Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo polecam ten artykuł:
https://www.nebule.pl/przygotowac-dziecko-pojawienie-sie-rodzenstwa/
Wróciłam od diabetologa. Założyli mi sensor GCM i będę już nosić do końca ciąży, dostałam też insulinę bazową do aplikacji na noc , nie tyle ze względu na wysokie cukry co szybki wzrost płodu. Ten sensor to jest mega wygoda koniec z pomiarami, ale kurczę jest też mega stresujący bo się okazuje że ja mam niedocukrzenia, przynajmniej pojawiło się w pierwszych dwóch godzinach 🙈 o czym ani ja ani nikt nie mógłby wiedzieć bez sensora.
Sagi, Arga lubią tę wiadomość
-
Hope ale masz jeszcze wysoko ten brzuszek, moj to rzeczywiście juz na kolana opada.
Alta marea ja zauważyłam ostatnio niedocukrzenia w pomiarach. Zjadam posiłek normalny w miarę dietetyczny i cukier po godzinie potrafi i wyjść 80, niby w normie ale wolałabym wiecej -
Jednorożec89 wrote:Hope ale masz jeszcze wysoko ten brzuszek, moj to rzeczywiście juz na kolana opada.
Alta marea ja zauważyłam ostatnio niedocukrzenia w pomiarach. Zjadam posiłek normalny w miarę dietetyczny i cukier po godzinie potrafi i wyjść 80, niby w normie ale wolałabym wiecej
Ja dzisiaj trochę dłużej rozmawiałam z diabetolog i mi powiedziała, że tak się dzieje jak posiłek był
- za mały
- za mało wartościowy (za mało tłuszczy i białka)
- za dużo węgli prostych (białe pieczywo makaron ryż albo ziemniaki)
- za długa była przerwa między posiłkami
Generalnie uwaga: mam jeść 🤣 żeby unikać niedocukrzeń (poniżej 60), i jest często, przerwa max 3h (to jest u mnie najtrudniejsze)
-
W szpitalu moja diete mieli w dupie głęboko, jedyne co mi nosili to herbatę bez cukru, a resztę jadłam to co caly oddział. Powiedzieli zexjak do teraz nic sie nie stalo to juz sie nie stanie, nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać, nawet kazali zejść z insuliny wieczornej zostawić tylko poranną, i rzeczywiście do kolacji nie jest mi potrzebnaalta marea wrote:Ja dzisiaj trochę dłużej rozmawiałam z diabetolog i mi powiedziała, że tak się dzieje jak posiłek był
- za mały
- za mało wartościowy (za mało tłuszczy i białka)
- za dużo węgli prostych (białe pieczywo makaron ryż albo ziemniaki)
- za długa była przerwa między posiłkami
Generalnie uwaga: mam jeść 🤣 żeby unikać niedocukrzeń (poniżej 60), i jest często, przerwa max 3h (to jest u mnie najtrudniejsze)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:55
-
_Hope wrote:Czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie miałam sił się wypowiadać.🫣
Powiem szczerze, że trochę zazdroszczę tym, które wkrótce będą tulić dzieciątka. Mój brzuch jest już taki duży i tak bardzo ciąży, że jak siedzę to czuję go na udach.🥺 Nogi i kręgosłup mi wysiadają, żebra i pachwiny okropnie bolą, a jeszcze tak dużo czasu zostało do spotkania z Tomciem... Ale staram się nie narzekać i czekam (nie do końca cierpliwie 🫣) na ten nasz Cud. 👣🧸

Ciąża z dwójką łobuzów już taka łatwa nie jest...🫣
Co do wymazu GBS to ja miałam dwa razy CC i nigdy nie miałam pobieranego. 🤷♀️
Byłam na szczepieniu RSV, więc kolejna rzecz z głowy. 😉 Dziś pełen profesjonalizm, od razu zabrali mnie do osobnego gabinetu żebym nie była w głównej poczekalni i przyjęto mnie bez kolejki.
Jeśli chodzi o prezenty od maleństwa to my nie kupowaliśmy i tym razem też raczej nie planujemy.🤔
Córeczka już nie może się doczekać braciszka 🥰 a młodszy synek chyba nie do końca wie co go czeka i choć przygotowujemy go, to obawiam się, że będzie zazdrosny bo to taki syneczek mamusi.🫣🥹
Ooo jejku wierzę, że jeszcze z dziećmi to musi być trudna sprawa. Wszystkie Was podziwiam z dziećmi już na pokładzie ❤️
Ja też miałam wczoraj szczepienie na RSV! O dziwo z tych trzech ten fajnie przechodzę! Nawet ręka nie boli 😅❤️ a po szczepieniu na grypę i krztusiec to ręka bolała mnie kilka dni! Mam nadzieję, że masz tak samo! Bardzo fajnie się zachowali w Przychodni ☺️
Daga121222, Sagi, _Hope lubią tę wiadomość
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Jutro mam wizytę ciekawe jak te wody ale widzialam dzisiaj ,że dziewczyna urodziła w 35 tc afi miała 30 i pęknął pecherz mi brakuje tylko 5 do 30
nie wiem czy ja to jednak wcześniej urodze
Robilam porzadki w papierach musze jeszcze podrukować rzeczy ale ja nie wiem czy ja na to mam dzisiaj siły
a mąż do godz 21 w pracy nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć
-
@Kłębuszek to bardzo dobra wiadomość! Oby do porodu nie było potrzeby jechać do szpitala ☺️
@Zosia mam też problem z brzuchem w wannie 🫣 chyba jest dla mnie za mała 😅 a o goleniu nie wspomnę i to nawet o goleniu nóg, ależ trzeba się nagimnastykować 🫣
@Hope piękny brzusio! 🥰 domyślam się, że ciąża jest trudniejsza mając już większe dzieci w domku.
@Jednorożec, mój brzuch też jest znacznie obniżony 😃 codziennie przyglądam się w lustrze i to widzę. Nawet jakiś czas temu moja siostra to zauważyła
Kłębuszek, _Hope lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
📆04.02 i 11.02 ➡️ badania (36-37tc)
⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

-
Widziałam chyba ten sam post 🫣ZOSIA88 wrote:Jutro mam wizytę ciekawe jak te wody ale widzialam dzisiaj ,że dziewczyna urodziła w 35 tc afi miała 30 i pęknął pecherz mi brakuje tylko 5 do 30
Robilam porzadki w papierach musze jeszcze podrukować rzeczy ale ja nie wiem czy ja na to mam dzisiaj siły
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
📆04.02 i 11.02 ➡️ badania (36-37tc)
⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

-
ZOSIA88 wrote:Jutro mam wizytę ciekawe jak te wody ale widzialam dzisiaj ,że dziewczyna urodziła w 35 tc afi miała 30 i pęknął pecherz mi brakuje tylko 5 do 30
Ja dzisiaj czuje sie ekstremalnie rozbita, juz sama nie wiem co jest.... wod możesz mi oddać chętnie przyjmę.
Mam mysli ze chętnie bym teraz przyjęła pobyt na oddziale, mimo ze łóżka to tragedia jedzenie bez szału i musiałbym znów chłopców zostawić ale jestem dojechana psychiczne -
@hope masz przepiękny brzuszek! I jesteś super ogarniająca mama, masz jeszcze takie maluszki w domu ❤️ ja mogę chociaż powiedzieć już moim - muszę się położyć, zróbcie sobie coś na podwieczorek i sami się ogarną po szkole, ale z maluszkami jest 10x trudniej. Mega podziwiam!
PS u mnie brzuch też wielki, a wieczorem bardzo nisko (myślę, że u mnie mięśnie już nie te same i on bardzo wieczorem opada ). Rano jest jeszcze ok.
W ogóle poskarżyłam się na spojenie łonowe lekarzowi i mi wystawił receptę na pas ciążowy, mam nosić jak boli ale nie ukrywam, nie jest on za wygodny haha
_Hope lubi tę wiadomość
-
Jednorozec jakby się dało to bym się podzieliła ja nawet nie jestem przerażona mam tylko jedno w glowie chyba jestem w c... d... poza spakowana torbą i wypranymi ciuszkami to z jednej strony nie czuje się gotowa
próbuje ogarnąc formalności papierowe dzisiaj dokumenty ktore musze złozyć do pracy po urodzeniu dziecka.
Już mam czarną wizje ze pojade tam karetką jakos nigdy nie mialam szczęscia do spokojnych rzeczy. -
Tak na poprawe nastroju przyjechał dzisiaj kurier ja oczywiscie wyskoczylam w spodenkach od meza kartony zostawilam pod zadaszeniem bo przecież nie bede tego dzwigać wchodze do domu ide do toalety patrze a ja mam taka pier... dziure w tych gaciach w kroku
mam nadzieję , że twgo nie widział
Sagi, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Możliwe , że to jakas jelitówkaArga wrote:Od trzech dni męczą mnie wymioty 😕 może to jakaś jelitowka z tych zajęć z młodą 🫣 jeśli mi jutro nie przejdzie to chyba napiszę do prowadzącego co mam robić ale serio jestem trochę zmartwiona tym bo od soboty znowu jestem sama aż do terminu cc 🫣
jejku trzymaj się
-
ZOSIA88 wrote:Tak na poprawe nastroju przyjechał dzisiaj kurier ja oczywiscie wyskoczylam w spodenkach od meza kartony zostawilam pod zadaszeniem bo przecież nie bede tego dzwigać wchodze do domu ide do toalety patrze a ja mam taka pier... dziure w tych gaciach w kroku
mam nadzieję , że twgo nie widział 
Rozbawiłaś mnie, dzięki za ten post bo od tygodnia jakąś dziwna passe mam, nie mogę nawet odespać po tych głupich akcjach ze szpitalem i ciągle jakieś podkręcone piłki dostaję. Nastrój to mi już dzisiaj szorował po dnie 😐
Właśnie wracam z wizyty, u córeczki wszystko oki, waży ponad dwa kilo sto gram (nie pamiętam dokładnie). Mam odstawić zastrzyki 🥳 GBS pobierzemy w 36 tc.
ZOSIA88, Arga, Go0cha, _Hope, aqq, Dżozu, Kasiastaraczka, Kłębuszek, alta marea, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Od trzech dni męczą mnie wymioty 😕 może to jakaś jelitowka z tych zajęć z młodą 🫣 jeśli mi jutro nie przejdzie to chyba napiszę do prowadzącego co mam robić ale serio jestem trochę zmartwiona tym bo od soboty znowu jestem sama aż do terminu cc 🫣
Załatw co możesz dopóki nie jesteś sama 🫂 -
@M_onia, dziękuję. 💗 Ja na grypę się nie szczepiłam, ale po tym na krztusiec było ok. Teraz też czuję tylko lekki ból ręki i oby tak zostało.
@Daga, dziękuję.💛 W domu mam dwa wulkany energii więc bywa ciężko.🤭
@alta marea, Dziękuję. 🧡🥹
Mi i fizjo i ginekolog mówili, że mam nisko osadzony brzuch właśnie przez bardzo duże rozejście mięśni i również wieczorami opada niżej. Stąd też te bóle więzadeł i pachwin. Też mi polecono pas, ale średnio pomaga. Ja dopiero zaczęłam 32tc i wiadomo, że bliżej porodu brzuch będzie jeszcze niżej.😉 Mam też porównanie do poprzednich ciąż.
@Arga, zdrówka 🍀 trzymaj się 🫂
@Sagi, super, że na wizycie wszystko u Was dobrze 🥳💖
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
#inspiracje #komoda
Dziewczyny, podpowiedzcie coś, macie jakieś fajne organizery, pudełka, w których można poukładać w komodzie szpargały dla malucha - pieluchy, kremiki, drobne ubranka typu skarpetki, czapeczki, żeby rozgardiaszu nie było? Chcę się czymś zainspirować 😉 -
Z takich rzeczy typu śmiech przez łzy to z mężem ustaliliśmy, że nie chcemy znać płci. Nawet w karcie ciąży mi ładnie wpisali, żeby nie podawać płci. I przez tyle tygodni dalej żyliśmy w słodkiej niewiedzy, chcieliśmy mieć niespodziankę. Rzeczy kupowałam neutralnych kolorów, podobnie urządziłam pokoik. I od początku było nasze małe bobo. Dzisiaj robił mi natomiast lekarz USG żeby sprawdzić te przepływy i robił mi już je również wcześniej, ale się zapomniał i wypalił, że „chłopak ma przynajmniej duży sprzęt między nogami”.
Cały dzień mnie przepraszał. Więc taka to nasza niespodzianka 🙈 Będę miała synka 🥹
Dżozu, Kasiastaraczka, Kłębuszek, ZOSIA88, Arga, alta marea, Sagi, Carla, Kokosq, Katt, bambusek-94, Patisonek 25 lubią tę wiadomość