Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, jutro wieczorem mam ktg, albo sie zapisze dobrze i juz nie bede panikować, zaczekam w spokoju na wizyte w środę, albo zapisze sie źle i jutro pójdę na oddzial. Ale jak mam oceniach tylko po jej aktywności to nie ma bata żeby wyszło źleDżozu wrote:Zosia powodzenia!!! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Jednorożec Ty czekasz do jutra na ktg?11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
ZOSIA88 wrote:Jestem po wizycie.Musze jeszcze podjechać do apteki po leki.
Mam skierowanie do szpitala jutro mam się zglosić
Afi 26 a waga 3270 nie wiem jak to możliwe ostatnii musiał byc jakis bład pomiarowy a teraz tez jakies przekłamanie wiec moje marzenie, że wjade sobie z walizka na spokojnie legło w gruzach. Lekarz stwierdził, że nie bedzie ryzykował. Podejrzewam , że albo beda czekac do tego 37 tc albo wczesniej. Ja sie w tym szpitalu zanudze
🫂 -
ZOSIA88 wrote:Ja to czułam u mnie zawsze w skraności w skrajnosc najpierw dziecko-córka mała hipotrofia teraz odwrotnie całe szczęście , że to już koniec .
Tak mnie boli ten brzuch chodzenia siadanie spanie masakra jakaś nie da sie tak funkcjonować.
O no masz, jak nie urok to sraczka jak to sie mówi, ale dobrze, że Cię skierował. Szkoda że jutro piątek, pewnie do poniedziałku za dużo nie zrobią ale chociaż jakieś usg i ktg i przynajmniej obserwacja. Córeczka na pewno sobie da super radę ❤️
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Jestem po wizycie.Musze jeszcze podjechać do apteki po leki.
Mam skierowanie do szpitala jutro mam się zglosić
Afi 26 a waga 3270 nie wiem jak to możliwe ostatnii musiał byc jakis bład pomiarowy a teraz tez jakies przekłamanie wiec moje marzenie, że wjade sobie z walizka na spokojnie legło w gruzach. Lekarz stwierdził, że nie bedzie ryzykował. Podejrzewam , że albo beda czekac do tego 37 tc albo wczesniej. Ja sie w tym szpitalu zanudze
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. W takiej sytuacji jednak lepiej być pod opieką. No i zaraz 37 tc, już niewiele zostało.
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
🩺 18.03 - wizyta

-
Mnie dzisiaj jednak wypisali ze szpitala. Generalnie ktg i usg dobrze, wszystkie przepływy w normie, nawet szacują że niewiele, ale jednak maluch coś tam nabrał masy. Powiedzieli, że w domu pewnie lepiej się zregeneruje i odpocznę. Mam tylko dwa razy w tygodniu przyjeżdżać na kontrolę. Trochę się uspokoiłam i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Mąż jak się dowiedział, że chłopak to się popłakał ze szczęścia! Totalnie to było dla mnie rozczulające doświadczenie. @Kasiastaraczka, tak, mieliśmy wybrane imię dla chłopczyka i dziewczynki, więc byliśmy przygotowani na każdą opcję
@Alta z tym sensorem to jak dopiero założyłaś to on potrzebuje ok. 3 dni na kalibrację. W tym czasie może pokazywać zaniżone cukry, więc jak Ci pika to sprawdź na glukometrze. I najlepiej nie spać na tej ręce i tak sobie z tyłu ramienia przyczepić. Prysznic też może na chwilę zakłamać pomiary. Trochę idzie z tym zwariować i albo się kocha albo nienawidzi
Z tymi waszymi chłopami to bardzo wam współczuję dziewczyny! Ciąża to naprawdę wymagający czas, a słyszeć jeszcze jakieś głupie teksty od najbliższej osoby albo brak zaangażowania i pomocy to jest naprawdę przytłaczające. Ja na swojego złego słowa nie mogę powiedzieć. Nawet jak kompletowałam wyprawkę i nie mogłam się na coś zdecydować to sam od razu szukał i kupował. Bardzo wkręcony od początku, łącznie z tym, że był ze mną na każdej wizycie u lekarza! Co czasami było zbawienne, bo na początku miałam w głowię masę pytań, które wydawały mi się głupie lub krępujące, a on nie miał żadnych oporów, żeby je zadać za mnie
@Zosia trzymaj się dzielnie! Też masz przeboje, ale mam nadzieję, że jak pójdziesz do szpitala to się Tobą zaopiekują i złapiesz oddech.
alta marea, Dżozu, Kłębuszek, Sagi, Kasiastaraczka, Daga121222, Arga, bambusek-94, _Hope, Katt lubią tę wiadomość
-
Hermionka wrote:
@Alta z tym sensorem to jak dopiero założyłaś to on potrzebuje ok. 3 dni na kalibrację. W tym czasie może pokazywać zaniżone cukry, więc jak Ci pika to sprawdź na glukometrze. I najlepiej nie spać na tej ręce i tak sobie z tyłu ramienia przyczepić. Prysznic też może na chwilę zakłamać pomiary. Trochę idzie z tym zwariować i albo się kocha albo nienawidzi
.
