Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszku , okropne te kobiety zamiast coś poradzić, wesprzeć to tylko dołują 😕 takich „rad” to nawet nie słuchaj, a dalej rób swoje i próbuj rozkręcić laktację. U mnie też są chwilowe problemy a mimo to robię swoje i staram się temu zaradzić dając w międzyczasie mm jak mojego nie wystarcza aby tylko maluch nie był głodny.
    A że jest duży to ma ogromne potrzeby, na które chyba ja nie byłam gotowa😅 ale wierzę,że w końcu uda mi się to dobrze rozkręcić.
    Ja sobie stawiam na stole dwie butelki wody 1,5l i szklaneczkę i co chwila podchodzę i pije bo tak to też ciężko mi o tym pamiętać.

Kłębuszek, Dżozu, Daga121222 lubią tę wiadomość

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Gabrysią na usg głowy, jest wszystko ok. Tak naprawdę to usg troche mi spędzało sen z powiek, ale jest zupełnie zdrowym bobasem. Pani oglądałam też brzuszek bioderka i podniebienie. Pocieszyła mnie z tym podniebieniem, bo powiedziała ze to jest drobna plastyka

Arga, Sagi, Kłębuszek, bambusek-94, Kokosq, alta marea, Kasiastaraczka, Katt, Dżozu, Pfry, Daga121222, Carla, _Hope lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Byłam z Lidka na usg bioderek i prawe ok,a lewe niedojrzałe IIa/IIb, za tydzień mamy ponownie się pojawić. A przez ten tydzień robić żabki przy przewijaniu i szeroko pieluchowac tetrą

:) My też byliśmy dzisiaj i też będziemy tak ćwiczyć, kontrola za miesiąc.

Kasiastaraczka, Pfry, Daga121222 lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek przykro, że ktoś w ogóle może tak powiedzieć.. Ale jeśli tylko Ci zależy to próbuj i się tym nie zrażaj.

My też jesteśmy po usg bioderek, też z lewym trochę gorzej niż z prawym i też mamy zalecenie żabki. Kontrolę mamy w czerwcu.

Wcześniej byliśmy też u fizjo, mamy lekką asymetrię i napięcia głównie w okolicy buźki, więc mamy zestaw ćwiczeń do domu i kolejną wizytę za 2 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 12:36

Dżozu, Daga121222 lubią tę wiadomość

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopy sa inne. Wyszłam z domu. On w tym czasie nie zrobił nic bo zajmuje sie małą... noszę kurw, teraz ja musze wszytko nadgonić: kąpiele, zadanie,,jedzenie, sprzątanie bo w kuchni syf

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas usg bioderek, fizjo, szczepienia i neonatolog dopiero po majówce. Na bioderka dostaliśmy od pediatry skierowanie, bo cos jej nie pasowało.

U nas kończą się wizyty położnej. Ula przybiera prawidłowo, poza tymi bioderkami i drżeniem kończyn póki co wszystko ok.

Byliśmy ostatnio na tej wizycie patronazowej u pediatry i to był jakiś cyrk... 1,5 h to trwalo, babka opowiadała takie rzeczy, że szkoda słów😅 przykłady z jej wykladu: żeby nie jeździć na spacery z dzieckiem do galerii handlowej, nie szelescic papierkami przy głowie,bo dzieci będą łase na slodycze. Że ona się bała jeść mandarynki w ciąży i przy kp i mi odradza. (Całą ciazę zazeralam się pomarańczami). Było zabawnie...

Sagi, Daga121222, Kokosq, Carla, bambusek-94 lubią tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Chłopy sa inne. Wyszłam z domu. On w tym czasie nie zrobił nic bo zajmuje sie małą... noszę kurw, teraz ja musze wszytko nadgonić: kąpiele, zadanie,,jedzenie, sprzątanie bo w kuchni syf
    Współczuję

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 21 kwietnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Hej dziewczyny, u nas usg bioderek, fizjo, szczepienia i neonatolog dopiero po majówce. Na bioderka dostaliśmy od pediatry skierowanie, bo cos jej nie pasowało.

