X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne mebelki i ślicznie wyklejona ściana 🥰.
    My będziemy korzystać z gadżetów po Tośku, bo młoda póki co będzie z nami, za jakiś czas przerobimy nasza sypialnię na jej pokój, a my będziemy przerabiać salon na nasza sypialnie. Wypatrzyłam kilka ciekawych opcji chowanych łóżek w ścianie w kombinacji z narożnikiem, tak że po złożeniu salon nie wygląda jak sypialnia.

Jutro o 15:30 jadę do Wrocka na USG III trymestru, proszę o kciuki żeby młoda dobrze nabrała wagi 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Bąbel, Glonojadek, Monia88, Helena93, Gaja88 lubią tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ślicznie dziewczyny🥰🥰🥰

Bąbel mąż pyta gdzie mebelki kupilas?
    Firma Pinio 💁‍♀️ Mamy od nich łóżeczko, materac, szufladę pod łóżeczko, komodę i przewijak 😊
    Bardzo polecam 👍

Mad_red lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 - nie wiem gdzie Ciebie szybciej dorwe, wiesz może co u Alex bo mi jeszcze nie odpisała?

• antonna Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    My będziemy korzystać z gadżetów po Tośku, bo młoda póki co będzie z nami, za jakiś czas przerobimy nasza sypialnię na jej pokój, a my będziemy przerabiać salon na nasza sypialnie. Wypatrzyłam kilka ciekawych opcji chowanych łóżek w ścianie w kombinacji z narożnikiem, tak że po złożeniu salon nie wygląda jak sypialnia.

Jutro o 15:30 jadę do Wrocka na USG III trymestru, proszę o kciuki żeby młoda dobrze nabrała wagi 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
    Kciuki!! A ile miała ostatnio i który to był tc?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Helena93 - nie wiem gdzie Ciebie szybciej dorwe, wiesz może co u Alex bo mi jeszcze nie odpisała?

Akurat weszłam podczytac🙂, tak u Alex wszystko ok, jest spokojna w domu, szyjka dalej się nie skraca 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    My imię wybraliśmy zanim zaczęliśmy się starać o dziecko i na szczęście przez tych 5 lat nie zmieniliśmy zdania 😂😂

To u nas była umowa, że ja wybieram imię dla synka mąż dla coreczki 🙂, także teraz nie miał wyjścia musiał zaakceptować mój wybór jak się okazało, że będzie synek.

Gaja jak się czujesz? Masz już termin mlbadanie 3 trymestru?

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:

Mad red trzymamy z ❤️Nelcia❤️ kciuki za jutrzejsze badania daj koniecznie znać 💪🍀✊
    Napewno rośnie jak na drożdżach 😍 Nasza przez ostatnie dwa tygodnie przybrała ponad pół kilo 💪 teraz w piątek zobaczymy po kolejnych dwóch tygodniach ile 🤔
    Miłej nocki dziewczynki 😘💁‍♀️😊

f3c5740a8e.png
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pokoje i piękne mebelki dziewczyny :)

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Akurat weszłam podczytac🙂, tak u Alex wszystko ok, jest spokojna w domu, szyjka dalej się nie skraca 🙂

Uff dzięki 🙂, a Ty masz teraz jakos wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Uff dzięki 🙂, a Ty masz teraz jakos wizytę?

Ja idę w tą środę, doktor mi przyspieszył, brałam antybiotyki, jeszcze muszę badanie moczu powtórzyć, trochę mam badań do zrobienia, zobaczyny co doktor powie 🙂

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Nie doczekałam się porodu, więc dzisiaj idę na wizytę do Kru, ciekawa jestem bo dał mi niby czas do teraz, a w środę będzie już zakończony 39 tc, czy mi czasem nie da już dzisiaj skierowania na wywołanie porodu na jutro lub środę:/ masakra, jestem bardzo ciekawa, a wizyta tradycyjnie dopiero późnym wieczorem, trzymajcie kciuki kochane!!:)

Bąbel, Anulas, Mad_red lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka kciuki oczywiście 👍😘 jejku te oczekiwanie musi być ciężkie, dawaj znać co i jak 👍

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Nie doczekałam się porodu, więc dzisiaj idę na wizytę do Kru, ciekawa jestem bo dał mi niby czas do teraz, a w środę będzie już zakończony 39 tc, czy mi czasem nie da już dzisiaj skierowania na wywołanie porodu na jutro lub środę:/ masakra, jestem bardzo ciekawa, a wizyta tradycyjnie dopiero późnym wieczorem, trzymajcie kciuki kochane!!:)

Kciuki za wizytę :-) A do jakiego szpitala będziesz szła na ewentualne wywołanie?

