Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
To dalekoJednorożec89 wrote:Mój jest z drugim, najbliższy z trzecim mam w Krakowie 120 km od siebie
ale 2 stopień to tez już dobrze.
W szpitalu w ktorym bede rodzić teraz przekształcil sie w 3 stopień bo jeszcze nie dawno był 2. -
Karolina 26 wrote:Hej, hej dziewczyny:)
Udało się ustalić termin CC na 03.03.2026🩵 ostatnia wizyta u lekarza 24.02.2026. Imię wybrane będzie Igor 🥰 Wszystko już przygotowane, walizka spakowana, zostało tylko wyprasować ciuszki i dorzucić do walizki.
Trzymam kciuki za nasze szczęśliwe rozwiązania 🤗
To już mniej niż miesiąc - ale ten nasz wątek nabiera tempa! Zaraz skończy się marudzenie na zgagi i bóle krzyża i zaczniemy się wymieniać innymi problemami
Powiem Wam, że wczoraj po wizycie u prowadzącego po raz pierwszy poczułam ekscytację na myśl o cc. To dla mnie nowość - dotychczas tylko się bałam. A teraz sobie myślę, że mogłabym nawet pogawędzić z lekarzami w trakcie. Mam nadzieję, że takie nastawienie mi zostanie 🤗
A z tymi skażonymi MM to jakiś koszmar. Brzmi jak jakiś spisek 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:24
Dżozu, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
@Zosia, wiem, że miałaś nadzieję stawić się w szpitalu w wyznaczonym terminie, ale będziesz pod dobrą opieką. Maluch spory, afi ponad normy więc dobrze, że będą to monitorować. Do donoszonej ciąży u Ciebie już bardzo niewiele zostało.🫂 Trzymam za Was kciuki.🤞 Będzie dobrze i już wkrótce będziecie się tulić.🥰
@Hermionka, super, że Maluszek troszkę przybrał, że badania wyszły dobrze i że możesz jeszcze trochę pobyć w domu.💗 I gratuluję synka.🥳🩵
@Karolina, super, że znasz datę CC.😍 To już za mniej niż miesiąc.🥰🥹
Jeśli chodzi o MM to jakiś dramat. 🥺 Ja każde dziecko musiałam dokarmiać i szczerze mówiąc obawiam się jak to teraz będzie i co wybrać... -
@Karolina, ale super, że znasz już termin cc 🥹 szybko zleci! 🩵
Ja jestem przerażona co się dzieje z tym MM 😩 niedługo to dzieci nie będą miały co jeść…
Aż strach cokolwiek kupić👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
📆04.02 i 11.02 ➡️ badania (36-37tc)
⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

-
To drugie mleko to mamilacZOSIA88 wrote:Dziewczyny daje znać Bebiko tez już skażone jest.
Kasiastaraczka Ty pooecalaś chyba mleko lactowit a drugie to jakie ?
Ja kupiłam laktowit ale powiem szczerze, że nie było ono tak super dostepne nawet w necie
mam narazie 1 puszke to okropne co oni robią 
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
Tak, słyszałam o tym,to przerażające,co trochę wycofują jakieś mlekaalta marea wrote:Dziewczyny te mleka są chyba dla mnie jakąś nieziemską motywacją do karmienia 😆 (przypominam ja do tej pory byłam zwolenniczką mm przy poprzednich dzieciach). Podobno we Francji badają dwa możliwe zgony niemowląt, to jest dla mnie dramat
-
Na tym etapie juz nie zakładam najgorszych scenariuszy, ruchy czuje regularne i wyraźne, mala w niedzielę ważyła 2600, zostało mi 12 dni żeby była donoszona, nawet jakby coś to ona juz jest duża, silna i bezpieczne. Dodatkowo mialam sterydy na płuca. Jest naprawdę dobrze, jak cos będzie nie tak to położą najwyżej mnie na oddzialZOSIA88 wrote:To daleko
ale 2 stopień to tez już dobrze.
W szpitalu w ktorym bede rodzić teraz przekształcil sie w 3 stopień bo jeszcze nie dawno był 2.
Kłębuszek, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze mam takie pytanie odnośnie znieczulenia w kręgosłup przed cc, czy odczuwacie jakieś skutki uboczne po tym? Pierwszy poród miałam narkozę, bo to była nagła sytuacja i nie było czasu na inne znieczulenie. Teraz raczej będę mieć znieczulenie w kręgosłup i troszkę się obawiam
-
Hej, super, że imię wybrane i już wiesz kiedy poznasz synka,to już niecały miesiąc 🥰 odzywaj się,dawaj znać 💗Karolina 26 wrote:Hej, hej dziewczyny:)
Udało się ustalić termin CC na 03.03.2026🩵 ostatnia wizyta u lekarza 24.02.2026. Imię wybrane będzie Igor 🥰 Wszystko już przygotowane, walizka spakowana, zostało tylko wyprasować ciuszki i dorzucić do walizki.
Trzymam kciuki za nasze szczęśliwe rozwiązania 🤗
Karolina 26 lubi tę wiadomość
-
Miałam trzy razy znieczulenie w kręgosłup i nic nie odczuwałam ani nie odczuwam. Czasem, nakeawde rzadko coś mnie zaboli ale to może być od wszystkiego 😅 u mnie się leży chyba około 10-12 godzin zanim pionizują i nie wolno podnosić głowy bo inaczej można dostać bólu ale mnie To ominęło.Karolina 26 wrote:Jeszcze mam takie pytanie odnośnie znieczulenia w kręgosłup przed cc, czy odczuwacie jakieś skutki uboczne po tym? Pierwszy poród miałam narkozę, bo to była nagła sytuacja i nie było czasu na inne znieczulenie. Teraz raczej będę mieć znieczulenie w kręgosłup i troszkę się obawiam

Karolina 26 lubi tę wiadomość
-
Ja zarówno po znieczuleniu do cc jak i znieczuleniu podczas sn miałam dość długo ból kręgosłupa, jakoś samo minęło,ale nic fajnegoKarolina 26 wrote:Jeszcze mam takie pytanie odnośnie znieczulenia w kręgosłup przed cc, czy odczuwacie jakieś skutki uboczne po tym? Pierwszy poród miałam narkozę, bo to była nagła sytuacja i nie było czasu na inne znieczulenie. Teraz raczej będę mieć znieczulenie w kręgosłup i troszkę się obawiam

-
Karolina 26 wrote:Jeszcze mam takie pytanie odnośnie znieczulenia w kręgosłup przed cc, czy odczuwacie jakieś skutki uboczne po tym? Pierwszy poród miałam narkozę, bo to była nagła sytuacja i nie było czasu na inne znieczulenie. Teraz raczej będę mieć znieczulenie w kręgosłup i troszkę się obawiam

Miałam serie wkuć - najpierw młody pan anestezjolog próbował się wbić ale jakoś mu to nie wychodziło więc przejął to taki bardziej doświadczony, kilka godzin później dostałam kolejne do CC - nie miałam żadnych problemów i komplikacji. Jedynie teraz w drugiej ciąży szybciej mi plecy wysiadły, ale jakoś szczególnie bym tego nie łączyła. -