Dzięki, to bardzo cenne info!!!
-
Hermionka wrote:Mnie dzisiaj jednak wypisali ze szpitala. Generalnie ktg i usg dobrze, wszystkie przepływy w normie, nawet szacują że niewiele, ale jednak maluch coś tam nabrał masy. Powiedzieli, że w domu pewnie lepiej się zregeneruje i odpocznę. Mam tylko dwa razy w tygodniu przyjeżdżać na kontrolę. Trochę się uspokoiłam i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Mąż jak się dowiedział, że chłopak to się popłakał ze szczęścia! Totalnie to było dla mnie rozczulające doświadczenie. @Kasiastaraczka, tak, mieliśmy wybrane imię dla chłopczyka i dziewczynki, więc byliśmy przygotowani na każdą opcję
Z tymi waszymi chłopami to bardzo wam współczuję dziewczyny! Ciąża to naprawdę wymagający czas, a słyszeć jeszcze jakieś głupie teksty od najbliższej osoby albo brak zaangażowania i pomocy to jest naprawdę przytłaczające. Ja na swojego złego słowa nie mogę powiedzieć. Nawet jak kompletowałam wyprawkę i nie mogłam się na coś zdecydować to sam od razu szukał i kupował. Bardzo wkręcony od początku, łącznie z tym, że był ze mną na każdej wizycie u lekarza! Co czasami było zbawienne, bo na początku miałam w głowię masę pytań, które wydawały mi się głupie lub krępujące, a on nie miał żadnych oporów, żeby je zadać za mnie
@Zosia trzymaj się dzielnie! Też masz przeboje, ale mam nadzieję, że jak pójdziesz do szpitala to się Tobą zaopiekują i złapiesz oddech.
Wow to super wiadomość , że synek nabrał masy
W domu jest lepiej najgorzej leżec przez weekend i co tu robić a ja jeszcze cierpie na bezsenność
Mam w telefonie wykupiona tv wiec pewnie bede ogladać 
Czyli mam szanse awansowac na 2 miejsce ale u nas to sie na tym forum zmienia wszystko
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Hermionka fajnie że jednak nie jeszcze przed porodem pobędziesz w domu.
Ja dzisiaj pochodziła troche i cały ciężar dziecka mam dokładnie na szyjce macicy. Bardzo uciska mnie tam na dole. Wracam do łóżka11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Hermionka, własne łóżko i wanna to jednak komfort

Jednorożec89 wrote:Ja dzisiaj pochodziła troche i cały ciężar dziecka mam dokładnie na szyjce macicy. Bardzo uciska mnie tam na dole. Wracam do łóżka
Mam to samo od 3 dni. Widziałam wczoraj na usg jak głowa jest wciśnięta w szyjkę. Ciśnie i kłuje, trochę jakby miała zaraz wyjść (chociaż wiemy że tak łatwo nie ma 🥲). -
@Hermionka super, że wypisali Cię dzisiaj, jednak nie ma to jak w domu 🙂
I urocza reakcja męża 🥹
W ogóle od 11 nie mam ogrzewania, wyczytałam w internecie, że są jakieś przerwy w dostawie… mają przywrócić ogrzewanie koło północy dopiero 🥶
Staram się cały czas coś robić, nawet zaraz zabiorę się za odkurzanie, by jakoś się rozgrzać 😅 tak to cały dzień siedzę pod kocem👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Daga a to czemu nie macie ogrzewania

My kiedys pradu nie mielismy chyba 7 h dramat naszczescie piec mam na gaz wiec wode dalo sie zagotować.
Jestem prawie spakowama oczywiscie musze dolozyc kilka rzeczy bo normalnie nie moze być... pytalam lekarza kazal mi z tymi walizkami juz jechać
wypakowalam rzeczy na wyjscie dla mnie i dziecka maz mi dowiezie.
Kupilam jeszcze 2 koszule i koszulke i spodenki do szpitala z pepco. jakby tak chcieli mnie przytrzymac ten tydzień. Sa koszule do karmienia w pepco ale jasne sa jasne szkoda ale lepsze to niz chodzic w brudnych a musze wiecej spakowac sobie rzeczy, żeby nie fatygowac męża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 17:36
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Nie wiem czy nie jakaś awaria, bo na całym osiedlu nie ma i ogólnie czytałam, że w kilku miejscach w Warszawie też nie mają 🫣ZOSIA88 wrote:Daga a to czemu nie macie ogrzewania

My kiedys pradu nie mielismy chyba 7 h dramat naszczescie piec mam na gaz wiec wode dalo sie zagotować.
