Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Wasze wpisy i jestem w szoku jeśli chodzi o traktowanie przez mężów. Bardzo mi przykro 😔 i mam nadzieję, że jednak panowie się ogarną i będą dla Was wsparciem.
    Mój mąż co prawda sam z siebie niewiele domowych obowiązków ogarnie, ale gdy się mu powie co trzeba zrobić to pomoże.🫣 W większości sama ogarniam dom i dzieciaki, bo P. wyjeżdża do pracy o świcie i wraca wieczorem, często gdy dzieci są już w łóżkach, ale weekendami np zabiera dzieci na sanki żebym mogła chwilę odpocząć, robi zakupy...

@Daga, super ubranka. 🥰
    Ja po ostatniej wizycie zastanawiam się czy nie dokupię jeszcze kilku rzeczy w rozmiarze 50.🫣 Lekarz mówił żeby spodziewać się Malucha do 3 kg.🥹 Choć oczywiście istnieje szansa, że troszkę nadrobi. Ale w poprzednich ciążach dzieci rodziły mi się jeszcze mniejsze niż prognozy z USG... 🫣

Co do ubrań ciążowych to ja mam tylko 2 pary dżinsów i 2 pary legginsów. Do nich ubieram koszulki/swetry owersize lub chodzę w sukienkach. Ale jakiś czas temu musiałam dokupić kurtkę bo żadnej nie byłam w stanie zasunąć choć to moja 3 ciąża z końcówką w zimie.🫣 Buty mam sznurowane i po prostu je poluzowałam.

@Zosia, ja nie mam i nie będę miała dostawki. Mam tylko klasyczne, drewniane łóżeczko.

U mnie ostatnio kryzys ze spaniem, ból pachwin i dopadła mnie wieczorna zgaga.😖
    Boli mnie też gardło i ogólnie jestem osłabiona. Mam nadzieję, że to wina szczepionki a nie żaden wirus.🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 05:30

Daga121222 lubi tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, by kupić nową kurtkę, ale już na ten ostatni miesiąc stwierdziłam, że odpuszczę 🫣 ledwo się dopinam, na końcówce będę chodziła już w rozpiętej 😅
    W ogóle jak wczoraj byliśmy na zakupach to patrzyłam na te wszystkie ubrania dla siebie i zaczęłam tęsknić za swoim ciałkiem i za dżinsami! Już nie mogę się doczekać, kiedy znów zacznę je nosić 🤩

@Hope współczuję dolegliwości 🥺 no i też ma nadzieję, że to osłabienie jest tylko po szczepionce! Trzymaj się tam✊🏻

_Hope lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od grudnia już się nie zapinam w kurtce ale nie kupię nowej 🤣🫣 mam bluzę i gruby szalik i jakoś daję radę.
    Ja rodziłam już w styczniu, czerwcu i sierpniu i najbardziej pasował mi czerwiec bo to początek lata a sierpień szybko minął i znowu ubieranie malucha. I jakoś w ciepłe miesiące miałam bardziej spuchnięte nogi niż w zimie.

Dostawkę chcę mieć bo jednak dla mnie było wygodniej nawet położyć się w połowie do tej dostawki niż siadać po cc. No i ja zasypiam karmiąc bo inaczej chyba bym nie funkcjonowała.

age.png

preg.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne ubranka, @Daga!

Co do ubrań to ja mam kilka stricte ciążowych ze względu na, to że cały czas pracuję i nie zawsze zdalnie, kurtka też była dla mnie koniecznością, bo moja normalna jest bardzo dopasowana. Kupilam juz na koniec listopada taką z dopinanym panelem na kangurowanie/ nosidło po ciąży i mam zamiar w przyszłą zimę też korzystać. Narazie panel jest wciąż niepotrzebny bo ma też wyprofilowany brzuszek. Gdybym miała teraz kupować to też bym odpuscila

@Zosia z dostawką to u mnie na przykład jest to konieczny element wyprawki. Przy pierwszym dziecku nie miałam, też wstawałam, też mi się wydawało, że totalnie zbędne. Przy drugim bardzo doceniłam, kupiłam z nastawieniem na karmienie, a karmiłam tylko 3 miesiące. Samej dostawki używaliśmy 8 czy 9 miesięcy. Dawała mi ogrom spokoju i więcej snu - jak synek tylko zaczynał pokwękiwać, mogłam od razu podać smoczek bo on nie był głodny i spał dalej, wystarczyło że poczuł moją obecność i kontynuował sen.
    No i najważniejsze, w pierwszych tygodniach spałam czujnie i często w nocy przykładałam dłoń na klatkę żeby sprawdzić czy oddycha i też dawało mi to dużo spokoju, raczej wolę nie kupować monitora oddechu jeśli niekonieczny.
    U nas spanie w jednym łóżku cała rodziną się nie sprawdza, wiadomo były kryzysowe noce ze było konieczne, ale mój mąż się boi i śpi bardzo mocno i mógłby dziecko przygnieść więc raczej tego nie praktykujemy. Nie wyobrażam sobie nie spać z mężem z tego powodu albo go przegonić na kanapę, to też u nas nie wchodzi w grę, jesteśmy rodziną i my też potrzebujemy naszego wparcia i bliskości i wspólne łóżko to jest dla mnie podstawa. To był świetny kompromis.

Jeszcze tylko w kwestii CC, faktycznie normalne łóżeczko dostawione jest dłuższe niż połowa łóżka rodziców i bardzo ciężko wstać po cc, próbowałam przy pierwszym dziecku tylko jedna noc 😁. Przy dostawce w ogóle nie miałam tego problemu, bo kończyła się przed połową łóżka i dodatkowo była tak stabilnie przymocowana, że mogłam się jej chwycić i podciągnąć jak ciągnęła mnie blizna i ułatwiała mi wstawanie

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje mieć drewniane łóżeczko dostawione do swojego łóżka (bez jednego boku). Nie wiem czy będzie wygodnie, zobaczę w praniu 🙂

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷

🩺 18.03 - wizyta

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Ja planuje mieć drewniane łóżeczko dostawione do swojego łóżka (bez jednego boku). Nie wiem czy będzie wygodnie, zobaczę w praniu 🙂
    Ja też tak planuje. Na początku jak będę świeżo po cięciu mąż będzie spał od strony dziecka żeby mi było dobrze wstawać a potem jak sie zagoje sie zamienimy :)
    Dzisiaj miałam najpeszą noc od dawna, zero zgagi nie wiem sama jak to zrobiłam, jedna pobudka na siku a potem sen jak dziecko:)

Kłębuszek, Daga121222, ZOSIA88, Dżozu, Katt lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Miałam takie przez cztery lata i było wygodnie, takią samoróbke z normalnego. Teraz niestety muszę wymyślić coś innego bo będę mieć kanapę a nie łóżko. Z młodą miałam pożyczoną dostawkę miękką ale oddałam i ona jest ogólnie do czasu aż dziecko siada a ja muszę mieć coś stabilnego na dłużej i zastanawiam się nad tymi dostawkami 7w1 🤣

Kłębuszek lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny będe dalej myśleć nad ta dostawką sama nie wiem.
    U nas niestety infekcja córka ma gorączke takze cudownie ... noc nie przespana.

Mój mąz napewno nie bedzie spał z nami to jest pewne on sie musi wyspac pomimo, że marudzi że on wszystko slyszy w innym pokoju i tak nie śpi. Dzisiaj tak bylo prosilam aby maz wstal do córki no i w nosie to miał az sie w koncu wkurzylam wzielam córke do siebie a on poszedl spac do córki pokoju.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Lusille Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Ja też myślałam, by kupić nową kurtkę, ale już na ten ostatni miesiąc stwierdziłam, że odpuszczę 🫣 ledwo się dopinam, na końcówce będę chodziła już w rozpiętej 😅
    W ogóle jak wczoraj byliśmy na zakupach to patrzyłam na te wszystkie ubrania dla siebie i zaczęłam tęsknić za swoim ciałkiem i za dżinsami! Już nie mogę się doczekać, kiedy znów zacznę je nosić 🤩

@Hope współczuję dolegliwości 🥺 no i też ma nadzieję, że to osłabienie jest tylko po szczepionce! Trzymaj się tam✊🏻
    Mam tak samo, już sobie szperam w sklepach online i planuje co kupić po rozpakowaniu 😀 też planowałam kupić kurtkę zimową, nastawiłam się, że w grudniu już się nie zmieszczę a tu o dziwo luty za pasem i jeszcze daje radę.

Daga121222 lubi tę wiadomość

03.2023 Ciąża naturalna 6t3d 💔
    07.2024 I IVF ❌
    09.2024 II IVF ❌
    11.2024 III IVF 👍
    23.12.2024 ❄️5CC ➡️ 10 dpt 39, 12 dpt 97 ➡️ 7t6d 💔
    15.05.2025 ❄️411 ➡️👎
    03.07.2025 ❄️ 411 ➡️ 11dpt 454, 13dpt 1050, 15dpt 2534, 26 dpt ❤️
    06.03.2026 jest syn na świecie 💙
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jednorożec cieszę się, że miałaś dobrą noc 🥰

@Zosia, współczuję gorączki u córeczki… dużo zdrówka dla niej no i dla Ciebie!

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem czy w Polsce istnieje taka firma ale w Niemczech wszyscy mają dostawkę firmy Babybay. I jest taka wersja boxspring, która jest 90 cm długa (spokojnie starcza przynajmniej rok) i przede wszystkim jest bardzo wysoka (90cm bez kółek) do tych wysokich łóżek boxspring comfort, ale przy standardowym łóżku po prostu spod pod materac się instaluje niżej, a przez to nawet siadające dziecko i wstające nie ma szans z niej wypaść bo szczebelki są wysoko. Można też jak starsze dziecko zainstalować tą bazę poniżej poziomu własnego łóżka i też super bo nie ma szans że wypadnie. A przy tym zachowuje wszystkie funkcje dostawki - ma kółka, odsuwany bok i zamykany więc można ją do łóżka dostawiać i odstawiać na luzie w dzień i w nocy wg potrzeb i wozić po domu i bardzo długo używać. My się na to zdecydowaliśmy tym razem, wcześniej miałam Chicco ale tak jak tu dziewczyny mówią, trzeba już uważać przy samodzielnie siadającym dziecku.

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy słyszałyscie o dostawce snuz pod ?

alta marea lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bardzo słaba noc, nie dość że córka gorączkuje to jeszcze ja całą noc walczyłam z mdłościami, mąż mi dziś pojechał po nospe i odrobinę mi się po niej poprawiło na tyle, że mogłam zjeść chociaż miseczkę rosołu.

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 928g 🩵
    7.01.2026 1648g 🩵
    29.01.2026 2055g kuleczki 🩵

5.02.2026 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam slabe popołudnie, boli mnie brzuch nie wiem już sama od czego. Spina sie od rana co jakiś czas. Boleśnie na szczęście tylko dwa razy. Wzięłam magnez, no spe i leżę

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    A czy słyszałyscie o dostawce snuz pod ?

Mi się mega podoba i często mi wyskakiwało w wyszukiwarce ale nie wiem totalnie nic o funkcjonalności

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja mam slabe popołudnie, boli mnie brzuch nie wiem już sama od czego. Spina sie od rana co jakiś czas. Boleśnie na szczęście tylko dwa razy. Wzięłam magnez, no spe i leżę
    Współczuje my walczymy z gorączką u córki

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • aqq Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec i jak samopoczucie?

Zosia, współczuję gorączki u córki, oby szybko minęło..

My dziś ćwiczyliśmy montowanie fotelika, bo jak go odbieraliśmy to już było ciemno i ciężko było cokolwiek ogarnąć 😅

I za kupiliśmy chicco baby hug 5w1, od razu do tego materac i jakiś lepszy do waldin 7w1. Poza tym jeszcze wanienkę i termometr.. Więc już prawie wszystko będzie

Daga121222, Kłębuszek lubią tę wiadomość

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Miałam takie przez cztery lata i było wygodnie, takią samoróbke z normalnego. Teraz niestety muszę wymyślić coś innego bo będę mieć kanapę a nie łóżko. Z młodą miałam pożyczoną dostawkę miękką ale oddałam i ona jest ogólnie do czasu aż dziecko siada a ja muszę mieć coś stabilnego na dłużej i zastanawiam się nad tymi dostawkami 7w1 🤣

Ja mam Waldina 7w1 dla starszego syna i tak jak wcześniej pisałam używałam tej dostawki niecałe 2 miesiące. Dla mnie to było za małe, syn dość szybko zaczął kręcić piruety i lądował na dużym łóżku. Może gdybym dodała środkowy panel to by miało sens ale na takie połączenie nie miałam miejsca w sypialni.

• ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie najbardziej obawiam się, że to będzie krotko używane a dzieci już nie planuje wiecej szkoda mi troche kasy na tą dostawkę :( zamówilam dzisiaj kilka sokow malinowych i nakladke do soków do thernomiksa okazało się, że nie mam już w ogóle a napewno mi siw przydadzą. Powiem Wam ze te leki dla dzieci sa okropne w smaku nie dziwie siw że córka nie chce tego jesc chyba lepsze są czopki mam juz dla syna kupione ale jeszcze dla córki. Jutro ide do lekarza a corka najpierw z mezem zostaje potem z dziadkiem ja musze szybko ogarnąć temat i wracać do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 23:23

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam właśnie ze umrę :( refluks mi sie cofnął i wpadła mi chyba ta treść do krtani. Przez chwile myślałam ze sie uduszę nie mogłam oddychać. Wpadłam w panikę. Nigdy tak nie miałam

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