Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Jednorożec, dobrze, że skontaktowałaś się z lekarzem. Trzymam kciuki żeby ta cukrzyca nie przysparzała Ci aż tyle stresu. 🤞
@Zosia, bardzo mi przykro.. 🫂
Ja od zawsze marzyłam o trójce dzieci i dosłownie walczyliśmy o to... Udało się 🥰 ale więcej już nie planujemy. 🫣
Również nie mam nikogo do pomocy w razie potrzeby, więc muszę sobie radzić sama. Mąż wyjeżdża do pracy przed 6, wraca dopiero wieczorem gdy jest czas kąpieli i snu dzieci... Co drugą sobotę też pracuje, a jak nie pracuje to robi coś w domu. 🤷♀️Nie zawsze jest łatwo i kolorowo, ale takie są uroki macierzyństwa... Dla mnie najgorsze są sytuacje, których nie da się od tak przewidzieć jak choroby czy pobyty w szpitalu.. 😖
Z wyprawki zostały mi do kupienia tylko pampersy i ogólnie rzeczy do pielęgnacji Małego, witamina D, probiotyk... Planuję to zamówić po nowym roku.
Resztę dla Maluszka i siebie już mam gotową. 🥰
Daga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Jeszcze co do ubranek to ja też nie ogarniam jak można dać komuś rzeczy w złym stanie. Ja dostałam od siostry same dobre i ładne rzeczy, ale słyszałam od koleżanki że jej szwagierka dała jej wór ubranek na których można było znaleźć resztki jedzenia a nawet zawartość pieluszki... Co do vinted to mi się do tej pory raz zdarzyło mi się kupić płaszcz z uszkodzoną podszewką i skorzystałam wtedy z ochrony kupujących. Mega sprawnie to działa - można było albo zwrócić produkt albo dogadać się ze sprzedającym na obniżkę ceny. Zawsze warto zgłosić takie sytuacje😉
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
@Sagi co do jarmarku to ciężko mi ocenić 🤭 przez te tłumy, nic nawet nie spróbowaliśmy. Planujemy się wybrać w okresie świątecznym, ale tym razem rano 🙂
Cześć @Hermionka, witaj na wątku 🤗
@Jednorożec super, że odezwałaś się do lekarza i dostałaś leki, stres nie pomoże. Więc mam nadzieję, że teraz będzie już lepiej 😇
@Zosiu przykre jest to co piszesz 🥺 mąż powinien wspierać. To nie tylko Twoje dzieci, ale też jego.. naprawdę współczuję
@Bambusek my za dwa tygodnie wybieramy się na jarmark we Wrocławiu, aż się boję 😅 ale chociaż na trochę oderwiemy się od codzienności i zmienimy otoczenie ☺️ te tłumy to teraz wszędzie są… ale liczę na to, że z czegoś skorzystamy
Łaaał @Hope to super! Można powiedzieć, że jesteś na 95% przygotowana 🥳
Sagi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 974 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Ja nie byłam 🙃 wystarczy, że mieszkam w Śródmieściu,a pkin widzę z okna...na spokojnie w którys dzień może się wybierzemySagi wrote:Daga, Kasia, a pomijając tłumy, to podobał Wam się jarmark?
Kusi mnie żeby pojechać, ale widziałam relacje że pełno tam chińszczyzny i klimat słaby. Ale malkontentów w necie nie brakuje, więc może wcale nie jest tak zle?
Sagi lubi tę wiadomość
-
Tak ogólnie czytam dziewczyny co u Was i naprawdę jest to przykre, mam nadzieję, że po urodzeniu Wasze nastawienie się zmieni 🥺❣️ i że dacie sobie świetnie radę - kto jak nie Wy!
Mi czasem dziwnie się robi, chyba udziela mi się ta energia (nie bierzcie tego do siebie).
Zawsze marzyłam o dwójce dzieci i myślałam, że do 30stki to się spełni. Ale na mojej drodze pojawiło się wiele przeszkód związanych z niepłodnością…wiem, że nie jestem jedyna, ale to był bardzo ciężki czas.. co skończyło się oczywiście in vitro. I jakby to dziwnie nie zabrzmiało - ja jestem wdzięczna za wszystkie objawy. Nawet jeśli danego źle się czuje, wszystko mnie boli, mam nieprzespane noce to wiem, że to wszystko jest po coś - dla tego małego cudu, na który tak bardzo czekamy 🥹
Mimo wszystko podziwiam Was za taką wytrwałość i rozumiem, że jest Wam ciężko. To normalne.
