Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie pełni. To mi trzeci dzień odbija - mam nagły i duży spadek nastroju wieczorem, dzisiaj też już zdążyłam go zaliczyć, a jest dopiero 9…
Nie wiem czy to pełnia, hormony na koniec ciąży, czy po prostu taki charakter 🤦♀️🫠
Czy któraś z Was tez tak ma na koniec ciąży? Nie przypomina mi się żebym tak miała poprzednim razem. Może po prostu nerwy przed porodem szukają ujścia. -
Sagi wrote:Odnośnie pełni. To mi trzeci dzień odbija - mam nagły i duży spadek nastroju wieczorem, dzisiaj też już zdążyłam go zaliczyć, a jest dopiero 9…
Nie wiem czy to pełnia, hormony na koniec ciąży, czy po prostu taki charakter 🤦♀️🫠
Czy któraś z Was tez tak ma na koniec ciąży? Nie przypomina mi się żebym tak miała poprzednim razem. Może po prostu nerwy przed porodem szukają ujścia.
Ja zauważyłam tylko, że jestem ostatnio strasznie płaczliwa, wczoraj się rozpłakałam bo mąż chciał zamknąć w kuchni okno a mi było gorąco 🫠 dają popalić te hormony ostatnio, ale za to na przypływ energii nie mogę narzekać, oby to nie była cisza przed burzą bo jeszcze mamy chwilkę czasu. W czwartek wizyta u prowadzącej a w przyszłym tygodniu widzę się z moją położną, z którą będę rodzić, ciekawa jestem co mi powiedzą 😄
Żeby było ciekawiej, jeszcze nie spakowałam tej walizki bo przecież jak zwykle mam czas 😅 ale muszę się ogarnąć do czwartku już ostatecznie. -
Dziewczyny bo końcówka ciąży jest ciezka ale juz nie dlugo w pologu tez sa duze spadki nastroju ale ten sen jest inny i juz brzuch nie doskwiera nie ma problemu z obrotem

Leon w nocy dzisiaj byl grzwczny ale jego przystawianie mnie meczy polozna i lekarka kazala karmic piersia a ja mam jeszcze jedno dziecko nie bede siedziala pol dnia na cycu
Arga, Lusille, Kokosq lubią tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
ZOSIA88 wrote:Dziewczyny bo końcówka ciąży jest ciezka ale juz nie dlugo w pologu tez sa duze spadki nastroju ale ten sen jest inny i juz brzuch nie doskwiera nie ma problemu z obrotem

Leon w nocy dzisiaj byl grzwczny ale jego przystawianie mnie meczy polozna i lekarka kazala karmic piersia a ja mam jeszcze jedno dziecko nie bede siedziala pol dnia na cycu
Ja jestem fanką i zwolenniczką karmienia piersią, ale równie mocno uważam że trzeba żyć i dać żyć innym, więc zrób tak żebyś Ty się czuła dobrze 👍
Kp może być mega czasochłonne i jak masz się tym frustrować to trochę bez sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:16
-
Zosia rob tak żebyś Ty byla zadowolona a Leon najedzony.
Ja bym wolała żeby młoda jadla bezpośrednio z piersi ale pewnych rzeczy nie przeskoczę i godzę sie z rzeczywistością jaką jest. Ważne ze dziecko przybiera.
U mnie nocka to karmienie o 22 ok 2 o 6 rano, po karmieniu kupa i spanie także jesteśmy na razie w miarę wypoczęci.
W nocy na odciąganiu mleka kupiłam Gabrysi kreacje na chrzest, musze dzisiaj poszukać jakiejś restauracji na przyjęcie i poinformować mojego brata ze bedzie ojcem chrzestnym11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Carla wrote:U mnie to samo, a w pracy w 6 miesiącu się niektórzy zorientowali, a reszta nie podejrzewa, absolutnie, że takie dochowane stadko mam i ktoś do niego jeszcze dołączy. Ale tym najbliższym - rodzinie i dobrym znajomym - powiedziałam wszystkim osobiście. Macali mnie po brzuchu, bo nie wierzyli 😂 Zawsze się zapierałam - dwójka wystarczy i fajnie było widzieć ich szok.
Carla, Ty to chyba ja 🤣 jakbym o sobie czytała każdy twój post 😆😆😆 -
ZOSIA88 wrote:Dziewczyny bo końcówka ciąży jest ciezka ale juz nie dlugo w pologu tez sa duze spadki nastroju ale ten sen jest inny i juz brzuch nie doskwiera nie ma problemu z obrotem

Ja jak do tej pory byłam nastawiona ku wyłącznemu karmieniu piersią tak jak przy córce tak teraz rozważam zakup właśnie tego laktatora muszlowego bo o ile przy jednym dziecku możesz sobie pozwolić żeby Ci godzinkę wisiał przy cycu tak jak już jest dwójka to średnio, przecież drugie dziecko też potrzebuje rodzica 😅 -
To całkiem fajne godziny karmieniaJednorożec89 wrote:Zosia rob tak żebyś Ty byla zadowolona a Leon najedzony.
Ja bym wolała żeby młoda jadla bezpośrednio z piersi ale pewnych rzeczy nie przeskoczę i godzę sie z rzeczywistością jaką jest. Ważne ze dziecko przybiera.
U mnie nocka to karmienie o 22 ok 2 o 6 rano, po karmieniu kupa i spanie także jesteśmy na razie w miarę wypoczęci.
W nocy na odciąganiu mleka kupiłam Gabrysi kreacje na chrzest, musze dzisiaj poszukać jakiejś restauracji na przyjęcie i poinformować mojego brata ze bedzie ojcem chrzestnym
Oo co kupiłaś? Nowe czy gdzieś na vinted?
Ja ostatnio oglądałam na vinted, piękne sukieneczki 💗
Ha ha,no to za miesiąc to może warto go już poinformować 😄
Ja ostatnio zapytałam kuzynki czy będzie chrzestną Lidki, więc salę i chrzestną już mamy 🙃 -
Kokosq wrote:Ja jak do tej pory byłam nastawiona ku wyłącznemu karmieniu piersią tak jak przy córce tak teraz rozważam zakup właśnie tego laktatora muszlowego bo o ile przy jednym dziecku możesz sobie pozwolić żeby Ci godzinkę wisiał przy cycu tak jak już jest dwójka to średnio, przecież drugie dziecko też potrzebuje rodzica 😅
No dokładnie, bądźmy realistkami
Już przy karmieniu piersią jednego dziecka można się zajechać. -
Co mnie zaskoczylo to polózna pytala mi sie czy mi siw niw nudzi skoro karmie kp mm i odciagam a ja do niej ze jak jest senny to nawet nie ma opcji aby piers zlapał powiedziala ze za bardzo wciskam w niego pokarm a kaza wybudzac co 2/ 3 h

Ja juz odczuwam to ze corka zeszla na dalszy plan tak mi orzykro mialam wczoraj takiego doła
Daga odezwij sie co u Ciebie ?37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
@Kokosq jak ja Cię rozumiem z tą walizką 😅 Ja już ostatnio dostałam lekki ochrzan od położnej że jestem niespakowana. A znowu ma przyjść w przyszłym tygodniu więc mam deadline 😅 U mnie już taki progres że wydrukowałam dziś listę ze spisem rzeczy do torby porodowej i poporodowej z mojego szpitala i uzupełniłam ją sobie o dodatkowe przydatne rzeczy o których mówili w zaufaj położnej. Potem planuję wziąć 2 torby z Ikei i wszystko z tej listy powrzucać do nich, a na koniec razem z mężem spakuję torby. Właśnie pszyszla mi do paczkomatu paczka z Ikei z woreczkami strunowymi więc planuję wszystko popakować, opisać i zredukować objętość rzeczy żeby były bez opakowań.
@Zosia ja też uważam że jeśli kp tak Cię męczy to nie ma co w to brnąć. Lekarka i położna nie powinny tak naciskać. Najważniejsze żeby bobas był najedzony i przerasta. Twoje potrzeby też są ważne.
@Jednorożec twoje godziny kamień w nocy brzmią mega super! Oby u nas też tak było. Super że się w miarę wysypiacie.
Co do chrztu to my nie mamy jeszcze dogadanego chrzestnego. Ale ubranko już mam 😅 był taki ładny komplet na promocji w smyku i kupiłam na 68, zakładając chrzest pod koniec lata. Ale zobaczymy jak wyjdzie bo nagle się okazuje że ciężko spiąć terminy mojej i męża rodziny plus u nas jest duża odległość do pokonania dla rodziny męża. Ja teraz w marcu planuję jeszcze zaliczyć nauki przedchrzcielne zanim pojawi się bobas.
Kokosq lubi tę wiadomość
-
A możesz podać link?Kłębuszek wrote:@Arga ja planowałam kupić drewnianą dostawke z senmalucha ale ostatecznie zrezygnowałam przez to że w formie dostawki jest 7 cm szersza i materac już jest za mały. Zdecydowałam się na wersję wolnostojącą z opuszczanych bokiem. Dzisiaj będzie dostawa, więc jestem ciekawa jak będzie wyglądać.
-
Ja kupiłam cudny komplet z milulove na vinted. Nie byl tani ale sie zakochałam. Trudno sie mowi, sprzedam go potem dalej.
Co do karmień w szpitalu bardzo naciskali na 8 karmien na dobę wiec budziłam dziecko co 3 h, ale teraz mala przybiera ksiazkowo wiec karmie tylko na rządnie chyba ze spałabym 5 h bez przerwy ale to jej sie nie zdarza, karmienia wypadają nam co 3 4 godziny jak ona chce
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Arga wrote:A możesz podać link?
to jest 2w1 dostawka:
https://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozeczko-120x6067-dostawne-2w1-Andrzej-kolor-SOSNA/1160
a ja zdecydowałam się na ten model:
https://www.senmalucha.pl/Lozeczko-MARCIN-120x60-opuszczany-bok-kolor-sosna/1138
Arga lubi tę wiadomość
31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
🩺 18.03 - wizyta

-
Jednorożec89 wrote:Ja kupiłam cudny komplet z milulove na vinted. Nie byl tani ale sie zakochałam. Trudno sie mowi, sprzedam go potem dalej.
Co do karmień w szpitalu bardzo naciskali na 8 karmien na dobę wiec budziłam dziecko co 3 h, ale teraz mala przybiera ksiazkowo wiec karmie tylko na rządnie chyba ze spałabym 5 h bez przerwy ale to jej sie nie zdarza, karmienia wypadają nam co 3 4 godziny jak ona chce
Ale pięknie. Cieszę się że mimo tej gehenny którą Wam zafundowali w szpitalu wychodzicie tak ładnie na prostą ♥️
Jednorożec89 lubi tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:@Kokosq jak ja Cię rozumiem z tą walizką 😅 Ja już ostatnio dostałam lekki ochrzan od położnej że jestem niespakowana. A znowu ma przyjść w przyszłym tygodniu więc mam deadline 😅 U mnie już taki progres że wydrukowałam dziś listę ze spisem rzeczy do torby porodowej i poporodowej z mojego szpitala i uzupełniłam ją sobie o dodatkowe przydatne rzeczy o których mówili w zaufaj położnej. Potem planuję wziąć 2 torby z Ikei i wszystko z tej listy powrzucać do nich, a na koniec razem z mężem spakuję torby. Właśnie pszyszla mi do paczkomatu paczka z Ikei z woreczkami strunowymi więc planuję wszystko popakować, opisać i zredukować objętość rzeczy żeby były bez opakowań.
@Zosia ja też uważam że jeśli kp tak Cię męczy to nie ma co w to brnąć. Lekarka i położna nie powinny tak naciskać. Najważniejsze żeby bobas był najedzony i przerasta. Twoje potrzeby też są ważne.
@Jednorożec twoje godziny kamień w nocy brzmią mega super! Oby u nas też tak było. Super że się w miarę wysypiacie.
Co do chrztu to my nie mamy jeszcze dogadanego chrzestnego. Ale ubranko już mam 😅 był taki ładny komplet na promocji w smyku i kupiłam na 68, zakładając chrzest pod koniec lata. Ale zobaczymy jak wyjdzie bo nagle się okazuje że ciężko spiąć terminy mojej i męża rodziny plus u nas jest duża odległość do pokonania dla rodziny męża. Ja teraz w marcu planuję jeszcze zaliczyć nauki przedchrzcielne zanim pojawi się bobas.
U mnie problem polega na tym, że mam od jakichś dwóch tygodni już wszystko naszykowane, popakowane i podpisane w woreczkach strunowych i to leży na komodzie w sypialni. Ale ciężko otworzyć walizkę i to do niej wrzucić 😅 Chyba podświadomie to po prostu odwlekam bo nie wierzę,że to już za chwilę 😅
My planujemy chrzest na początku lipca, ale zobaczymy jak to jeszcze wyjdzie w praniu.
Z doświadczenia wiem, że im dziecko mniejsze tym większa szansa, że prześpi mszę w kościele 😅 Córkę chrzciliśmy jak miała pół roku i absolutnie nie spała a wręcz była wściekła 😂 -