Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Zbieram się zaraz do lekarza, muszę dostosować godziny wizyt pod pracę męża żeby został z młodym i tak jak dzisiaj na 19.10 to myślałam że jajo zniose. Dobrze że jakoś ten dzień nam sensownie minął, śniadanie, trochę zabawy w domu, spacer, obiad, drzemka i niedługo wizyta. Szkoda mi tego mojego urwisa że wszystkie dzieci biegają a mój sierotek w wózku ale niestety to jest ten etap że sama nie dam rady wyjść z nim na plac zabaw. W sumie to dobrze że chce siedzieć w wózku bo inaczej byśmy byli skazani na siedzenie w domu 😔 jeszcze trochę i mąż idzie na urlop, a potem z Bobo w wózku będzie mi łatwiej. Nawet chwilę poganiać. Przynajmniej taką mam nadzieję.
    No niestety,taki czas,moi też na razie tracą, nigdzie z nimi nie chodzę sama,bo nie mam siły na to

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dzisiaj mialam przedsmak tego jak to będzie jak P. Wróci do pracy bo spał do południa a potem jak wyszedł tak go do teraz nie ma. Będzie jazda bez trzymanki ale dam radę. Tylko jest godzina 18 i ja bym poszła spac najchętniej
    O kurcze,co on tak?
    Mieliście taki plan na próbę generalną czy tak wyszło?
    Kiedy Twój mąż wraca do pracy?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dzisiaj mialam przedsmak tego jak to będzie jak P. Wróci do pracy bo spał do południa a potem jak wyszedł tak go do teraz nie ma. Będzie jazda bez trzymanki ale dam radę. Tylko jest godzina 18 i ja bym poszła spac najchętniej
    Będzie dobrze jak już będziesz wiedziała, że to teraz twoja norma. Naprawdę. U mnie dzieciaki miały 7 i 5 lat jak się młoda pojawiła i powiem szczerze, że po półtora miesiąca ustaliliśmy sobie w miarę dobry rytm dnia a starszaki nauczyły się sobie radzić w kuchni, mleko z płatkami, pokroić jabłko czy bułkę zjeść jak ja padałam ze zmęczenia z młodą na mikro drzemkę. Wy też dacie radę po jakimś czasie.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Melduję się🤗
    Dzisiaj o 8:40 na świat przyszedł Igorek 3300 gram i 51 cm w 37+1 tc przez cc, ale okazało się, że jest ciut młodszy niż wychodziło z usg. Obecnie przebywa na oddziale noworodkowym i podają mu małe ilości tlenu i świetnie sobie radzi. Jutro może będzie już z nami na dole, bo mamy sale rodzinną. 🩵

Trzymam kciuki za resztę dziewczyn, które są jeszcze w dwupaku 🤗🥰

Gratulacje 🥳 dużo zdrówka dla Was 💙

Karolina 26 lubi tę wiadomość

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷

🩺 18.03 - wizyta

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    No niestety,taki czas,moi też na razie tracą, nigdzie z nimi nie chodzę sama,bo nie mam siły na to
    Ja dziś z młodą 3 godziny na dworze byłam 🫣. Najpierw sama na placu a później jak odbierałam starszaki to jeszcze godzinę na szkolnym placu a ta mała cholera na parkingu mówi, że ona chce jeszcze buju buju 🫣. Na szczęście dała się namówić na lizaka w domu bo chyba bym padła już. Teraz się zbieram aby im wodę puścić bo już muszą się umyć. Dobrze, że ja ze starszą wczoraj się wykąpałam a dziś młodsi 🤣 taki mam system zmianowy co trzy dni albo cztery bo też wieczorem mi się już nic nie chce ale już trzeba😅

Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    O kurcze,co on tak?
    Mieliście taki plan na próbę generalną czy tak wyszło?
    Kiedy Twój mąż wraca do pracy?

Najpierw pozwoliłam mu odespać bo wstaje do dziecka razem ze mną i np karmi jak odciagam albo czasem mowi mi śpij ja ogarnę wiec sama go nie budziłam zeby odpoczął a potem poszedl do matki pomoc jej bo robi remont łazienki i tez sama go namówiłam zeby szedł bo matce nie ma kto pomoc , chciałam rez troche zobaczyć jak to będzie bez niego. I nie jest źle a podam juz na twarz

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Go0cha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Melduję się🤗
    Dzisiaj o 8:40 na świat przyszedł Igorek 3300 gram i 51 cm w 37+1 tc przez cc, ale okazało się, że jest ciut młodszy niż wychodziło z usg. Obecnie przebywa na oddziale noworodkowym i podają mu małe ilości tlenu i świetnie sobie radzi. Jutro może będzie już z nami na dole, bo mamy sale rodzinną. 🩵

Wielkie gratulacje i dużo zdrowia dla Was

Karolina 26 lubi tę wiadomość

Gośka 34, Marcin 38.
    Córka Eliza 11.2023
    Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026

18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷

21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷

22+4. 547 gram bobasa 🩷

24+3 krzywa 84.7/151/135

25+4. 892 gram cukiereczka 🩷

29+2. 1532 gram dziewczynki🩷

32+3. 2500 gram 🫣🩷

35+2. 3080 gram niuni🩷

38+4.

