Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz co Dominisiu powiem tak.
Teraz to dla mnie ogromny szok i jednak mam nadzieję że jutro będzie negatyw, nie tak planowałam. Boję się jak poradzimy sobie po pierwsze finansowo, a po drugie w ogóle z dwójką takich maluszków.
Ale myślę że jeśli będzie pozytyw i minie ten pierwszy szok to będę się cieszyła.
Koleżanka z kwietniówek dobrze mi napisała, że to prawdziwy cud by był patrząc na to ile o Nelę się staraliśmyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
No i dobrze powiedziała wiadomo to ogromne wyzwanie, ale jestem pewna ze gdyby coś to świetnie sobie poradzicie
I bedziesz miała rok po roku, razem się wychowają.. jak wyrośnięci z pieluch to na raz, to ogromny plus mama mi ciagle powtarza żebym miała jedno po drugim ;p
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Sallvie- wydaje mi sie ze jezeli to faktycznie bedzie to, to w koncu sie zaczniesz cieszyc. W koncu caly czas mowilas ze niebawem planujecie rodzenstwo dla malej
Ja co miesiac mam schize totalna ze okresu nie bedzie . Chyba by mnie do psychiatryka zamkneli gdybym teraz miala miec drugie dziecko. Wiem ze nie brzmi to najlepiej ale niestety, sa dni kiedy mnie to wszystko przerasta. Kalina jest mega aktywnym i wymagajacym dzieckiem ... Teraz tez juz tylko modle sie zeby nie bylo niespodzianki bo nie czuje symptomow okresu . Zabezpieczamy sie ale chyba doloze do tego jeszcze tabletki dla swietego spokoju. -
Hejoo
Madzia wow! Aleby to było
No to takie pol na pl gratulacje ))
Odnoszę ciena cienia na teście to z mojego doświadczenia o niczym nie świadczy
Miałam tak nie raz. Nie dwa a w ciąży nie byłam )
Ale zobaczymy jak to będzie )Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Hej dziewczyny
Madzia u mnie w obu ciazach oznaka byly ciezkie piersi ie wodoczne zyly:P
Madzia dacie rade ,a tak to odchowasz maluszkow razem.
A moje cale serce i czas zabral synek nie moge sie na niego napatrzec .
Wycwanil sie maly. Przy tacie jest grzeczny ,przy mamie wariuje. Mamy juz 2tyg:) dzis Oskar ma bunt na smoka,gdzie na co dzien jest mu oddany
Dominika ,znasz swoje dziecko na pewno na tyle ze sobie sama poradzisz nie ma sie czego bac . A tak z ciekawosci to karmisz piersia czy butelka ?grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Kornelka jednak starszą siostrą nie zostanie. Z jednej strony się cieszę a z drugiej.. trochę mi szkoda jestKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Madziu w sumie to faktycznie szkoda, fajnie by było jak by na forum był kolejny brzdąc i nożna by było znowu przezywać ciąże z kimś ale życzę Ci, żeby mimo wszystko szło zgodnie z waszymi planami
Ja dzisiaj siedzę cały dzień na wykładach.. Ola została z tatą.
Wczoraj i w piątek mała bardzo się męczyła z katarkiem.. ale jest już lepiej, jutro lecimy do pani doktor skontrolować to jeszcze raz.
W ogóle byliśmy na sesji noworodkowej i wczoraj dostaliśmy zdjęcia.. są tak urocze
A co u reszty maluchów i mam? Jak weekend mija?
Widziałam wasze zdjęcia z sesji na instastory !! śliczne są faktycznie Ja już mam 2,5 albumów zapełnionych zdjęciami Neli A kolejne czekają na wywołanie
Sto latek dla Oleńki Boże dopiero co się urodziła a już ma miesiąc :oKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Zdjęcia to cudowne pamiątki, można zatrzymać te najpiękniejsze chwile. Jestem zwolennikiem robienia ich pełno i gdzie się da żeby jak najwiecej tych chwil uwiecznić i moc później wspominać i opowiadać dzieciom i wnukom kiedyś
sallvie lubi tę wiadomość
Hej dziewczyny
Tez widzialam na instastory:) piekne zdjecia
Ja tez malemu robie codziennie zdjecia ,kupilam album w ktorym moge podpisywac wszystkie zdjecia ,bedzie mial maly pozniej pamiatke,teraz tylko musze jeszcze torche dozbiera zdjec i wywolac.
Madzia ty wywolujesz zdjecia u fotografa czy przez internet ?
U nas w srode Oskar bedzie mial 3tygodnie ,taki duzy juz jest,wyrosl juz z polowy ubran a drugiej polowy nawet raz na.sobie nie mial a juz za male. Ogolnie to jeszcze mi nie przeszlo..moglabym sie na niego patrzec caly czas i caly czas,matka zwariowala
Dominika jak tam u was mala ze snem w nocy?
