X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówilam Leona na usg bioderek a jesli chodzi o kardiologa bedziemy miec tetmin na koniec kwietnia na nfz dobrze, ze poczekalam na dzisiejszą wizytę zapomnialam tylko zapytać o szczepienia :D
    Jesli chodzi o polecajki to bardzo Wam polecam ten aspirator z nosiboo juz odciagalam malemu nosek i córce bo nie wydmuchuje twgo nosa dokladnie.
    Mam przenosny nosiboo pro i jest rewelacyjny ma mniejsza moc ssania niz katarek ale dla mnie jest o wiele praktyczniejszy. Tak samo jesli chodzi o laktator tylko muszlowy dobrze że nie posluchalam komentarzy i na taki sie zdecydowalam stary poszedl dawno w odstawkę. ;)

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia mi laktator muszlowy ratuje życie. Nie musze siedziec z tą butelka. Wkładam go w cycki i moge robic inne rzeczy w międzyczasie. W nocy jednoczenie karmie z butelki i odciągam. Rewelacja

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Zosia mi laktator muszlowy ratuje życie. Nie musze siedziec z tą butelka. Wkładam go w cycki i moge robic inne rzeczy w międzyczasie. W nocy jednoczenie karmie z butelki i odciągam. Rewelacja
    Tez jestem tego zdania ;)

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Katt Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z polecajek i wspomnianego wcześniej odkurzacza to polecam sobie ściągnąć na telefon właśnie takie dźwięki - biały szum, odkurzacz, suszarka. Mi to w szpitalu życie ratowało jak młody nie chciał leżeć pod lampami, a nie mogłam go zbytnio wyjmować. Niby można ogarnąć to na YouTube czy Spotify ale tam wskakują czasami reklamy. Oby nie było potrzeba ale lepiej być przygotowanym.

• Carla Autorytet

Wysłany: 2 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wy nie czujecie się takie trochę samotne na końcówce ciąży? Zawsze byłam aktywna, praca, dom, dzieci, latałam wszędzie, a teraz jestem uziemiona w domu.

Koleżanki mają swoje życie, zaganiane w biegu, większość już ma dzieci odchowane, więc nie mam takiej „rówieśniczki”, z którą macierzyństwo przeżywam. Facet - wiadomo- ma swoją bajkę, pracę. Łapie mnie dół, bo czuję się trochę na „peryferiach” wszystkiego. Siły nie mam, nie ma szans, żebym ogarnęła na top top wszystkiego przed porodem … dół

Carla

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te aplikacje i suszarka suoer działa

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla. Mnie ta niemoc denerwuje. Rano jeszcze mam siłę, zrobię pranie, coś poskładam, ugotuję obiad. I oczywiście w tle zajmuję się synkiem. I koniec, nagle odcina mi zasilanie. Nie mam siły wnieść tych ciuchów na piętro, chciałabym poukładać w szafie, poprać coś więcej, przygotować sobie gniazdko, itd. A wyczerpuję się na 2-3 niezbędnych czynnościach. 🤷‍♀️

Zosia, Jednorożec, przypomnicie jakie macie te laktatory muszlowe?

Dżozu lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Carla. Mnie ta niemoc denerwuje. Rano jeszcze mam siłę, zrobię pranie, coś poskładam, ugotuję obiad. I oczywiście w tle zajmuję się synkiem. I koniec, nagle odcina mi zasilanie. Nie mam siły wnieść tych ciuchów na piętro, chciałabym poukładać w szafie, poprać coś więcej, przygotować sobie gniazdko, itd. A wyczerpuję się na 2-3 niezbędnych czynnościach. 🤷‍♀️

Mam lansinoh ale zastanawialam się tez nad tym z canpola. Wkladasz w stanik i mozesz wszystko robić.
    A co do dzieci to mój do godziny 12 to jest aniolek spi ale potem niestety nie odkladalny :/ nie wyobrazam sobie jak to bedzie dalwj funkcjonować :/

Sagi lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:

Ja mam momcozy s12 pro i jestem mega zadowolona. Dzięki reduktorom nie rani sutków a mam je dosc duże. I na naprawdę nieduzej mocy odciąga pierś do zero

