Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce juz brać leków bo moja watroba tego nie wytrzyma kiedys bralam bromergon na obniżenie prolaktyny i to co robil ze mna ten lek to jakis dramat nie potrafiłam funkvjonować a z laktacją jest tak ze jak zacznie się ja ograniczać to produkcja spada . Psychicznie nie mam z tym problemu bardziej mi sie wydaje ze kp bylo dla mnie po prostu wygodne zero wyoarzania butelek w nocy itp

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    #żalpost

Ale miałam wczoraj koszmarne popołudnie i noc… 😩😵‍💫🫩
    Wczoraj przyjechała moja siostra zająć się Wiktorią, bo ja szłam na paznokcie. Zanim wyszłam to położyłam małą na drzemkę, ale sąsiad zaczął wiercić, więc się rozbudziła i moja siostra ją przejęła bym mogła wyjść. W końcu po 30 minutach jej usnęła, ale na 10 minut, bo uwaga - zadzwoniła domofonem babcia mojego męża 😠 ona sobie stwierdziła, że była na zakupach, więc wpadła by zobaczyć małą. Jak moja siostra do mnie napisała o tym, to tak się wkurzyłam.. bo co? Mojej siostrze było głupio powiedzieć, że nie może wejść… więc też jej już nie usypiała. Trochę babcia posiedziała i w końcu wyszła, ja wróciłam to Wiktoria nadal nie spała.. ja próbowałam ją uspać, ale ona już była na tyle przebodźcowana i na tyle z męczona, że nie mogła sobie poradzić. Była marudna.
    Jak wyszłam z domu o 15, tak zasnęła dopiero po 21 😓 (nie liczę tych 10 minut). Obudziła się chwilę po 22, więc nie był to najdłuższy sen i udało ją się położyć znowu około 2. Jezu, jaka ja byłam zła na babcię i na moją siostrę, że nie dopilnowała tego.

A najgorsze jest to, że dziś mam ginekologa i muszę zostawić Wike z teściową… boję się, że ona też nie dopilnuje tego, bo będzie chciała spędzić sobie czas z wnusią i będzie to samo 😢
    Współczuję. Najgorsze jest to przeboccowanie dziecka. Moja mama całe szczęście jakoś usypia młodego. Daje mu butlę smilka i ten się najada a później go buja w dostawce i młody jakoś jej pada na jakiś czas

age.png

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ja nie chce juz brać leków bo moja watroba tego nie wytrzyma kiedys bralam bromergon na obniżenie prolaktyny i to co robil ze mna ten lek to jakis dramat nie potrafiłam funkvjonować a z laktacją jest tak ze jak zacznie się ja ograniczać to produkcja spada . Psychicznie nie mam z tym problemu bardziej mi sie wydaje ze kp bylo dla mnie po prostu wygodne zero wyoarzania butelek w nocy itp
    Bromergeron ma dużo skutków ubocznych ale jest jakiś droższy lek, który lepiej działa. Mozezz zapytać ginekologa. Nie pamiętam nazwy ale ja to dostałam jak już prawie 2 lata nie mogłam zajść w ciążę i Bromergeron wcale nie zbijał mi tej prolaktyny a po tym pyk dwa miesiące i ciąża

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce nic brać i kombinowac teraz sama sobie ta laktacje wycisze. Z córką tez z automatu odstawiłam i ten pokatm zaczal zanikać

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że od rana mam podniesione ciśnienie.

Moja tesciowa pojechala dzisiaj ma jakos wycieczkę. W jej domu cały system opiera sie na niej ona ogarnia wszytko za siebie za rodzinę swojej córki bo oni pracują. Nie ważne. Dzisiaj rano ogarnęłam dzieci, odwiozłam ich do szkoly i pojechałam na ryneczek po truskawki. Godzina 8.10 telefon od mojej szwagierki z pretensjami dlaczego jej syna nie wzielam do szkoly z moimi dziećmi. Starsza córka do niej dzwonila ze ten czeka az ciocia go weźmie. A ja na to ej ale przecież nie mówiłaś nic ze mam jego też zabrać, myslama ze przed pracą zawiozłaś go na świetlicę. A tu gwoźdz programu: wiesz dobrze ze mamy nie mam i masz OBOWIĄZEK go zabrać, wkrzylam sie powiedziałam żeby sie zastanowiła co robi i sie rozłączyłam. P. Będzie potem z nią rozmawial bo to jego siostra

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wracam na forum po kilku dniach przerwy. U nas też ciężko i nawet nie miałam siły czytać na bieżąco, a co dopiero coś napisać. Czuję że jak zaraz zacznę to będzie wielki żalipost...
    Nasze dziecko to wymagający egzemplarz- nieodkładalny i wiszący na cycu najlepiej non stop. Nocki też mamy tragiczne, a że w dzień młody śpi tylko na mnie to nie mam jak odespać. Smartwach pokazuje że kolejny dzień spałam 4h, czuje się jak zombie i ciężko w tym wszystkim cieszyć się macierzynstwem :/ trochę ratuje nas chusta, ale np. Dzisiaj mały jej nie toleruje. Z KP też nie jest kolorowo, bo mały ssie nieefektywnie i kolejny tydzień przybrał na limicie. Wisi na cycu godzinę, a potem i tak jest głodny. Po prostu szybko odpływa i się nie najada, pomimo że próbuje go wybudzać i stymulować. Po konsultacji z cdl zwiększyliśmy ilość MM. Coraz bardziej myślę o stopniowym przejściu w pełni na butelkę, bo się zajadę.

