X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, piszesz "Dla mnie szczepionka jest nie do przyjęcia ze względu na dostepne wyniki itp.". Możesz podesłać źródła?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie, synuś waży 3 kg, mam poziom 12 afi i łożysko w 2/3 stopniu. Następna za tydz w środę... Mam zejść do 3 magnezow dziennie, na szczęście żadnego odstawienia. Ilona kobieto podziwiam Cię niesamowicie, pracujesz i to jeszcze jak 🙈 mega babka z Ciebie. Informacje Wam przynoszę, że kolejne 2 marcoweczki rozpakowane, w tym Vian 😉 pewnie sama się wkrótce odezwie. Mam pytanie do Was. Jedziecie gdzieś w tym roku z dziećmi? My wczoraj zamówiliśmy domek nad morzem, mam nadzieję, że młodszy lepiej zniesie podróż autem niż starszy, gdy był mały.

KJ2020, Ania81, Ilona92, e_mil_ka, zokeia lubią tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw_berry dobre wiadomości :)

My chcemy gdzieś jechać... ale z racji początków ciąży etc. poprosiłam męża żebyśmy nic nie planowali aż młody się nie urodzi. Możliwe, że jak już gagatek będzie na świecie to jeszcze w marcu dopiszemy się do znajomych na wspólny wyjazd w sierpniu... w 2020 roku byliśmy na morzem ale to dla nas przejazd przez całą Polskę więc tym razem chyba pojedziemy gdzieś bliżej.

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ rozumiem, my z kolei nie byliśmy nigdzie teraz, bo covid... Tak jakoś, teraz już wiem, że życie toczy się dalej. Najgorsze w tym wszystkim, że przed porodem robią test, w razie pozytywnego przenoszą mnie do innego. Wg mojej lekarki zrobienie przeciwciał teraz nie ma sensu, bo test i tak za 2 tyg może być pozytywny... 😠 My w obecne miejsce mamy 350 km... Starałam się blisko 'celować'..Ale wiem, że Ty góry masz blisko... Z chęcią bym się wybrala. Ale po kolei 😅

Ilona92 lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wakacji też narazie nie planuje bo nie wiadomo jak ogarnę maciezynstwo mysle bardziej dłuższy weekend nad morze do siostry na domek ale to zobaczymy wyjdzie w praniu. Co do wyników covida mam to samo jak wyjdzie pozytyw to inny szpital.
    Mi się marzą góry ale raczej e tym roku nie realne.
    Ilona grunt , ze wszystko ok ale znowu zapytam bo mi umknęło będziesz rodzic naturalnie rozumiem?
    Dzis położna napisała mi ze na stopach mogę mieć hybrydy wiec pewnie w przyszłym tygodniu sobie zrobie 🤣
    Dzis rozmawiałam z moja najstarsza siostra o jej porodach ona praktycznie bez bólów na ktg brak skurczy ,a po godzinie dzieciaki juz urodzone ehhh jak ja bym tak chciała.
    Ja mialam afi 12 i stwierdził że mało teraz na usg wyszło 13 i jest ok 🤣 ale musze brac żelazo bo morfologia cos spadła

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w zeszłym roku zdecydowaliśmy się na wyjazd niemal z dnia na dzień :) dosłownie w czwartek rezerwowaliśmy nocleg a w sobotę wyjeżdżaliśmy. Trochę zwlekaliśmy ze względu na Covid, trochę na ciążę bo jak mieliśmy urlop to już widzieliśmy że mam lokatora w brzuchu. Ale nie żałuję bo i podróż zniosłam super i na miejscu miałam sporo sił a nasz starszak an widok wody szaleje... śmieje się że powinien mieś skrzela zamiast płuc:) no i po powrocie wyszło to pierdzielone NT więc w sumie ten urlop to były nasze ostatnie dni beztroski na kilka tygodni.

Teraz też chciałbym gdzieś jechać ale nie planuje. Bardziej ze względu na dzieciaczka niż Covid. Covida się boje zwłaszcza w kontekście porodówki ale cały czas staramy się żyć normalnie tylko rozsądnie więc tak samo moim zdaniem jak mogę zarazić się na miejscu, tak samo mogę być rozsądna na wyjeździe. Po prostu niech się gagatek urodzi to będziemy ogarniać i planować! Może góry, może nawet znowu morze, może Węgry które bardzo lubię, a gdzie mamy podobną odległość jak nad morze. Kij wie jak to będzie.

Staw berry no ja właśnie też najbardziej boje się tego testu w momencie przyjęcia na porodówkę. Mnie zostawiają na miejscu, ale z automatu robią cc i izolują od dziecka. Mój lekarz mówi, ze jak będzie a ja będę mocno zaawansowana porodowo to może uda nam się przepchnąć sn, ale na izolacje od malucha wpływu nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry super wiesci.
    Gratulacje dla rozpakowanych marcowek, Vian gratulacje😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️

straw_berry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dziewczyny z czytaniem nie wyrabaiam, a juz pisanie wogole ciezko mi idzie.
    Synek moj ma problem z pepuszkiem. Stal sie nieodkladalny przez to. Plus opieka nad trojka starszakow, dom i reszta. Padam czasami z nog.
    Czy tam was kiedy moge.
    Czekamy na kolejne malenstwa