U nas kończą się wizyty położnej. Ula przybiera prawidłowo, poza tymi bioderkami i drżeniem kończyn póki co wszystko ok.

Byliśmy ostatnio na tej wizycie patronazowej u pediatry i to był jakiś cyrk... 1,5 h to trwalo, babka opowiadała takie rzeczy, że szkoda słów😅 przykłady z jej wykladu: żeby nie jeździć na spacery z dzieckiem do galerii handlowej, nie szelescic papierkami przy głowie,bo dzieci będą łase na slodycze. Że ona się bała jeść mandarynki w ciąży i przy kp i mi odradza. (Całą ciazę zazeralam się pomarańczami). Było zabawnie...
    Ha ha ale wizyta 😂
    A to już mieliście usg i teraz powtórka?
    Bo każde dziecko powinno mieć i później kontrole

Pfry lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jutro USG bioderek - co wam się sprawdziło do ubrania? Zastanawiam się czy iść w zestaw spodnie + body czyli to co normalnie w dzień czy pajac rozpinany w kroku jak piżamka? Z pierwszym dzieckiem nie miałam tego problemu, był lipiec, 30 stopni więc miał samego bodziaka.

• ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    My mamy jutro USG bioderek - co wam się sprawdziło do ubrania? Zastanawiam się czy iść w zestaw spodnie + body czyli to co normalnie w dzień czy pajac rozpinany w kroku jak piżamka? Z pierwszym dzieckiem nie miałam tego problemu, był lipiec, 30 stopni więc miał samego bodziaka.
    Zdecysowanie body plus spodnie bo sciaga siw tylko gacie ;)
    Zupelnie inny zestaw przydal mi sie do szpitala przed podpieciem do monitora pajace na suwak a jak go podpieli pod monitot na nóżce to pajace z otwartymi stopami takie rampersy. Myśle, że na szczepienia czy wozyte u oediatry wygodniejsze sa pajace na zamek najlepiej rozpinane z 2 stron i następnym razem takie wezme bo te na napy to za dlugo schodzi.

Katt lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]

Wysłany: 21 kwietnia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Lidka była w bodziaku i spodenkach, dobry zestaw

Katt lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletnie dostałam zaćmienia jak to badanie wyglądało i do jakiego etapu trzeba rozebrać dziecko. Pamiętam jedynie że pan doktor ostrożnie rozpinał pieluchę z nieprzyjemnych doświadczeń bycia obsikanym 😆
    Udało mi się dziś ogarnąć pobranie krwi w trakcie spaceru z chłopakami. Crp spadło, nie wiem co się zadziało wcześniej. Młody przespał całe wyjście z domu, starszy był super dzielny. Dodatkowo jeszcze zaliczyłam piekarnie. Jak na samodzielne wyjście z domu uważam że całkiem nieźle mi to wyszło. Jedynie cały czas jest mi ciężko z tym że nie mogę puścić luzem starszego bo nie dam rady go później sama wsadzić do wózka a w dodatku boje się że mi paskuda będzie uciekał, młody zacznie płakać w wózku i sobie nie poradzę 😔

Kasiastaraczka, Kokosq, alta marea lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 kwietnia, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Kompletnie dostałam zaćmienia jak to badanie wyglądało i do jakiego etapu trzeba rozebrać dziecko. Pamiętam jedynie że pan doktor ostrożnie rozpinał pieluchę z nieprzyjemnych doświadczeń bycia obsikanym 😆
    Udało mi się dziś ogarnąć pobranie krwi w trakcie spaceru z chłopakami. Crp spadło, nie wiem co się zadziało wcześniej. Młody przespał całe wyjście z domu, starszy był super dzielny. Dodatkowo jeszcze zaliczyłam piekarnie. Jak na samodzielne wyjście z domu uważam że całkiem nieźle mi to wyszło. Jedynie cały czas jest mi ciężko z tym że nie mogę puścić luzem starszego bo nie dam rady go później sama wsadzić do wózka a w dodatku boje się że mi paskuda będzie uciekał, młody zacznie płakać w wózku i sobie nie poradzę 😔
    Super, cieszę się, że crp Ci spadło 💪
    Świetnie sobie poradziłaś 🙂
    Mój najstarszy jest rozsądny i nie bałam się z nim iść na plac zabaw czy gdziekolwiek mając młodszego w wózku czy potrzebując go przewinąć lub nakarmić w plenerze. Teraz młodszy jest średniakiem i do niego nie mam zaufania... już raz będąc na spacerze w piątkę z mężem, szłam ze średnim za rękę przez przejście dla pieszych i coś powiedziałam to zaczął się kłaść...znioslam go...
    Są takie jakby smycze sprężynki, może coś takiego do wózka przypiąć? I niech sobie idzie. Sama zastanawiam się nad czymś takim,hmm

