Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Carla też to czytałam bo też napaliłam się na dziewczynkę, czekam na wizytę e środę może się potwierdzi
Carla lubi tę wiadomość
-
Cześć! 😊
Ja właśnie po badaniach, z maluchem wszystko dobrze. Ciąża o 5 dni starsza, ryzyka niskie i najprawdopodobniej będzie chłopak 🩵Carla, Daga121222, _Hope, Sagi, Patisonek 25, Dżozu, Kłębuszek, Kasiastaraczka, bambusek-94, Jednorożec89, Kokosq, A-6, Katt lubią tę wiadomość
-
Natalia_2204 wrote:Cześć! 😊
Ja właśnie po badaniach, z maluchem wszystko dobrze. Ciąża o 5 dni starsza, ryzyka niskie i najprawdopodobniej będzie chłopak 🩵Natalia_2204 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe
-
CaroOline, super, że na prenatalnych wszystko dobrze.😍🥳💖 Trzymam kciuki żeby była wymarzona córeczka.🤞
Jeśli chodzi o określenie płci na tym etapie to mój lekarz w pierwszej ciąży prawidłowo ocenił. W drugiej maluch nie współpracował i doktor nie określił płci wcale. 🤷♀️ Teraz po cichu liczę, że coś będzie widać choć wiadomo, że to jeszcze będzie niepewne. 🤭
Jednorożec, współczuję. Dużo zdrówka.🍀 Niestety coraz więcej tego covida..
Carla, mocno trzymam kciuki🤞🤞🤞 i czekam na wieści po.😊Carla, CaroOline lubią tę wiadomość
-
Jednorożec nie daj się covidowi.. Jakiś wysyp tego ostatnio..
Caroline, oby się potwierdziło zgodnie z tymu nas wierciło się to tak, że nie było szans
Carla, powodzenia na prenatalnych
Natalia_2204, superoby tak dalej
Carla, Natalia_2204 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja powoli wracam i postaram się być bardziej aktywna. Urlop się kończy i w poniedziałek do pracy 😭 Mdłości dalej męczą, ale naszczęście bez wymiotów więc daje radę. W środę po południu miałam pobranie do Nifty i trochę się martwię, że nie dostałam żadnej informacji czy próbka już dotarła do laboratorium. Ciekawe kiedy będzie wynik. Chyba zeschizuje do tego czasu. 🙈 Dzisiaj z mężem idziemy na dzień otwarty do szpitala zobaczyć jak wygląda. Jestem mega ciekawa 😃
aleksaa lubi tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🔬 19.09 - prenatalne (krew)
🩺 22.09 - prenatalne (USG)
🩺 03.10 - wizyta (NFZ)
🩺 06.10 - wizyta (prywatnie)
-
Jednorożec89 wrote:Dzień dobry,
U mnie sytuacja taka że mam koronawirusa....
Objawy : ogólny ból kości, mdłości i dreszcze
My od wczoraj katary, ciekawe co z tego się wykluje -
Carla wrote:Dziś o 13:00 mam prenatalne. Trzęsę się od rana, trzymacie proszę kciuki, żeby było ok. Dziękuję i się odezwę.
-
CaroOline wrote:A czy wasi lekarze prowadzący już komuś powiedzieli płeć na etapie 12 tygodnia + ? W 14 tygodniu mam wizytę więc jeszcze będę chciała żeby potwierdził
-
Przespałam pół dnia, nie wymiotuję, żołądek boli ale jak mam wstać do łazienki to czuje się jakbym szła na Mount Everest taka jestem slaba
-
Jednorożec89 wrote:Przespałam pół dnia, nie wymiotuję, żołądek boli ale jak mam wstać do łazienki to czuje się jakbym szła na Mount Everest taka jestem slaba
Ja dzisisj 2 dzień bez leku na wymioty wczoraj całkiem niezle sie czułam i myśle że te złe samopoczucie i ten dyskomfort to jednak byly wzdęcia okroone uczucie.
Dzisisj pojechałam do sklepu z córka i nawet obiad zrobiłam w planach jeszcze mam zrobic sernik ale narazie nie chce mi się może córkę wezme do pomocy -
Hej. Ja po badaniach prenatalnych, dziecko duże, ponad 8,5 cm, mega ruchliwe. Byłam badana podczas szkolenia dla lekarzy ponad godzinę na mnie ćwiczyli. Markery wszystkie dobre, kość nosowa, przezierność, serducho, wątroba. Termin na 14 marca mi zmienili (miałam wcześniej 20 marca).
Ryzyka:
Trisomia 21 - 1:327
Trisomia 18 - 2975
Trisomia 13 - 4948
Wg lekarza super wyniki z markerów krwi, ale zaleca z uwagi na wiek i 1:327 Panoramę.
