Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
ZOSIA88 wrote:Leon w nocy dzisiaj byl grzwczny ale jego przystawianie mnie meczy polozna i lekarka kazala karmic piersia a ja mam jeszcze jedno dziecko nie bede siedziala pol dnia na cycu
To był jeden z motywów dla których odstawiłam od piersi drugie dziecko, bo czułam ogromne wyrzuty sumienia względem pierwszego (miał wtedy 3 lata). Wtedy była to dla mnie najlepsza, wyzwalająca decyzja, nigdy jej nie żałowałam. Teraz chciałabym spróbować -
Ja nigdy nie myślałam, żeby odstawiać młodszego,bo starszy coś straci...a miał niecałe 2 lata
Z drugiej strony można sobie pomyśleć, że starszy miał super życie,najlepsze z całego rodzeństwa,bo miał rodziców na wyłączność przez prawie 2 lata
Nasi synowie byli chrzczeni między 3,a 4 miesiącem życia i to był dobry czas,sporo jeszcze spali
Arga, alta marea, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Ha ha tak te widełki są suuper, ogólnie to może ważyć 4 kg, ale i 3😂Dżozu wrote:Hej, ja po wizycie u ginekolog. Ula dziś waży 3300 g +/- 400 g🤣 to plus minus to takie dość szerokie widełki.... Ale wszystko u niej ok.
Dwa tygodnie temu było 2700g. I ciekawe, ze ja przez 2 tyg nie przytyłam, ale chyba kwestia ubrania i zmiany pogody, bo ostatnio ważyłam się w swetrach, spodniach, leginsach, a dziś już bardziej wiosennie.
Gbs ujemny 🥳
Rozwarcie 1,5 cm i mamy zielone światło na wszelkie domowe metody wywoływania porodu. Takze zamawiam dziś na pewno olej z wiesiołka w kapsułkach, żeby rozmiekczyć szyjkę i zaczynam z masażem wewnętrznym krocza, bo z powodu infekcji się wstrzymywałam do tej pory.
Ja się cieszę, ze jestem już spakowana, bo kompletnie nie mialabym na to siły teraz. Straszna dętka jestem. Poszłam dzis na 10 min do castoramy i mam dość, a w sklepie musialam głęboko oddychać, bo już mnie siódme poty oblewały.
Dobrego dnia Dziewczyny🌻🌻🌻🌻
Super, że wszystko dobrze 🥰 to działajcie
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Bylam na dlugim spacerze z 2 dzieci najpierw poszlismy pkkarmic kaczki zeby troche zrekompensowac Hani ostatnie dni potem na lodach i jeszcze zachaczylismy o plac zabaw niestety w drodze powrotnej corkę bardzo nogi bolaly i siedziala na ramie z przodu wózka zastanawiam sie czy sa takie dostawki do wozka dla starszych dzieci teoretycznie ma juz 5 lat myslalam ze nie bedzie cos takiego potrzebne.rozgladam sie tez za kombinezonem dresowym mam z welny merino dobrze ze go tez kupilam ale jak zrobi sie ciwplej to chyba dresowy juz wjedzie kombinezon ?
Ja bede chciala chrzcic w czerwcu pewnie to pierwszy tydzien czerwca bo u nas tak w kosciele chrzciny robią. Co do stroju to wstrzymam siw jeszcze jak zalatwie dopiero kosciol i salw to wtwdy pomysle poza tym ta pogoda.... niby czerwiec a moze byc róznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 14:46
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Melduję się🤗
Dzisiaj o 8:40 na świat przyszedł Igorek 3300 gram i 51 cm w 37+1 tc przez cc, ale okazało się, że jest ciut młodszy niż wychodziło z usg. Obecnie przebywa na oddziale noworodkowym i podają mu małe ilości tlenu i świetnie sobie radzi. Jutro może będzie już z nami na dole, bo mamy sale rodzinną. 🩵
Trzymam kciuki za resztę dziewczyn, które są jeszcze w dwupaku 🤗🥰
Lusille, aqq, ZOSIA88, Kasiastaraczka, Carla, Pfry, Sagi, Arga, Jednorożec89, Katt, Kokosq, bambusek-94, Kłębuszek, Go0cha, Dżozu, Aliana, Patisonek 25, M_onia, _Hope lubią tę wiadomość
-
Gratuluje dużo zdrowiaKarolina 26 wrote:Melduję się🤗
Dzisiaj o 8:40 na świat przyszedł Igorek 3300 gram i 51 cm w 37+1 tc przez cc, ale okazało się, że jest ciut młodszy niż wychodziło z usg. Obecnie przebywa na oddziale noworodkowym i podają mu małe ilości tlenu i świetnie sobie radzi. Jutro może będzie już z nami na dole, bo mamy sale rodzinną. 🩵
Karolina 26 lubi tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Gratulacje,witaj na świecie Igorku ❤️Karolina 26 wrote:Melduję się🤗
-
Gratuluję! Witamy Igorka po drugiej stronie brzuszka 🥰Karolina 26 wrote:Melduję się🤗
Czyli oficjalnie rozpakowywanie w marcu rozpoczęte 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 16:36
Karolina 26, Dżozu lubią tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm

-
alta marea wrote:Carla, Ty to chyba ja 🤣 jakbym o sobie czytała każdy twój post 😆😆😆
Ty też jesteś boys mom 😂 U mnie trzeci, ale model sprawdzony, kochany i mi naprawdę obojętnie było co będzie. A, że trzeci siurek … będzie wesoło. Ciąża z każdym przebiega podobnie. Brzuch wysoko tuż pod biustem, tylko piłka i 9-10 kg na plusie. I pewnie nie będzie mu śpieszno wyjść.
