X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo późna pionizacja – jakoś poszło, ale okropnie kręci mi się w głowie i pojawiły się wymioty. 😵‍💫 No i mam bardzo wzdęty brzuch, mam nadzieję, że jak pochodzę to będzie lepiej. Może uda się też dziś usunąć dreny.
    Lekarz mówił, że w brzuchu była masakra, czego się nie spodziewał. Kolejna ciąża byłaby bardzo wysokiego ryzyka i on wiedząc jak to wygląda w środku nie podjąłby się 4 cięcia.
    To zdecydowanie najgorsze moje cięcie 😩 i na pewno nie zdecyduję się już na kolejne.

Z dobrych informacji – cukry u Tomcia opanowane.🥰 Pięknie ssie pierś choć mleczka jeszcze mam jak na lekarstwo.🫣 Ze względu na spadki cukru dostał trochę mm.
    Tulimy się.🥰🥹🧸

Arga, Kłębuszek, bambusek-94, Sagi, Katt, aqq lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    🐝 2026🩵

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dzień dobry. Wczoraj miałam cc i urodził się mlody. 3008 grama i chyba 52 cm.
    Ja odpłynęłam jak tylko mi go pokazali. Łożysko wzrosło w bliznę brzeźnie więc udało się zachować macicę. Straciłam dużo krwi, intubowali mnie, przetoczyli mi chyba z 1, 6 litra krwi. Praktycznie po tym cały dzień spałam. Małego widziałam przez 10 minut, odciagleli siarę i mu dali ale liczę na to, że dzisiaj mi go oddadzą na dłużej. Ciągle mam kroplówki i jakiś antybiotyk. Nie mam pojęcia kiedy wyjdziemy do domu.
    Gratulacje 🥰 witaj na świecie chłopczyku 💙
    Jejku,swoje przeżyłaś... współczuję,. Dobrze, że macica uratowana
    Teraz czas na regenerację,nabierajcie sił

Arga lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 20 marca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    #2doba

Czy Wasze noworodki w 2 dobie uprawiały „terroryzm mleczny”?

Przypomnę, mój klusek 4460 od wczoraj ze mnie nie schodzi. Jest tylko na moim cycu. Pomijam, że jak karmie non stop mam takie skurcze macicy, że chyba ekspresowy poród i jego intensywność mnie tak nie wymęczyła. Ale on się wścieka, jak tylko próbuje się wody napić, przekręcić w łóżku. Ledwo dałam radę iść siku i podkład zmienić, od razu syrena. Pomijam prysznic 🙈 To już mogę zapomnieć. Najada się - tu uprzedzę - mam dużo pokarmu, aż ulewa z przejedzenia, ciumkoli to mleko w buzi. Czytałam, że to taka faza. Nie chce dawać smoczka. Jakie macie doświadczenia?
    Może nie aż tak, ale rzeczywiście druga doba zaczęła się z przytupem,nie spałam do 5 rano... później wzięłam ją do siebie do łóżka i w końcu zasnelysmy

Carla lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 20 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    U mnie bardzo późna pionizacja – jakoś poszło, ale okropnie kręci mi się w głowie i pojawiły się wymioty. 😵‍💫 No i mam bardzo wzdęty brzuch, mam nadzieję, że jak pochodzę to będzie lepiej. Może uda się też dziś usunąć dreny.
    Lekarz mówił, że w brzuchu była masakra, czego się nie spodziewał. Kolejna ciąża byłaby bardzo wysokiego ryzyka i on wiedząc jak to wygląda w środku nie podjąłby się 4 cięcia.
    To zdecydowanie najgorsze moje cięcie 😩 i na pewno nie zdecyduję się już na kolejne.

Z dobrych informacji – cukry u Tomcia opanowane.🥰 Pięknie ssie pierś choć mleczka jeszcze mam jak na lekarstwo.🫣 Ze względu na spadki cukru dostał trochę mm.
    Tulimy się.🥰🥹🧸
    Ojej, współczuję tej pionizacji i wymiotów
    Oby z każdą chwilą było lepiej 😚
    Dobrze, że z synkiem wszystko ok 🥰

_Hope lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 marca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:

Tulimy się.🥰🥹🧸
    Mi też teraz lekarz mówił, że kolejnego cięcia mogę nie przeżyć bo była masakra. Ale też nie zamierzm więcej. Teraz tylko przekonać partnera do wazektomi bo chyba inaczej to ja będę się już bać 🫣

age.png

preg.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 20 marca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ktg, czekam teraz aż lekarz zaprosi do gabinetu na badanie i być może dziś się okaże kiedy będę rodzić 🫣
    Przeraża mnie trochę myśl, że mogą mi zaproponować indukcję nawet jutro jeśli faktycznie mały okaże się większy, nie czuję się chyba jeszcze na to gotowa 🫣

Arga, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Katt, aqq, _Hope, Daga121222 lubią tę wiadomość

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 928g 🩵
    7.01.2026 1648g 🩵
    29.01.2026 2055g kuleczki 🩵

5.02.2026 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: 20 marca, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga, gratulacje! Faktycznie dużo przeszłaś.. Ale teraz może być już tylko lepiej.

