Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze wiedzieć 🙂 ja ogólnie do szpitala spakowałam sobie z bella i canpola, bo chce sobie porównać, ale właśnie dużo kobiet sobie chwali te z bella.ZOSIA88 wrote:Apropo podpasek po porodowych nie lubie tych podpasek z canpola i lansinoh najleosze te rózowe bella pomimo ze sie przesuwaja rzeczywiscie sa najlepsze miekkie te mnie jakos drażnia ale zużywam bo mam.
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳25.02 ➡️ ostatnia wizyta (39tc)

-
@Alta wieeem, masz racje 🙂 być może za bardzo panikuję. Ogólnie na co innego się nastawiałam i stąd czułam się zawiedziona. Przespałam się z tą myślą i trochę mi lepiej. Muszę teraz tylko wytrwać do następnej środy i mam nadzieję, że już dowiem się konkretów i zobaczę swoją córeczkę 🥹
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g

-
Tak dokladnie tak jak opisujesz czuje sie jakbym wartwe plastiku miała szkoda kasy.Pfry wrote:Zosiu fajnie, że piszesz o tych podpaskach - na dniu otwartym bloku porodowego bardzo polecali właśnie Bella. I jak widać po Twojej opinii - sprawdzają się. Są ponoć najbardziej przewiewne i naturalne. Niektóre podpaski poporodowe mają warstwę plastiku 😑 i na te kazały położne uważać. To samo z majtkami siateczkowymi, trzeba uważać żeby nie były fizelinowe, bo też są wtedy nieprzewiewne. Takie info podawały położne.
Hernionka jak ja Ci zazdroszcze moze to nie tylko kwestia ćwiczeń to jest moje drugie cc a dodam też ze bylam bardzo dlugo na czczo oslabiona poszlam na ten blok. Wygladalam tak zle, że polozne wziely mi na 2 noce dziecko bo ja nie mialam siły pewnie lezenie przez tydzień w szpitalu tez nie pomogło
-
@Hermionka dzięki za wiadomość, jakaś taka pokrzepiajaca ❤️
@Hope ja też współczuję dolegliwości zębowych... oby się nie rozwinęło.
@Zosia oby jutro było lepiej... 🫂
Ja chyba mam te podpaski z canpola, takie niebieskie.. no ale nie będę już zamawiać innych..trudno.
U mnie dzień zgon, słabo mi i niedobrze. Ale ciśnienie ok. Leżę cały dzień na fotelu z psiakiem, oglądam zaległe łyzwiarstwo figurowe albo filmiki jak wykąpać niemowlaka 🙃 za to Młoda w brzuchu ma dziś wyjątkowo udany dzień, rozciąga się na wszystkie strony. Dawno nie była taka aktywna. A może to przez to, ze ja nic nie robię i zgonuję? Kto wie.
_Hope lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - wizyta gin.

