Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszku , okropne te kobiety zamiast coś poradzić, wesprzeć to tylko dołują 😕 takich „rad” to nawet nie słuchaj, a dalej rób swoje i próbuj rozkręcić laktację. U mnie też są chwilowe problemy a mimo to robię swoje i staram się temu zaradzić dając w międzyczasie mm jak mojego nie wystarcza aby tylko maluch nie był głodny.
    A że jest duży to ma ogromne potrzeby, na które chyba ja nie byłam gotowa😅 ale wierzę,że w końcu uda mi się to dobrze rozkręcić.
    Ja sobie stawiam na stole dwie butelki wody 1,5l i szklaneczkę i co chwila podchodzę i pije bo tak to też ciężko mi o tym pamiętać.

Kłębuszek, Dżozu, Daga121222 lubią tę wiadomość

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Gabrysią na usg głowy, jest wszystko ok. Tak naprawdę to usg troche mi spędzało sen z powiek, ale jest zupełnie zdrowym bobasem. Pani oglądałam też brzuszek bioderka i podniebienie. Pocieszyła mnie z tym podniebieniem, bo powiedziała ze to jest drobna plastyka

Arga, Sagi, Kłębuszek, bambusek-94, Kokosq, alta marea, Kasiastaraczka, Katt, Dżozu, Pfry, Daga121222, Carla, _Hope lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Byłam z Lidka na usg bioderek i prawe ok,a lewe niedojrzałe IIa/IIb, za tydzień mamy ponownie się pojawić. A przez ten tydzień robić żabki przy przewijaniu i szeroko pieluchowac tetrą

:) My też byliśmy dzisiaj i też będziemy tak ćwiczyć, kontrola za miesiąc.

Kasiastaraczka, Pfry, Daga121222 lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek przykro, że ktoś w ogóle może tak powiedzieć.. Ale jeśli tylko Ci zależy to próbuj i się tym nie zrażaj.

My też jesteśmy po usg bioderek, też z lewym trochę gorzej niż z prawym i też mamy zalecenie żabki. Kontrolę mamy w czerwcu.

Wcześniej byliśmy też u fizjo, mamy lekką asymetrię i napięcia głównie w okolicy buźki, więc mamy zestaw ćwiczeń do domu i kolejną wizytę za 2 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 12:36

Dżozu, Daga121222 lubią tę wiadomość

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopy sa inne. Wyszłam z domu. On w tym czasie nie zrobił nic bo zajmuje sie małą... noszę kurw, teraz ja musze wszytko nadgonić: kąpiele, zadanie,,jedzenie, sprzątanie bo w kuchni syf

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas usg bioderek, fizjo, szczepienia i neonatolog dopiero po majówce. Na bioderka dostaliśmy od pediatry skierowanie, bo cos jej nie pasowało.

U nas kończą się wizyty położnej. Ula przybiera prawidłowo, poza tymi bioderkami i drżeniem kończyn póki co wszystko ok.

Byliśmy ostatnio na tej wizycie patronazowej u pediatry i to był jakiś cyrk... 1,5 h to trwalo, babka opowiadała takie rzeczy, że szkoda słów😅 przykłady z jej wykladu: żeby nie jeździć na spacery z dzieckiem do galerii handlowej, nie szelescic papierkami przy głowie,bo dzieci będą łase na slodycze. Że ona się bała jeść mandarynki w ciąży i przy kp i mi odradza. (Całą ciazę zazeralam się pomarańczami). Było zabawnie...

Sagi, Daga121222, Kokosq, Carla, bambusek-94 lubią tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Chłopy sa inne. Wyszłam z domu. On w tym czasie nie zrobił nic bo zajmuje sie małą... noszę kurw, teraz ja musze wszytko nadgonić: kąpiele, zadanie,,jedzenie, sprzątanie bo w kuchni syf
    Współczuję

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 21 kwietnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Hej dziewczyny, u nas usg bioderek, fizjo, szczepienia i neonatolog dopiero po majówce. Na bioderka dostaliśmy od pediatry skierowanie, bo cos jej nie pasowało.