Nasz od kilku dni ma swoje godziny i jak na razie daje pospac. Nie zapeszajacWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 21:21
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Oskarek też duży chłopak już
Karola ja wywołuję na empikfoto zazwyczaj czekam na promocję np 19 gr za zdjęcie przy +500 zdjęciach dokłada się moja mama, przyjaciółka, kuzyn i wtedy mam taniej a na raz zawsze wywołuję około 150 zdjęć ostatnio miałam prawie 200
Ooo Dominika ! Wreszcie ktoś kto myśli tak samo jak ja ja uwielbiam ogólnie zdjęcia robić, przerabiać a potem wywoływać. Swoich zanim w ciążę zaszłam też mam koło 3 albumów i jeszcze album zdjęć moich i narzeczonegochcebardzobycmama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Teraz z tym katarem ciężkie te noce mamy bo jej przeszkadza.. także budzi się ze 3 razy nawet. A tak wcześniej to zazwyczaj o 3-4 i spała już do rana ogólnie wysypialismy się bez problemu.
Szumis tez nam dużo pomaga.. mała spi przy nim jak susel.
Hej dziewczynki co tam u was słychać? Taka cisza tuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
No właśnie.. co tak cicho tutaj?
Cześć wszystkim. U nas w sumie wszystko super. Ola rośnie w oczach i coraz mniej spi w dzień. Ale za to w nocy się wysypiamy bo budzi się dwa razy na jedzonko i spi dalej Do tego robi się coraz fajniejsza, bezpieczniej się ja nosi i zaczyna się śmiać
Ja byłam na wizycie u gin i wszystko wzorowo. Żadnych komplikacji. Do tego dostałam pierwsza @ i z tabletkami muszę zaczekac do kolejnej, bo za późno po nie poszłam. Ale w sumie i tak jeszcze czekam ze zbliżeniami, boje się jak by miał to być mój pierwszy raz, zupełnie nie wiem czemu xd
W sobotę Ola pierwszy raz zostanie z moją mamą, bo mamy imprezę. Nie wiem jak długo będziemy, ile Ola dam nam się pobawić i czy nie da popalić mojej mamie. Mam nadzieje, ze będzie grzeczna
No a co u reszty? Odzywajcie się dziewczyny
U nas zaczelo sie chodzenie pelna para wiec i czasu mniej . Kalinka z dnia na dzien zaczela sama chodzic, wrecz biegac i wszedzie jej pelno. Wejdzie w kazdy kat, otwiera szafki, wyciaga ubrania, rzeczy, garnki itp. Wesolo jest bardzo. Dodatkowo z dwoch drzemek zrobila jedna wiec to tez troszke zmienia nasz dzien. Jestesmy po kolejnym szczepieniu, troche czasu juz minelo i jest ok. Kolejne w styczniu czy w lutym. Mala rozwija sie poki co fajnie, duzo mowi, rozumie. Zeby ida jej jeden za drugim i jest roznie z humorem ale jakos dajemy rade
Ja juz myslami jestem przy swietach, uwielbiam ten czas, no i juz sie doczekac nie moge . Dla Was dziewczyny to beda pierwsze swieta z maluchami . Rozgladam sie juz za prezentami dla malej, dla rodziny, taka ze mnie wariatka . A Wy co kupujecie swoim facetom ? Kompletnie nie mam pomyslu, zreszta jak co roku
Kilka dni temu zaczelam brac tabletki anty i sama nie wiem czy to ma przyszlosc. To dopiero pare dni ale juz widze ze mnie na twarzy wysypywac zaczyna. Co do samopoczucia to roznie, raz mi slabo, niedobrze itp a czasem jest ok. Jak bylo u Was jesli bralyscie ? Od razu pojawialy sie skutki czy po czasie ? Czy bylo wszystko super ? -
Dominisiu ja to się za to doczekać nie mogłam pierwszego stosunku po porodzie i kilka dni przed wizytą już spróbowaliśmy Jeszcze lepiej było i jest jak przed porodem
Mysza kochana co do
a) prezentu. narzeczony zażyczył sobie bluzę swojego klubu więc kazałam mu zamówić i będzie miał prezent
b) co do tabletek, najpierw brałam limetic i z początku było okej ale po jakimś czasie masakra ! Taka nerwowa sie zrobiłam że sama z sobą nie mogłam już potem wytrzymać, obecnie biorę inne i nie mam jak na razie żadnych skutków ubocznych
Neli też już wszędzie pełno, raczkuje pełną parą, i staje wszędzie na nogi Do tego przesuwa się już przy tych meblachKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja wlasnie tez sie najbardziej boje ze mnie fatalne samopoczucie nie opusci i ze przez humorki bede szalec. Ogolnie opinie sa rozne i sie tak zastanawiam co to bedzie, ale mowie sprobuje. Jak zauwazylas ze cos sie dzieje to sama odstawilas ? Skonczylas opakowanie i odstawilas czy po prostu przerwalas ?
Daje im szanse poki co bo wiem ze potrzeba czasu zeby sie organizm przystosowal ale trzymam w razie co reke na pulsie