Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
To nawet nie wiedziałam tego to dobrze, że zabralam sie za te porzadki ale strasznie jest to czasochłonne. Dotychczas te dobre ubrania po dzidciach oddawalo sie na pck a co jak je zlikwiduja ? Gdzie te ubrania oddawac napewno nie chce tego trzymać.bambusek-94 wrote:@Arga życzę Ci żeby laktacja ruszyła i żebyście wyszli po weekendzie 🤞
@Hope ajj, mega nieprzyjemne te dolegliwości jelitowe. Oby coś pomogło i żebyś nie musiała się już tak męczyć. 💙
@MMM123 w takim razie powodzenia w szpitalu! Dzięki za protip na majtki, myślę że przy wyjezdzie na indukcję też się mogą przydać xd bo faktycznie pakowanie torby opiera się na scenariuszu że się jedzie stricte na blok porodowy.
@Zosia ostro jedziesz z tymi porządkami. No PCK przepełnione ze względu na zmiany w zagospodarowaniu odpadów tekstylnych od 2025. I faktycznie kontenery PCK będą sukcesywnie znikać, bo firma która to odbierała, sortowała itp. wycofała się z umowy (bo spadła jakość oddawanych rzeczy i już im się to nie opłaca). Ogolnie to mega ciekawy i dynamiczny temat, ja w tym troche siedzę zawodowo 🙃
Ja dziś dzień zwały, z przygotowań porodowych to zrobiłam 5k kroków i wieczorem może coś poćwiczę. Poza tym non stop bym jadła słodkie, masakra. Nawet na wagę nie wchodzę bo się boję co zobaczę 😅
Natalia gratuluje
Dzisiaj jestem sama z Leonem maz z córka u wujka byliśmy na spacerze pusciłam pranie i dzisiaj uzupelnialam album dla córki podobny kupiłam synowi oh baby;) ale najpierw obiecalam sobie ze dokoncze od córki to wezme sie za syna
beda miec fajna pamiątke 
Chcialabym tez fotografa na chrzciny pomimo ze to beda male chrzciny
Natalia_2204 lubi tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Natalia_2204 wrote:Hejka! Meldujemy się już w dwójkę na pokładzie 🥹
Antoś przyszedł na świat 21 marca o godzinie 21:20 (38+1) porodem siłami natury 😊 3,790 kg i 55 cm szczęścia.
Jesteśmy jeszcze w szpitalu ze względu na wzrost CRP we krwii u małego i zapobiegawczo podano mu antybiotyk, który kończymy w niedzielę i w poniedziałek wracamy już do domu 😊
Gratulacje 😍
-
Zosia my też robimy małe chrzciny i na pewno weźmiemy fotografa,bo to piękna pamiątka
Na chrzciny pierwszego synka nie wzięliśmy,ale dziewczyna mojego brata zrobiła parę ładnych zdjęć
Na chrzest drugiego synka wzięliśmy fotografa i wyszło pięknie
A jutro mamy sesję noworodkowa Lidki, fotografka przyjedzie do nas do domu
Tu akurat każde dziecko ma taką sesje
Przy okazji zrobimy sobie też zdjęcia rodzinne
Z góry zaplanowałam, że tych zdjęć będzie dużo, wzięłam pakiet max 40 zdjęć
Kokosq, Katt, aqq, _Hope, Daga121222, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
My dziś pojechaliśmy się trochę rozerwać przed porodem, zabraliśmy córkę na salę zabaw, pojechali z nami też znajomi bo mają synka w podobnym wieku 😄
Potem jeszcze do knajpki na jedzonko i chyba potrzebna nam była taka odskocznia od codzienności 🙃
@Kasiastaraczka, oj ja uwielbiam sesje, mega pamiątka. Przy każdej możliwej okazji się decydujemy, teraz w lutym mieliśmy ciążowo-rodzinną a za chwilę noworodkową 😄
Najgorzej jest potem wybierać te zdjęcia spośród tylu pięknych, zawsze mąż na mnie krzyczy bo za każdym razem muszę dobrać coś więcej niż obejmuje pakiet😅
Kasiastaraczka, _Hope, Katt, bambusek-94, Arga lubią tę wiadomość
-
Natalia_2204 wrote:Hejka! Meldujemy się już w dwójkę na pokładzie 🥹
Antoś przyszedł na świat 21 marca o godzinie 21:20 (38+1) porodem siłami natury 😊 3,790 kg i 55 cm szczęścia.
Jesteśmy jeszcze w szpitalu ze względu na wzrost CRP we krwii u małego i zapobiegawczo podano mu antybiotyk, który kończymy w niedzielę i w poniedziałek wracamy już do domu 😊
Gratulacje! 🥳 Dużo zdrówka dla Ciebie i Antosia 🩵🥰🧸
-
Gratulacje 💙🥰Natalia_2204 wrote:Hejka! Meldujemy się już w dwójkę na pokładzie 🥹
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
GratulacjeNatalia_2204 wrote:Hejka! Meldujemy się już w dwójkę na pokładzie 🥹
Jesteśmy jeszcze w szpitalu ze względu na wzrost CRP we krwii u małego i zapobiegawczo podano mu antybiotyk, który kończymy w niedzielę i w poniedziałek wracamy już do domu 😊 -
Arga wrote:Dziś nie wyjdziemy, walczymy o laktację a ja jeszcze pobiorę antybiotyk. Oby jutro się udało
Daj sobie czas ❤️ masz dobę na relację sam na sam, chwile których nikt nie wróci przy gromadce w domu. U mnie po cc mleczko pojawiło się wczoraj w nocy czyli w nocy z trzeciej na czwartą dobę, bo wiszeniu na cycu dobre 22h Trzymam kciuki i na spokojnie, przeszłaś bardzo trudną operację !