Hope trzymam kciuki za Ciebie i Tomcia 🙂

_Hope, Arga lubią tę wiadomość

age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 20 marca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc w domu za nami, było kilka pobudek, ale znośnie. Jednak szpitalne regulowane łóżka są łatwiejsze do karmienia bez konieczności układania poduszek 😆 Jesteśmy umówieni wieczorem prywatnie do położonej żeby zobaczyć stan bilirubiny, najprawdopodobniej spotkamy się też w weekend, a w poniedziałek przychodzi do nas położna z przychodni. Coraz lepiej nam idą karmienia. Zobaczymy jak wygląda sytuacja z wagą ale jestem dobrej myśli. Co prawda trochę mnie martwi że jest trochę ospały ale warunki w domu są zupełnie inne niż w szpitalu i ciężko odpocząć jak starszy brat biega w koło.
    A jeśli chodzi o to jak zareagował starszy to jestem tak mega wzruszona, chciał od razu brać dzidzi na ręce, przytulał, dawał buziaki, wystarczy że maluszek coś zaczął kwękac w łóżeczku to już kogoś ciągnął żeby zobaczył co z Bobo 🥹
    Niestety dziś chyba musi odreagować emocje i jest mega marudny ale mam nadzieję że to szybko przejdzie

Sagi, Kokosq, aqq, Kasiastaraczka, Kłębuszek, _Hope, Pfry, Carla, Arga, Daga121222, bambusek-94 lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 marca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Pierwsza noc w domu za nami, było kilka pobudek, ale znośnie. Jednak szpitalne regulowane łóżka są łatwiejsze do karmienia bez konieczności układania poduszek 😆 Jesteśmy umówieni wieczorem prywatnie do położonej żeby zobaczyć stan bilirubiny, najprawdopodobniej spotkamy się też w weekend, a w poniedziałek przychodzi do nas położna z przychodni. Coraz lepiej nam idą karmienia. Zobaczymy jak wygląda sytuacja z wagą ale jestem dobrej myśli. Co prawda trochę mnie martwi że jest trochę ospały ale warunki w domu są zupełnie inne niż w szpitalu i ciężko odpocząć jak starszy brat biega w koło.
    A jeśli chodzi o to jak zareagował starszy to jestem tak mega wzruszona, chciał od razu brać dzidzi na ręce, przytulał, dawał buziaki, wystarczy że maluszek coś zaczął kwękac w łóżeczku to już kogoś ciągnął żeby zobaczył co z Bobo 🥹
    Niestety dziś chyba musi odreagować emocje i jest mega marudny ale mam nadzieję że to szybko przejdzie
    Ha ha mam podobne odczucia co do ustawienia się w łóżku do karmienia
    U nas też chłopaki strasznie marudni byli, już to mija

Katt lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt umnie byl taki stan marudzenia za raz po powrocie do domu, w szpitalu musiałam budzić na jedzenie a w domu całkiem inne dziecko. Wydaje mi sie ze doznała szoku bo na oddziale byla non stop zawzięta w taki bohenek ( nawet nie wiem jak to nazwać 🤣🤣🤣) a w domu położyłam ją po prostu do lozeczka pod kocyk i zaczęła odkrywać mozliwosci ruchowe

Katt, Carla lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 20 marca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie do polecenia jakąś porządną poduszkę do karmienia? Na razie korzystam z tej do spania w ciąży, zwinelam ją w pół, ale dość mocno się rozjeżdża, stąd jednak chyba zdecyduję się na taką do karmienia. 🤔

Hope - przykro mi, że mierzysz się z tyloma problemami przy tym cięciu 😣 najważniejsze, że jesteście już razem i finalnie, mimo problemów udało się spionizować.

_Hope lubi tę wiadomość

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 20 marca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Arga jesteś mega dzielna, gratuluję ci najmocniej na świecie! Bardzo dobre wieści o zachowaniu macicy - to naprawdę ważne dla wewnętrznej równowagi i podtrzymywania innych narządów w miednicy. Super, że zespół był tak dobrze przygotowany na tak trudny przypadek. Trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie i mogła tulić synka jak najszybciej.

@Carla u nas to samo. Dokładnie. Wczoraj był nieodkladalny, przez 24h zakładam, że spędził na piersi 20-22h. Spał z nią w buzi i nie byłam w stanie zrobić nic. Wieczorem już ogarniałam mycie zębów jedzenie itp wszystko jedną ręką bo druga trzymała ssaka przyssanego do piersi. Mimo, że u nas wciąż tylko siara.

Dziewczyny jesteśmy 2 dni po cc, zaczęła się trzecia doba, wypuścili nas do domu 🙈 od momentu wyjścia ze szpitala młody śpi jak zabity już prawie 3h, ale miał naprawdę ciężki poranek - pół godziny badań, pobieranie krwi z kilkoma naklociami bo nie mogli znaleźć żyły plus szczepienie na RSV. zakładam, że to właśnie szczepienie go zmiotło i będzie dzisiaj dużo spał. No ale jesteśmy już w domku! Moje szycie po cc zaczęło dramatycznie swędzieć, szczególnie tam gdzie jest zakończone z jednej strony - szybko!

