Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio moja koleżanka dostała pluskwy w przesyłce z szopką na święta 🫣 dobrze, że pracowała w hotelach na studiach to od razu wyłapała co i jak... W każdym razie: dziewczyny nie otwierajcie paczek na łóżku 😅 bo ona to zrobiła i właśnie w nocy ją wybudziło gryzienie. Od razu wszystko prali, parownicą przeciągali itp. więc super, że zdusili to w zarodku. Oczywiście sprzedawca się nie poczuwał i twierdził, że to nie od nich 🤐 proponował wysłanie nowej szopki. Śmiałam się, że ta kolejna przesyłka to chyba miała być dla wroga 😂 bo kto normalny powiedziałby: chętnie 🤪Sagi wrote:Masakra, wstręciuchy z tych ludzi. Nie mówię o wszach bo to się zdarza, ale o tym podejściu że się nie przyłożą do higieny gdy trzeba.
Powodzenia dziewczyny z pasożytami. Mam nadzieję, że żadnej nie przytrafią się pluskwy. Tutaj czasem tylko wyprowadzka i rozpoczęcie nowego życia pomaga 😂 A od kilku lat słyszę że w coraz większej liczbie miejsc można je zlapac, hotele, komunikacja miejska 😵💫 Kiedyś tego nie było…
Carla, Sagi, bambusek-94 lubią tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06 - NATURALS ⏸️ 😭🤞Cudzie trwaj! 🪄✨🩷

-
Gratulacje, zdrowkaRonnie wrote:Dziewczyny, dawno tutaj nie pisałam, chociaż raz na jakiś czas was podczytywałam ale i ja się melduję! ☺️ wczoraj po 18 urodziłam córeczkę, 38+2 ❤️ poród był cholernie ciężki bo przez trzy doby miałam regularne skurcze krzyżowe ale postępu brak, oczywiście nie pisały się na ktg i wszyscy myśleli, że zmyślam. Z jednego szpitala odesłali mnie mówiąc, że na poród się nie zapowiada. Widać było, że wzięli mnie za głupią, że pierworódka i skurczy porodowych nie potrafi odróżnić od przepowiadających. A tymczasem na drugi dzień urodziłam 🙃
jeśli macie poród naturalny przed sobą to mega wam polecam wziąć jakieś cukierki np. Mamby i do tego colę, mega dodawały mi energii a nie jadłam praktycznie nic od 3 dni przez te skurcze więc siły nie miałam. I do tego gwizdek porodowy, jak on zadziałał na skurczach partych to jest magia!! Byłam rozsławiona na cały szpital przez to jak sobie poradziłam dzięki temu gwizdkowi 😂 Lekarz mówił, że większość kobiet zamiast skupić się na parciu to krzyczą, a to zdecydowanie nie pomaga w postępie. Ja w momencie skurczu partego dmuchałam w gwizdek i dzidzia sama wyszła na świat za pomocą samego oddechu. Naprawdę bardzo wam polecam
Ronnie lubi tę wiadomość
Gośka 34, Marcin 38.
Córka Eliza 11.2023
Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026
18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷
21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷
22+4. 547 gram bobasa 🩷
24+3 krzywa 84.7/151/135
25+4. 892 gram cukiereczka 🩷
29+2. 1532 gram dziewczynki🩷
32+3. 2500 gram 🫣🩷
35+2. 3080 gram niuni🩷
38+4.