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Trzymamy kciuki za wizytę Kochana i Bruncia ❤️✊🍀
    Będzie dobrze daj znać 💁‍♀️ Czyli tez masz mieć wywoływany ze względu na cukrzyce? 🤔

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel fajne te mebelki masz ❤️ i jeszcze do tego imię Nelci :) super !

Jaki masz materacyk? Wygląda na porządny 💤💤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 14:02

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko daj znać co ci wymyślił.
    Dziewczyny u was dzieciaczki będą spać w osobnych pokojach ?
    Wczoraj pokazywałam wasze aranżacje mężowi to mówi że on nie wyobraża sobie żeby młoda spala osobno . Chyba mu się instynkt załączył 😂
    Mam jeszcze takie pytanie do was też macie takie obawy że nie będzie miejsca w szpitalu ja poród się zacznie albo że porodówkę zamkną ? U nas dwie najbliższe już zamknięte . Nie ukrywam że trochę się boje.

Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Wczoraj pokazywałam wasze aranżacje mężowi to mówi że on nie wyobraża sobie żeby młoda spala osobno . Chyba mu się instynkt załączył 😂
    Mam jeszcze takie pytanie do was też macie takie obawy że nie będzie miejsca w szpitalu ja poród się zacznie albo że porodówkę zamkną ? U nas dwie najbliższe już zamknięte . Nie ukrywam że trochę się boje.

Z nami na razie też mała będzie spała. I w sumie to była jedyna zdecydowana decyzja męża jeśli chodzi o dziecko 😉
    Co do porodu to boje się no ale kurde muszą nas przyjąć 😡😡😡

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Bąbel fajne te mebelki masz ❤️ i jeszcze do tego imię Nelci :) super !

Jaki masz materacyk? Wygląda na porządny 💤💤

Dziękuje 😘
    Materacyk tez mam z tej firmy Pinio 😊 ja mam Sensitive 140x70 bo mam takie duże łóżeczko które w przyszłości przerabia się na tapczanik 💁‍♀️ Polecam bardzo solidne meble 💪

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    U nas Mała będzie spała z Nami w sypialni bo mam dla Niej łóżeczko dostawne z Chicco takie co odpina się cała ścianę i w praktyce wyglada to jak przedłużenie łóżka sypialnianego ale jeszcze nie rozłożone bo czeka na sam koniec 😉
    A to drewniane stoi w salonie i będzie w nim spała w ciągu dnia 💁‍♀️
    Co do porodówki to nie mam aż takiej czarnej wizji mam dostać skierowanie jeśli się ❤️Nelcia❤️ nie odwróci na CC a jeśli się odwróci to na wywołanie wiec kurde gdzieś musza nas przecież przyjasc 🤰
    Dzisiaj mamy ostatnie zajecia w szkole rodzenia popytam położnej jak to wyglada w tym szpitalu gdzie chce rodzic 😊
    Dzisiejsze wizytujące ✊✊✊🍀🍀🍀💪💪💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 15:03

f3c5740a8e.png
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:

Moja koleżanka teraz rodziła w SW rodzinie, mówi była tam ponad tydzień to sytuacja zmiana się z dnia na dzień u nie można być pewnym przyjęcia no tak jak dwa dni przyjmowali do porodu, tak na 3 dzień zamknęli porodówkę bo brak miejsc, druga też ostatecznie do Leszna jechała, ogólnie w szpitalach coraz słabiej, nie chce straszyć ale sama się zastanawiam jak to będzie bo nie mam lekarza że szpitala.

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