-
Byłam dziś w laboratorium zrobić ostatnie badania. Póki co rewelacja. Hemoglobina rośnie (nie wiem, jak to możliwe). Jest już 12,9. Mocz też ok - bakterii prawie nie ma, po białku i glukozie ani śladu. 😎
Arga, aqq, Kasiastaraczka, Daga121222, _Hope, Kokosq, Dżozu, Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Tak dokladnie tak jak opisujesz czuje sie jakbym wartwe plastiku miała szkoda kasy.
Hernionka jak ja Ci zazdroszcze moze to nie tylko kwestia ćwiczeń to jest moje drugie cc a dodam też ze bylam bardzo dlugo na czczo oslabiona poszlam na ten blok. Wygladalam tak zle, że polozne wziely mi na 2 noce dziecko bo ja nie mialam siły pewnie lezenie przez tydzień w szpitalu tez nie pomogło
Strasznie Cię przeczołgali przed tym CC 😥 pamiętaj też, że połóg to sztuka odpuszczania i przede wszystkim musisz zadbać o siebie, bo bez Ciebie maluszek nie da rady. To wbrew pozorom Ty jesteś najważniejsza.
Mi się sprawdziły te podpaski z canpola, ale używałam ich tylko przez 3 dni. Obecnie jestem już na cienkich wkładkach, nie ma tego wiele. Przy czym oczywiście nie spodziewałam się, że tak szybko to jakoś pójdzie i w domu takich zwykłych wkładek nie miałam, na szybko leciałam do rossmanna 😂 -
Jak sobie przypomnę ten czas kiedy też prawie 40 była na karku i 3 dziecko. Nie będę oszukiwać, bywa ciężko ale po roku, półtorej jest już lepiej. To tak jak z dwójką tylko trudniej się przytulić na raz do wszystkich.Carla wrote:Mój mąż się dowiedział właśnie, że jest coś takiego jak połóg. Haha 40-letni chłop i trzecie dziecko. Dla niego kobieta w ciąży to tylko brzuch, brzucha nie ma, to akcja poród finito 🙈 😂
Szczerze o tym w ogóle nie myślałam, poprzednie dwa były dla mnie łaskawe, 3-4 dni krwawienia dość intensywnego, przy drugim dość bolesne skurcze macicy przy karmieniu. Plamienie może przez 10-12 dni. Ale teraz się tego strasznie boję, że mnie przeora, do tego noworodek, 2 dzieciaków i 40 na karku.
Najbardziej się tego porodu i połogu boję ze wszystkich! Już mam stresik! Do tego mam w domu pracoholika, raczej będzie na pół gwizdka w pracy i już zapowiedział, że chce mnie na narty porwać w kwietniu. Powiedziałam, że go powaliło! Termin na 14 marca.
Ale mój też teraz wypalił, że po miesiącu od cc to ja chyba mogę już zacząć ćwiczyć 🫣 powiedziałam, z tego połóg to 9 tygodni a czy po tym czasie dam radę ćwiczyć to też nie sądzę. Ogólnie przeczytałam ostatnio, że powrót do pełnej sprawności fizycznej i psychicznej po ciąży to aż 5 lat 🫣 ja nigdy nowy wróciłam do siebie I tego wynika 🤣 -
Arga wrote:Jak sobie przypomnę ten czas kiedy też prawie 40 była na karku i 3 dziecko. Nie będę oszukiwać, bywa ciężko ale po roku, półtorej jest już lepiej. To tak jak z dwójką tylko trudniej się przytulić na raz do wszystkich.
Ale mój też teraz wypalił, że po miesiącu od cc to ja chyba mogę już zacząć ćwiczyć 🫣 powiedziałam, z tego połóg to 9 tygodni a czy po tym czasie dam radę ćwiczyć to też nie sądzę. Ogólnie przeczytałam ostatnio, że powrót do pełnej sprawności fizycznej i psychicznej po ciąży to aż 5 lat 🫣 ja nigdy nowy wróciłam do siebie I tego wynika 🤣
Haha ja będę właśnie miała niecałe 6 lat różnicy ze średnim. Starszy 10 właśnie skończył. Nie powiem doświadczenie i „wyrąbanie” pomaga, ale organizm już nie ten. I myślę już nie tyle o wyglądzie czy estetyce, tylko czy po pierwsze czy dam radę urodzić, a po drugie zająć się tą „gromadką”. Ale chłop ma swoją filozofię, a jak ma katar czy sracz.ę to umiera 😂
-
@Dżozu współczuję gorszego samopoczucia, ale fajnie, że mogłaś ten czas wykorzystać na odpoczynek 🙂
@Sagi super, że wyniki się poprawiły! 😍
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g

-
Moja córka też ma 10 lat, ciekawy wiek 🤣 🫣. Oj też czuję, że więcej siły i energii było jak miałam te 32 i 34 lata niż 39 i teraz 42 🫣.Carla wrote:Haha ja będę właśnie miała niecałe 6 lat różnicy ze średnim. Starszy 10 właśnie skończył. Nie powiem doświadczenie i „wyrąbanie” pomaga, ale organizm już nie ten. I myślę już nie tyle o wyglądzie czy estetyce, tylko czy po pierwsze czy dam radę urodzić, a po drugie zająć się tą „gromadką”. Ale chłop ma swoją filozofię, a jak ma katar czy sracz.ę to umiera 😂
A umieranie na męski katar jest straszne, to chyba każdy facet tak ma.
Carla, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
My po wizycie, maluch ma prawie 2800 i całe szczęście nadal jest głową w dół 🫣 no i wód też jest nieco mniej niż ostatnio także mogę odetchnąć z ulgą. Szyjka długa i zamknięta póki co więc pozostaje czekać.
Co do podpasek to ja w poprzedniej ciąży używałam tych z canpola i byłam z nich zadowolona dlatego teraz też zrobiłam zapas. Ale wiadomo każdemu co innego podpasuje.
Dżozu, aqq, _Hope, Arga, Carla, Daga121222, Sagi, Kasiastaraczka, Go0cha, bambusek-94, Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie.
Tomcio to ciągle malutki okruszek.🥹 2200g, 25 centyl.👣🧸
Szyjka się skróciła, ale jeszcze zamknięta.
Za tydzień mam KTG, a za dwa tygodnie kolejną wizytę i do tego czasu mam podjąć decyzję odnośnie wyboru szpitala. Tym razem doktor poleca trochę inny niż mój wybór, ale tam jest mega oblężenie.🫣 A gdy nadal będę chciała ten co poprzednio to prowadzący skontaktuje mnie bezpośrednio z ginekologiem, który wykona cesarkę.
Dżozu, aqq, Kokosq, Arga, Daga121222, Sagi, Carla, Kasiastaraczka, Go0cha, bambusek-94, Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość
-
Jak rodziłam pierwszego syna w 2016, to na mojej porodówce rodziło coś 3200 dzieci rocznie, teraz w 2025 - 2060 maluchów. I do tego trzeba doliczyć, że chyba ze trzy porodówki w regionie zlikwidowali od tego czasu. Poza tym uderza tu całe województwo, bo to 3. stopień referencyjności.
Pamiętam opowiadania sprzed kilkunastu lat koleżanek, że takie oblężenie się zdarzało, że do szpitali powiatowych wysyłali niepowikłane ciążę. -
Arga wrote:Moja córka też ma 10 lat, ciekawy wiek 🤣 🫣. Oj też czuję, że więcej siły i energii było jak miałam te 32 i 34 lata niż 39 i teraz 42 🫣.
A umieranie na męski katar jest straszne, to chyba każdy facet tak ma.
O, rodzę dzieci w identycznym wieku jak Ty póki co
Arga lubi tę wiadomość
-
@Kokosq, @Hope cieszę się, że z waszymi maluszkami wszystko dobrze 🥰
Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g