U nas kończą się wizyty położnej. Ula przybiera prawidłowo, poza tymi bioderkami i drżeniem kończyn póki co wszystko ok.

Byliśmy ostatnio na tej wizycie patronazowej u pediatry i to był jakiś cyrk... 1,5 h to trwalo, babka opowiadała takie rzeczy, że szkoda słów😅 przykłady z jej wykladu: żeby nie jeździć na spacery z dzieckiem do galerii handlowej, nie szelescic papierkami przy głowie,bo dzieci będą łase na slodycze. Że ona się bała jeść mandarynki w ciąży i przy kp i mi odradza. (Całą ciazę zazeralam się pomarańczami). Było zabawnie...
    Ha ha ale wizyta 😂
    A to już mieliście usg i teraz powtórka?
    Bo każde dziecko powinno mieć i później kontrole

Pfry lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jutro USG bioderek - co wam się sprawdziło do ubrania? Zastanawiam się czy iść w zestaw spodnie + body czyli to co normalnie w dzień czy pajac rozpinany w kroku jak piżamka? Z pierwszym dzieckiem nie miałam tego problemu, był lipiec, 30 stopni więc miał samego bodziaka.

• ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    My mamy jutro USG bioderek - co wam się sprawdziło do ubrania? Zastanawiam się czy iść w zestaw spodnie + body czyli to co normalnie w dzień czy pajac rozpinany w kroku jak piżamka? Z pierwszym dzieckiem nie miałam tego problemu, był lipiec, 30 stopni więc miał samego bodziaka.
    Zdecysowanie body plus spodnie bo sciaga siw tylko gacie ;)
    Zupelnie inny zestaw przydal mi sie do szpitala przed podpieciem do monitora pajace na suwak a jak go podpieli pod monitot na nóżce to pajace z otwartymi stopami takie rampersy. Myśle, że na szczepienia czy wozyte u oediatry wygodniejsze sa pajace na zamek najlepiej rozpinane z 2 stron i następnym razem takie wezme bo te na napy to za dlugo schodzi.

Katt lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]

Wysłany: 21 kwietnia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Lidka była w bodziaku i spodenkach, dobry zestaw

Katt lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletnie dostałam zaćmienia jak to badanie wyglądało i do jakiego etapu trzeba rozebrać dziecko. Pamiętam jedynie że pan doktor ostrożnie rozpinał pieluchę z nieprzyjemnych doświadczeń bycia obsikanym 😆
    Udało mi się dziś ogarnąć pobranie krwi w trakcie spaceru z chłopakami. Crp spadło, nie wiem co się zadziało wcześniej. Młody przespał całe wyjście z domu, starszy był super dzielny. Dodatkowo jeszcze zaliczyłam piekarnie. Jak na samodzielne wyjście z domu uważam że całkiem nieźle mi to wyszło. Jedynie cały czas jest mi ciężko z tym że nie mogę puścić luzem starszego bo nie dam rady go później sama wsadzić do wózka a w dodatku boje się że mi paskuda będzie uciekał, młody zacznie płakać w wózku i sobie nie poradzę 😔

Kasiastaraczka, Kokosq, alta marea lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 kwietnia, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Kompletnie dostałam zaćmienia jak to badanie wyglądało i do jakiego etapu trzeba rozebrać dziecko. Pamiętam jedynie że pan doktor ostrożnie rozpinał pieluchę z nieprzyjemnych doświadczeń bycia obsikanym 😆
    Udało mi się dziś ogarnąć pobranie krwi w trakcie spaceru z chłopakami. Crp spadło, nie wiem co się zadziało wcześniej. Młody przespał całe wyjście z domu, starszy był super dzielny. Dodatkowo jeszcze zaliczyłam piekarnie. Jak na samodzielne wyjście z domu uważam że całkiem nieźle mi to wyszło. Jedynie cały czas jest mi ciężko z tym że nie mogę puścić luzem starszego bo nie dam rady go później sama wsadzić do wózka a w dodatku boje się że mi paskuda będzie uciekał, młody zacznie płakać w wózku i sobie nie poradzę 😔
    Super, cieszę się, że crp Ci spadło 💪
    Świetnie sobie poradziłaś 🙂
    Mój najstarszy jest rozsądny i nie bałam się z nim iść na plac zabaw czy gdziekolwiek mając młodszego w wózku czy potrzebując go przewinąć lub nakarmić w plenerze. Teraz młodszy jest średniakiem i do niego nie mam zaufania... już raz będąc na spacerze w piątkę z mężem, szłam ze średnim za rękę przez przejście dla pieszych i coś powiedziałam to zaczął się kłaść...znioslam go...
    Są takie jakby smycze sprężynki, może coś takiego do wózka przypiąć? I niech sobie idzie. Sama zastanawiam się nad czymś takim,hmm

