SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siw wkurzylam wczoraj na swojego męza bo powiedziałam , że zero alkoholu po 30 tc i się napił i mu zobrazowałam sytuacje i że jeszcze raz tak zrobi to on bedziw sie martwił nie ja.
    Jednorożec ja mysle, że i tak go sytuacja zmusi do pomocy a nawet nie pomocy tylko działania przecież nie bedziesz zaraz po cc zaprowadzac dzieci gotowac sprzatać w szpotalu tez bedziesz z 2 doby wiec i tak go to dopadnie.
    My dzisiaj idziemy na lodowisko oczywiscie maz z córką ja ide tylko popatrzeć :D

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z alkoholem to ja miałam nie fajna sytuację w poprzedniej ciąży.... moj pije tak ze czasem piwo albo dwa Z kolegami, ale też kilka razy do roku coś mocniej mu wejdzie. No ogłosiłam z rana donoszona ciążę. Mowie od teraz jesteśmy w pełnej gotowowsci mogę urodzić w każdej chwili. A on wieczorem pomagała w remoncie u swojego brata i przy tym remoncie sobie nie odmówili, podobno po dwa piwa wypili, ale przyszedł lekko pod wpływem. A kilka godzin później odeszły mi wody. Od razu oznajmiłam ze jak będzie prowadził to ja wzywam taksówkę albo karetkę, sama byłam swoim kierowcą na porodówkę ostatecznie

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Z alkoholem to ja miałam nie fajna sytuację w poprzedniej ciąży.... moj pije tak ze czasem piwo albo dwa Z kolegami, ale też kilka razy do roku coś mocniej mu wejdzie. No ogłosiłam z rana donoszona ciążę. Mowie od teraz jesteśmy w pełnej gotowowsci mogę urodzić w każdej chwili. A on wieczorem pomagała w remoncie u swojego brata i przy tym remoncie sobie nie odmówili, podobno po dwa piwa wypili, ale przyszedł lekko pod wpływem. A kilka godzin później odeszły mi wody. Od razu oznajmiłam ze jak będzie prowadził to ja wzywam taksówkę albo karetkę, sama byłam swoim kierowcą na porodówkę ostatecznie
    Straszne 🫣. Ja też nie lubię tego, że mój nie umie sobie odmówić tego piwka prawie dzień w dzień. Ja uważam, że to jest już problem a on, że nie i nie przemówisz

age.png

preg.png
  • Hermionka Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te chłopy. Czasami jak dzieci. Mój akurat w czasie tej ciąży poszedł w drugą stronę - ciągle by mnie wyręczał we wszystkim, nadskakiwał i najlepiej jakbym tylko leżała. Bardzo się o mnie martwi. Na początku to było urocze, później zaczęło jednak irytować. Ale nie mogę narzekać, złoty chłop z niego. Dzisiaj wstał rano i od razu oswiadczyl, że sprząta dzisiaj łazienkę 😂 jesteśmy razem ponad 10 lat, a w czasie tej ciąży pokochałam go na nowo!

Podziwiam każdą z was, która zrezygnowała z kawy. Ja nie potrafiłam i tak naprawdę jedyna moja zachcianka w tej ciąży to właśnie kawa. Piję dwie dziennie i są dla mnie świętością 😂

Kłębuszek, Kokosq, Arga lubią tę wiadomość

• Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie rozumiem picia alkoholu w ogóle. Oczywiście na studiach się piło dla towarzystwa, ale ani mi ani mężowi nigdy to nie sprawiało jakiejś przyjemności. Dlatego na swoim ślubie mieliśmy tylko szampana do toastu i nic więcej, a dzień po postanowiliśmy że przestajemy pić w ogóle. Od tamtej pory raz nam się zdarzyło na ślubie koleżanki napić szampana do toastu bo nie chciało nam się szukać bezalkoholowego, a tak to zero picia i czujemy się z tym super!