Także @Zosia @carla @klebuszek @Hope łączę się z Wami w tej niedoli :( oby z czasem było lepiej!

Z pozytywów to za nami pierwsze szczepienia i nie było źle. Podaliśmy popołudniu paracetamol bo Pojawiła się temperatura ale poza tym spoko. W weekend udało nam się też raz pójść na spacer w wózku. Próbuję też usypiać go na nocny sen bez cyca i czasem się udaje.

@Jednorożec straszna ta historia z twoim bratem. Aż strach jechać do lekarza.
    Edit: a szwagierka jak zwykle udana 😅

@Daga rozumiem Twoją frustrację, takie przebodźcowanie strasznie rozwala dzień i nocne spanie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:14

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙 -- 03.02 1880g 💙 -- 24.02 2330g 💙 -- 17.03 3130g 💙
    👶💙05.04.2026 (40+1) -- 3960g -- 53cm

age.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś sprawdzone sposoby na katar u maluszka poza inhalacjami, zakrapianiem solą fizjologiczna i odciąganiem aspiratorem?

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙 -- 03.02 1880g 💙 -- 24.02 2330g 💙 -- 17.03 3130g 💙
    👶💙05.04.2026 (40+1) -- 3960g -- 53cm

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambusku ja chyba weteranem jestem w chorobach i powiem Ci mam sposoby poza inhalacjami ;)
    Kup sobie witamine c , fenistil ;) w spzitalu dawali okolo 8 kropli wit c i okolo 2 / 3 krople fenistilu
    Dodatkowo fajne sa merimer czerwony i niebieski :)
    Mam tez olejek z azety bio ulatwiajacy oddychanie
    Przy katarze jak najwiecej w pionie a lezenie z podwyzszeniem aby nie splywalo do gardła.
    Co do inhalacji ja zainwestowalam w kombo zestaw przy wyprawxe kupilam sobie bezprzewodowy aspirator a teraz dokupilam inhalator bo mk sie tez przyda jestem alergikiem i stwierdzilam ze mam 2 dzieci i fajnie jakbym miala 2.
    Jesli chodzi o karmienia to Twoje dziecko pierś traktuje jako uspokojenie i dlatego tak wisi uspokojenie - smoczek dobrze jest to przerwać i jak widzisz ze nie ssie aby byc blisko to próbuj smoczek podawac mój Leon oddrzucił smoczek i na nowo go ucze myśle ze sie uda bo ja sie nie poddaje ale nie jest łatwo.
    Co do cdl ja mam mieszane uczucia i do położnych i do cdl i mi szkoda kasy nie wiem która jestes osobą ale kolejna która cdl każe dołożyć mm zamiast pomóc odpowiednio przystawic dziecko zazwyczaj dokładanie butelki kończy sie przejsciem na mm jesli Ci zależy na kp tylko to odciagaj i dawaj swój pokarm jesli chcesz karmić mieszanie to dodaj ta butle mm. Najwazniejsze aby dziecko nie bylo glodne i przybierało.
    Co do chusty oj dzieci się szybko przyzwyczajają u nas chusta poszla ostatnio w odstawke i dzisiaj chciałam Leona włożyć i nie ma szans nie chciał ale mam nowa metode na usypianie klade obok twarzy pieluszke on sie do niej przytula i jest latwiej usnąc i oczywiście szum.
    Przepraszam za bledy w wiadomosciach jak coś często mi się zdarza je robic bo piszę szybko i czasami źle klinknie mi się na klawiaturze.

U nas szczepienia 5 w 1 bardzo sie ciesze że te szczepienia bo tymi samymi szczepilam córkę z powodu wcześniactwa a Leon dostał tez je refundowane z powodu problemów kardiologicznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:40

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Powiem wam że od rana mam podniesione ciśnienie.

Moja tesciowa pojechala dzisiaj ma jakos wycieczkę. W jej domu cały system opiera sie na niej ona ogarnia wszytko za siebie za rodzinę swojej córki bo oni pracują. Nie ważne. Dzisiaj rano ogarnęłam dzieci, odwiozłam ich do szkoly i pojechałam na ryneczek po truskawki. Godzina 8.10 telefon od mojej szwagierki z pretensjami dlaczego jej syna nie wzielam do szkoly z moimi dziećmi. Starsza córka do niej dzwonila ze ten czeka az ciocia go weźmie. A ja na to ej ale przecież nie mówiłaś nic ze mam jego też zabrać, myslama ze przed pracą zawiozłaś go na świetlicę. A tu gwoźdz programu: wiesz dobrze ze mamy nie mam i masz OBOWIĄZEK go zabrać, wkrzylam sie powiedziałam żeby sie zastanowiła co robi i sie rozłączyłam. P. Będzie potem z nią rozmawial bo to jego siostra
    Dziwne podejscie jaki obowiazek przecież to jej dziecko grzecznosciowo możesz pomóc ale to tylko od Ciebie powinno zależec czy chcesz. Ja mam nega pomoc od sttony siostry nie wiem jak ja jej sie odwdziecze i jednocześnie wyrzuty sumienia że ja jek tak nie pomagałam wczoraj u mnie była troche mi poradziła rzeczy pomogła no mega jestem taka wdzieczna że mam te siostry starsze chociaz mamy mi brakuje a zmarła na guza wneki wątroby i caly czas sie zastanawiam czy to moglo byc przez nie usuniete kamienie a teraz ja mam podobnie.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/share/r/1Bqd3xhRk6/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
‹‹ 695 696 697 698 699
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