Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Leon w nocy dzisiaj byl grzwczny ale jego przystawianie mnie meczy polozna i lekarka kazala karmic piersia a ja mam jeszcze jedno dziecko nie bede siedziala pol dnia na cycu

To był jeden z motywów dla których odstawiłam od piersi drugie dziecko, bo czułam ogromne wyrzuty sumienia względem pierwszego (miał wtedy 3 lata). Wtedy była to dla mnie najlepsza, wyzwalająca decyzja, nigdy jej nie żałowałam. Teraz chciałabym spróbować

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie myślałam, żeby odstawiać młodszego,bo starszy coś straci...a miał niecałe 2 lata
    Z drugiej strony można sobie pomyśleć, że starszy miał super życie,najlepsze z całego rodzeństwa,bo miał rodziców na wyłączność przez prawie 2 lata

Nasi synowie byli chrzczeni między 3,a 4 miesiącem życia i to był dobry czas,sporo jeszcze spali

Arga, alta marea lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Hej, ja po wizycie u ginekolog. Ula dziś waży 3300 g +/- 400 g🤣 to plus minus to takie dość szerokie widełki.... Ale wszystko u niej ok.
    Dwa tygodnie temu było 2700g. I ciekawe, ze ja przez 2 tyg nie przytyłam, ale chyba kwestia ubrania i zmiany pogody, bo ostatnio ważyłam się w swetrach, spodniach, leginsach, a dziś już bardziej wiosennie.

Gbs ujemny 🥳

Rozwarcie 1,5 cm i mamy zielone światło na wszelkie domowe metody wywoływania porodu. Takze zamawiam dziś na pewno olej z wiesiołka w kapsułkach, żeby rozmiekczyć szyjkę i zaczynam z masażem wewnętrznym krocza, bo z powodu infekcji się wstrzymywałam do tej pory.

Ja się cieszę, ze jestem już spakowana, bo kompletnie nie mialabym na to siły teraz. Straszna dętka jestem. Poszłam dzis na 10 min do castoramy i mam dość, a w sklepie musialam głęboko oddychać, bo już mnie siódme poty oblewały.

Dobrego dnia Dziewczyny🌻🌻🌻🌻
    Ha ha tak te widełki są suuper, ogólnie to może ważyć 4 kg, ale i 3😂

Super, że wszystko dobrze 🥰 to działajcie

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na dlugim spacerze z 2 dzieci najpierw poszlismy pkkarmic kaczki zeby troche zrekompensowac Hani ostatnie dni potem na lodach i jeszcze zachaczylismy o plac zabaw niestety w drodze powrotnej corkę bardzo nogi bolaly i siedziala na ramie z przodu wózka zastanawiam sie czy sa takie dostawki do wozka dla starszych dzieci teoretycznie ma juz 5 lat myslalam ze nie bedzie cos takiego potrzebne.rozgladam sie tez za kombinezonem dresowym mam z welny merino dobrze ze go tez kupilam ale jak zrobi sie ciwplej to chyba dresowy juz wjedzie kombinezon ?
    Ja bede chciala chrzcic w czerwcu pewnie to pierwszy tydzien czerwca bo u nas tak w kosciele chrzciny robią. Co do stroju to wstrzymam siw jeszcze jak zalatwie dopiero kosciol i salw to wtwdy pomysle poza tym ta pogoda.... niby czerwiec a moze byc róznie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:46

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
‹‹ 551 552 553 554 555
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