Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Następną wizytę mam 24.02, będę wtedy w 34+3 i lekarz pobierze mi wymaz na GBS. Pytałam go o ważność tego wymazu w odniesieniu do tego co pisała @Kasiastaraczka że to 5 tygodni, ale on twierdzi że czegoś takiego nie ma. Ciekawe skąd te różne podejścia lekarzy... w każdym razie zaufam mu bo w sumie i tak nie mam wyjścia - wizyty już ustalone🙂
Dziewczyny które były już w ciąży- macie jakieś doświadczenia z żylakami w kroczu? (Nie chodzi mi o hemoroidy). Bo lekarz mówi że po ciąży powinny zniknąć ale mogą niestety też zostać, a średnio estetycznie to wygląda
na szczęście one nie bolą, przynajmniej na ten moment. Wraz z większym naciskiem macicy mogą się powiększać i wtedy podobno mogę odczuwać dyskomfort.
-
Z tym wymazem to mnie przekonuje, że takie badanie musi mieć jakiś termin ważności, coś musieli przyjąć. Co ciążę się go wykonuje i to pod koniec, żeby w miarę było świeżebambusek-94 wrote:Następną wizytę mam 24.02, będę wtedy w 34+3 i lekarz pobierze mi wymaz na GBS. Pytałam go o ważność tego wymazu w odniesieniu do tego co pisała @Kasiastaraczka że to 5 tygodni, ale on twierdzi że czegoś takiego nie ma. Ciekawe skąd te różne podejścia lekarzy... w każdym razie zaufam mu bo w sumie i tak nie mam wyjścia - wizyty już ustalone🙂
Dziewczyny które były już w ciąży- macie jakieś doświadczenia z żylakami w kroczu? (Nie chodzi mi o hemoroidy). Bo lekarz mówi że po ciąży powinny zniknąć ale mogą niestety też zostać, a średnio estetycznie to wygląda
na szczęście one nie bolą, przynajmniej na ten moment. Wraz z większym naciskiem macicy mogą się powiększać i wtedy podobno mogę odczuwać dyskomfort. -
bambusek-94 wrote:Następną wizytę mam 24.02, będę wtedy w 34+3 i lekarz pobierze mi wymaz na GBS. Pytałam go o ważność tego wymazu w odniesieniu do tego co pisała @Kasiastaraczka że to 5 tygodni, ale on twierdzi że czegoś takiego nie ma. Ciekawe skąd te różne podejścia lekarzy... w każdym razie zaufam mu bo w sumie i tak nie mam wyjścia - wizyty już ustalone🙂
na szczęście one nie bolą, przynajmniej na ten moment. Wraz z większym naciskiem macicy mogą się powiększać i wtedy podobno mogę odczuwać dyskomfort.
Pobieranie wymazu GBS powinno nastąpić między 35 a 37 tygodniem ciąży, a wynika to wprost z tego rozporządzenia w sprawie standardów opieki okołoporodowej. -