-
W ogóle prowadząca mówiła jeszcze,że w moją szyjkę wchodzi palec na 1 cm a dalej jest jakby zamknięta. I nie wiem jak to rozumieć, że ta szyjka jest częściowo otwarta? W pierwszej ciąży miałam do samego końca całkowicie zamkniętą więc to dla mnie jakaś nowość 🙈 Nawet jeszcze na wizycie dwa tygodnie temu była cała zamknięta.
-
Już nie jesteś pierworodka więc wszystko ok 🙂Kokosq wrote:W ogóle prowadząca mówiła jeszcze,że w moją szyjkę wchodzi palec na 1 cm a dalej jest jakby zamknięta. I nie wiem jak to rozumieć, że ta szyjka jest częściowo otwarta? W pierwszej ciąży miałam do samego końca całkowicie zamkniętą więc to dla mnie jakaś nowość 🙈 Nawet jeszcze na wizycie dwa tygodnie temu była cała zamknięta.
Super, że wszystko dobrze na wizycie
@Hope cieszę się, że wszystko dobrze z Tomciem 🙂
_Hope, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Kokosq wrote:W ogóle prowadząca mówiła jeszcze,że w moją szyjkę wchodzi palec na 1 cm a dalej jest jakby zamknięta. I nie wiem jak to rozumieć, że ta szyjka jest częściowo otwarta? W pierwszej ciąży miałam do samego końca całkowicie zamkniętą więc to dla mnie jakaś nowość 🙈 Nawet jeszcze na wizycie dwa tygodnie temu była cała zamknięta.
Mi się wydaje, że to fizjologiczne z tego co pamiętam w kolejnych ciążach mieć częściowe rozwarcie na tym etapie od zewnątrz, przynajmniej ja tak miałam w drugiej ciąży (teraz nikt mnie nie bada od 1 trymestru 🤣 bo jak ma być cc to nie ruszają w ogóle), ważne właśnie że od środka nie ma rozwarcia więc główka jeszcze wysoko
@Carla u mnie będzie 11 i 8 lat
będzie się działo. Ja mam 37, jeszcze się czuję na siłach ale inaczej niż 11 lat temu czy nawet te 8.
Carla, Arga, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Ja pojechałam w nocy na sor bo od 21 miałam straszny ból głowy i okazało się że mam ciśnienie powyżej 160. KTG wyszło w porządku, ale przez ciśnienie położyli mnie na sali. Jeśli ciśnienie będzie się utrzymywać to zadecydują o indukcji… poranny pomiar po tabletce i tak był wysoki 145/95. Zobaczymy co powiedzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 07:51
-
O kurcze,wysokie ciśnienie, dobrze że już ciąża donoszonaZaniepokojona1234 wrote:Ja pojechałam w nocy na sor bo od 21 miałam straszny ból głowy i okazało się że mam ciśnienie powyżej 160. KTG wyszło w porządku, ale przez ciśnienie położyli mnie na sali. Jeśli ciśnienie będzie się utrzymywać to zadecydują o indukcji… poranny pomiar po tabletce i tak był wysoki 145/95. Zobaczymy co powiedzą
Trzymam kciuki 🥰
Zaniepokojona1234, Dżozu lubią tę wiadomość