Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu spałam tylko dwie godziny… totalnie nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Tak się wierciłam, że ciągle mi się spinał brzuch. Oj coś czuję, że będę strasznie dziś narzekać - choć to mało do mnie podobne 🫣
@Dżozu mnie właśnie też biodra bolały…
Co do gardła to tak jak dziewczyny piszą - lepiej już sobie czymś psiknąć. I co najważniejsze nawilżać to gardło👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Widze , że wszystkie w pełni wypoczęste i wyspane
i dziwić się starszym ludziom
a xo do narzekania to ja juz chyba pobilam rekord jak mi źle .
Kupiłam jakieś tabletki dla kobiet w ciązy na ból gardła sa ok ale mnie zawsze boli rano gardlo jak jest chlodniej w domu jak właczymy ogrzewanie to mija i pkmaga tez nawilzanie ale nie chlodnymi plynami.
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Hej! Nie odzywałam sie, ten tydzień skosił mnie równo. Od tygodnia nie mogę chodzić, leżeć, coś mi się zablokowało w stawie biodrowo krzyżowym albo dorwała rwa kulszowa…. Doświadczyłam tego przed ślubem parę lat temu, ale wtedy mogłam brać silne leki przeciwzapalne i chodzenie właśnie pomagało w bólu
a teraz klops. Ćwiczenia nie pomogły, masaże piłka też, paracetamol zmniejsza ból minimalnie. Dziś mam wizytę u fizjoterapeutki na cito. We wtorek lekarza prowadzącego więc zobaczymy. Zaczęłam się zastanawiać jak urodzę naturalnie jak ją tu chodzić nie mogę… 😕
Taka bezsenność jaka dziś doświadczacie to wczoraj mi się przytrafiła. Zasnęłam przed północą a o 1 już nie mogłam spać. I tak do 9rano….. na szczęście w ciągu dnia udało się trochę odespać, ale cały dzień rozwalony.
Daje już nam się we znaki ta końcówka… i z jednej strony chciałoby się jeszcze nacieszyć tym stanem (wiem poza kilkoma z nas, które mają dość
) a z drugiej już naprawdę ciężko. Współczuję zwłaszcza tym co przechodzą lub przechodziły hospitalizacje… trzymajcie się!
-
Ta bezsseności juz wielu osobom dokucza.Aliana wrote:Hej! Nie odzywałam sie, ten tydzień skosił mnie równo. Od tygodnia nie mogę chodzić, leżeć, coś mi się zablokowało w stawie biodrowo krzyżowym albo dorwała rwa kulszowa…. Doświadczyłam tego przed ślubem parę lat temu, ale wtedy mogłam brać silne leki przeciwzapalne i chodzenie właśnie pomagało w bólu
a teraz klops. Ćwiczenia nie pomogły, masaże piłka też, paracetamol zmniejsza ból minimalnie. Dziś mam wizytę u fizjoterapeutki na cito. We wtorek lekarza prowadzącego więc zobaczymy. Zaczęłam się zastanawiać jak urodzę naturalnie jak ją tu chodzić nie mogę… 😕
Taka bezsenność jaka dziś doświadczacie to wczoraj mi się przytrafiła. Zasnęłam przed północą a o 1 już nie mogłam spać. I tak do 9rano….. na szczęście w ciągu dnia udało się trochę odespać, ale cały dzień rozwalony.
Daje już nam się we znaki ta końcówka… i z jednej strony chciałoby się jeszcze nacieszyć tym stanem (wiem poza kilkoma z nas, które mają dość
) a z drugiej już naprawdę ciężko. Współczuję zwłaszcza tym co przechodzą lub przechodziły hospitalizacje… trzymajcie się!
Ja napewno nie bede tesknic za tym stanem nawet porzadnego zdjecis nie zrobilam. Wczoraj kuzynka mi napisała , że zazdrości mi tego stanu a ja to chyba mialas lajtowa ciąże bo ja juz nie mam naprawdę siły
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Dżozu wrote:Hej, pozdrawiam nocno-poranną zmianę 😉 wczoraj nawet się wyspałam, ale dziś już lipa. Biodra, ciężar brzucha, potem jeszcze szyja ... oj ciężko.