U nas wczoraj pojawiła się widoczna żółtaczka, na razie chyba wciąż bez dramatu, zobaczymy co powie położna.
Arga, Pfry, Katt lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki ❤️Arga wrote:Dziś nie wyjdziemy, walczymy o laktację a ja jeszcze pobiorę antybiotyk. Oby jutro się udało
Arga lubi tę wiadomość
-
My wychodzimy dziś do domku 🥳🥹🥰🧸
Bardzo się cieszę.
Strasznie stęskniłam się za starszymi dziećmi, mężem, domem...🥹
Pojawił się u mnie nawał mleka i piersi jak skała 🫣 na szczęście doradczyni laktacyjna zrobiła mi drenaż limfatyczny i jest lepiej. Tomcio też pięknie się przystawia.🥹
Kokosq, Arga, Pfry, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Sagi, bambusek-94, aqq, Carla, Katt, ZOSIA88, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Młody miał usg głowy i brzucha, wszystko jest w porządku. Wystraszyłam położne, że to ciąża na tabletkach i już panikują, że jak to możliwe, że jeszcze coś takiego się zdarza 🤣
Kokosq, _Hope, Kasiastaraczka, Sagi, bambusek-94, aqq, alta marea, Katt, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Arga a jakie Ty tabletki brałaś i oowiedz mi czy zdarzało Ci sie zapomnieć ? Zalamalabym sie jakbym zaszla w ciaze z 3 dzieckiemArga wrote:Młody miał usg głowy i brzucha, wszystko jest w porządku. Wystraszyłam położne, że to ciąża na tabletkach i już panikują, że jak to możliwe, że jeszcze coś takiego się zdarza 🤣37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
@Natalia gratulacje z okazji narodzin synka 💙
@Hope super że idziecie do domku, maluchy pewnie podekscytowane na spotkanie z bratem 🙂😊
@Arga cieszę się że na USG wszystko wyszło ok, trzymam kciuki żeby laktacja ruszyła i żeby was dlugo nie trzymali w szpitalu. A Ty jak się czujesz? -
Hej, z góry przepraszam, ze się nie odzywam, ale bardzo potrzebowalam wyciszenia i wylogowalam się całkiem z internetów. Nadrobię za chwilkę wiadomości.
Ale wyciszenie się opłaciło, plus kilka innych metod domowych, bo w nocy z piątku na sb zaczęły się u mnie bolesne skurcze, ale do godziny 16 były dalej nieregularne (od 5 do 15 minut), a ze w nd rano i tak miałam się stawić w szpitalu to postanowiliśmy pojechać. I nawet coś tam się w nocy działo, czop zaczął odchodzić, ale szyjka mało gotowa, i skurcze też jeszcze za mało intensywne (ja już byłam wymęczona po calym dniu). Zasnęłam w koncu ma fotelu i akcja sie wyciszyła i dziś tylko pojedyncze skurcze..i tak odsypiam w szpitalu. Ale jest miło.
Zastanawiam się jak mogę sobie pomóc, choć wcale nie spieszno mi do tych skurczy 🤣 jak żyć??
Te nockę przetrwalam tylko dzięki oddychaniu, rozluznianiu i nagraniom medytacji. Nie potrafię sobie wyobrazić bólu,który jest jeszcze mocniejszy niż te skurcze 🙈🙈🙈🙈🙈 mam nadzieję, ze wznowienie akcji będzie szybkie...
Sagi, Kasiastaraczka, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
O to to!! Plus podpaski, wysłalam własnie męża...MMM123 wrote:Zaktualizuje tylko troszkę
zobaczyłam czerwona krew razem z brązowym czopem. Mąż trochę spanikował i pojechaliśmy. Przyjęli mnie na oddzial. Rozwarcie na opuszek palca szyjka jeszcze nie wycentrowana piszą się minimalne skurcze czekam na usg, ale tak mnie przegadali ze póki co zostaje. Porada dla dziewczyn które się dopiero pakują do szpitala. Mi brakuje zwykłych majtek. Poporodowych mam kilka opakowań a zwykłych jakoś nie zbaralam 😖 i wkładek higienicznych albo małej podpaski⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg

-
Brałam mini pigulki bo karmiłam jeszcze piersią. Raczej nie zapomniałam ale to był mocno stresujący moment bo partner złamał rękę i dwa miesiące byliśmy bez dochodu 🫣 ja jeszcze jakaś podziębiona byłam i coś nie zadziałało 🫣ZOSIA88 wrote:Arga a jakie Ty tabletki brałaś i oowiedz mi czy zdarzało Ci sie zapomnieć ? Zalamalabym sie jakbym zaszla w ciaze z 3 dzieckiem
-
Dziewczyny gratuluję wszystkim ostatnio rozpakowanym mamusiom!!! Dużo zdrówka dla Was i Waszych dzieciaczków. ❤️❤️❤️
Daga121222 lubi tę wiadomość
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg