Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuję Was ale nie mam kompletnie czasu żeby cokolwiek napisać 😅 życie z dwójką dzieci jest naprawdę pochłaniające 😅

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy 😊

U nas jutro Wojtuś kończy 2 miesiące, naprawdę czas leci jak szalony. Ostatnio mamy trochę cięższy czas, każde wyjście na spacer kończy się kilkoma awanturami w trakcie, mam nadzieję że to ten skok rozwojowy i zaraz wszystko znowu wróci do normy.
    Ogólnie też jutro wybieramy się na pierwsze szczepienie, także pewnie będę płakać razem z nim 😅

Jeśli chodzi o ubranka to ja się bardzo polubiłam ze spodenkami ogrodniczkami i teraz jak jest cieplutko to właśnie bodziaczek + ogrodniczki no i koszmar wszystkich babć - gołe stópki 🤣

Co do pampersów to my używamy pampers premium care i jak do tej pory wyciekła nam tylko jedna kupa i była to kupa dosłownie „po szyję”😂 wiec w sumie sukces bo pamiętam, że przy córce to przy tych samych pampersach co chwile nam coś uciekało, ale wiem czego to jest zasługa, teraz te pampersy mają jakby taką gumkę z tyłu, która nam już nie raz uratowała sytuację, za czasów córki tego nie było 😅

Powiem Wam też, że zaczęłam liczyć kalorie i coś robić w kierunku „zgubienia” tego co po ciąży jeszcze zostało. Staram się też codzień robić trochę kroków z wózkiem, śmieje się do męża że jak synowi się odpala na spacerze syrena alarmowa to trenuje bieg z wózkiem na sto metrów 😂 jeszcze trochę i będę mogła iść na mistrzostwa 😂

Dżozu, Kasiastaraczka, Daga121222, _Hope, bambusek-94 lubią tę wiadomość

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • Zaniepokojona1234 Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bose stópki to hit wśród dziadków 😁mój mały ma jeszcze prawie wszystkich pradziadków to co tam idziemy to łapią za stopki i boże jakie zimne 🤣
    Mam małemu na pamiątkę taką książeczkę gdzie wklejam zdjęcia i opisuje rzeczy…. Ma tam zdjęcia E wszystkimi pradziadkami i dziadkami 🥰 szkoda E jak ja byłam mała nie dało się tak łatwo zrobić zdjęcia
    Kiedyś ktoś pisał o spf. Mam z firmy emotopic świetnie się da go rozsmarować jestbdo ciała i do buzi z tej samej serii mam krem nawilżający. Pani w aptece mi poleciła bo nie miała z laroche inkowie wam że nie żałuje a jest ciut tańszy
    Wiem że to nie czas ale juz przeglądam rzeczy do RD… strasznie mnie cieszy że będę mogła dać mu do spróbowania inne rzeczy niż mleko 🤣

Daga121222, Kokosq, Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość

Antoś 20.02.2026 💕
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg naszczęście drogi zółciowe czyste ale mam liczne złogi i kamienie i dlatego mam codziennie ataki został jeszcze miesiąc i pakuje się znowu do szpitala tym razem mniej tych rzeczy będzie ale juz mam listę.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jednorożec, jejciu.. ro straszne 😨 dobrze, że na innym oddziale ktoś zareagował i pomógł. To mogło się źle skończyć..

@Hope ja też uważam, że jesteś bardzo dzielna 🥹🥰 naprawdę!

@Dżozu super dzień za Tobą 😍 fajnie, że mogłaś tak go świętować

@Kokosq to wszystkiego dobrego dla Wojtusia na te piękne 2 miesiące 😘☺️
    U nas dziś Wika kończy 3 miesiące 🥹 łezki rano poleciały, gdy sobie pomyślałam jak ten czas szybko leci 🫣
    Trzymam mocno kciuki za szczepienie 🤞🏻

@Zaniepokojona, ale świetny pomysł! Będzie mieć super pamiątkę 🥹 chyba pomyślę o czymś takim

@Zosiu strasznie Ci współczuję..

Dżozu, Kokosq, Zaniepokojona1234, _Hope lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze poszłam sobie wczoraj po południu na konie, pojechaliśmy w teraz, były galopy po łąkach i kąpiel w rzece, jak sie jeździ konno to nie czuć tak zapachu ludzi więc jak spotyka sie jakieś zwierzęta to one sie tak nie boją. Bajka taki wypad, w wakacje na pewno zapisze sie na całodniowy rajd

Daga121222, Kokosq, Dżozu, Kasiastaraczka, Arga, Carla lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Arga Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nie nadrobię zaległości bo jakoś nie mam ostatnio siły na internety. Młody przez tydzień kaszlał i smarkał ale już jest dobrze. Czasem nawet pośpi w dzień ale krótko. Młodą będę diagnozować w poradni psychologicznej i starać się o wwr. Jestem zmęczona. Okres mam już 12 dni a ginekologa jutro i już idę bo sama nie wiem czy to okres czy coś się dzieje. Ogólnie dziś mam fizjo i też do dupy bo nie wiem czy wszystko jest w porządku bo czuje się obolała, eh.

age.png

age.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kokosq, oj tak, czas bardzo szybko płynie.🥹 Powodzenia na szczepieniu.🤞

@Zaniepokojona, świetny pomysł. Będzie cudowna pamiątka.😍

@Daga, 3 miesiące już?🥹 Aż trudno uwierzyć.

My też jesteśmy team bosa stópka. 😉 Pozdrawiamy z Tomciem 😊
    IMG-20260527-092403.png

Dżozu, Daga121222, Kokosq, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość

Po trudnej, kilkuletniej walce z niepłodnością...
    🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    🐝 2026🩵

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choroba położyłam mnie do lozka na całego. Mam ogromny katar, gorączkę i zaczyna sie kaszle. Ogarniam życie tyle ile musze, ma obiad zamówiłam chińczyka bo nie dam rady stać przy garach, jadę na gripexie od rana bo musiala pójść rano do szkoly z młodymi za raz musze ich odebrać. Młodej nie pozwalam ani spac ze mna w łóżku ani tym bardziej na mnie zeby nie chycila tego dziadostwa

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 27 maja, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daga, wszystkiego dobrego dla Wiki 😊

@Hope, wow jakie Tomcio ma długie włoski 😍

A my po szczepieniu, mały trochę popłakał i od 12 godziny śpi.
    Zobaczymy jak jego samopoczucie jak wstanie.
    Córkę po powrocie wzięłam na zakupy i usnęła w aucie więc dwójka śpi a ja robię obiad.
    Ogólnie to pediatra dała nam skierowanie do neurologa bo mały ma lekką asymetrię oraz do fizjoterapeuty bo ma coś nie tak z napięciem i przez to również mogą wynikać jego problemy z przystawieniem do piersi, mamy jeździć na ćwiczenia 2-3 razy w tygodniu. Mam nadzieję, że uda się ogarnąć takie godziny żeby mąż był już w domu w przeciwnym razie będę musiała zabierać też córkę 😅

Daga121222, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kończymy karmienie piersią takamoja decyzja karmiłam prawie 4 miesiace ale z każdym dniem bedzie coraz trudniej mi go odstawić dzisiaj mi tak polecialo z piersi ze cała sukienka mokra niestety jakbym mogla karmić to bym to dalej robiła ale przez ta operacje niestety musze to przerwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 19:45

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    A my kończymy karmienie piersią takamoja decyzja karmiłam prawie 4 miesiace ale z każdym dniem bedzie coraz trudniej mi go odstawić dzisiaj mi tak polecialo z piersi ze cała sukienka mokra niestety jakbym mogla karmić to bym to dalej robiła ale przez ta operacje niestety musze to przerwać.

Jak będziesz wygaszać laktacje? Lekami ? Czy po prostu przestaniesz dostawiać i będziesz liczyć ze jakos pójdzie?

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Carla Autorytet

Wysłany: 27 maja, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tragiczny dzień. Drze się cały czas, od 7 rano jakby go ktoś ze skóry obierał, głowa mi pęka. Jedyne co pomaga to non stop cycek. Ale ja nie mogę z nim leżeć cały dzień i karmić go co pół godziny. Byłam u fizjoterapeuty (o dziwo na NFZ), darł się non stop, nawet nie byłam w stanie z nią pogadać. Drzemki tylko jak mnie czuje, inaczej ryk. Zaczynam świrować i mieć dość. Ciągle je i tak ulewa z tego obżarstwa, że szok. Szczerze, wolałam jak spał jak noworodek, jest trudniej. Chyba zapomniałam jak było ze starszą dwójką, chociaż mam wrażenie, jest najbardziej wymagający z całej trójki.

Carla

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 27 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    U nas tragiczny dzień. Drze się cały czas, od 7 rano jakby go ktoś ze skóry obierał, głowa mi pęka. Jedyne co pomaga to non stop cycek. Ale ja nie mogę z nim leżeć cały dzień i karmić go co pół godziny. Byłam u fizjoterapeuty (o dziwo na NFZ), darł się non stop, nawet nie byłam w stanie z nią pogadać. Drzemki tylko jak mnie czuje, inaczej ryk. Zaczynam świrować i mieć dość. Ciągle je i tak ulewa z tego obżarstwa, że szok. Szczerze, wolałam jak spał jak noworodek, jest trudniej. Chyba zapomniałam jak było ze starszą dwójką, chociaż mam wrażenie, jest najbardziej wymagający z całej trójki.
    Carla a moze to bledne kolo? Boli go z obżarstwa, a uspokaja się przy cycku...

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Jak będziesz wygaszać laktacje? Lekami ? Czy po prostu przestaniesz dostawiać i będziesz liczyć ze jakos pójdzie?
    Chce zmniejszyć ilośc karmień ewentualnie jak bede czuc ze sa nabrzmiałe to odcisgac do odczucia ulgi powiem szczerze to nie jest takie proste:/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Ja tak miałam ostatnio zaaplikowalam czopek glicerynowy okazalo sie ze go brzuch bolał a mi sie wydawało ze jest glodny :D po podaniu czopka pp 15 min zrobił kupke

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 maja, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Arga oj to długi okres,daj znać co lekarz powiedział

@Jednorozec oj zdrówka i oby Mała nie złapała

@Kokosq chodziłam z młodszym synkiem na fizjo i zabierałam starszego,nie miałam wyjścia 🙃 ale dzięki temu, że z tamtym chodziłam też do tej fizjo to i on czasami skorzystał na jakichś ćwiczeniach 😁
    Dawaliśmy radę,teraz z trójką bym się nie wybrała chyba... Z Lidka idę jak moja mama przyjedzie do chłopaków

@Zosia szkoda, że musisz wygaszac laktację,ale zdrowie najważniejsze
    Trzymam za Was kciuki

@Carla buu,przykro mi , że mały tak daje popalić

Kokosq lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Chce zmniejszyć ilośc karmień ewentualnie jak bede czuc ze sa nabrzmiałe to odcisgac do odczucia ulgi powiem szczerze to nie jest takie proste:/

Nie jest. I psychicznie ( mialam ogromne wyrzuty sumienia ) I fizycznie bo na początku boli okropnie, ja wzielam dostinex vo wydaje mi sie znacznie przyspieszyło proces

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

@Arga to rzeczywiście długo trwa okres 😬 daj znać co ginekolog powie

@Carla jejciu strasznie Ci współczuję 😩 ale może tak jak Dżozu napisała - boli go bo za dużo zjada i ulewa, a uspokaja się przy cycku 😔 słyszałam, że jak dziecko jest rozdrażnione to ciagle chce cos ssać, i nas było podobnie, że mała co chwilę chciała butle mimo tego, że wcale nie była głodna

@Jednorożec, dużo zdrówka!

@Zosiu trzymam za Was kciuki! Wiem, że nie jest to łatwe, ale mam nadzieję, że dasz sobie z tym świetnie radę

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #żalpost

Ale miałam wczoraj koszmarne popołudnie i noc… 😩😵‍💫🫩
    Wczoraj przyjechała moja siostra zająć się Wiktorią, bo ja szłam na paznokcie. Zanim wyszłam to położyłam małą na drzemkę, ale sąsiad zaczął wiercić, więc się rozbudziła i moja siostra ją przejęła bym mogła wyjść. W końcu po 30 minutach jej usnęła, ale na 10 minut, bo uwaga - zadzwoniła domofonem babcia mojego męża 😠 ona sobie stwierdziła, że była na zakupach, więc wpadła by zobaczyć małą. Jak moja siostra do mnie napisała o tym, to tak się wkurzyłam.. bo co? Mojej siostrze było głupio powiedzieć, że nie może wejść… więc też jej już nie usypiała. Trochę babcia posiedziała i w końcu wyszła, ja wróciłam to Wiktoria nadal nie spała.. ja próbowałam ją uspać, ale ona już była na tyle przebodźcowana i na tyle z męczona, że nie mogła sobie poradzić. Była marudna.
    Jak wyszłam z domu o 15, tak zasnęła dopiero po 21 😓 (nie liczę tych 10 minut). Obudziła się chwilę po 22, więc nie był to najdłuższy sen i udało ją się położyć znowu około 2. Jezu, jaka ja byłam zła na babcię i na moją siostrę, że nie dopilnowała tego.

A najgorsze jest to, że dziś mam ginekologa i muszę zostawić Wike z teściową… boję się, że ona też nie dopilnuje tego, bo będzie chciała spędzić sobie czas z wnusią i będzie to samo 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 08:27

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 28 maja, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta u ginekologa a ja dalej krwawię 🫣. Fizjo stwierdził, że mam beton zamiast brzucha więc zrosty są konkretne i będzie trzeba dłużej nad tym popracować. Prawdopodobnie mam wszystko do wszystkiego przyrośniete 😭. Kolejne wizyty w lipcu.

age.png

age.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