Katt lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Super, cieszę się, że crp Ci spadło 💪
    Świetnie sobie poradziłaś 🙂
    Mój najstarszy jest rozsądny i nie bałam się z nim iść na plac zabaw czy gdziekolwiek mając młodszego w wózku czy potrzebując go przewinąć lub nakarmić w plenerze. Teraz młodszy jest średniakiem i do niego nie mam zaufania... już raz będąc na spacerze w piątkę z mężem, szłam ze średnim za rękę przez przejście dla pieszych i coś powiedziałam to zaczął się kłaść...znioslam go...
    Są takie jakby smycze sprężynki, może coś takiego do wózka przypiąć? I niech sobie idzie. Sama zastanawiam się nad czymś takim,hmm

Słowo klucz - rozsądny i zaufanie. To jest niestety teraz ten typ co jak powiesz nie wolno to będzie się patrzył z premedytacją w oczy i próbował zrobić jeszcze raz to samo. A żeby na placu zabaw zostawić go luzem na czas przewijania czy karmienia? On skorzysta z okazji że się na niego nie patrzy i będzie uciekał. Sama widziałam jak był na placu zabaw z moją mama, zadzwoniłam do niej gdzie są i z daleka widziałam jak odwróciła się odłożyć telefon, a w tym momencie on hop w dziurę w ogrodzeniu. Brakowało tylko podłożyć muzykę z Benny Hilla jak się ganiali. Mam nadzieję że to kiedyś minie. Ja rozumiem etap stawiania granic i testowania rodziców ale uparty jest bardzo. Dostał po rodzicach najgorsze cechy charakteru, a po mamusi to już z pewnością 😅 muszę pomyśleć o tej sprężynce, tylko najpierw dokładnie popatrzeć jak się można z tego uwolnić żeby nie zrobił się z niego mały Houdini co się z więzów wydostaje

Kasiastaraczka, Kłębuszek, bambusek-94 lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak najstarsza uciekała przede mną w sklepie a ja z wózkiem z młodszym 🫣, lub jak z jednego placu postanowiła, że na hulajnodze pojedzie na drugi 🫣 a ja z młodym na rękach bo karmiłam i chustę tylko jeszcze miałam. Teraz ten szatan to moje najbardziej odpowiedzialne dziecko, które nosi braciszka jak ja muszę umyć na szybko włosy 🤣.
    Całe szczęście teraz młoda ma swoje humory ale na dworze nie ucieka i w sklepach się w miarę trzyma

Kasiastaraczka, Katt, Kłębuszek lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jednorożec to dobrze, że na USG u malutkiej wszystko wyszło dobrze 🙂

@Aqq z tą asymetrią to chyba większość dzieci ma 🤔 my też mamy, ale malutką i dodatkowo napięcie w prawym barku/szyi. Również dostaliśmy ćwiczenia, ale od osteopaty.
    A tak to dostaliśmy skierowanie do fizjo, więc też mamy zapisać.

W ogóle dziwna sprawa, bo jak byliśmy na szczepieniu, to pani dr powiedziała, że ona nie widzi żadnego napięcia mięśniowego, tylko asymetrie. A osteopatka widzi napięcie 😅 i weź tu bądź mądry.. dlatego zobaczymy co fizjo nam powie.

