Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
W końcu będę miała czas na organizowanie wyprawki 😊 Dużo zdrówka dla Ciebie!bambusek-94 wrote:Hej dziewczyny, ja dziś leżę plackiem po wczorajszym szczepieniu. Mam stan podgorączkowy, bolą mnie mięśnie i jestem mega senna. Mam nadzieję że do jutra sytuacja się unormuje bo muszę być w pracy...
U mnie z postępów w przygotowaniu do porodu to wybrałam szpital 🙂 pojadę tam jeszcze na dzień otwarty ale to myślę że dopiero po nowym roku, żeby mieć wszystko na świeżo.
@alijaa90 ciesz się wolnym i odpoczywaj 🙂 ja już też odliczam dni do urlopu i L4.
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za podpowiedź, pewnie pojeździmy po sklepach i poszukamy dobrego rozwiązania, docelowo Maluszek będzie miał swój pokój, ale na początku chcę żeby był z nami w sypialniKatt wrote:Jeśli chodzi o to Waldina to jak już wcześniej pisałam - z tej połówki jako dostawka korzystaliśmy 2 miesiące, z tej części kwadratowej kolejne 2 miesiące i ostatecznie zrobiliśmy duże łóżko bo młody tak się wiercił że obijał się o szczebelki, a z racji że duże łóżko jest większe niż standardowe to jeśli macie mało miejsca w sypialni to nie polecam
-
Hope, a po drugiej cesarce nie zrobił Ci się bliznowiec? Bo ja niby dbalam, nawet na Indibę się przeszłam, i obawiam się że to po prostu taka moja skłonność. Jak dołączyłam do grupy o cesarkach i zobaczyłam zdjęcia praktycznie niewidocznych blizn po paru tygodniach, to długo było mi przykro.
-
@alijaa90 dobrze Cię rozumiem, ale teraz masz czas by o siebie zadbać i zająć się na spokojnie wyprawką - to będzie super czas! 😊🥰
@bambusek zdrówka do Ciebie! 😚
Oby to był tylko jednodniowy skutek uboczny 🤞🏻
Ja dziewczyny też wybrałam szpital, w którym będę rodzić. Już zapoznałam się ze wszystkimi szczegółami 🙂 wybrałam Żelazną.
Oczywiście drugi i trzeci wybór również mam, tak w razie czego.
Kasiastaraczka, Sagi, Aliana lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
Oo może spotkamy się na żelaznej 😁Daga121222 wrote:@alijaa90 dobrze Cię rozumiem, ale teraz masz czas by o siebie zadbać i zająć się na spokojnie wyprawką - to będzie super czas! 😊🥰
@bambusek zdrówka do Ciebie! 😚
Oby to był tylko jednodniowy skutek uboczny 🤞🏻
Ja dziewczyny też wybrałam szpital, w którym będę rodzić. Już zapoznałam się ze wszystkimi szczegółami 🙂 wybrałam Żelazną.
Oczywiście drugi i trzeci wybór również mam, tak w razie czego.
Wybierasz się tam do szkoły rodzenia? Albo na sam spacer po szpitalu?
Daga121222, Aliana lubią tę wiadomość
-
Sagi wrote:Hope, a po drugiej cesarce nie zrobił Ci się bliznowiec? Bo ja niby dbalam, nawet na Indibę się przeszłam, i obawiam się że to po prostu taka moja skłonność. Jak dołączyłam do grupy o cesarkach i zobaczyłam zdjęcia praktycznie niewidocznych blizn po paru tygodniach, to długo było mi przykro.
Po drugiej też mam bliznowiec, ale nie aż tak duży jak po pierwszej cesarce.
Przy pierwszej cesarce miałam ten opatrunek "plaster miodu" do zdjęcia szwów, później masaże i lekarz polecał sutricon.
Przy drugiej miałam problem z blizną od samego początku bo długo krwawiła. Szybko zdjęli mi opatrunek i dali gazy, które miałam zmieniać po przesączeniu krwią. Chyba dzięki temu "wietrzeniu" rany ta blizna wygląda lepiej.
Ale tendencję do bliznowców mam. Nawet malutkie blizny po laparoskopii wyglądają u mnie brzydko. To podobno genetyczne 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:31
-
_Hope wrote:Po drugiej też mam bliznowiec, ale nie aż tak duży jak po pierwszej cesarce.
Przy pierwszej cesarce miałam ten opatrunek "plaster miodu" do zdjęcia szwów, później masaże i lekarz polecał sutricon.
Przy drugiej miałam problem z blizną od samego początku bo długo krwawiła. Szybko zdjęli mi opatrunek i dali gazy, które miałam zmieniać po przesączeniu krwią. Chyba dzięki temu "wietrzeniu" rany ta blizna wygląda lepiej.
Ale tendencję do bliznowców mam. Nawet malutkie blizny po laparoskopii wyglądają u mnie brzydko. To podobno genetyczne 🤷♀️
Ech, no to nie spodziewam się cudów. Byle zdrowotnie było ok
-
Zastanawiam się nad tym spacerem po szpitalu 🤔Kasiastaraczka wrote:Oo może spotkamy się na żelaznej 😁
Wybierasz się tam do szkoły rodzenia? Albo na sam spacer po szpitalu?
A co do szkoły rodzenia to zdecydowaliśmy się na szkołę online ze względu na pracę mojego męża 🙂👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
Jeśli nie będziesz na szkole rodzenia tam fizycznie to polecam Ci się przejść, będziesz już oswojona z miejscemDaga121222 wrote:Zastanawiam się nad tym spacerem po szpitalu 🤔
A co do szkoły rodzenia to zdecydowaliśmy się na szkołę online ze względu na pracę mojego męża 🙂
Ja poszłam na taki spacer w drugiej ciąży,pomimo że rodziłam już tam, ale fajnie było sobie przypomnieć, coś nowego zobaczyć, zadać pytania położnej, która oprowadzała nas
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
@Kłębuszek @Alijaa90 na ten moment zdecydowałam się na Oleśnicę 🙂 głównie dlatego że to jednak mniejszy i bardziej kameralny oddział niż Brochów. Mają też niski wskaźnik cesarek (okolo 25%) i nacięć przy porodzie naturalnym (około 10%). Zależy mi na porodzie naturalnym, oczywiście jeżeli nie będzie przeciwwskazań, stąd te parametry są dla mnie ważne.
Jeżeli ciąża nadal będzie przebiegała fizjologiczne i bez komplikacji to wybieram Oleśnicę, ale w razie bardziej skomplikowanej sytuacji pojadę na Brochów bo tam jest 3 referencyjność 🙂 -
Aa i jeszcze opinie o oddziale poporodowym na Brochowie są mega skrajne, a o Oleśnicy w większości pozytywne 🙂 wiem że to jest mocno subiektywne bo kazdy poród i każde dziecko są inne, ale no jakoś mnie to przekonuje.
-
@Daga @Kasiastaraczka moze sie spotkamy we trzy na porodówce zwłaszcza ze mamy blisko siebie terminy! 😂 bo ja też wybieram żelazna
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:14
-