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Dziewczyny u mnie jest progres, naszykowałam wszystkie rzeczy do szpitala w dwóch kartonach z podziałem na rzeczy porodowe i poporodowe. Jeszcze tylko opisać woreczki i wrzucić to wszystko do torby i walizki 😅 ale to już z mężem. Zrobiłam też listę rzeczy do dopakowania tuż przed wyjazdem, bo niektórych używam na codzień.
    I chyba miałam nosa bo właśnie przed chwilą dostałam smsa od położnej że będzie jednak jutro a nie w przyszłym tygodniu xd

Powiedzcie mi jakie przekąski na poród sn Wam się sprawdziły? 🙂 Bo to też muszę jeszcze kupić.
    Te przekaski jakieś batony musy itp beda Ci potrzebne bardziej po porodzie aby sily nabrać ;)

Jednorozec ja tez dzisiaj prawie caly dzień sama z 2 moja dalej nie chodzi do przedazkola ma gesty zieolny katar :/ nie wiem kiedy pojdzie ale chyba tak nawet wole zeby zostala troche w domu.
    Mąz ogarniał ogrodek dzisiaj i zrobił obiad. Tez nie dlugo wraca do pracy wiec bedzie meksyk :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Dziewczyny u mnie jest progres, naszykowałam wszystkie rzeczy do szpitala w dwóch kartonach z podziałem na rzeczy porodowe i poporodowe. Jeszcze tylko opisać woreczki i wrzucić to wszystko do torby i walizki 😅 ale to już z mężem. Zrobiłam też listę rzeczy do dopakowania tuż przed wyjazdem, bo niektórych używam na codzień.
    I chyba miałam nosa bo właśnie przed chwilą dostałam smsa od położnej że będzie jednak jutro a nie w przyszłym tygodniu xd

Powiedzcie mi jakie przekąski na poród sn Wam się sprawdziły? 🙂 Bo to też muszę jeszcze kupić.

Co do jedzenia to ja kompletnie nie miałam do tego głowy. Na szkole rodzenia mówili żeby mieć rzeczy które rozpuszczają się w ustach - lizaki, cukierki, landrynki itp. czyli coś co nie obciąża żołądka na zasadzie że nigdy nic nie wiadomo jak się poród skończy i żeby nie było problemów z ewentualnym znieczuleniem do nagłego cc. Podobnie do picia polecali napoje izotoniczne i tu mi akurat dobrze robiło bo po zwykłej wodzie miałam straszne mdłości.

Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość

• Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po wizycie do domu, trochę ochłonęłam, sytuacja wygląda następująco - dziś 37+1 i waga wypada na trochę ponad 3600, pan doktor powiedział że nie pozwolił by swojej żonie w takiej sytuacji na próbę vbac wiedząc co się działo przy pierwszym porodzie. Dodatkowo głowa dziś mierzy na 40+6 więc jest duża perspektywa na powtórkę z rozrywki. Z jednej strony czuje się spokojna, że wiem na czym stoję, z drugiej jednak się boje. Wizytę u prowadzącej mam dopiero w poniedziałek i mam dostać skierowanie na CC. Teraz się martwię że to jednak trochę za późno żeby umawiać się na kwalifikacje. Chyba muszę się przespać z tematem.

ZOSIA88, aqq, Sagi, Arga, Kokosq lubią tę wiadomość

• Aliana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Melduję się🤗

gratulacje! 🥳 witamy Cię Igorku! 💙

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 gratulacje 🥰🥰🥰 dużo zdrówka dla Was ❤❤❤

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - wizyta gin.

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijcie mnie, najstarsza ma owsiki 😭🫣. Jestem załamana bo to trzeba wszystkich odrobaczyć i odkazic wszystko 😭

age.png

preg.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dobijcie mnie, najstarsza ma owsiki 😭🫣. Jestem załamana bo to trzeba wszystkich odrobaczyć i odkazic wszystko 😭
    O nie.. Współczuję.. Jeszcze w takim momencie takie niepotrzebne atrakcje..

preg.png
‹‹ 552 553 554 555 556
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