-
Bardzo Ci współczuję tej relacji z matką...Arga wrote:Nikt tak nie potrafi wkurw*ć jak własna matka. Nic nie mogę jej powiedzieć, że pomogła by mi bardziej jakby wzięła młodą na spacer ale nie, ona się boi bo się wywali a ja jestem nie wdzięczna bo przecież zostaje mi z dzuecmi ale kurde od 10 lat nie poszła z żadnym sama na plac zabaw, to nie jest normalne, naprawdę. Teraz też jeszcze ciągle mi dogryza, że spóźniam się z dziećmi do szkoły ale pomóc mi nie chce i mnie w domu lub właśnie za zabrać ich na spacer. Najlepiej dać telefon, włączyć bajki i tylko do mnie się przyczepić, że mam tak jak chciałam mieć. Czasem zastanawiam się czy ona kiedykolwiek ze mną poszła na plac zabaw jak byłam mała i nie wydaje mi się. Inne babcie wychodzą i nie mają problemów a ona milion
Może jakaś sąsiadka z dzieckiem w podobnym wieku mogłaby wziąć na trochę córkę? Albo nawet pomyśl o pomocy,niani na 3-4 h dziennie
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Ojaciee, też super...Carla wrote:A w grupie przedszkolnej mojego syna wszawica 🤯 Nie wiem, czy się śmiać czy płakać … za 10 dni termin
Współczuję
Carla lubi tę wiadomość
-
No to jest coraz mniej nas, nas zapakowanych.🙂 Ja mam dzisiaj ostatnia wizytę, ostatnio coś lekarka mówiła o piątku 6.03 żeby iść na szpital już. Dziwne to dla mnie bo nie mam ani cukrzycy, ani nadcisnienia i wszytsko jest dobrze, może boi się że duża waga dziecka będzie i chce zrobić indukcje żeby spróbować naturalnie urodzić.🤔
Arga lubi tę wiadomość
Gośka 34, Marcin 38.
Córka Eliza 11.2023
Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026
18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷
21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷
22+4. 547 gram bobasa 🩷
24+3 krzywa 84.7/151/135
25+4. 892 gram cukiereczka 🩷
29+2. 1532 gram dziewczynki🩷
32+3. 2500 gram 🫣🩷
35+2. 3080 gram niuni🩷
38+4.

-
@Pfry to prawda z tymi słomkami, chodzi o to żeby pilnować jak najdłuższego wydechu bo na wydechu rozluźnia się ciało. W gwizdku można potem regulować "opór" powietrza na wypływie, a rurkę można po prostu ścisnąć ale wiadomo że to nie ma takiej regulacji. Można też wydychać powietrze w zaciśniętą pięść. Na zaufaj położnej mieli ostatnio o tym live i chyba jest zapisany 🙂 ja kupiłam sobie rurki w action i ćwiczę 😀
Masakra z tymi pasożytami. My jak byliśmy kiedyś na azorach to w airbnb były pluskwy... dramat. Jak przyjechaliśmy do domu to od razu pranie, ozonowanie, żeby tego nie zadomowić. Ale się udało na szczęście.
A podejście niektórych ludzi do tępienia pasożytów jest straszne, nie wiem czy to wynika z niewiedzy czy z lenistwa? Potem wszystkie dzieciaki się zarażają, a od nich domownicy, i tak bez końca
Pfry lubi tę wiadomość
-
Z tego pytania "jak tam" wziął się pomysł że część par podaje termin porodu na 2 tygodnie później niz faktycznie ten wyznaczony. Znajomi mojej siostry tak zrobili i bardzo sobie chwalą 😀 ja też się obawiam tego typu wiadomości. Jak narazie pytają "to ile Ci jeszcze zostało" i to też jest denerwujące.
@Gocha powodzenia na wizycie 🙂 moze lekarka wytlumaczy skąd taka propozycja z tym szpitalem skoro nie masz żadnych dolegliwości? -
No patrz, o tym nie pomyśleliśmy 😂 a mogłoby się sprawdzić. Choć u nas jeszcze dodatkową atrakcją było to zostanie w szpitalu po KTG i to pewnie też powoduje, że wszyscy zakładają, że to już...bambusek-94 wrote:Z tego pytania "jak tam" wziął się pomysł że część par podaje termin porodu na 2 tygodnie później niz faktycznie ten wyznaczony. Znajomi mojej siostry tak zrobili i bardzo sobie chwalą 😀 ja też się obawiam tego typu wiadomości. Jak narazie pytają "to ile Ci jeszcze zostało" i to też jest denerwujące.
@Gocha powodzenia na wizycie 🙂 moze lekarka wytlumaczy skąd taka propozycja z tym szpitalem skoro nie masz żadnych dolegliwości?