Jestem prawie spakowama oczywiscie musze dolozyc kilka rzeczy bo normalnie nie moze być... pytalam lekarza kazal mi z tymi walizkami juz jechać
wypakowalam rzeczy na wyjscie dla mnie i dziecka maz mi dowiezie.
Kupilam jeszcze 2 koszule i koszulke i spodenki do szpitala z pepco. jakby tak chcieli mnie przytrzymac ten tydzień. Sa koszule do karmienia w pepco ale jasne sa jasne szkoda ale lepsze to niz chodzic w brudnych a musze wiecej spakowac sobie rzeczy, żeby nie fatygowac męża
Ale posprzątałam w mieszkaniu, więc od razu mi cieplej 😃 jedynie to strasznie się zmęczyłam, jeju jakie sprzątanie na tym etapie jest ciężkie 😅
Przyszła moja herbata z liści malin, więc od jutra zacznę sobie pić 🙂
@Zosia najgorzej tak na szybko to ogarniać 🙄 ale dobrze, że już wcześniej byłaś spakowana, zawsze to mniej roboty. Ciekawe ile będą Cię trzymać👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Niby tak ale musze wiecej rzeczy jednak zabrać bo nie wiadomo ile będe leżeć.Daga121222 wrote:Nie wiem czy nie jakaś awaria, bo na całym osiedlu nie ma i ogólnie czytałam, że w kilku miejscach w Warszawie też nie mają 🫣
Ale posprzątałam w mieszkaniu, więc od razu mi cieplej 😃 jedynie to strasznie się zmęczyłam, jeju jakie sprzątanie na tym etapie jest ciężkie 😅
Przyszła moja herbata z liści malin, więc od jutra zacznę sobie pić 🙂
@Zosia najgorzej tak na szybko to ogarniać 🙄 ale dobrze, że już wcześniej byłaś spakowana, zawsze to mniej roboty. Ciekawe ile będą Cię trzymać
Maz troche wpadł w panike bo lózeczko nie skręcone
ale chyba z jednej strony to nam ulżylo bo co byliby jakby te wody mi w domu odeszły bylabym sama z córką więc ja jakos nie protestuje.
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Oczywiscie ze nie wyjde zeby potem za 2 tyg wracać wątpie , żeby mnie wypisali nawet lepiej, że mnie zostawią nie wyobrażam sobie jechac na sygnale karetka do szpitala to jest bardzo niebezpieczne.Jednorożec89 wrote:Zosia zakładasz ze juz nie wyjdziesz w dwupaku?
Jednorozec a Twój szpital z jakim stopniem jest ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 18:54
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Dziewczyny daje znać Bebiko tez już skażone jest.
Kasiastaraczka Ty pooecalaś chyba mleko lactowit a drugie to jakie ?
Ja kupiłam laktowit ale powiem szczerze, że nie było ono tak super dostepne nawet w necie
mam narazie 1 puszke to okropne co oni robią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 19:27
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Tak ale presja tez bedzie nic dobrego dla kobiet smutne to troche moja koleżanka własnie przeszła z nan na bebiko ja jej pisałam , ze to jedno i oewnie wyjdzie , że bebiko też oni powinni jakies odszkodowania płacićalta marea wrote:Dziewczyny te mleka są chyba dla mnie jakąś nieziemską motywacją do karmienia 😆 (przypominam ja do tej pory byłam zwolenniczką mm przy poprzednich dzieciach). Podobno we Francji badają dwa możliwe zgony niemowląt, to jest dla mnie dramat
bo to nie jest jeden przyoadek
Najbardziej bawi a jednocześnie smuci fakt , że w tym Roku WOSP zbieral pieniadze na ,,zdrowe brzuszki dzieci" a sponsorem byla NUTRICIAWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 19:42
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Mój jest z drugim, najbliższy z trzecim mam w Krakowie 120 km od siebieZOSIA88 wrote:Oczywiscie ze nie wyjde zeby potem za 2 tyg wracać wątpie , żeby mnie wypisali nawet lepiej, że mnie zostawią nie wyobrażam sobie jechac na sygnale karetka do szpitala to jest bardzo niebezpieczne.
Jednorozec a Twój szpital z jakim stopniem jest ?11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Hej, hej dziewczyny:)
Udało się ustalić termin CC na 03.03.2026🩵 ostatnia wizyta u lekarza 24.02.2026. Imię wybrane będzie Igor 🥰 Wszystko już przygotowane, walizka spakowana, zostało tylko wyprasować ciuszki i dorzucić do walizki.
Trzymam kciuki za nasze szczęśliwe rozwiązania 🤗
ZOSIA88, Sagi, Dżozu, _Hope, Arga, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Katt, Patisonek 25, Kokosq, bambusek-94 lubią tę wiadomość