Katt lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Super, cieszę się, że crp Ci spadło 💪
    Świetnie sobie poradziłaś 🙂
    Mój najstarszy jest rozsądny i nie bałam się z nim iść na plac zabaw czy gdziekolwiek mając młodszego w wózku czy potrzebując go przewinąć lub nakarmić w plenerze. Teraz młodszy jest średniakiem i do niego nie mam zaufania... już raz będąc na spacerze w piątkę z mężem, szłam ze średnim za rękę przez przejście dla pieszych i coś powiedziałam to zaczął się kłaść...znioslam go...
    Są takie jakby smycze sprężynki, może coś takiego do wózka przypiąć? I niech sobie idzie. Sama zastanawiam się nad czymś takim,hmm

Słowo klucz - rozsądny i zaufanie. To jest niestety teraz ten typ co jak powiesz nie wolno to będzie się patrzył z premedytacją w oczy i próbował zrobić jeszcze raz to samo. A żeby na placu zabaw zostawić go luzem na czas przewijania czy karmienia? On skorzysta z okazji że się na niego nie patrzy i będzie uciekał. Sama widziałam jak był na placu zabaw z moją mama, zadzwoniłam do niej gdzie są i z daleka widziałam jak odwróciła się odłożyć telefon, a w tym momencie on hop w dziurę w ogrodzeniu. Brakowało tylko podłożyć muzykę z Benny Hilla jak się ganiali. Mam nadzieję że to kiedyś minie. Ja rozumiem etap stawiania granic i testowania rodziców ale uparty jest bardzo. Dostał po rodzicach najgorsze cechy charakteru, a po mamusi to już z pewnością 😅 muszę pomyśleć o tej sprężynce, tylko najpierw dokładnie popatrzeć jak się można z tego uwolnić żeby nie zrobił się z niego mały Houdini co się z więzów wydostaje

Kasiastaraczka, Kłębuszek, bambusek-94 lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak najstarsza uciekała przede mną w sklepie a ja z wózkiem z młodszym 🫣, lub jak z jednego placu postanowiła, że na hulajnodze pojedzie na drugi 🫣 a ja z młodym na rękach bo karmiłam i chustę tylko jeszcze miałam. Teraz ten szatan to moje najbardziej odpowiedzialne dziecko, które nosi braciszka jak ja muszę umyć na szybko włosy 🤣.
    Całe szczęście teraz młoda ma swoje humory ale na dworze nie ucieka i w sklepach się w miarę trzyma

Kasiastaraczka, Katt, Kłębuszek lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jednorożec to dobrze, że na USG u malutkiej wszystko wyszło dobrze 🙂

@Aqq z tą asymetrią to chyba większość dzieci ma 🤔 my też mamy, ale malutką i dodatkowo napięcie w prawym barku/szyi. Również dostaliśmy ćwiczenia, ale od osteopaty.
    A tak to dostaliśmy skierowanie do fizjo, więc też mamy zapisać.

W ogóle dziwna sprawa, bo jak byliśmy na szczepieniu, to pani dr powiedziała, że ona nie widzi żadnego napięcia mięśniowego, tylko asymetrie. A osteopatka widzi napięcie 😅 i weź tu bądź mądry.. dlatego zobaczymy co fizjo nam powie.