Kłębuszek, Carla, Katt, Kasiastaraczka, Pfry, Kokosq, Arga lubią tę wiadomość

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hope współczuję tych wymiotów i pionizacji 🥺 mam nadzieję, że z każdą chwilą będzie tylko lepiej 😘
    Super, że cukry u Tomcia się ustabilizowały 💙

@Katt, mocne kciuki za wyniki bilirubiny 🤞🏻koniecznie daj znać jak sytuacja.
    Najważniejsze, że jesteś dobrej myśli 😇
    Jaki kochany starszy braciszek 🥹🥰

@Pfry, ja mam poduszkę kurę do karmienia i fajnie się u nas sprawdza 🙂

@Alta to super, że już wyszliście do domku! 🤗

_Hope, Katt lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Dziewczyny, czy macie do polecenia jakąś porządną poduszkę do karmienia? Na razie korzystam z tej do spania w ciąży, zwinelam ją w pół, ale dość mocno się rozjeżdża, stąd jednak chyba zdecyduję się na taką do karmienia. 🤔

Hope - przykro mi, że mierzysz się z tyloma problemami przy tym cięciu 😣 najważniejsze, że jesteście już razem i finalnie, mimo problemów udało się spionizować.
    That's mine ;) polecam

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko mi Was nadrobić bo u nas tez się dzieje byla dzisiaj położna i kilka rzeczy musialam zamówic z apteki.
    Hope najważniejsze że juz po wszystkim z każdym dniem będzie co raz lepiej.
    Dziewczyny po cc pamietajcie że to stan przejsciowy i z kazdym dbiem bedzie lepiej ;)
    Leon zrobił taka kupe przed wizytą :/ wyproznil siw tak że oczywiscie juz waga taka srednia waży 3800.
    Dostał tez tradziku niemowlęcego.
    Ponoć bedziemy teraz wchodzic w skok rozwojowy no to cudownie :/ ja juz po dzieisjszej nocy mialam dośc wisial mi cala noc na cycku a co zjadl to zwrocil i przebieranie na okraglo :/
    Za tydzień ostatnia wizyta położnej jupi :) ale przynajmniej mobilizowala mnie do sorzatania w domu :D

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]

Wysłany: 20 marca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:

Mi się całkiem dobrze sprawdzała ta z ikei, jest dość twarda
    A teraz to karmię w locie 🤣 nie no żartuję,ale układam małą na sobie albo karmimy się na leżąco

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ciezko mi Was nadrobić bo u nas tez się dzieje byla dzisiaj położna i kilka rzeczy musialam zamówic z apteki.
    Hope najważniejsze że juz po wszystkim z każdym dniem będzie co raz lepiej.
    Dziewczyny po cc pamietajcie że to stan przejsciowy i z kazdym dbiem bedzie lepiej ;)
    Leon zrobił taka kupe przed wizytą :/ wyproznil siw tak że oczywiscie juz waga taka srednia waży 3800.
    Dostał tez tradziku niemowlęcego.
    Ponoć bedziemy teraz wchodzic w skok rozwojowy no to cudownie :/ ja juz po dzieisjszej nocy mialam dośc wisial mi cala noc na cycku a co zjadl to zwrocil i przebieranie na okraglo :/
    Za tydzień ostatnia wizyta położnej jupi :) ale przynajmniej mobilizowala mnie do sorzatania w domu :D
    Zosiu, a jak u Leonka objawia się ten trądzik? Bo moja Wika ma trochę krostek na twarzy, nigdzie indziej ich nie ma, nie ma tego dużo, ale zastanawiam się czy to może być to, czy jednak coś innego 🤔 w przyszłym tygodniu będzie u mnie położna to oczywiście dopytam.
    Moja położna ostatnio posiedziała z małą i powiedziała bym sobie zrobiła śniadanie 😃 także skorzystałam, choć trochę mi głupio było haha

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Mi się całkiem dobrze sprawdzała ta z ikei, jest dość twarda
    A teraz to karmię w locie 🤣 nie no żartuję,ale układam małą na sobie albo karmimy się na leżąco
    Karmienie na leżąco jak dla mnie jest najlepsze i najwygodniejsze haha

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png

Wysłany: 20 marca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam zajrzeć na stronę skoki-rozwojowe.pl
    Można oszacować kiedy te skoki będą i jak humor zły zawsze można tam zajrzeć i szukać wytłumaczenia gorszego czasu 😄

Daga121222, Katt lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga takie krostki na twarzy. My przez ta polożną nie byliśmy dzisiaj na spacerze :/ czy Wy codziennie chodzicie? Staram sie codziennie ale dzisiaj to jakas nie moc mnie dopadla do wyjscia z 2 dzieci.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
‹‹ 601 602 603 604 605
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