Sagi, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Mam lansinoh ale zastanawialam się tez nad tym z canpola. Wkladasz w stanik i mozesz wszystko robić.
    A co do dzieci to mój do godziny 12 to jest aniolek spi ale potem niestety nie odkladalny :/ nie wyobrazam sobie jak to bedzie dalwj funkcjonować :/

Jeszcze ze sto razy mu się zmieni, więc nie ma co się martwić na zapas. Może jak podrośnie to da się nosić w nosidełku i bedzie spokojniejszy 🤔

ZOSIA88 lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Lusille Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Dziewczyny, a Wy nie czujecie się takie trochę samotne na końcówce ciąży? Zawsze byłam aktywna, praca, dom, dzieci, latałam wszędzie, a teraz jestem uziemiona w domu.

Koleżanki mają swoje życie, zaganiane w biegu, większość już ma dzieci odchowane, więc nie mam takiej „rówieśniczki”, z którą macierzyństwo przeżywam. Facet - wiadomo- ma swoją bajkę, pracę. Łapie mnie dół, bo czuję się trochę na „peryferiach” wszystkiego. Siły nie mam, nie ma szans, żebym ogarnęła na top top wszystkiego przed porodem … dół
    Tak, mam wrażenie, że po pierwszych ekcytacjach rodziny i przyjaciół ciąża każdy wrócił do swojego życia i na koniec zostaje się samą.
    To moje pierwsze dziecko więc jak mąż idzie do pracy to miejsca sobie nie mogę znaleźć.

03.2023 Ciąża naturalna 6t3d 💔
    07.2024 I IVF ❌
    09.2024 II IVF ❌
    11.2024 III IVF 👍
    23.12.2024 ❄️5CC ➡️ 10 dpt 39, 12 dpt 97 ➡️ 7t6d 💔
    15.05.2025 ❄️411 ➡️👎
    03.07.2025 ❄️ 411 ➡️ 11dpt 454, 13dpt 1050, 15dpt 2534, 26 dpt ❤️
    06.03.2026 jest syn na świecie 💙
  • Hermionka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nie odzywałam się trochę, bo mocno mnie przeczołgały ostatnie dni.
    Wszystkim świeżo upieczonym mamom serdeczne gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i dla każdej z Was, która obecnie walczy z chorubskiem!

U mnie laktacja mocno siadła. Staję już na głowie, żeby rozruszać, ale nic to nie daje. Mam wręcz wrażenie, że psychika mi siadła i to jeszcze bardziej pogarsza sytuację. W efekcie jesteśmy obecnie pół mojego mleka, a pół mm. I mimo że całą ciążę sobie obiecałam, że nie będę za wszelką cenę kp i mm też jest w porządku, to oczywiście obecnie przy burzy hormonów zapędziło mnie to w czarne zakamarki mojej głowy.
    Bobo obecnie jest więc karmione na trzy sposoby - kp, mm i kpi. Dodatkowo mam chyba najspokojniejsze dziecko na świecie, bo tylko by spało, więc muszę go wybudzać sama co trzy godziny i pilnować karmień. W efekcie jedno karmienie zajmuje mi prawie 1,5 godziny, bo najpierw pierś, później dokarmiam mm i jeszcze laktator. Obłęd. Nie wiem jak długo tak pociągnę. Wszystko kręci się wokół karmienia. Strasznie ciężki temat to karmienie i na to na pewno nie byłam gotowa.