Aliana, Arga, bambusek-94, Sagi lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 974 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Też myślam że będzie łatwiej jeśli chodzi o zajcie w ciążę, o tą trzecia staraliśmy się cztery lata, masa badań, monitoringi itp. Naprawdę się poddałam olałam temat i stał się cud bo inaczej tego nie nazwęDaga121222 wrote:Tak ogólnie czytam dziewczyny co u Was i naprawdę jest to przykre, mam nadzieję, że po urodzeniu Wasze nastawienie się zmieni 🥺❣️ i że dacie sobie świetnie radę - kto jak nie Wy!
Mi czasem dziwnie się robi, chyba udziela mi się ta energia (nie bierzcie tego do siebie).
Zawsze marzyłam o dwójce dzieci i myślałam, że do 30stki to się spełni. Ale na mojej drodze pojawiło się wiele przeszkód związanych z niepłodnością…wiem, że nie jestem jedyna, ale to był bardzo ciężki czas.. co skończyło się oczywiście in vitro. I jakby to dziwnie nie zabrzmiało - ja jestem wdzięczna za wszystkie objawy. Nawet jeśli danego źle się czuje, wszystko mnie boli, mam nieprzespane noce to wiem, że to wszystko jest po coś - dla tego małego cudu, na który tak bardzo czekamy 🥹
Mimo wszystko podziwiam Was za taką wytrwałość i rozumiem, że jest Wam ciężko. To normalne.
Daga121222, Arga lubią tę wiadomość
-
.Sagi wrote:Myślę, że to nie ciążowe objawy same w sobie są przyczyną takiego smutku. To poczucie osamotnienia, brak wsparcia, zrozumienia. Sprawiają że gdzieś znika sens.
Tak u mnie to nie objawy a to, że już wiem jak to będzie po porodzie 🤣 chciałam w końcu odżyć, wyjść do ludzi a tu znowu pieluch 😭 jeszcze najmłodsza się nie odpieluchowala więc będzie trudno to zrobić później. I ogólnie nie mam znajomych bo jakoś nikt nie ma czasu i tak w sumie ciągle jestem sama i tylko szkoła, dom, plac zabaw, zakupy eh. -
Też prawda, ta samotność po części i mi towarzyszy 🫣Sagi wrote:Myślę, że to nie ciążowe objawy same w sobie są przyczyną takiego smutku. To poczucie osamotnienia, brak wsparcia, zrozumienia. Sprawiają że gdzieś znika sens.
Bo jednak życie zmienia się o 180 stopni, a tym bardziej przy dziecku.
Mam takie wrażenie, że odkąd jestem w ciąży i nie jestem koleżanką „do picia” 😅 to nagle mniej się spotykamy, choć ja jestem naprawdę chętna - tym bardziej, że siedzenie w domu nie jest przyjemne. To od tego siedzenia w domu człowiekowi siada psychika👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 974 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Zrobiliśmy przegląd strychu i wyszło nam że musimy kupić łóżeczko. To obecne jest bardzo mocno wyeksploatowane, całe pogryzione, poptam znajomych czy ktoś nie sprzedaje a jak nie to olx
-
Moi znajomi byli imprezowi i spotykali się zaewyczaj po 21-22 do 4-6 w klubach więc wypadłam z obiegu a nowych jakoś nie znalazłam 🫣 i to siedzenie w domu dobija. Czasem gdzieś wychodziłam ale to już czuć, że to inny świat, zwłaszcza, że duża część tych znajomych to dalej bezdzietni single więc mnie nie rozumieją 🤣Daga121222 wrote:Też prawda, ta samotność po części i mi towarzyszy 🫣
Bo jednak życie zmienia się o 180 stopni, a tym bardziej przy dziecku.
Mam takie wrażenie, że odkąd jestem w ciąży i nie jestem koleżanką „do picia” 😅 to nagle mniej się spotykamy, choć ja jestem naprawdę chętna - tym bardziej, że siedzenie w domu nie jest przyjemne. To od tego siedzenia w domu człowiekowi siada psychika -
Popatrzcie też na allegro, my tam zamówiliśmy i jutro już przyjdzie. No chyba, że ktoś ze znajomych będzie miał na stanie w dobrym stanie 🙂Jednorożec89 wrote:Zrobiliśmy przegląd strychu i wyszło nam że musimy kupić łóżeczko. To obecne jest bardzo mocno wyeksploatowane, całe pogryzione, poptam znajomych czy ktoś nie sprzedaje a jak nie to olx👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 974 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-