Mam ochotę wziąć coś mocniejszego na gardło, niż te tabletki prenalen. Czuję dalej ból, zwlaszcza rano, a nie chcę żeby się to bardziej rozwinęło. Macie jakies pomysły?
Mam to samo, dwa dni temu minął mi katar a w nocy nagle zatkaną dziurka i okropny piekący ból gardła. Spałam małe 2-3 godziny łącznie, a po 22 się położyłam. Tabletki Prenalen to zwykle cukierki, nic nie pomaga, psikam coś ze srebrem i inny psikacz z porostem islandzkim i kwasem hialuronowym … wszystko lipa. Jedynie inhalacje z soli pomagały, ale po 2 dniach wróciło 😟
-
Ojj.. to może rzeczywiście ta rwa kulszowa 🥺 pewnie coś Cię tam uciska. Dobrze, że idziesz do fizjo, mam nadzieję, że pomoże ✊🏻❣️Aliana wrote:Hej! Nie odzywałam sie, ten tydzień skosił mnie równo. Od tygodnia nie mogę chodzić, leżeć, coś mi się zablokowało w stawie biodrowo krzyżowym albo dorwała rwa kulszowa…. Doświadczyłam tego przed ślubem parę lat temu, ale wtedy mogłam brać silne leki przeciwzapalne i chodzenie właśnie pomagało w bólu
Zdecydowanie końcówka potrafi dać popalić 🫣 i właśnie ja mam tak, że z jednej strony chcę być już po, ale z drugie będę tęsknić za tym brzuszkiem 🥹
Aliana lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Ja w nocy zaliczyłam SOR. Mały zawsze wieczorem był aktywny a wczoraj nic. Przez ponad dwie godziny poczułam malekopniecie i pojechałam. Na KTG leżałam prawie godzinę i dopiero na koniec zaczął się ruszać. Przez cały ten czas tętno i wszystko było ok. Pani położna mówiła że piszą się skurcze (podobno te przepowiadające) Nie mam pojęcia co się stało bo wszytko mam w dobrych parametrach i wróciłam do domu. Mam nadzieję że to bylamoja panika i mały faktycznie po prostu spalAntoś 20.02.2026 💕
-
Współczuję tego stresu 🥺Zaniepokojona1234 wrote:Ja w nocy zaliczyłam SOR. Mały zawsze wieczorem był aktywny a wczoraj nic. Przez ponad dwie godziny poczułam malekopniecie i pojechałam. Na KTG leżałam prawie godzinę i dopiero na koniec zaczął się ruszać. Przez cały ten czas tętno i wszystko było ok. Pani położna mówiła że piszą się skurcze (podobno te przepowiadające) Nie mam pojęcia co się stało bo wszytko mam w dobrych parametrach i wróciłam do domu. Mam nadzieję że to bylamoja panika i mały faktycznie po prostu spal
A Ty też podczas ktg czułaś te skurcze przepowiadające?
Mam nadzieję, że już teraz będzie wszystko dobrze!
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Niektóre tak. Coś jak na okres i trwały kilka sekund. Stres też zrobił swoje szczególnie jak położna mówiła że ktg pokazuje ruchy a ja nadal ich nie czułam. Za to w aucie nadrobił z nawiązką i już było ok. Przepływy szyjka wody wszystko okDaga121222 wrote:Współczuję tego stresu 🥺
A Ty też podczas ktg czułaś te skurcze przepowiadające?
Mam nadzieję, że już teraz będzie wszystko dobrze!Antoś 20.02.2026 💕 -
Zaniepokojona1234 wrote:Ja w nocy zaliczyłam SOR. Mały zawsze wieczorem był aktywny a wczoraj nic. Przez ponad dwie godziny poczułam malekopniecie i pojechałam. Na KTG leżałam prawie godzinę i dopiero na koniec zaczął się ruszać. Przez cały ten czas tętno i wszystko było ok. Pani położna mówiła że piszą się skurcze (podobno te przepowiadające) Nie mam pojęcia co się stało bo wszytko mam w dobrych parametrach i wróciłam do domu. Mam nadzieję że to bylamoja panika i mały faktycznie po prostu spal
Jejku
dobrze że pojechałaś i sprawdziłaś. Ciesze sie, ze wyszło wszytsko dobrze. Dlugo czekałaś na sorze czy w takich wypadkach ciężarne przyjmowane są dość szybko? Jak to wygląda?
