X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 marca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Zbieram się zaraz do lekarza, muszę dostosować godziny wizyt pod pracę męża żeby został z młodym i tak jak dzisiaj na 19.10 to myślałam że jajo zniose. Dobrze że jakoś ten dzień nam sensownie minął, śniadanie, trochę zabawy w domu, spacer, obiad, drzemka i niedługo wizyta. Szkoda mi tego mojego urwisa że wszystkie dzieci biegają a mój sierotek w wózku ale niestety to jest ten etap że sama nie dam rady wyjść z nim na plac zabaw. W sumie to dobrze że chce siedzieć w wózku bo inaczej byśmy byli skazani na siedzenie w domu 😔 jeszcze trochę i mąż idzie na urlop, a potem z Bobo w wózku będzie mi łatwiej. Nawet chwilę poganiać. Przynajmniej taką mam nadzieję.
    No niestety,taki czas,moi też na razie tracą, nigdzie z nimi nie chodzę sama,bo nie mam siły na to

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 3 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dzisiaj mialam przedsmak tego jak to będzie jak P. Wróci do pracy bo spał do południa a potem jak wyszedł tak go do teraz nie ma. Będzie jazda bez trzymanki ale dam radę. Tylko jest godzina 18 i ja bym poszła spac najchętniej
    O kurcze,co on tak?
    Mieliście taki plan na próbę generalną czy tak wyszło?
    Kiedy Twój mąż wraca do pracy?

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dzisiaj mialam przedsmak tego jak to będzie jak P. Wróci do pracy bo spał do południa a potem jak wyszedł tak go do teraz nie ma. Będzie jazda bez trzymanki ale dam radę. Tylko jest godzina 18 i ja bym poszła spac najchętniej
    Będzie dobrze jak już będziesz wiedziała, że to teraz twoja norma. Naprawdę. U mnie dzieciaki miały 7 i 5 lat jak się młoda pojawiła i powiem szczerze, że po półtora miesiąca ustaliliśmy sobie w miarę dobry rytm dnia a starszaki nauczyły się sobie radzić w kuchni, mleko z płatkami, pokroić jabłko czy bułkę zjeść jak ja padałam ze zmęczenia z młodą na mikro drzemkę. Wy też dacie radę po jakimś czasie.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 3 marca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Melduję się🤗
    Dzisiaj o 8:40 na świat przyszedł Igorek 3300 gram i 51 cm w 37+1 tc przez cc, ale okazało się, że jest ciut młodszy niż wychodziło z usg. Obecnie przebywa na oddziale noworodkowym i podają mu małe ilości tlenu i świetnie sobie radzi. Jutro może będzie już z nami na dole, bo mamy sale rodzinną. 🩵

Trzymam kciuki za resztę dziewczyn, które są jeszcze w dwupaku 🤗🥰

Gratulacje 🥳 dużo zdrówka dla Was 💙

Karolina 26 lubi tę wiadomość

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷

🩺 8.04 - wizyta

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 marca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    No niestety,taki czas,moi też na razie tracą, nigdzie z nimi nie chodzę sama,bo nie mam siły na to
    Ja dziś z młodą 3 godziny na dworze byłam 🫣. Najpierw sama na placu a później jak odbierałam starszaki to jeszcze godzinę na szkolnym placu a ta mała cholera na parkingu mówi, że ona chce jeszcze buju buju 🫣. Na szczęście dała się namówić na lizaka w domu bo chyba bym padła już. Teraz się zbieram aby im wodę puścić bo już muszą się umyć. Dobrze, że ja ze starszą wczoraj się wykąpałam a dziś młodsi 🤣 taki mam system zmianowy co trzy dni albo cztery bo też wieczorem mi się już nic nie chce ale już trzeba😅

Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    O kurcze,co on tak?
    Mieliście taki plan na próbę generalną czy tak wyszło?
    Kiedy Twój mąż wraca do pracy?

Najpierw pozwoliłam mu odespać bo wstaje do dziecka razem ze mną i np karmi jak odciagam albo czasem mowi mi śpij ja ogarnę wiec sama go nie budziłam zeby odpoczął a potem poszedl do matki pomoc jej bo robi remont łazienki i tez sama go namówiłam zeby szedł bo matce nie ma kto pomoc , chciałam rez troche zobaczyć jak to będzie bez niego. I nie jest źle a podam juz na twarz

Kasiastaraczka, Kłębuszek lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Go0cha Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Melduję się🤗
    Dzisiaj o 8:40 na świat przyszedł Igorek 3300 gram i 51 cm w 37+1 tc przez cc, ale okazało się, że jest ciut młodszy niż wychodziło z usg. Obecnie przebywa na oddziale noworodkowym i podają mu małe ilości tlenu i świetnie sobie radzi. Jutro może będzie już z nami na dole, bo mamy sale rodzinną. 🩵

Wielkie gratulacje i dużo zdrowia dla Was

Karolina 26 lubi tę wiadomość

Gośka 34, Marcin 38.
    Córka Eliza 11.2023
    Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026