A no i my też w poniedziałek idziemy na USG bioderek, ciekawa jestem co nam powiedzą 🙂

@Dżozu, co za dziwna ta wizyta 😅

@Katt, cieszę się, że crp spadło 🙂

A ja aktualnie jadę do kliniki na wymaz na HPV, moja Pani dr mi zleciła bym sobie zrobiła. Tak mi się ciężko wstawało 😴

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    @Jednorożec to dobrze, że na USG u malutkiej wszystko wyszło dobrze 🙂

@Aqq z tą asymetrią to chyba większość dzieci ma 🤔 my też mamy, ale malutką i dodatkowo napięcie w prawym barku/szyi. Również dostaliśmy ćwiczenia, ale od osteopaty.
    A tak to dostaliśmy skierowanie do fizjo, więc też mamy zapisać.

W ogóle dziwna sprawa, bo jak byliśmy na szczepieniu, to pani dr powiedziała, że ona nie widzi żadnego napięcia mięśniowego, tylko asymetrie. A osteopatka widzi napięcie 😅 i weź tu bądź mądry.. dlatego zobaczymy co fizjo nam powie.

A no i my też w poniedziałek idziemy na USG bioderek, ciekawa jestem co nam powiedzą 🙂

@Dżozu, co za dziwna ta wizyta 😅

@Katt, cieszę się, że crp spadło 🙂

A ja aktualnie jadę do kliniki na wymaz na HPV, moja Pani dr mi zleciła bym sobie zrobiła. Tak mi się ciężko wstawało 😴
    Ja bardziej ufam w tej kwestii fizjo i osteopacie niż pediatrze bo ono jednak mają mniejszą wiedzę co zdążyłam zauważyć przez te swoje życie i 10 lat macierzyństwa. Do tej pory jestem zła, że miałam takie głupie pindy, że nie dały mi skierowania do fizjo a było mocne wskazanie tylko chodziłam prywatnie bo mi nie powiedziały, że można na Nfz 🫣

age.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja bardziej ufam w tej kwestii fizjo i osteopacie niż pediatrze bo ono jednak mają mniejszą wiedzę co zdążyłam zauważyć przez te swoje życie i 10 lat macierzyństwa. Do tej pory jestem zła, że miałam takie głupie pindy, że nie dały mi skierowania do fizjo a było mocne wskazanie tylko chodziłam prywatnie bo mi nie powiedziały, że można na Nfz 🫣
    O kurczę, to słabo 😯.. nam od razu dała skierowanie, mam nadzieję, że terminy nie będą jakieś odległe. A w niedzielę idziemy na drugą wizytę do osteopaty, trochę byłam w szoku, że w niedzielę też przyjmuje 🤭

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzieś mi umknęło na wątku. Co polecacie na taki trądzik/wysypkę na buźce, konkretnie policzkach?

Mały ma też taką hmmm zrogowaciałą, łuszczącą się skórę na czole. Może macie polecajki.

I pytanko, czy higienę noska ograniczacie do psika wody morskiej czy też używacie fridy/aspiratora?

Oprócz witaminki d3 podajecie dha dla maluszka?

Z góry dziękuję za porady 😉💕

Carla

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Dziewczyny, gdzieś mi umknęło na wątku. Co polecacie na taki trądzik/wysypkę na buźce, konkretnie policzkach?

Mały ma też taką hmmm zrogowaciałą, łuszczącą się skórę na czole. Może macie polecajki.

I pytanko, czy higienę noska ograniczacie do psika wody morskiej czy też używacie fridy/aspiratora?

Oprócz witaminki d3 podajecie dha dla maluszka?

Z góry dziękuję za porady 😉💕
    My używamy mustela stelatopia 🙂 ale co do tej takie łuszczącej się skóry to też chętnie się dowiem, bobu nas ten sam problem na czole 🫣

Ja używam soli fizjologicznej i jak widzę glutka to odciągam aspiratorem.

Ja podaje tylko witaminę D3 i probiotyk

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