X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, nie jestem w stanie Wam odpisać, a głupio mi pisać tylko o sobie 🙈 obiecuję że jak się ogarniemy to postaram się być bardziej na bieżąco.

W każdym razie dzięki za wszystkie rady. Będę małą wyburzać żeby jadła co te 3 h, a ja postaram się odciągać. Są to małe ilości, ale każda kropla jest na wagę złota. Chcę jej dać tyle mojego pokarmu ile zdołam, choć nie będzie tego wiele.

Ogólnie jestem zawiedziona cdl. W zasadzie nic nie pomogła. Dzisiaj do niej dzwoniłam i według niej to nie mam pokarmu i nic z tego nie będzie. Położna też sugerowała żeby się poddać z kp. Jest mi okropnie przykro. Nie wiem na ile to moja wina, a na ile kwestia hormonów i baby bluesa. Dzisiaj zamówiliśmy podgrzewacz do wody i sterylizator i więcej butelek więc na pewno będzie łatwiej logistycznie to ogarnąć bo teraz było ciężko. Musze jeszcze ogarnąć kwestię butelki na wyjście z domu. Polecacie jakieś termoopakowanie?

@Zosia my dajemy capri care i chyba nam służy. Zuzia mało ulewa i nie wydaje mi się żeby miała jakieś problemy brzuszkowe. Ale faktycznie mleko średnio pachnie.

W ogóle Zuzia jest bardzo spokojnym dzieckiem. Dzisiaj w zasadzie cały czas śpi i budzimy ją tylko na zmianę pieluszki i karmienie. Noce są bardzo spokojne. Poprzednie dni tylko wieczorami miała problem i nie mogła spać, zobaczymy jak będzie dzisiaj, ale zapowiada się spokojnie. Nawet z mężem obejrzeliśmy dwa odcinki serialu 😆 w zasadzie płacze tylko przy zmianie pieluszki. Podczas kąpieli jest zadowolona, ale jak ją tylko wyciągamy to jest histeria i nie lubi jak ją kremujemy, a ma bardzo suchą skórę. Wydaje mi się że jest jej za zimno więc musimy ogarnąć jakąś farelkę. Niestety mamy ogrzewanie podłogowe więc nie mamy jak odkręcić kaloryfera i nagrzać ręcznik.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kłebuszek szkoda, że trafiły Ci się takie cdl i położna...musisz uwierzyć, że masz mleko i pompować!
    Myślę, że na wyjścia fajnie mieć termos z ciepłą wodą. Temperaturę dobrze trzyma butelka stalowa z dafi,ja jej używam do ciepłych i zimnych napoi i jest super

Kłębuszek lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Matko, nie jestem w stanie Wam odpisać, a głupio mi pisać tylko o sobie 🙈 obiecuję że jak się ogarniemy to postaram się być bardziej na bieżąco.

W każdym razie dzięki za wszystkie rady. Będę małą wyburzać żeby jadła co te 3 h, a ja postaram się odciągać. Są to małe ilości, ale każda kropla jest na wagę złota. Chcę jej dać tyle mojego pokarmu ile zdołam, choć nie będzie tego wiele.

Ogólnie jestem zawiedziona cdl. W zasadzie nic nie pomogła. Dzisiaj do niej dzwoniłam i według niej to nie mam pokarmu i nic z tego nie będzie. Położna też sugerowała żeby się poddać z kp. Jest mi okropnie przykro. Nie wiem na ile to moja wina, a na ile kwestia hormonów i baby bluesa. Dzisiaj zamówiliśmy podgrzewacz do wody i sterylizator i więcej butelek więc na pewno będzie łatwiej logistycznie to ogarnąć bo teraz było ciężko. Musze jeszcze ogarnąć kwestię butelki na wyjście z domu. Polecacie jakieś termoopakowanie?

@Zosia my dajemy capri care i chyba nam służy. Zuzia mało ulewa i nie wydaje mi się żeby miała jakieś problemy brzuszkowe. Ale faktycznie mleko średnio pachnie.