Tamci odchowani, więc będę się napawać maluchem. Już nie mogę się doczekać spacerów wśród kwitnących białych drzew, bzów …
Kasiastaraczka, Katt, Kokosq, Kłębuszek, alta marea lubią tę wiadomość
-
Gratulacje 🥰Karolina 26 wrote:Melduję się🤗
-
Karolina 26 wrote:Melduję się🤗
Gratulacje ☺️🩵
-
@Karolina wielkie gratulacje 😊 oby Igorek jak najszybciej do Was trafił! Dużo zdrówka dla Was 💙
-
Dziewczyny u mnie jest progres, naszykowałam wszystkie rzeczy do szpitala w dwóch kartonach z podziałem na rzeczy porodowe i poporodowe. Jeszcze tylko opisać woreczki i wrzucić to wszystko do torby i walizki 😅 ale to już z mężem. Zrobiłam też listę rzeczy do dopakowania tuż przed wyjazdem, bo niektórych używam na codzień.
I chyba miałam nosa bo właśnie przed chwilą dostałam smsa od położnej że będzie jednak jutro a nie w przyszłym tygodniu xd
Powiedzcie mi jakie przekąski na poród sn Wam się sprawdziły? 🙂 Bo to też muszę jeszcze kupić.
aqq, Kasiastaraczka, Arga, Kłębuszek, ZOSIA88, Katt, Aliana lubią tę wiadomość
-
Zbieram się zaraz do lekarza, muszę dostosować godziny wizyt pod pracę męża żeby został z młodym i tak jak dzisiaj na 19.10 to myślałam że jajo zniose. Dobrze że jakoś ten dzień nam sensownie minął, śniadanie, trochę zabawy w domu, spacer, obiad, drzemka i niedługo wizyta. Szkoda mi tego mojego urwisa że wszystkie dzieci biegają a mój sierotek w wózku ale niestety to jest ten etap że sama nie dam rady wyjść z nim na plac zabaw. W sumie to dobrze że chce siedzieć w wózku bo inaczej byśmy byli skazani na siedzenie w domu 😔 jeszcze trochę i mąż idzie na urlop, a potem z Bobo w wózku będzie mi łatwiej. Nawet chwilę poganiać. Przynajmniej taką mam nadzieję.
-
Dzisiaj mialam przedsmak tego jak to będzie jak P. Wróci do pracy bo spał do południa a potem jak wyszedł tak go do teraz nie ma. Będzie jazda bez trzymanki ale dam radę. Tylko jest godzina 18 i ja bym poszła spac najchętniej11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
bambusek-94 wrote:Dziewczyny u mnie jest progres, naszykowałam wszystkie rzeczy do szpitala w dwóch kartonach z podziałem na rzeczy porodowe i poporodowe. Jeszcze tylko opisać woreczki i wrzucić to wszystko do torby i walizki 😅 ale to już z mężem. Zrobiłam też listę rzeczy do dopakowania tuż przed wyjazdem, bo niektórych używam na codzień.
I chyba miałam nosa bo właśnie przed chwilą dostałam smsa od położnej że będzie jednak jutro a nie w przyszłym tygodniu xd
Powiedzcie mi jakie przekąski na poród sn Wam się sprawdziły? 🙂 Bo to też muszę jeszcze kupić.
U mnie przy pierwszym porodzie nie można było nic jeść ewentualnie się napić ale po porodzie zdecydowanie zakochałam się w tych tubkach owocowych, teraz też sobie trochę ich spakuje 🤭
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
O jest progres super 🥰bambusek-94 wrote:Dziewczyny u mnie jest progres, naszykowałam wszystkie rzeczy do szpitala w dwóch kartonach z podziałem na rzeczy porodowe i poporodowe. Jeszcze tylko opisać woreczki i wrzucić to wszystko do torby i walizki 😅 ale to już z mężem. Zrobiłam też listę rzeczy do dopakowania tuż przed wyjazdem, bo niektórych używam na codzień.
Kurcze,ja się naszykowalam na jedzenie podczas sn,a zupełnie nie miałam ochoty, zrobiłam gryza batona od męża to niedobrze mi było. Jedynie trochę musa weszło i herbaty z cukrem od położnych, to dało energię
bambusek-94 lubi tę wiadomość