Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam Wasze wpisy i jestem w szoku jeśli chodzi o traktowanie przez mężów. Bardzo mi przykro 😔 i mam nadzieję, że jednak panowie się ogarną i będą dla Was wsparciem.
Mój mąż co prawda sam z siebie niewiele domowych obowiązków ogarnie, ale gdy się mu powie co trzeba zrobić to pomoże.🫣 W większości sama ogarniam dom i dzieciaki, bo P. wyjeżdża do pracy o świcie i wraca wieczorem, często gdy dzieci są już w łóżkach, ale weekendami np zabiera dzieci na sanki żebym mogła chwilę odpocząć, robi zakupy...
@Daga, super ubranka. 🥰
Ja po ostatniej wizycie zastanawiam się czy nie dokupię jeszcze kilku rzeczy w rozmiarze 50.🫣 Lekarz mówił żeby spodziewać się Malucha do 3 kg.🥹 Choć oczywiście istnieje szansa, że troszkę nadrobi. Ale w poprzednich ciążach dzieci rodziły mi się jeszcze mniejsze niż prognozy z USG... 🫣
Co do ubrań ciążowych to ja mam tylko 2 pary dżinsów i 2 pary legginsów. Do nich ubieram koszulki/swetry owersize lub chodzę w sukienkach. Ale jakiś czas temu musiałam dokupić kurtkę bo żadnej nie byłam w stanie zasunąć choć to moja 3 ciąża z końcówką w zimie.🫣 Buty mam sznurowane i po prostu je poluzowałam.
@Zosia, ja nie mam i nie będę miała dostawki. Mam tylko klasyczne, drewniane łóżeczko.
U mnie ostatnio kryzys ze spaniem, ból pachwin i dopadła mnie wieczorna zgaga.😖
Boli mnie też gardło i ogólnie jestem osłabiona. Mam nadzieję, że to wina szczepionki a nie żaden wirus.🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 05:30
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Ja też myślałam, by kupić nową kurtkę, ale już na ten ostatni miesiąc stwierdziłam, że odpuszczę 🫣 ledwo się dopinam, na końcówce będę chodziła już w rozpiętej 😅
W ogóle jak wczoraj byliśmy na zakupach to patrzyłam na te wszystkie ubrania dla siebie i zaczęłam tęsknić za swoim ciałkiem i za dżinsami! Już nie mogę się doczekać, kiedy znów zacznę je nosić 🤩
@Hope współczuję dolegliwości 🥺 no i też ma nadzieję, że to osłabienie jest tylko po szczepionce! Trzymaj się tam✊🏻
_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Ja od grudnia już się nie zapinam w kurtce ale nie kupię nowej 🤣🫣 mam bluzę i gruby szalik i jakoś daję radę.
Ja rodziłam już w styczniu, czerwcu i sierpniu i najbardziej pasował mi czerwiec bo to początek lata a sierpień szybko minął i znowu ubieranie malucha. I jakoś w ciepłe miesiące miałam bardziej spuchnięte nogi niż w zimie.
Dostawkę chcę mieć bo jednak dla mnie było wygodniej nawet położyć się w połowie do tej dostawki niż siadać po cc. No i ja zasypiam karmiąc bo inaczej chyba bym nie funkcjonowała. -
Ale piękne ubranka, @Daga!
Co do ubrań to ja mam kilka stricte ciążowych ze względu na, to że cały czas pracuję i nie zawsze zdalnie, kurtka też była dla mnie koniecznością, bo moja normalna jest bardzo dopasowana. Kupilam juz na koniec listopada taką z dopinanym panelem na kangurowanie/ nosidło po ciąży i mam zamiar w przyszłą zimę też korzystać. Narazie panel jest wciąż niepotrzebny bo ma też wyprofilowany brzuszek. Gdybym miała teraz kupować to też bym odpuscila
@Zosia z dostawką to u mnie na przykład jest to konieczny element wyprawki. Przy pierwszym dziecku nie miałam, też wstawałam, też mi się wydawało, że totalnie zbędne. Przy drugim bardzo doceniłam, kupiłam z nastawieniem na karmienie, a karmiłam tylko 3 miesiące. Samej dostawki używaliśmy 8 czy 9 miesięcy. Dawała mi ogrom spokoju i więcej snu - jak synek tylko zaczynał pokwękiwać, mogłam od razu podać smoczek bo on nie był głodny i spał dalej, wystarczyło że poczuł moją obecność i kontynuował sen.