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usłyszałam, że afi 12 na moim etapie to dobrze, najważniejsze, by teraz było powyżej 8,no i to łożysko jeszcze nie 3 stopień uf. Dziś dzwoniłam do przychodni, do której wszyscy należymy, by wybrać pediatrę, wystarczy że w szpitalu podam nazwę przychodni plus dostałam nr do położnej. Nie jest mi jakoś potrzebna, ale wiadomo musi być.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze piszecie o wakacjach. Ja na razie nic nie planuje. Chcialam sie do polski wybrac z dzieciakami, zeby troche poodychaly polskim powietrzem,ale przez ten caly Covid i brexit nie wiem co z tego bedzie.
    Jak nie do polski to tutaj cos sie wymysli,ale konkretnych planow nie mamy jeszcze.
    Ja mialam robiony test przed szpitalem. We wtorek mialam test a w czwartek wieczorem mnie przyjeli na wywolanie.
    Drugi raz mialam robiony w sobote, bo to byla moja 3 doba w szpitalu.
    Test do przyjemnych nie nalezy

• Beatti Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy dość często wyjeżdżać tylko z przyczepą kempingową. Nad może też chcemy jechać mimo iż mamy ponad 500km. Chcę wykorzystać bony turystyczne. Tyle że nie lubię planować pół roku przed. Znając życie zdecydujemy się z dnia na dzień. Zobaczymy jak będzie bliżej terminu.

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a jak synek przybiera na wadze? Jak laktacja? Strawbeery No tez słyszałam, że afi 12 jest ok a minimalnie to 5 ale mój lekarz No... a co do łożyska to ja mam 3 stopień więc jestem ciekawa czy nie zacznie się predzej... w sumie jestem gotowa niech się rodzi bede spokojniejszą

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko ostatnio jak synka polozna wazyla to bylo 3650g, miala byc wczoraj, ale ze wzgledu na problem z iloscia personelu w szpitalu, mam sie stawic w niedziele w szpitalu na sprawdzenie. Takze zobaczymy w niedziele.

Co do lozyska to ja mialam 5 stopnia w dniu, w ktorym synek sie urodzil. Takze byl juz na niego czas najwyzszy.

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatti przyczepa super 👍 mąż koleżanki, kiedy urodziło się trzecie dziecko kupił, jeżdżą po Pl i zagranicę. Podobno świetna sprawa. My zaczęliśmy szukać, mamy domek 200 m od morza, patrzyłam też pod kątem dodatkowych atrakcji dla starszaka. Możemy zrezygnować 2 tyg przed wyjazdem, bez konsekwencji. Ale trudne to były poszukiwania 🤦 ja miałam częste ktg od 35 tc ze wzgl na łożysko 3 st czyli starzejące się. Gin wyjaśniła, że dziecko może przez to dostawać za mało wszystkiego, tak w skrócie. Wcześniejszego porodu raczej nie powoduje, tylko ważna jest obserwacja, by w razie czego reagować.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy jakiś urlop dłuższy we wrześniu/ pazdzierniku. Ale raczej nigdzie nie jedziemy,ewentualnie tu gdzieś blisko. Taki na prawdę długi urlop (4 miesiace) planujemy w przyszłym roku w kwietniu,odkładamy więc kasę. A w lato mamy blisko jezioro,teściowa w Trójmieście mieszka dosłownie praktycznie przy plaży więc na pewno też skorzystamy:) Napiszcie proszę jakie ciuszki spakowałyście do torby. Czy te krótkie body+pajac w szpitalu będzie ok? Myślę,że na wyjście tylko bym wzięła body na długi rękaw,pajac,kombinezon,czapeczka+kocyk. Jak tak patrzę na pogodę na połowę marca to za ciepło nie ma być, ale ta pogoda się zmienia ciągle..

• Beatti Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pukola ja spakowałam body długi rękaw i półśpiochy. Na wyjście mam kombinezon zimowy i cieplejsze czapeczka, ewentualnie kocyk na to jeśli byłoby za zimno. Ale szaleć nie będę bo do samochodu daleko nie jest i na pewno będzie rozgrzany bo mamy ponad 35km do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 18:47

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie wydaje,że sam pajacyk by wystarczył albo właśnie zestaw body długie +półspiochy,ale już sama nie wiem.Z drugiej strony nie chcę małego od pierwszego dnia przegrzewać. A po ile zestawów spakowałyscie ?

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po 2 zestawy 50 i 56 czyli razem 4, body krótki rękaw plus długi plus spodnie plus skarpetki, plus 4 pajace 50,56, czapeczki, skarpetki, pieluszki, rożek. Ale u mnie szpital zapewnia.... Na wyjście mam body krótki rękaw plus pajac cienki zwykły plus kombinezon dresowy cienki plus otulacz (dość ciepły) lub kocyk albo body krótki rękaw plus pajac micky plus kombinezon dresowy grubszy plus otulacz... Do szpitala 7 min autem. Myślę, że ilość i grubość warstw uzależnię od pogody, użyje kocyka lub otulacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 19:01

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w sumie 4 zestawy, w każdym mam czapeczkę, łapki, skarpetki, pieluszkę, body długie i półśpiochy. Każdy zestaw w rozmiarze 56, spakowany w woreczek strunowe. Tak by obojętnie który położna wzięła i miała komplet.

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomalowałam dzis sama pazury u stóp i nawet mi to wyszło. Co do ubranek na wyjście mam spodnie, body dlugi rękaw, na to bluza zapinana i kombinezon pluszowy i oczywiście kocyk. Zobaczymy jak to będzie z ta pogoda . Mam jeden rożek, 2 kocyki i śpiworek do spania i zastanawiam się czy nie za mało? Na spacery mam kolderke na sam początek

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