U nas jeszcze każdy obstawia sobie swoją datę, więc np mój brat wczoraj dzwonił, bo jemu się wydaje, że z 3 na 4...
A co do gwizdka mi pokazywała jak go używać urofizjo, faktycznie może to trochę ułatwiać, więc uznałam, że przy całej reszcie wydatków kupię, a może akurat.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:32
Pfry lubi tę wiadomość
-
Dżozu wrote:Gratulacje Ronnie!!🤩 Dużo zdrówka dla Was 🥰🥰🥰🥰 szkoda, że Cie tak przetyrało...
Dzięki za tipy! U mnie gwizdek spakowany 🤞🤞 Niby slyszałam dobre opinie, ale nie jakieś bezpośrednie, takze dzięki za podzielenie się. Zakupiłam w trakcie kursu z medycznego przygotowania do porodu.
Z ciekawości jeszcze zapytam,czy na bole krzyżowe probowałaś tensa?
Próbowałam i tensa i termofor z pestek wiśni. Wszystko zdejmowałam szybciej niż zdążyłam założyć 🙈 okropnie mnie to irytowało i potęgowało ból. Za to gorący prysznic i masaż piłeczkami przez partnera to było złoto, bardzo uśmierzało ból 😊 -
Leon juz wyrasta z niektorych ubranek 56 mysle ze juz nie bede go wciskać w niektóre.
Niestety dalej mi tak ulewa ze to co zje to chlusta pieluchy i ciuchy co troche trzeba wymieniać
po czy jak uleje dalej jest glodny i koło sie zamyka probowalam juz wyzej go ukladac trzymac go dluzej w pionie nic to nie daje oczywiscie odbijam 
Najlepsze okazuja sie pajace z zamkiem jest to najpraktyczniejsze rozwiazanie dla nasWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:46
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
Kasiastaraczka wrote:Gratulacje ❤️
Oo długo Cię nie było,ale miło, że napisałaś
Napiszesz ile córeczka miała cm i g? Zdradzisz imię?
Też mam naszykowany gwizdek,lizaki na poród
Kornelka, 49cm, 3100g 🩷
aqq, Kłębuszek, Kokosq, ZOSIA88, Arga lubią tę wiadomość
-
Pfry wrote:Ronnie - gratulacje 🥰 super robota! Fajnie, że ten gwizdek się Ci sprawdził. Ja w ogóle o nim nie myślałam, ostatnio jak byłam u mojej fizjo to mi go pokazywała i właściwie powiedziała, że można go zastąpić też wąską rurką 🤔 teraz zastanawiam się czy mam czas na szukanie takich rzeczy 😅😅😅
Dziewczyny walczące z pasożytami - współczuję 😥 dużo sił życzę!
Ja do ostatniej chwili się zastanawiałam czy kupować, ale stwierdziłam, że jak mogę sobie jakoś pomóc, to wykorzystam taką okazję. Na pewno jest też tak, że na każdego działa to inaczej. Widziałam opinie, że jedni dzięki niemu nie czuli bólu, a drudzy za to mówili, że nic nie pomógł, więc to pewnie kwestia indywidualna. Ale według mnie warto mieć i sprawdzić.
Słyszałam o tej słomce, tylko mój gwizdek to taki ze zmiennym oporem i tego już słomka nie zastąpi. Przy początkowych skurczach ustawia się opór na 2, później 1, a na parte 0. 0 to taki bardzo duży opór, musisz bardzo mocno wydychać powietrze. I dzięki temu właśnie to tak super zadziałało w moim przypadku, podczas skurczu tylko mocno dmuchałam i główka sama wychodziła, bez żadnego wysiłku i bólu 😊
Pfry lubi tę wiadomość
-
Powiem szczerze, że już wolałabym wszy niż owsiki bo z wszami wiem jak działać a to jest dla mnie nowość i chyba jest trudniej 😭🫣.
Dziś mam wizytę a przesunęli mi psychologa z młodą o pół godziny i mam nadzieję, że się wyrobię do ginekologa. Najwyżej wezmę ją ze sobą już jak nie zdążę jej oddać babci. Później apteka 🫣 -