X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Czy któraś z was miała kiedyś zawał serca przez moczany w pieluszce około 2-4 doby po porodzie? Ja prawie umarłam, dlaczego nikt o tym nie mówi neorodzicom? Przy poprzednich dzieciach nigdy się nie zdarzyło bo były bardzo dokarmiane …
    Przy pierwszym dziecku tak...

W ogóle przy pierwszym synku tyle przeżyliśmy, że teraz mało co jest straszne
    Były alergie,krew w kupie, mega naczyniak na główce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 21:33

alta marea lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie stresujące to macierzyństwo 😂🙈

Katt, Kasiastaraczka, Carla lubią tę wiadomość

preg.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś miałam zabiegany dzień ale czytałam na bieżąco. U mnie dziś na prawdę sporo skurczy, w tym ze trzy dosyć mocne. Do tego oderwaly mi się dwa spore kawałki czopa. Nie wiem ile tego tam jeszcze jest, bo leci i leci codziennie po trochu 😅 Mały daje popis akrobacji, brzuch mi rozpycha na prawo i lewo. Ciężko z tym funkcjonować.

@Carla @Alta super że już jesteście w domu 🙂

@Kokosq no to niezłe rozjazdy z tą przewidywaną masą. U mojej siostry tak było, że dzień przed porodem na USG 3700 a masa urodzeniowa ostatecznie 4400!
    Mam nadzieję że u Ciebie indukcja nie będzie potrzebna i samo coś ruszy w najbliższych dniach😊

Też się zastanawiam co u @Dżozu, może coś ruszyło 🙃

Kasiastaraczka, Kokosq, Carla, Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙 -- 03.02 1880g 💙 -- 24.02 2330g 💙 -- 17.03 3130g 💙
    🔜02.04 ostatnia wizyta kontrolna (39+5)

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_onia trzymam kciuki za oczko. Doskonale rozumiem stres bo dość długo walczyłam z tym przy pierwszym dziecku. Nawet mieliśmy skierowanie do Centrum Zdrowia Dziecka na zabieg ale na szczęście udało się bez. Najważniejsza jest konsekwencja.

Alta a najgorsze że nigdy nie wiesz czego możesz się spodziewać. I chyba największa krzywda jaką można sobie zrobić to porównywać dzieci do siebie na czym się teraz łapie. A bo pierwszy to to, a bo tego nie było, a tamto było.

Byliśmy dziś na chwilę u położnej sprawdzić poziom bilirubiny - spada! Jeden stres z głowy. Teraz tylko martwii mnie kwestia wagi. I jakby wszechświat chciał mi ułatwić macierzyństwo to dziś dziewczyna ogłaszała na grupie lojalnej że ma wagę do sprzedania. Nowej bym nie kupiła ale używka to czemu by nie. Dodatkowo jestem umówiona na wizytę w niedzielę u położnej na kontrolę bilirubiny, ważenie, mierzenie i pomoc z karmieniem bo jest też CDL. Przy pierwszym dziecku wszystko szło w porządku, teraz jakoś nie możemy się dograć.

• ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alta macierzyństwo to jeden wielki stres i niech mi ktoś powie że nie:/
    Ja jestem bardzo zadowolona z położnej naprawde.
    Kupilam Leonowi syrop na te ulewanie ale jakoś nie widze efektów :/

Jaja niesamowite od kilku dbi robie porzadki z tymi wszystkimi ciuchami co mam na strychu lacznie z tymi co dostalam od tej kuzynki dla syna i dzisiaj mój mąz mówi że dzwoniła koleżanka że chciałaby przekazać nam ciuszki ja nie wiem czy ze mna jest coś nie tak kurcze pracuje stać mnie na ciuchy a te przebieranie to mnie tak wykańczało , że wszystkim napisałam że juz nie chce ciuchów. Mój mąz oczywiście naiwny ucieszył się a ja go od razu sprowadziłam na zienie że nie jestem pck i nie bede tracić macierzuństwa na segregacje ciuchów wole mieć mniej nawet z pepco , kika ale bede wiedziala co mam a tak dramat nie spodziewalam sie że mozna miec tyle par spodni w rozm 74 totalnie nie rozumiem tego .

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Carla Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Super, że już w domu 🥰 jak reakcje?

Ja też nie chciałam tej medykalizacji i dlatego wypiłam koktajl,no ale też mam blisko szpital

Chłopcy są zachwyceni bratem. Tylko mi w oczach średniak tak urósł, dziwne uczucie. Julek do tej pory mi się taki maluch wydawał, a teraz „urósł” w dwa dni. A Leoś coś czuję, będzie ich dzieckiem bardziej.

Kasiastaraczka, Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość

Carla

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Chłopcy są zachwyceni bratem. Tylko mi w oczach średniak tak urósł, dziwne uczucie. Julek do tej pory mi się taki maluch wydawał, a teraz „urósł” w dwa dni. A Leoś coś czuję, będzie ich dzieckiem bardziej.
    Ja mam podobne odczucia
    Starszy jest duży, przyzwyczaiłam się do mojego 4 latka,ale młodszy dwulatek to tak urósł, wydoroślał,gada jak najęty i te duże ręce 🤣
    Lidzia taki okruszek

Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja mam podobne odczucia
    Starszy jest duży, przyzwyczaiłam się do mojego 4 latka,ale młodszy dwulatek to tak urósł, wydoroślał,gada jak najęty i te duże ręce 🤣
    Lidzia taki okruszek

Mam to samo! Niby ostrzegali mnie ale jak zobaczyłam te duże dłonie i stopy to się popłakałam jak on szybko urósł w te kilka dni jak byłam w szpitalu 🥹 co nie zmienia faktu że nadal jest moim malutkim synkiem i wczoraj wieczorem zabrałam go na dłużej na czytanie książeczek to jak się przytulił to nadal jest taka mała paskuda jak kiedyś.

‹‹ 601 602 603 604 605
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