No i najważniejsze, w pierwszych tygodniach spałam czujnie i często w nocy przykładałam dłoń na klatkę żeby sprawdzić czy oddycha i też dawało mi to dużo spokoju, raczej wolę nie kupować monitora oddechu jeśli niekonieczny.
U nas spanie w jednym łóżku cała rodziną się nie sprawdza, wiadomo były kryzysowe noce ze było konieczne, ale mój mąż się boi i śpi bardzo mocno i mógłby dziecko przygnieść więc raczej tego nie praktykujemy. Nie wyobrażam sobie nie spać z mężem z tego powodu albo go przegonić na kanapę, to też u nas nie wchodzi w grę, jesteśmy rodziną i my też potrzebujemy naszego wparcia i bliskości i wspólne łóżko to jest dla mnie podstawa. To był świetny kompromis.
Jeszcze tylko w kwestii CC, faktycznie normalne łóżeczko dostawione jest dłuższe niż połowa łóżka rodziców i bardzo ciężko wstać po cc, próbowałam przy pierwszym dziecku tylko jedna noc 😁. Przy dostawce w ogóle nie miałam tego problemu, bo kończyła się przed połową łóżka i dodatkowo była tak stabilnie przymocowana, że mogłam się jej chwycić i podciągnąć jak ciągnęła mnie blizna i ułatwiała mi wstawanie -
Ja planuje mieć drewniane łóżeczko dostawione do swojego łóżka (bez jednego boku). Nie wiem czy będzie wygodnie, zobaczę w praniu 🙂31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
🩺 18.03 - wizyta

-
Ja też tak planuje. Na początku jak będę świeżo po cięciu mąż będzie spał od strony dziecka żeby mi było dobrze wstawać a potem jak sie zagoje sie zamienimyKłębuszek wrote:Ja planuje mieć drewniane łóżeczko dostawione do swojego łóżka (bez jednego boku). Nie wiem czy będzie wygodnie, zobaczę w praniu 🙂

Dzisiaj miałam najpeszą noc od dawna, zero zgagi nie wiem sama jak to zrobiłam, jedna pobudka na siku a potem sen jak dziecko:)
Kłębuszek, Daga121222, ZOSIA88, Dżozu, Katt lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Miałam takie przez cztery lata i było wygodnie, takią samoróbke z normalnego. Teraz niestety muszę wymyślić coś innego bo będę mieć kanapę a nie łóżko. Z młodą miałam pożyczoną dostawkę miękką ale oddałam i ona jest ogólnie do czasu aż dziecko siada a ja muszę mieć coś stabilnego na dłużej i zastanawiam się nad tymi dostawkami 7w1 🤣Kłębuszek wrote:Ja planuje mieć drewniane łóżeczko dostawione do swojego łóżka (bez jednego boku). Nie wiem czy będzie wygodnie, zobaczę w praniu 🙂
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny będe dalej myśleć nad ta dostawką sama nie wiem.
U nas niestety infekcja córka ma gorączke takze cudownie ... noc nie przespana.
Mój mąz napewno nie bedzie spał z nami to jest pewne on sie musi wyspac pomimo, że marudzi że on wszystko slyszy w innym pokoju i tak nie śpi. Dzisiaj tak bylo prosilam aby maz wstal do córki no i w nosie to miał az sie w koncu wkurzylam wzielam córke do siebie a on poszedl spac do córki pokoju.37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Mam tak samo, już sobie szperam w sklepach online i planuje co kupić po rozpakowaniu 😀 też planowałam kupić kurtkę zimową, nastawiłam się, że w grudniu już się nie zmieszczę a tu o dziwo luty za pasem i jeszcze daje radę.Daga121222 wrote:Ja też myślałam, by kupić nową kurtkę, ale już na ten ostatni miesiąc stwierdziłam, że odpuszczę 🫣 ledwo się dopinam, na końcówce będę chodziła już w rozpiętej 😅
W ogóle jak wczoraj byliśmy na zakupach to patrzyłam na te wszystkie ubrania dla siebie i zaczęłam tęsknić za swoim ciałkiem i za dżinsami! Już nie mogę się doczekać, kiedy znów zacznę je nosić 🤩
@Hope współczuję dolegliwości 🥺 no i też ma nadzieję, że to osłabienie jest tylko po szczepionce! Trzymaj się tam✊🏻
Daga121222 lubi tę wiadomość
03.2023 Ciąża naturalna 6t3d 💔
07.2024 I IVF ❌
09.2024 II IVF ❌
11.2024 III IVF 👍
23.12.2024 ❄️5CC ➡️ 10 dpt 39, 12 dpt 97 ➡️ 7t6d 💔
15.05.2025 ❄️411 ➡️👎
03.07.2025 ❄️ 411 ➡️ 11dpt 454, 13dpt 1050, 15dpt 2534, 26 dpt ❤️
06.03.2026 jest syn na świecie 💙 -