• alta marea Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Carla u mnie podobnie. Ja od 3 tygodni nie pracuję i przyznam się szczerze, że jest to najgorszy okres w moim życiu teraz. Mam nadzieję, że po porodzie szybko się to zmieni, bo jestem samiutka i już nie wiem co ze sobą zrobic, szczególnie jak dzieci są w szkoleń mam już listę grup i zajęć z niemowlakiem i nie zamierzam nic odpuścic, będę chodzić na wszystko do oporu, bo sama ze swoją głową oszaleje w domu. Bez pracy czuję się jakbym była totalnie odcięta od świata, może też dlatego że ja mam mało koleżanek w ogóle, a te które mam mają dzieci odchowane jak moje starszaki, 7-10 latki, i wszystkie pracują. Rodzina daleko, poza tym rodzina to nie moje towarzystwo na codzień.
    Mąż jak najbardziej jest w tym wszystkim ze mną, chociaż wiem doskonale, że on potrzebuje zobaczyć malca zanim naprawdę to wszystko poczuje… zresztą ja chyba podobnie. Ta końcówka jest dla mnie kiepska psychicznie, bo ja potrzebuję dorosłych do funkcjonowania. Mam nadzieję ogarnąć nowe znajomości, boję się tylko, że w moim wieku będę wszędzie najstarsza 😆 chociaż w sumie tutaj u nas to nie reguła. Na szczęście mam dwie sąsiadki tuż po porodzie i jedną w ciąży więc mam cichą nadzieję, że chociaż z wózkami się jakoś bliżej zaznajomimy.

• Carla Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    @Carla u mnie podobnie. Ja od 3 tygodni nie pracuję i przyznam się szczerze, że jest to najgorszy okres w moim życiu teraz. Mam nadzieję, że po porodzie szybko się to zmieni, bo jestem samiutka i już nie wiem co ze sobą zrobic, szczególnie jak dzieci są w szkoleń mam już listę grup i zajęć z niemowlakiem i nie zamierzam nic odpuścic, będę chodzić na wszystko do oporu, bo sama ze swoją głową oszaleje w domu. Bez pracy czuję się jakbym była totalnie odcięta od świata, może też dlatego że ja mam mało koleżanek w ogóle, a te które mam mają dzieci odchowane jak moje starszaki, 7-10 latki, i wszystkie pracują. Rodzina daleko, poza tym rodzina to nie moje towarzystwo na codzień.
    Mąż jak najbardziej jest w tym wszystkim ze mną, chociaż wiem doskonale, że on potrzebuje zobaczyć malca zanim naprawdę to wszystko poczuje… zresztą ja chyba podobnie. Ta końcówka jest dla mnie kiepska psychicznie, bo ja potrzebuję dorosłych do funkcjonowania. Mam nadzieję ogarnąć nowe znajomości, boję się tylko, że w moim wieku będę wszędzie najstarsza 😆 chociaż w sumie tutaj u nas to nie reguła. Na szczęście mam dwie sąsiadki tuż po porodzie i jedną w ciąży więc mam cichą nadzieję, że chociaż z wózkami się jakoś bliżej zaznajomimy.

Tak, dopóki pracowałam, czułam jakąś sprawczość, kontakty z ludźmi. Po roku planuję wrócić jak uprzednio do pracy, mnie po 9-10 miesiącach macierzyńskiego w domu roznosiło. Tylko się urodzi, zapisuję do żłobka. Żałuję, że anemia w 32 tc mnie już poskładała na maxa, pewnie bym dłużej pracowała, miałam kontakt z ludźmi. A tak jak Ty, moi znajomi mają dzieci 7-10 lat. Mam 40 i w moim wieku mało kto się decyduje na dziecko już. Mam nadzieję, że po urodzeniu będzie lepiej, wiosna się rozkręci i siły i nastrój mi wrócą. Oby tylko mały był jak bracia i żeby nikt nagle mi nie dawał „złotych rad”, bo na mnie to działa jak płachta na byka 😂. W sumie mogę liczyć teraz tylko na mamę na taką pomoc, ale ona bywa też męcząca.

Carla

preg.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla - u mnie ta końcówka w sumie najprzyjemniejsza, ale jestem pewnie wyjątkiem potwierdzającym regułę. Teraz jeszcze super słoneczko świeci, prawie nic mnie nie boli, w końcu mam dni bez mdłości, żyć mi się chce! 😅 a na L4 przebywam w pustym mieszkaniu od 7tc 🤐 ale I i większość II trymestru to była głównie wegetacja - wręcz obecność innych w domu mnie dobijała, bo zapachy pobudzały mdłości i 🤮. 😥 Nie mam rodziny na miejscu, ale mam dużo koleżanek i przyjaciół, staramy się spotykać regularnie i utrzymywać kontakt. Wydaje mi się jednak, że to czego Ty doświadczasz jest bardziej standardowe. Nawet ostatnio słuchałam ciekawej rozmowy o samotności Matek, polecam: https://www.radiokrakow.pl/audycje/to-nie-zamykanie-porodowek-powoduje-spadek-urodzen-matki-sa-bardzo-osamotnione/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAYnJpZBExTTM4QU43T3NhZGxNR3BoUXNydGMGYXBwX2lkEDIyMjAzOTE3ODgyMDA4OTIAAR43FjU9XM-aLeNJ3vEkU1QwnbqAr8n-erJDAZgH1k5h0eHGezYYXwKuT8oRgA_aem_UJWHNzZxheHNcfOuWcIfmQ