18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷

21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷

22+4. 547 gram bobasa 🩷

24+3 krzywa 84.7/151/135

25+4. 892 gram cukiereczka 🩷

29+2. 1532 gram dziewczynki🩷

32+3. 2500 gram 🫣🩷

35+2. 3080 gram niuni🩷

38+4. 3500

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Dziewczyny u mnie jest progres, naszykowałam wszystkie rzeczy do szpitala w dwóch kartonach z podziałem na rzeczy porodowe i poporodowe. Jeszcze tylko opisać woreczki i wrzucić to wszystko do torby i walizki 😅 ale to już z mężem. Zrobiłam też listę rzeczy do dopakowania tuż przed wyjazdem, bo niektórych używam na codzień.
    I chyba miałam nosa bo właśnie przed chwilą dostałam smsa od położnej że będzie jednak jutro a nie w przyszłym tygodniu xd

Powiedzcie mi jakie przekąski na poród sn Wam się sprawdziły? 🙂 Bo to też muszę jeszcze kupić.
    Te przekaski jakieś batony musy itp beda Ci potrzebne bardziej po porodzie aby sily nabrać ;)

Jednorozec ja tez dzisiaj prawie caly dzień sama z 2 moja dalej nie chodzi do przedazkola ma gesty zieolny katar :/ nie wiem kiedy pojdzie ale chyba tak nawet wole zeby zostala troche w domu.
    Mąz ogarniał ogrodek dzisiaj i zrobił obiad. Tez nie dlugo wraca do pracy wiec bedzie meksyk :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Katt Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Dziewczyny u mnie jest progres, naszykowałam wszystkie rzeczy do szpitala w dwóch kartonach z podziałem na rzeczy porodowe i poporodowe. Jeszcze tylko opisać woreczki i wrzucić to wszystko do torby i walizki 😅 ale to już z mężem. Zrobiłam też listę rzeczy do dopakowania tuż przed wyjazdem, bo niektórych używam na codzień.
    I chyba miałam nosa bo właśnie przed chwilą dostałam smsa od położnej że będzie jednak jutro a nie w przyszłym tygodniu xd

Powiedzcie mi jakie przekąski na poród sn Wam się sprawdziły? 🙂 Bo to też muszę jeszcze kupić.

Co do jedzenia to ja kompletnie nie miałam do tego głowy. Na szkole rodzenia mówili żeby mieć rzeczy które rozpuszczają się w ustach - lizaki, cukierki, landrynki itp. czyli coś co nie obciąża żołądka na zasadzie że nigdy nic nie wiadomo jak się poród skończy i żeby nie było problemów z ewentualnym znieczuleniem do nagłego cc. Podobnie do picia polecali napoje izotoniczne i tu mi akurat dobrze robiło bo po zwykłej wodzie miałam straszne mdłości.

Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość

• Katt Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po wizycie do domu, trochę ochłonęłam, sytuacja wygląda następująco - dziś 37+1 i waga wypada na trochę ponad 3600, pan doktor powiedział że nie pozwolił by swojej żonie w takiej sytuacji na próbę vbac wiedząc co się działo przy pierwszym porodzie. Dodatkowo głowa dziś mierzy na 40+6 więc jest duża perspektywa na powtórkę z rozrywki. Z jednej strony czuje się spokojna, że wiem na czym stoję, z drugiej jednak się boje. Wizytę u prowadzącej mam dopiero w poniedziałek i mam dostać skierowanie na CC. Teraz się martwię że to jednak trochę za późno żeby umawiać się na kwalifikacje. Chyba muszę się przespać z tematem.

ZOSIA88, aqq, Sagi, Arga, Kokosq, Go0cha, _Hope lubią tę wiadomość

• Aliana Autorytet

Wysłany: 3 marca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Melduję się🤗

gratulacje! 🥳 witamy Cię Igorku! 💙

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 gratulacje 🥰🥰🥰 dużo zdrówka dla Was ❤❤❤

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijcie mnie, najstarsza ma owsiki 😭🫣. Jestem załamana bo to trzeba wszystkich odrobaczyć i odkazic wszystko 😭

age.png

age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dobijcie mnie, najstarsza ma owsiki 😭🫣. Jestem załamana bo to trzeba wszystkich odrobaczyć i odkazic wszystko 😭
    O nie.. Współczuję.. Jeszcze w takim momencie takie niepotrzebne atrakcje..

age.png

Wysłany: 3 marca, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    O kurcze... przykro mi
    Ostatnio koleżanka też miała taki przypadek w domu i nasz doktorek dal leki tej co miała,reszta dieta
    Ale rzeczywiście pranie wszystkiego,oni też ozonowali

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • CaroOline Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

Kochana odrobaczysz i będzie ok ... Ja już 4 lata z glistą ludzką u mojego 7 latka walczę i nic nie działa... ciągle pcc z krwi dodatnie .. na zmianę pyrantelum/ vermox / zentel ... prześwietlenia płuc itp wszystko ok a gdzieś nadal siedzi .. ani razu ja z mężem się nie odrobaczalam i tego cholerstwa nie mieliśmy.. ale nie ukrywam że męczy mnie to że syn ma mimo braku objawów. Bo objawy były 4 lata temu i od tamtego leczenia czasami chrumka jak swinka nosem czasami łapie gesto oddech i to tyle ale w wynikach wychodzi wiec ciągle leczymy . No i 2 tyg temu znów nam wyszła w badaniach więc znów jesteśmy po seri odrobaczania przebierania łóżek itp .. a ja już w 37 tyg i też nie uśmiecha mi się już z tym walczyć