A no i my też w poniedziałek idziemy na USG bioderek, ciekawa jestem co nam powiedzą 🙂

@Dżozu, co za dziwna ta wizyta 😅

@Katt, cieszę się, że crp spadło 🙂

A ja aktualnie jadę do kliniki na wymaz na HPV, moja Pani dr mi zleciła bym sobie zrobiła. Tak mi się ciężko wstawało 😴

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    @Jednorożec to dobrze, że na USG u malutkiej wszystko wyszło dobrze 🙂

@Aqq z tą asymetrią to chyba większość dzieci ma 🤔 my też mamy, ale malutką i dodatkowo napięcie w prawym barku/szyi. Również dostaliśmy ćwiczenia, ale od osteopaty.
    A tak to dostaliśmy skierowanie do fizjo, więc też mamy zapisać.

W ogóle dziwna sprawa, bo jak byliśmy na szczepieniu, to pani dr powiedziała, że ona nie widzi żadnego napięcia mięśniowego, tylko asymetrie. A osteopatka widzi napięcie 😅 i weź tu bądź mądry.. dlatego zobaczymy co fizjo nam powie.

A no i my też w poniedziałek idziemy na USG bioderek, ciekawa jestem co nam powiedzą 🙂

@Dżozu, co za dziwna ta wizyta 😅

@Katt, cieszę się, że crp spadło 🙂

A ja aktualnie jadę do kliniki na wymaz na HPV, moja Pani dr mi zleciła bym sobie zrobiła. Tak mi się ciężko wstawało 😴
    Ja bardziej ufam w tej kwestii fizjo i osteopacie niż pediatrze bo ono jednak mają mniejszą wiedzę co zdążyłam zauważyć przez te swoje życie i 10 lat macierzyństwa. Do tej pory jestem zła, że miałam takie głupie pindy, że nie dały mi skierowania do fizjo a było mocne wskazanie tylko chodziłam prywatnie bo mi nie powiedziały, że można na Nfz 🫣

age.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja bardziej ufam w tej kwestii fizjo i osteopacie niż pediatrze bo ono jednak mają mniejszą wiedzę co zdążyłam zauważyć przez te swoje życie i 10 lat macierzyństwa. Do tej pory jestem zła, że miałam takie głupie pindy, że nie dały mi skierowania do fizjo a było mocne wskazanie tylko chodziłam prywatnie bo mi nie powiedziały, że można na Nfz 🫣
    O kurczę, to słabo 😯.. nam od razu dała skierowanie, mam nadzieję, że terminy nie będą jakieś odległe. A w niedzielę idziemy na drugą wizytę do osteopaty, trochę byłam w szoku, że w niedzielę też przyjmuje 🤭

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzieś mi umknęło na wątku. Co polecacie na taki trądzik/wysypkę na buźce, konkretnie policzkach?

Mały ma też taką hmmm zrogowaciałą, łuszczącą się skórę na czole. Może macie polecajki.

I pytanko, czy higienę noska ograniczacie do psika wody morskiej czy też używacie fridy/aspiratora?

Oprócz witaminki d3 podajecie dha dla maluszka?

Z góry dziękuję za porady 😉💕

Carla

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Dziewczyny, gdzieś mi umknęło na wątku. Co polecacie na taki trądzik/wysypkę na buźce, konkretnie policzkach?

Mały ma też taką hmmm zrogowaciałą, łuszczącą się skórę na czole. Może macie polecajki.

I pytanko, czy higienę noska ograniczacie do psika wody morskiej czy też używacie fridy/aspiratora?

Oprócz witaminki d3 podajecie dha dla maluszka?

Z góry dziękuję za porady 😉💕
    My używamy mustela stelatopia 🙂 ale co do tej takie łuszczącej się skóry to też chętnie się dowiem, bobu nas ten sam problem na czole 🫣

Ja używam soli fizjologicznej i jak widzę glutka to odciągam aspiratorem.

Ja podaje tylko witaminę D3 i probiotyk

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