Dziewczyny, ja dzisiaj po KTG - na razie żadne skurcze się nie piszą 😅 szyjka dalej długa, ALE już jest nisko, główka Małej też nisko - pani doktor powiedziała, że mogę tak chodzić równie dobrze tydzień jak i jeden dzień 😅 kolejne KTG w dniu terminu porodu, czyli w czwartek. Wtedy będą mi wyznaczać termin na przyjęcie na oddział, ponoć jeśli wszystko jest okej to zwyczajowo jest to 41+0.

A 03.03 jest pełnia - przyjmuje się, że wtedy rodzi się więcej dzieci 😅 zobaczymy jak u nas na wątku się sprawdzi się to ludowe przekonanie 🤔😙 🧐

Dżozu, Lusille, Carla, Arga, Kokosq, Kłębuszek, bambusek-94, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Tak, dopóki pracowałam, czułam jakąś sprawczość, kontakty z ludźmi. Po roku planuję wrócić jak uprzednio do pracy, mnie po 9-10 miesiącach macierzyńskiego w domu roznosiło. Tylko się urodzi, zapisuję do żłobka. Żałuję, że anemia w 32 tc mnie już poskładała na maxa, pewnie bym dłużej pracowała, miałam kontakt z ludźmi. A tak jak Ty, moi znajomi mają dzieci 7-10 lat. Mam 40 i w moim wieku mało kto się decyduje na dziecko już. Mam nadzieję, że po urodzeniu będzie lepiej, wiosna się rozkręci i siły i nastrój mi wrócą. Oby tylko mały był jak bracia i żeby nikt nagle mi nie dawał „złotych rad”, bo na mnie to działa jak płachta na byka 😂. W sumie mogę liczyć teraz tylko na mamę na taką pomoc, ale ona bywa też męcząca.

I tak super, że możesz liczyć na mamę 😊 to naprawdę wielki luksus, u mnie te relacje są bardzo kiepskie.
    Ja też mam nadzieję, że nasz trzeci kawaler będzie jak bracia. I ze wiosna i lato wydobędą mnie z tego dołeczka.

Ja dzisiaj się stresuję bo czuję dużo mniej ruchów. Nie chcę znów panikować, ale zmieniły się bardzo. Ktg w czwartek, zobaczymy co będzie jutro. Końcówka ewidentnie mnie dojeżdża psychicznie.

Carla, Arga lubią tę wiadomość

• ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Cześć dziewczyny! Nie odzywałam się trochę, bo mocno mnie przeczołgały ostatnie dni.
    Wszystkim świeżo upieczonym mamom serdeczne gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i dla każdej z Was, która obecnie walczy z chorubskiem!

U mnie laktacja mocno siadła. Staję już na głowie, żeby rozruszać, ale nic to nie daje. Mam wręcz wrażenie, że psychika mi siadła i to jeszcze bardziej pogarsza sytuację. W efekcie jesteśmy obecnie pół mojego mleka, a pół mm. I mimo że całą ciążę sobie obiecałam, że nie będę za wszelką cenę kp i mm też jest w porządku, to oczywiście obecnie przy burzy hormonów zapędziło mnie to w czarne zakamarki mojej głowy.
    Bobo obecnie jest więc karmione na trzy sposoby - kp, mm i kpi. Dodatkowo mam chyba najspokojniejsze dziecko na świecie, bo tylko by spało, więc muszę go wybudzać sama co trzy godziny i pilnować karmień. W efekcie jedno karmienie zajmuje mi prawie 1,5 godziny, bo najpierw pierś, później dokarmiam mm i jeszcze laktator. Obłęd. Nie wiem jak długo tak pociągnę. Wszystko kręci się wokół karmienia. Strasznie ciężki temat to karmienie i na to na pewno nie byłam gotowa.
    To Ci zazdroszcxe moje dziecko jest nie odkladalne jedynie rano potrafi sobie pospac po poludniu caly czas chce byc noszone :/ serio nawet nie mam kiedy zajc sie 2 dzieckiem :/ ja serio czuje żw jwstem za stara na dziecko nie mam tyle cierpliwości :/

Co do karmienia to polozna mi sie pytala jak karmie dzisiaj mnie tak ten temat wku.. i caly ze serio po moim mleku wszystko jest upierprzone najchetniej przeszlabym tylko na mm przebieranie na okraglo jest bo co zje to zwróci i jeszcze slysze teksty ze mleko matki to najleosze co moze być a dziecko ciagle placze bo co zje to zwróci :/ i caly czas wisiałby na cycu zlapal ta druga piers juz bez nakladek ale juz czuje sie tak tym zmeczona ze podanie mm to dla mnie odpoczynek.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia a nie chcesz chustować Leonka i tak z nim ogarniać dzień?

Kurcze Dziewczyny, ja to wgl nie czuję się samotna i 'odsunięta', ale może dlatego, że jestem introwertykiem. Gdyby nie okropnie mała ilość energii na tej końcówce to pewnie szalałabym z różnymi rzeczami w domu, ale zwyczajnie nie mam siły. Ale też nie mam z tym problemu, czytam książki albo słucham podkastów, albo idę na spacer. Strasznie szybko dni lecą. A miałam prze-ambitne plany na ciąże - chciałam zrobić drzewo genealogiczne i wywołać zaległe zdjęcia z ok 5 lat wstecz... nawet tego nie ruszyłam. Ale zwalam to na niespodziewane remonty w domu pod koniec ciąży. I brak energii w zasadzie od końca stycznia.

No w tym tygodniu na pewno się zadzieje z narodzinami, także trzymamy kciuki :)

Jednorożec jaka kruszynka na zdjęciu <3 Gabrysia taka malutka na Twoich rękach <3

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Tak, mam wrażenie, że po pierwszych ekcytacjach rodziny i przyjaciół ciąża każdy wrócił do swojego życia i na koniec zostaje się samą.
    To moje pierwsze dziecko więc jak mąż idzie do pracy to miejsca sobie nie mogę znaleźć.

Do mnie podczas ciąży dotarło, że po porodzie wszyscy przestają się interesować mamą, a w centrum jest dzidziuś. Ale widzicie, żeby to zrozumieć, musiałam sama zajść w ciąże i to przeżyć. Także ja całe swoje zycie lepsza nie byłam.

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Zosia a nie chcesz chustować Leonka i tak z nim ogarniać dzień?

Kurcze Dziewczyny, ja to wgl nie czuję się samotna i 'odsunięta', ale może dlatego, że jestem introwertykiem. Gdyby nie okropnie mała ilość energii na tej końcówce to pewnie szalałabym z różnymi rzeczami w domu, ale zwyczajnie nie mam siły. Ale też nie mam z tym problemu, czytam książki albo słucham podkastów, albo idę na spacer. Strasznie szybko dni lecą. A miałam prze-ambitne plany na ciąże - chciałam zrobić drzewo genealogiczne i wywołać zaległe zdjęcia z ok 5 lat wstecz... nawet tego nie ruszyłam. Ale zwalam to na niespodziewane remonty w domu pod koniec ciąży. I brak energii w zasadzie od końca stycznia.

No w tym tygodniu na pewno się zadzieje z narodzinami, także trzymamy kciuki :)

Jednorożec jaka kruszynka na zdjęciu <3 Gabrysia taka malutka na Twoich rękach <3
    Z chusta narazie nie da rady on wszystko mi ukewa musialabym miec na zmiane ze 3 :D a druga kwestia nie chce dlugo byc w pozycji pionowej.
    Co do samotności to zgadzam się ja w ciazy czulam sie bardzo samotna teraz nawet nie rozmyslam bo nie mam nawet na to sily i czasu :/ uciekam spac udalo mi siw go odlożyć.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