Kokosq, alta marea, Arga lubią tę wiadomość

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷

🩺 26.01 - wizyta

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrezygnowałam z kawy bo bolał mnie żoładek
    Okazalo.sie ze mam helicobacter i tak już zostało bylo ciezko na początku ale wolalam nie pic niz potem umierać :/
    Wrociliśmy z lodowiska mąz jezdzil z corka ale byli tylko 25 min bo nogi słabe :D
    Kazał mi się położyć i powiedział, że obiad zrobi ciesze się, że mój mąż ogarnia wszystko stracił mame majac 20 lat więc sam musiał sobie wszystko robić.
    Robi tez zakupy sąsiadce ktora ma 78 lat i nie wychodzi z domu.
    Ja też nie rozumiem picia a juz totalnie nie rozumiem palenia dzisiaj dowiedziałam się ze taka paczka papierosow to 23 zł nie wiedziałam, że tak dużo . Sama nie pije w ogóle alkoholu od dawna nigdy tez nie paliłam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 14:47

Kłębuszek, alta marea, Arga lubią tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Ja osobiście nie rozumiem picia alkoholu w ogóle. Oczywiście na studiach się piło dla towarzystwa, ale ani mi ani mężowi nigdy to nie sprawiało jakiejś przyjemności. Dlatego na swoim ślubie mieliśmy tylko szampana do toastu i nic więcej, a dzień po postanowiliśmy że przestajemy pić w ogóle. Od tamtej pory raz nam się zdarzyło na ślubie koleżanki napić szampana do toastu bo nie chciało nam się szukać bezalkoholowego, a tak to zero picia i czujemy się z tym super!
    Ja osobiście mam obojętne podejście do alkoholu, pije bardzo mało, czasem zdarza mi się jedno piwo owocowe albo lampka wina ale mając dzieci już inaczej się patrzy na te sprawy

Kłębuszek, Arga lubią tę wiadomość

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jednorożec to przykre co piszesz 😮

Ogólnie współczuję tym, które nie mają takiej pomocy.. jednak wszystko powinno się dzielić na dwoje, a nie że tylko kobieta ma wychować, sprzątać, gotować i w ogóle.
    Ja osobiście nie mogę narzekać, bo mój mąż bardzo mi pomaga i czasem zabrania mi coś robić i każe odpoczywać 😅 ale ja tak nie potrafię. Chyba, że naprawdę gorzej się czuję.

Co do alkoholu to też zapowiedziałam swojemu, że już powoli musi myśleć o tym, że w każdej chwili może coś się wydarzyć i alkohol trzeba odpuścić. Na codzień nie pije, ale czasem jak się z kimś spotkamy to sobie pozwoli, nawet dziś ma zgodę na dwa drinki, ale to tylko dlatego, że dobrze się czuję. Ale powiedziałam, że to raczej ostatni raz, bo ja nie chcę się potem stresować 🫣

Kłębuszek, Arga lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g

⏳12.01 ➡️ III prenatalne
    ⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my słuchajcie mieliśmy malowanie w mieszkaniu 😅🫣 tym razem jadalnia i kuchnia, zostanie nam jeszcze przedpokój i salon. Do tego rozebraliśmy choinkę, boże ile było sprzątania tych igieł 🫣😵‍💫
    A teraz mogłam wziąć ciepłą kąpiel, a mąż posprzątał resztę.
    Cieszę się, że udało nam się tyle zrobić. I teraz w nagrodę zjemy maka 🫠 już tak za mną chodził, że możemy sobie pozwolić 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 15:00

ZOSIA88, Katt, Sagi, Kokosq, Kłębuszek, Arga lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g

⏳12.01 ➡️ III prenatalne
    ⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle do maka nie ciągnie bardziej nie moge oprzec się tym kanapkom z lajkonika :D i gorzkiej herbacie to moje jedzenie ostatnio naeet slodycze tak na mnie nie dzialają jak te kanapki :D

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio fazę na tosty, jem je trzy trzy dziennie 🤣🤣🤣

Daga121222, Katt, ZOSIA88, Kokosq, Kłębuszek lubią tę wiadomość

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja mam ostatnio fazę na tosty, jem je trzy trzy dziennie 🤣🤣🤣
    Uwielbiam tosty! 😂😃

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g

⏳12.01 ➡️ III prenatalne
    ⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam dziewczyny, że nie macie wsparcia od facetów i ogólnie od otoczenia. Mi bardzo pomagają moi rodzice oczywiście jak tylko mogą, pracują więc też by chcieli mieć i trochę wolnego dla siebie ale często wpadają żeby zająć się młodym. Na męża co do zasady nie mogę narzekać, nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na zakupach, chyba że takie szybkie drogeryjne dla siebie ale nie pamiętam już jak wyglądają regały w Lidlu czy Biedronce. Ogarnia sprzątanie jak mu powiem co potrzeba. Jedynie nie dotyka się do łazienek. Niestety są też dni że najchętniej bym go spakowała i wysłała do mamusi żeby się w cholerę wyprowadził bo mi tylko ciśnienie podnosi. Tu niestety kłaniają się gierki na komputerze i zawsze jak ja potrzebuję pomocy to on w tym czasie coś zaczął. Rozumiem że musi się odstresować ale uważam że często przesadza. Takie trochę uzależnienie z tego jest. Palić nie pali, pić to raz na jakiś czas z kolegami ale to też na palcach jednej ręki mogę zliczyć, więc musiało na coś trafić.

alta marea, Arga lubią tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam jedno: źle się czuje, brzuch mi się spina i boli jak na okres, malutka ma mniejsza aktywność troche, czuje ją ale bez szału. Zaczynam się stresować.

