Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A mam wyjście? Samo sie nie zrobi a w syfie żyć nie będziemyZOSIA88 wrote:Daga piękne ubranka , dzisiaj pisałam z koleżanka jej synek z 25 listopada i już z 62 wyrasta ciekawe jakie te nasze dzieciaki beda duże

Jednorożec dużo robisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:48
-
Sagi ja mam porównanie bo w pierwszej ciąży miałam termin na 1 czerwca. Co prawda kwiecień był już ciepły i maj to już w ogóle piękny więc wkładałam klapki, ubierałam sukienkę i tyle. Teraz założenie butów graniczy z cudem, kurtka trzyma się na słowo honoru, a przecież nie wyskoczę na mróz -10 rozpięta bo chwila moment będę chora. Co mi po bluzach i swetrach jak nie mogę się w nich dopiąć. Powiedziałam już do męża że jeśli mnie kiedykolwiek coś pokusi na 3 dziecko to tylko i wyłącznie tak żeby ciążę zakończyć na lato
-
U mnie królują legginsy ciążowe, kupiłam 2 razy paczki ciazowe na vinted z ciuchami zimowymi i na prawdę sztos komplety mi się trafiły. W tym właśnie sporo legginsów, fajne jeansy z h&m, dresy. Aktualnie zaczynam miec problem z koszulkami i bluzami. I butami, ale zamówiłam już nowe. Kurtke kupiłam używaną, ciążową i super się sprawdza.
Ale jakbym miała się gdzieś wystroić to mógłby być problem.
Także ja nie narzekam, ale myślę że całkiem fajne musi być chodzenie w wiosennych albo letnich ciuszkach z brzuszkiem 😀
Młoda się tak dziś rano i w nocy wierciła, że myślalam że mi rozerwie skórę w okolicy pępka 🙊 jakby stawała w poprzek i to wgl nie było przyjemne... Nie wiem co to za harpagan siedzi w tym brzuchu 🤣 ale aniołek to to raczej nie jest. I chyba spokojnych nocy nie zaznam... a w dzień jest w miarę spokój, pewnie spacery i bujanie jej odpowiadają.starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
⏳29.01.2025 - wizyta gin.

-
Ciaza w lecie jest fajna tylko ze względu na ubrania ale upał plus wielki brzuch jest okropny. Rodziłam w lipcu i ostatni miesiąc to była katorga. Pod tym względam zima jest dużo lepsza. No i długie wieczory sprzyjają odpoczynokowi
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Dla mnie ta 4 ciąża to jest psychicznie coś strasznego 🫣 zdaję sobie sprawę, że to będzie dla mnie naprawdę trudny czas. Starsze dojrzewanie i szkolne problemy, młodszą może za rok przedszkole, ten znowu nocki zarwane, kolki, lekarze, kombinowanie z drzemkami, zakupy z dwójką dzieci i jeszcze mam schudnąć i znaleźć sobie zajęcie rozwojowe 🫣🤣
Powiem wam szczerze, że ja nawet zadzwoniłam i dowiedziałam się jak ogarnąć aborcję za granicą ale no niby jak w 16-22 tygodniu to zrobić wiedząc, że dziecko jest zdrowe? No nie umiałam.
Arga i inne dziewczyny z dziećmi, szacun dla Was za Wasz ogar.🙏 nie wyobrażam sobie nawet ile musicie się urobić w ciągu dnia.starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
⏳29.01.2025 - wizyta gin.

-
Katt wrote:Sagi ja mam porównanie bo w pierwszej ciąży miałam termin na 1 czerwca. Co prawda kwiecień był już ciepły i maj to już w ogóle piękny więc wkładałam klapki, ubierałam sukienkę i tyle. Teraz założenie butów graniczy z cudem, kurtka trzyma się na słowo honoru, a przecież nie wyskoczę na mróz -10 rozpięta bo chwila moment będę chora. Co mi po bluzach i swetrach jak nie mogę się w nich dopiąć. Powiedziałam już do męża że jeśli mnie kiedykolwiek coś pokusi na 3 dziecko to tylko i wyłącznie tak żeby ciążę zakończyć na lato
No mam dokładnie takie same odczucia. Synka rodziłam w październiku, to było długie piękne lato. Jakakolwiek sukienka i klapki i załatwione. Teraz tak jak mówisz, wciśniecie się w buty to wyczyn. A obiecywali że ciąża zimą jest taka piękna 😆
Mam nadzieję, że pierwsze miesiące z dzidzią w cieplejsze miesiące nam to wynagrodzą.
Katt lubi tę wiadomość
-
Siostra mojego męża zabiera rodzinę na baseny termalne. Do Chochołowa za 1,5 tygodnia. Ja wiadomo jechać nie moge. Jest już za późno na takie przygody ale namawiam mojego żeby zabrał chłopców. Będą mieć atrakcje. Będę sie cieszyć. On nie bardzo chce bo musiałbym zostać sama w domu na caly dzień bez kontaktu do niego i ma obawy że cos przegapi. Ja wtedy jeszcze nie bede donoszona wiec teoretycznie nic nie powinno sie zdarzyć, a chce żeby dzieci miały cos fajnego zanim świat znów nam sie obróci o 180 stopni bo oni też to oddczują
-