-
U mnie podchodzi się do rejestracji i zaraz zapraszają przed drzwi gdzie jest położna i lekarz. Od razu mnie zaprosiła na ktg i potem zaraz lekarz przyszedł. Nie czekałam w ogóle. To osobny gabinet gdzie ewentualnie przed Tobą będzie inna ciężarnaAliana wrote:Jejku
dobrze że pojechałaś i sprawdziłaś. Ciesze sie, ze wyszło wszytsko dobrze. Dlugo czekałaś na sorze czy w takich wypadkach ciężarne przyjmowane są dość szybko? Jak to wygląda?Antoś 20.02.2026 💕 -
Kasiastaraczka wrote:Argentin T, Tantum verde też bym psiknela
Właśnie ssanie goździków jest super na gardło - zapomniałam o tym
Ssalam gozdziki, ale też nie można w ciąży za dużo 😐 mam ochotę olać te wszystkie zakazy 🙃starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg

-
Karolina 26 wrote:Jeszcze mam takie pytanie odnośnie znieczulenia w kręgosłup przed cc, czy odczuwacie jakieś skutki uboczne po tym? Pierwszy poród miałam narkozę, bo to była nagła sytuacja i nie było czasu na inne znieczulenie. Teraz raczej będę mieć znieczulenie w kręgosłup i troszkę się obawiam

Nie bój się, w kręgosłup jest chyba nawet lepiej, bo jeszcze przez kilka godzin po cięciu nie masz czucia w brzuchu. I po ogólnym jest większe ryzyko mdłości, oj, nie chciałabym kaszleć i wymiotować po cesarce.
Zosia, a może podadzą Ci w szpitalu coś na te wymioty. Poskarż się im tam. O której jedziesz?
Goździki na ból gardła są fajne, ale u mnie pogarszają refluks więc unikam.
Aliana, współczuję tego bólu i mam nadzieję, że fizjo pomoże. Też się czasami zastanawiam jak tu urodzić naturalnie, skoro człowiek ledwo się rusza 🫣
Zaniepokojona, jestem pewna, że maluszek po prostu sobie spal ❤️
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, trzymajcie się tam.
Co do nocy to ja niby nie tak źle, bo położyłam się jakoś przed 1 i wezwała mnie toaleta przed 5, ale potem to się uda co chwilę budziłam..
Ja się ostatnio śmiałam do męża, że ja nie wiem jakim cudem mam urodzić skoro założenie skarpetek to taki wysiłek 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 10:12
Aliana lubi tę wiadomość
-
Dżozu wrote:Ssalam gozdziki, ale też nie można w ciąży za dużo 😐 mam ochotę olać te wszystkie zakazy 🙃
Jejku ja też już myślę a może olać zakazy i wysmarować się cała maścią przeciwbólową i przeciwzapalną mieć to wsyztsko gdzieś 😂 ale wzrok męża by mnie wtedy wpędził w takie poczucie winy że już trudno, zniosę to z godnością 😅
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Aliana wrote:Jejku ja też już myślę a może olać zakazy i wysmarować się cała maścią przeciwbólową i przeciwzapalną mieć to wsyztsko gdzieś 😂 ale wzrok męża by mnie wtedy wpędził w takie poczucie winy że już trudno, zniosę to z godnością 😅
Powiesz mu, że to chińska maść na rozstępy
Aliana lubi tę wiadomość
-
Ja za to marzę, by w końcu położyć się na brzuchu 😂 wtedy bym się wyspała
Aliana lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Sagi, Aliana, Zaniepokojona1234, Kokosq, Arga, alta marea, aqq, Kłębuszek, ZOSIA88, Dżozu, Carla, bambusek-94, Katt, Kasiastaraczka, Patisonek 25, Go0cha, _Hope lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Po znieczuleniu w ktegosłup wazna jest żeby do momentu pionizacja czyli te 6 8 h nie podnosić głowy z poduszki nawet i centymetr bo to grozi potwornym bólem głowy a tak to innych skutków nie ma11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