A właśnie przynieśli mi męża do domu..... zgadnijcie dlaczego nie był w stanie sam przyjść. Moje nerwy na pewno nie poprawiają sytuacji

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Jednorożec trzeba ostro chyba z tymi chopami pogadać nie denerwuj się na zapas mój tez dzisiaj jeszcze piwko sobie otworzył a ja powiedziałam , że jak się cos wydarzy to będzie sam organizował opieke i transport dla mnie.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Współczuję Wam dziewczyny, że nie macie wsparcia od facetów i ogólnie od otoczenia. Mi bardzo pomagają moi rodzice oczywiście jak tylko mogą, pracują więc też by chcieli mieć i trochę wolnego dla siebie ale często wpadają żeby zająć się młodym. Na męża co do zasady nie mogę narzekać, nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na zakupach, chyba że takie szybkie drogeryjne dla siebie ale nie pamiętam już jak wyglądają regały w Lidlu czy Biedronce. Ogarnia sprzątanie jak mu powiem co potrzeba. Jedynie nie dotyka się do łazienek. Niestety są też dni że najchętniej bym go spakowała i wysłała do mamusi żeby się w cholerę wyprowadził bo mi tylko ciśnienie podnosi. Tu niestety kłaniają się gierki na komputerze i zawsze jak ja potrzebuję pomocy to on w tym czasie coś zaczął. Rozumiem że musi się odstresować ale uważam że często przesadza. Takie trochę uzależnienie z tego jest. Palić nie pali, pić to raz na jakiś czas z kolegami ale to też na palcach jednej ręki mogę zliczyć, więc musiało na coś trafić.

A to u mnie odwrotnie, mąż sprząta łazienki 🤣 generalnie sprzątanie mamy co sobotę rano i dom dzielimy na pół, ale ja łazienek tak nie wysprzątam jak on, a on kuchni nie ogarnie jak ja 😂

Generalnie ja i rodziców i teściów mam po 1000 km od domu. pewnie, że ze by się przydali bliżej, matko jakbym ich tu chciała! Jak przyjeżdżają to doceniam każdą odrobinę pomocy, która oferują.

Ale nauczyłam się też radzić sobie z moimi pretensjami do świata, że nikt mi nie pomaga, bo tak naprawdę to są moje oczekiwania wobec innych którzy nie mają żadnego obowiązku tego robić. I już umiem sobie wytłumaczyć, że dzieci i mój dom są tylko i wyłącznie obowiązkiem moim i mojego męża, bo kiedyś potrafiłam się wkurzyć jak rodzice jechali na wakacje trzeci raz w roku zamiast wpaść do nas (i coś nam pomóc w domyśle).

ZOSIA88, Katt, Arga lubią tę wiadomość

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój też pali i strasznie nie lubi jak mu mówię żeby rzucił bo tłumaczę, że przepala z 700 zł miesięczne 🫣. Zawsze wtedy kończy się na tym, żebym poszła do pracy a ja się zastanawiam niby jak w tym momencie i kto mnie przyjmie w wieku 42 lat kiedy mam 4 dzieci, które trzeba zawozić i jeszcze długo będę musiała to robić z dwójką maluchów. Niestety szkoła jest od 8 do 16.30. Eh. Dlatego teraz kombinuję ale zostaje albo własny biznes albo mml 🫣. To nie jest tak że bym sobie nie poszła do pracy na trzy, cztery godziny aby nawet pobyć z dorosłymi ludźmi ale w tym momencie to sobie tego przez rok nie wyobrażam. Młoda musiałaby pójść do przedszkola a mały nie wiem co, bo do żłobka jakoś nie chcę a wiem, że moja mama z nim nie wyjdzie nawet ba spacer bo ma jakieś irracjonalne lęki 🫣więc musi mieć minimum 3 lata do przedszkola a ja wiem, że wtedy to dwa tygodnie chodzi siw i tydzień w domu 🤣🫣

age.png

preg.png
‹‹ 387 388 389 390 391
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