O płci w ogóle nie mówili, jak zapytałam to powiedzieli, że będzie wiadoma koło 20 tc. I woleli by nie mówić, bo to wróżenie z fusów, bo na tym się nie skupili. Ale jak rzuciłam hasło, że pewnie trzeci chłopak, to tak zaczęli, że też raczej się ku temu skłaniają, ale to tylko wróżenie z fusów i luźna sugestia. 10 dni temu moja lekarka widziała wyrostek płciowy dziewczynki, bo był wzdłuż kręgosłupa, więc się do niczego nie przywiązuję.Kłębuszek, Sagi, Go0cha, Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
-
Z ta płcią mi to w sumie objętne może lepiej jakby dziewczynka była bo ubrabia by mi odeszły ale mój mąż tak się nastawił na chlopaka nie wiem w sumie czemu a córka znowu chciała siostre i niestety bedzie rozczarowana bo wychodzi, że będzie chłopak.
-
@Jedrorożec, robiłaś combo? Czy tylko test na covid? ja się zastanawiam bo mnie też coś bierze, ale walczę 😵💫
@Caroline, super! Gratulacje i cieszę się że najprawdopodobniej dziewczynka spełni wasze marzenie 🥰 Ja bym już obstawiała, że dziewczynką zostanie, lekarze często mówią, że nie są pewni, ale jak są przekonani to to widać 😁 Tym bardziej opinia od tak doświadczonego lekarza 😏 także jeszcze raz, gratulacje!
@Natalia, gratulacje, witamy w grupie synków 😁
@Carla, kciuki są oczywiście cały czas!
@Kłębuszek, powolutku wracaj do rutyny, jak wakacje?a Jeśli robiłaś w tym samym miejscu co ja (z kodem Marcelina) to mi w ogóle nie dali znać czy próbka dotarła, wyniki dostałam po 4 dniach roboczych, nie licząc pobrania
Kłębuszek, Natalia_2204 lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
-
Carla wrote:Hej. Ja po badaniach prenatalnych, dziecko duże, ponad 8,5 cm, mega ruchliwe. Byłam badana podczas szkolenia dla lekarzy ponad godzinę na mnie ćwiczyli. Markery wszystkie dobre, kość nosowa, przezierność, serducho, wątroba. Termin na 14 marca mi zmienili (miałam wcześniej 20 marca).
Ryzyka:
Trisomia 21 - 1:327
Trisomia 18 - 2975
Trisomia 13 - 4948
Wg lekarza super wyniki z markerów krwi, ale zaleca z uwagi na wiek i 1:327 Panoramę.
O płci w ogóle nie mówili, jak zapytałam to powiedzieli, że będzie wiadoma koło 20 tc. I woleli by nie mówić, bo to wróżenie z fusów, bo na tym się nie skupili. Ale jak rzuciłam hasło, że pewnie trzeci chłopak, to tak zaczęli, że też raczej się ku temu skłaniają, ale to tylko wróżenie z fusów i luźna sugestia. 10 dni temu moja lekarka widziała wyrostek płciowy dziewczynki, bo był wzdłuż kręgosłupa, więc się do niczego nie przywiązuję.Carla lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
-
A-6 wrote:@Jedrorożec, robiłaś combo? Czy tylko test na covid? ja się zastanawiam bo mnie też coś bierze, ale walczę 😵💫
@Caroline, super! Gratulacje i cieszę się że najprawdopodobniej dziewczynka spełni wasze marzenie 🥰 Ja bym już obstawiała, że dziewczynką zostanie, lekarze często mówią, że nie są pewni, ale jak są przekonani to to widać 😁 Tym bardziej opinia od tak doświadczonego lekarza 😏 także jeszcze raz, gratulacje!
@Kłębuszek, powolutku wracaj do rutyny, jak wakacje?a Jeśli robiłaś w tym samym miejscu co ja (z kodem Marcelina) to mi w ogóle nie dali znać czy próbka dotarła, wyniki dostałam po 4 dniach roboczych, nie licząc pobrania
Robiłam combi i covidzie wyszedł bladzioch.
Ora mnie konkretnie, nie jem( zmusiła się tera, do zjedzenia banan żeby dzidziuś dostak cokolwiek) piję herbatę po po wodzie mnie mdli i leżę, dobrze że mam zapasy w zamrażarce i rodzina ma co jeść 🤣 -
A-6 wrote:@Jedrorożec, robiłaś combo? Czy tylko test na covid? ja się zastanawiam bo mnie też coś bierze, ale walczę 😵💫
Tak, robiłam z kodem. To mnie pocieszyłaś bo zaczęłam się denerwować 🙈 wakacje zdecydowanie za krótkie, nie mam ochoty wracać do pracy. Ale też nic szczególnego nie robiliśmy, trochę odpoczywalismy w domu, trochę u rodziców. Najważniejsze że sobie pospałam bez wyrzutów sumienia 😆30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🔬 19.09 - prenatalne (krew)
🩺 22.09 - prenatalne (USG)
🩺 03.10 - wizyta (NFZ)
🩺 06.10 - wizyta (prywatnie)
-
Jednorożec ja polecam Ci kisiel ale jablkowy na przykład nic co moze Ci podraznić żoładek tak samo oalki kukurydziane wafle ryżowe i ten banan jest tez super na początek sucha bułka tez fajna.
Jakos przeżyłam ten dzień 2 bez leku teraz mnie troche zemdliło ale cały dzien dobrze sie czułam lepiej niz z lekiem