w życiu młodego jednocześnie. Teraz chyba chciałabym podobnie ale zobaczymy jak wyjdzie. Jak to ktoś ładnie kiedyś napisał najważniejsze żeby dziecko głodne nie było:) generalnie temat karmienia zostawiam. Zobaczymy jak wyjdzie i będę reagować i ewentualnie dokupywać potrzebne rzeczy.
Ja ten podgrzewacz przy starszaku użyłam pare razy przy obiadkach ze słoika. Za to sterylizatora w życiu nie miał. Przelewałam po prostu, do pewnego momentu, butelki czy smoczki wrzątkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 21:40
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Co do podgrzewaczy na razie nie kupuję zobaczymy cY sie przyda. Laktator mam od siostry ręczny jak bedzie potrzeba kupie elektryczny. Emilko jak ktg? Dzis juz powinnaś mieć wyniki cholestazy prawda?
Wiecie mam wrażenie, że maz nawet tak o mnie myślał, że swiruje za duzo ale jak lekarz kazał sie położyć to widzę, że mu głupio. Ale fakt nie mam sie czym przejmować . Ilona zazwyczaj robił wyniki ale widać, że mu się nie chciało i skorzystal z faktu iż ide na oddział a on ma dyżur, jedynie pobrał gbs.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Agnieszko na ktg skurcze się nie powtórzyły i o dziwo przespałam całą noc bez drapania się. Co do cholestazy to lekarz mi mówił że czekać trzeba kilka dni bo gdzieś te próbki wysyłają. Nie wiem czy u nas szpital nie ma odpowiedniego sprzętu do tych badań czy o co chodzi. Obstawiam, że jeszcze wyników nie będzie.
-
Ja miałam 2w1 podgrzewacz i sterylizator w jednym, nie kupowałam osobno. Ilona zdaje się, że dobrze strzelam, że chodzi o kolektor pokarmu. Agnieszko czyli wyniki w porządku i cholestazy nie ma, czy poprostu w szpitalu to sprawdza? Emilka kciuki, oby było już w porządku, bez cholestazy, bo już sporo miałaś przeżyć 😔
e_mil_ka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
straw_berry wrote:Ja miałam 2w1 podgrzewacz i sterylizator w jednym, nie kupowałam osobno. Ilona zdaje się, że dobrze strzelam, że chodzi o kolektor pokarmu. Agnieszko czyli wyniki w porządku i cholestazy nie ma, czy poprostu w szpitalu to sprawdza? Emilka kciuki, oby było już w porządku, bez cholestazy, bo już sporo miałaś przeżyć 😔
Mam nadzieję że za te wszystkie przeboje poród będzie szybki i bez komplikacji.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Strawberry tak chodzi o kolektor 🙈
Mi się dużo lało pokarmu. Co do laktatora to trzeba mieć odpowiedni rozmiar, plus niestety trzeba się zrelaksować. Jak myślałam o tym to ściągnęłam ledwo kilka ml, a jak oglądałam film to i całe 250 ml. Także to zależy, ale każdy podejmuje własne decyzje do niczego nie namawiam. Tylko przez to jak wodze jakie jest jedzenie to chciałam trzymać dziecko jak najdalej od sztuczności, ale wiadomo nie zawsze się da.
Dziewczyny trzymam kciuki za pozytywne wieści od was.
Agnieszka aha pobrał gbs bo musiałaś zapłacić zamiast zrobić to w szpitalu to tez dziwne, ale jeśli ruchy wsusstko jest i ktg to najważniejsze.
A co do skurczy na ktg częste były? Bo ja pamietam w poprzedniej ciąży na każdym ktg wychodziły mocne skurcze, ale nic poza tym
Udanego dzionka. U nas taka mgła , ze mam dość!! Odwilż i mróz w nocy, śnieg z deszczem. Brakuje mi słońca i życia -
zokeia wrote:O kurczę to już tyle tu się dzieje?
Trzymam kciuki za szcześliwe i jak najpóxniejsze rozwiązania
Emilka, super że jesteś pod opieką. Jak warunki?
Warunki ok. Ja nie jestem jakaś wymagająca. Nie wszystko lubię ale głodna nie siedzę. A jakieś przekąski to i tak swoje. Położne fajne na lekarzy nie narzekam.Ilona92, zokeia lubią tę wiadomość
-
Ilona on jako ordynator robi co chce 😃 ogolnie mu tez brakuje słoneczka bo tracę siłę. Dziś sporu sluzu, wstałam z kanapy a tam strożka az sie zdziwiłam.
Emilka informuj jak tam się macie.
Strawbeery ja do szpitala właśnie w celu badań pod kątem cholestazyIlona92 lubi tę wiadomość
-
Widzę, że nie tylko ja dziś wstałam o świcie..
Dawajcie nam dziewczyny znać jak tam w szpitalu...
A propos jedzenia. To ostatnio z zaskoczeniem usłyszałam od znajomej, która rodziła tam gdzie i ja chce (malutki szpital) dwa miesiące temu, że mają tam 5 posiłków dziennie. Czyli generalnie zdrowo i zgodnie z moimi nawykami. W szoku byłam, że tak się da ale widocznie są już szpitale gdzie takie pozytywne zmiany także pod kątem diety zachodzą.Ilona92, zokeia lubią tę wiadomość
-
Kj to zazdroszczę szpitala, tan gdzie ja chce rodzić niby jest dietetyk do diet a jak ostatnio trafiłam to nawet ciemnego pieczywa dla mnie nie mieli 🙉 także dzis sobie prowiant kupiłam juz na zaś 🤣
Któraś pisała o skurczach o ile się nie mylę Beatii , czy nadal je masz? Kurde bo dzis mnie łapią i to dość mocno aczkolwiek jak juz kiedyś pisałam nie mam porównania bo @ miałam całkowicie bez bólowe i mam spora tolerancję na ból 🤣Beatti lubi tę wiadomość
-
Agnieszka to nie ja pisalam o skurczach. Choć chyba wywołałaś wilka z lasu bo tak się jeszcze dzisiaj cieszyłam że po tych kroplowkach skurcze mi calkowicie przeszły, a od 12 co chwilę brzuch mi się stawia, wszystko mnie ciągnie na dodatek mała dziś próbuje mnie nabawić zawału serca. Ostatnie dni była bardzo aktywna A dziś od nocy tak spokojna że idzie zwariować. Dla.swietego spokoju raz na kilka godzin ruszy się chwilę i dalej idzie spać 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 15:17
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Dziewczyny a ile bierzecie teraz magnesu? Ja regularnie potas i 3 tabletki Magnez B6 i widzę, że jak pilnuje dawki to brzuch rzadziej twardnieje. Zobaczymy w piątek czy w środku też ok ale poza kilkoma dnia widzę że przynajmniej ja odczuwam, że jest ok.
Za to po wczorajszym mega aktywnym dniu dziś ledwo zipie... dosłownie oczy mi się zamykają a pracę wykonuje w ślimaczym tempie. Albo taki dzień bo u mnie też szaro i ponuro, albo ciśnienie spada (źle znoszę zmiany pogody) albo po prostu to już taki moment gdzie za aktywny dzień potem "płacę"Ilona92 lubi tę wiadomość