W ogóle Zuzia jest bardzo spokojnym dzieckiem. Dzisiaj w zasadzie cały czas śpi i budzimy ją tylko na zmianę pieluszki i karmienie. Noce są bardzo spokojne. Poprzednie dni tylko wieczorami miała problem i nie mogła spać, zobaczymy jak będzie dzisiaj, ale zapowiada się spokojnie. Nawet z mężem obejrzeliśmy dwa odcinki serialu 😆 w zasadzie płacze tylko przy zmianie pieluszki. Podczas kąpieli jest zadowolona, ale jak ją tylko wyciągamy to jest histeria i nie lubi jak ją kremujemy, a ma bardzo suchą skórę. Wydaje mi się że jest jej za zimno więc musimy ogarnąć jakąś farelkę. Niestety mamy ogrzewanie podłogowe więc nie mamy jak odkręcić kaloryfera i nagrzać ręcznik.

Bardzo mi przykro że trafiłaś na takie osoby. Zainstaluj sobie aplikacje która będzie przypomniała i piciu wody. Nieważne czy chcesz czy nie - masz dużo pić. Dodatkowo Femaltiker albo Karmii czy inne coś ze słodem. Co do odciągania to pomaga siedzenie przy dziecku, oglądanie zdjęć, filmów. No i kwestia że laktator to jedno a ile dziecko wyciągnie to drugie. Wierzę że się uda i trzymam mocno kciuki.

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek odciagaj co 3h to powinno sie rozkręcić. U mnie zadziałało.

Powiem wam że myślałam ze będzie mi trudniej ogarnąć ten cały raban ale daje rady, dzisiaj byłam z dziećmi cały dzień sama. P. Miał wolne ale oczywiście go nie bylo bo po co? Ktoś o cos poprosił to od razu to wskoczyło na szczyt listy priorytetów, nawet juz nie mam siły kłócić sie o takie sytuacje bo i tak nic to nie da a cierpię na tym najbardziej ja bo po takich akcjach wypakuje oczy a po nim to spływa. On ma takie przypływy czasem super pomaga moge na nim polegać a czasem odwrotnie. Zwala wszytko na mnie, przynajmniej w nocy karmi dziecko jak odciagam.
    Jutro załatwiłam sobie wychodne. Jadę po południu na koniec a on niech ogarnia. Mleko mu zostawię i niech sobie radzi

Daga121222, Kłębuszek, Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Katt Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie u ginekologa. Niby wszystko jest już w porządku ale nadal mam jakieś skrzepy przy bliźnie i te podkrwawienia mogą się jeszcze pojawiać. Przez to nie mogła mi pobrać cytologii, w sumie byłam na to przygotowana bo chwilę przed wyjściem z domu na wizytę miałam taki brudny śluz przy podcieraniu. A bez aktualnej cytologii nie mogę myśleć o założeniu wkładki tak więc zostało mi zaufać mężowi w kwestii antykoncepcji. Mam zarezerwowany jeszcze jeden termin w połowie maja to może do tego czasu wszystko się już unormuje.
    Trzymajcie za mnie kciuki, jutro muszę iść na pobranie krwii bo mam za wysokie CRP więc czeka mnie wyjście z domu z chłopakami do punktu pobrań. Dobrze że nie muszę tego ogarnąć z samego rana. Aż mi słabo na samą myśl, starszego nie mogę puścić luzem bo go nie złapie a młody ostatnio tylko na rękach więc boje się że skończy się na tym że i jeden i drugi będą płakać w wózku a ja nie będę mogła nic z tym zrobić.

Kłębuszek, bambusek-94 lubią tę wiadomość

• Daga121222 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:

Jejciu, ja nie wiem jak tak można powiedzieć kobiecie… przykro mi, że trafiłaś na takie osoby. Na pewno takie gadanie nie pomaga. Możesz pić femaltiker, ale też słyszałam dużo dobrego o słodzie jęczmiennym w słoiku 🙂no i duże ilości wody!
    Trzymam kciuki, żeby udało Ci się rozkręcić laktację 🤞🏻
    Ale nawet jeśli się nie uda to nie bądź na siebie zła, Twój spokój psychiczny jest teraz ważny! ♥️

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:

Powiem wam że myślałam ze będzie mi trudniej ogarnąć ten cały raban ale daje rady, dzisiaj byłam z dziećmi cały dzień sama. P. Miał wolne ale oczywiście go nie bylo bo po co? Ktoś o cos poprosił to od razu to wskoczyło na szczyt listy priorytetów, nawet juz nie mam siły kłócić sie o takie sytuacje bo i tak nic to nie da a cierpię na tym najbardziej ja bo po takich akcjach wypakuje oczy a po nim to spływa. On ma takie przypływy czasem super pomaga moge na nim polegać a czasem odwrotnie. Zwala wszytko na mnie, przynajmniej w nocy karmi dziecko jak odciagam.
    Jutro załatwiłam sobie wychodne. Jadę po południu na koniec a on niech ogarnia. Mleko mu zostawię i niech sobie radzi
    Polubiłam tylko dlatego, że masz wychodne. Dobrze Ci to zrobi! Uważam, że dobrze postąpiłaś 🙂 musisz zadbac o swoją głowę.
    Przykro mi, że Twój mąż ma takie dni i że nie zawsze Ci pomaga…

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Byłam dziś na wizycie u ginekologa. Niby wszystko jest już w porządku ale nadal mam jakieś skrzepy przy bliźnie i te podkrwawienia mogą się jeszcze pojawiać. Przez to nie mogła mi pobrać cytologii, w sumie byłam na to przygotowana bo chwilę przed wyjściem z domu na wizytę miałam taki brudny śluz przy podcieraniu. A bez aktualnej cytologii nie mogę myśleć o założeniu wkładki tak więc zostało mi zaufać mężowi w kwestii antykoncepcji. Mam zarezerwowany jeszcze jeden termin w połowie maja to może do tego czasu wszystko się już unormuje.
    Trzymajcie za mnie kciuki, jutro muszę iść na pobranie krwii bo mam za wysokie CRP więc czeka mnie wyjście z domu z chłopakami do punktu pobrań. Dobrze że nie muszę tego ogarnąć z samego rana. Aż mi słabo na samą myśl, starszego nie mogę puścić luzem bo go nie złapie a młody ostatnio tylko na rękach więc boje się że skończy się na tym że i jeden i drugi będą płakać w wózku a ja nie będę mogła nic z tym zrobić.
    Będziemy trzymać kciuki! Wierzę, że dasz sobie świetnie radę i mam nadzieję, że chłopcy będą dla Ciebie łaskawi ♥️🤞🏻

Katt lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/share/r/1CfYqWnFZX/

Daga121222, Kłębuszek, Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    https://www.facebook.com/share/r/1CfYqWnFZX/
    Hahaha dobre 😂

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:

Oj z tymi cdl i poloznymi bywa róznie..
    Ja zamowilam podgrzewacz przenośny jest on zarówno do mleka odciagnietego jak i mm my babybootle jesli chodzi o mm mozna tez termos z wrzatkiem i wode w butelce mieć mam taki maly z duka ale teraz nie moge zlokalizować .
    Jesli chodzi o odciaganie pokarmu bardzo duze ulatwieniem jest laktator muszlowy mozesz chodzic sobie po mieszkaniu a nawet zabierzesz sobie na spacer ;)

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:

Tak jak mój ale odpukac ostatnio zachowuje się bardzo dobrze widzi że jestem zmęczona. Musze naorawde pochwalic męza bo ostatnio naprawdę pomaga zmienił się cieszę sie ze byl dzisiaj ze mna u tego kardiologa.

Daga121222, Katt, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Oj z tymi cdl i poloznymi bywa róznie..
    Ja zamowilam podgrzewacz przenośny jest on zarówno do mleka odciagnietego jak i mm my babybootle jesli chodzi o mm mozna tez termos z wrzatkiem i wode w butelce mieć mam taki maly z duka ale teraz nie moge zlokalizować .
    Jesli chodzi o odciaganie pokarmu bardzo duze ulatwieniem jest laktator muszlowy mozesz chodzic sobie po mieszkaniu a nawet zabierzesz sobie na spacer ;)
    Mi laktator muszlowy ratuje laktacje. Z butelkowym nigdy kpi by mi sie nie udało bo po prostu nie miałabym czasu siedzieć i odciągać

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
‹‹ 654 655 656 657 658
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