• Ronnie Znajoma

Wysłany: 4 marca, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dawno tutaj nie pisałam, chociaż raz na jakiś czas was podczytywałam ale i ja się melduję! ☺️ wczoraj po 18 urodziłam córeczkę, 38+2 ❤️ poród był cholernie ciężki bo przez trzy doby miałam regularne skurcze krzyżowe ale postępu brak, oczywiście nie pisały się na ktg i wszyscy myśleli, że zmyślam. Z jednego szpitala odesłali mnie mówiąc, że na poród się nie zapowiada. Widać było, że wzięli mnie za głupią, że pierworódka i skurczy porodowych nie potrafi odróżnić od przepowiadających. A tymczasem na drugi dzień urodziłam 🙃

jeśli macie poród naturalny przed sobą to mega wam polecam wziąć jakieś cukierki np. Mamby i do tego colę, mega dodawały mi energii a nie jadłam praktycznie nic od 3 dni przez te skurcze więc siły nie miałam. I do tego gwizdek porodowy, jak on zadziałał na skurczach partych to jest magia!! Byłam rozsławiona na cały szpital przez to jak sobie poradziłam dzięki temu gwizdkowi 😂 Lekarz mówił, że większość kobiet zamiast skupić się na parciu to krzyczą, a to zdecydowanie nie pomaga w postępie. Ja w momencie skurczu partego dmuchałam w gwizdek i dzidzia sama wyszła na świat za pomocą samego oddechu. Naprawdę bardzo wam polecam

Aliana, M_onia, alta marea, Lusille, Kokosq, Arga, bambusek-94, Dżozu, Katt, Sagi, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Pfry, Carla, Go0cha, aqq, _Hope lubią tę wiadomość

06.07 ⏸️
    07.07 🧪 beta 402
    10.07 🧪 beta 1816
    31.07 👨‍⚕️ mamy serduszko 🥰
    18.08 👨‍⚕️ 3,5cm 🥰
    04.09 👨‍⚕️🩷?

preg.png
  • M_onia Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Dużo zdrówka dla Was i maluszków ❤️❤️❤️❤️

My dalej w dwupaku 39+4. Mieliśmy wizytę w poniedziałek mały waży już 3600g. Rozwarcie nadal takie samo, ale skurcze dalej piszą się na ktg. Dzisiaj znowu mamy jechać na badanie i na ktg. Powiem Wam, że ja już odpuściłam nie nastawiam się na nic jak sie zacznie to się zacznie, ale dobijają mnie ludzie…ile ja w ciągu ostatnich dni dostałam wiadomości czy już urodziłam to nie zlicze… i to od osób, które na co dzień nie mają se mną kontaktu 😮‍💨

ZOSIA88, Lusille, Kokosq, bambusek-94, Dżozu, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Carla, _Hope lubią tę wiadomość

1.09.2024 - ciąża biochemiczna
    25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
    26.06.2025 beta 86.50
    28.06.2025 beta 267.00
    30.06.2025 beta 572.00
    Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
    7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
    23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
    19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
    28.10 II badanie prenatalne
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ronnie wrote:
    Dziewczyny, dawno tutaj nie pisałam, chociaż raz na jakiś czas was podczytywałam ale i ja się melduję! ☺️ wczoraj po 18 urodziłam córeczkę, 38+2 ❤️ poród był cholernie ciężki bo przez trzy doby miałam regularne skurcze krzyżowe ale postępu brak, oczywiście nie pisały się na ktg i wszyscy myśleli, że zmyślam. Z jednego szpitala odesłali mnie mówiąc, że na poród się nie zapowiada. Widać było, że wzięli mnie za głupią, że pierworódka i skurczy porodowych nie potrafi odróżnić od przepowiadających. A tymczasem na drugi dzień urodziłam 🙃

jeśli macie poród naturalny przed sobą to mega wam polecam wziąć jakieś cukierki np. Mamby i do tego colę, mega dodawały mi energii a nie jadłam praktycznie nic od 3 dni przez te skurcze więc siły nie miałam. I do tego gwizdek porodowy, jak on zadziałał na skurczach partych to jest magia!! Byłam rozsławiona na cały szpital przez to jak sobie poradziłam dzięki temu gwizdkowi 😂 Lekarz mówił, że większość kobiet zamiast skupić się na parciu to krzyczą, a to zdecydowanie nie pomaga w postępie. Ja w momencie skurczu partego dmuchałam w gwizdek i dzidzia sama wyszła na świat za pomocą samego oddechu. Naprawdę bardzo wam polecam
    Gratulacje dużo zdrowia

Ronnie lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 4 marca, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ronnie wrote:

Gratulacje ☺️❤️ cudownie, że możecie się już tulić 🤭

Ronnie lubi tę wiadomość

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