@Jednorożec cieszę się, że miałaś dobrą noc 🥰
@Zosia, współczuję gorączki u córeczki… dużo zdrówka dla niej no i dla Ciebie!👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Jeszcze nie wiem czy w Polsce istnieje taka firma ale w Niemczech wszyscy mają dostawkę firmy Babybay. I jest taka wersja boxspring, która jest 90 cm długa (spokojnie starcza przynajmniej rok) i przede wszystkim jest bardzo wysoka (90cm bez kółek) do tych wysokich łóżek boxspring comfort, ale przy standardowym łóżku po prostu spod pod materac się instaluje niżej, a przez to nawet siadające dziecko i wstające nie ma szans z niej wypaść bo szczebelki są wysoko. Można też jak starsze dziecko zainstalować tą bazę poniżej poziomu własnego łóżka i też super bo nie ma szans że wypadnie. A przy tym zachowuje wszystkie funkcje dostawki - ma kółka, odsuwany bok i zamykany więc można ją do łóżka dostawiać i odstawiać na luzie w dzień i w nocy wg potrzeb i wozić po domu i bardzo długo używać. My się na to zdecydowaliśmy tym razem, wcześniej miałam Chicco ale tak jak tu dziewczyny mówią, trzeba już uważać przy samodzielnie siadającym dziecku.
-
U nas bardzo słaba noc, nie dość że córka gorączkuje to jeszcze ja całą noc walczyłam z mdłościami, mąż mi dziś pojechał po nospe i odrobinę mi się po niej poprawiło na tyle, że mogłam zjeść chociaż miseczkę rosołu.
-
Ja mam slabe popołudnie, boli mnie brzuch nie wiem już sama od czego. Spina sie od rana co jakiś czas. Boleśnie na szczęście tylko dwa razy. Wzięłam magnez, no spe i leżę11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Współczuje my walczymy z gorączką u córkiJednorożec89 wrote:Ja mam slabe popołudnie, boli mnie brzuch nie wiem już sama od czego. Spina sie od rana co jakiś czas. Boleśnie na szczęście tylko dwa razy. Wzięłam magnez, no spe i leżę37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Jednorożec i jak samopoczucie?
Zosia, współczuję gorączki u córki, oby szybko minęło..
My dziś ćwiczyliśmy montowanie fotelika, bo jak go odbieraliśmy to już było ciemno i ciężko było cokolwiek ogarnąć 😅
I za kupiliśmy chicco baby hug 5w1, od razu do tego materac i jakiś lepszy do waldin 7w1. Poza tym jeszcze wanienkę i termometr.. Więc już prawie wszystko będzie
Daga121222, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Miałam takie przez cztery lata i było wygodnie, takią samoróbke z normalnego. Teraz niestety muszę wymyślić coś innego bo będę mieć kanapę a nie łóżko. Z młodą miałam pożyczoną dostawkę miękką ale oddałam i ona jest ogólnie do czasu aż dziecko siada a ja muszę mieć coś stabilnego na dłużej i zastanawiam się nad tymi dostawkami 7w1 🤣
Ja mam Waldina 7w1 dla starszego syna i tak jak wcześniej pisałam używałam tej dostawki niecałe 2 miesiące. Dla mnie to było za małe, syn dość szybko zaczął kręcić piruety i lądował na dużym łóżku. Może gdybym dodała środkowy panel to by miało sens ale na takie połączenie nie miałam miejsca w sypialni. -
Własnie najbardziej obawiam się, że to będzie krotko używane a dzieci już nie planuje wiecej szkoda mi troche kasy na tą dostawkę
zamówilam dzisiaj kilka sokow malinowych i nakladke do soków do thernomiksa okazało się, że nie mam już w ogóle a napewno mi siw przydadzą. Powiem Wam ze te leki dla dzieci sa okropne w smaku nie dziwie siw że córka nie chce tego jesc chyba lepsze są czopki mam juz dla syna kupione ale jeszcze dla córki. Jutro ide do lekarza a corka najpierw z mezem zostaje potem z dziadkiem ja musze szybko ogarnąć temat i wracać do domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 23:23
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Myślałam właśnie ze umrę
refluks mi sie cofnął i wpadła mi chyba ta treść do krtani. Przez chwile myślałam ze sie uduszę nie mogłam oddychać. Wpadłam w panikę. Nigdy tak nie miałam
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