Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola już przy meblach zaczyna wstawać i się przesuwać siada sama już dawno i raczkuje. Ząbka mamy drugiego, wczoraj wyszedł.
Poza tym jest bardzo kumata i umie robić papa, nunu, przybijać 5 i bić brawo generalnie jest z nią teraz sama radocha i dużo śmiechu w fajny etap nasze dzieciaczki wchodzą
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
A jaka radocha już po roczku jest !!!
Boże Nela jest taka teraz kumata i już tyle potrafi. No cud
Ale czekam niecierpliwie na takiego maluszka w domu znów to przeżyć. Już normalnie zapomniałam jak to było
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Tak wiem,wiem ze co dziecko to inaczej .
Moj syn to z tych leniuszkow . Dopiero teraz stabilnie siedzi I stoi a ma 8msc . Ale nie stresuje sie bo jeszcze w normach sie miescigrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
chcebardzobycmama wrote:Ciężarne jak się czujecie ? Poranne mdłości są?
Zadnych mdlosci, zasnych wymiotow, zupelnie zadnych objawow poza ogromna sennoscia.
Niby fajnie. Ale zaczne sie cieszyc jak urodze zdrowe dziecko. Na razie czuje sie jak tykajaca bomba ktora w kazdej chwili moze przestac byc w ciazy
Kolejna wizyta 28.06Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Dziewczyny.. czy przy początkach ciąży zawsze bolą piersi? Czy to nie ma regułach?
Spóźnia mi się okres 6 dzień i jestwm tak przerażona, ze po nocach spać nie mogę a boje się test zrobić. No ale z drugiej strony właśnie pamietam ze ostatnich 2 ciążach bolały mnie piersi a teraz nic i pocieszam się ta myślą ze jak mnie nie bolą to jednak po prostu opóźnienie ze stresu czy coś xd
diana11 wrote:Dziewczyny.. czy przy początkach ciąży zawsze bolą piersi? Czy to nie ma regułach?
Spóźnia mi się okres 6 dzień i jestwm tak przerażona, ze po nocach spać nie mogę a boje się test zrobić. No ale z drugiej strony właśnie pamietam ze ostatnich 2 ciążach bolały mnie piersi a teraz nic i pocieszam się ta myślą ze jak mnie nie bolą to jednak po prostu opóźnienie ze stresu czy coś xd
U mnie w obu ciazach pierwsze objawy to bol piersi,widoczne zyly na piersiach i zgaga. Gratulowac ? Hehe xD
Oskar zaczal stawac:)grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Katy witaj w naszym gronie
Dziewczyny koleżanka mnie namówiła i zeobilam test
No i całe szczęście ciąży brak! Nawet nie wiecie jak mi ulżyło! Czułam ze to mało realne bo biorę tabletki, ale brak okresu narobił mi stracha w tym kierunku.
Z twgo szczęścia aż mi się humor poprawiłKaty lubi tę wiadomość
Ha ha ha moze byc jeszcze za wczesnie na test ? jejc pamietam ta adrenaline przy sikancach.o
Czesc Katy
Jak tam maluszek ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 12:12
Katy lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Maluszek coraz lepiej, jeszcze niedawno byl strasznym placzkiem, ale idzie ku lepszemu Wasze dzieciaczki tez na poczatku nie przepadaly za spacerami? U nas wiekszosc spacerow konczy się szybkim powrotem do domu, a szczerze mowiac inaczej to sobie wyobrazalam :p W aucie tez czesto jest histeria przez co glownie siedzimy w domu
-
Hej dziewczynki Katy witaj Twoj synek jest prawie rowny rok mlodszy niz moja corcia i nawet podobni calkiem wagowo oba kurczaczki
Ja za 50 minut mam wizyte. Tak bardzo boje sie ze dzidzia nie dala rady walczyc i serduszko nie bije a z drugiej strony staram sie myslec dobrze, w koncu nie miałam zadnego krwawienia ktore mogliby swiadczyc ze np lozysko sie calkiem odkleilo i jest po ciazy .Katy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Hej Katy, milo tu widziec nowe osoby . Co do spacerow to u nas bylo roznie, raz lubila i od razu spala w wozku a raz byl krzyk. Szybko zmienilismy na spacerowke bo w gondoli spacery byly dla niej za nudne W samochodzie lubila jezdzic, teraz to juz duza dziewczynka i przechodzi niezly bunt wiec ma swoje zdanie
Sallvie, na pewno wszystko bedzie dobrze, czekamy na wiesci -
Katy wrote:O faktycznie, Twoja tez kruszynka Moj sie ciut pospieszyl bo urodzilam w 36 tygodniu, ale juz dogonil prawie rowiesnikow :p
Trzymam kciuki za wizyte
Moja tez pospieszna 37tc z om 35+5 z usg
Ale szybko nadrobila I do okolo pol roku wskoczyla na 97centyle i tak zostalo do dzis :)z rozwojem tez ni bylo problemu. Na poczatku troche ale potem jak wystrzelila to na pol roku usiadla amajac 9,5 msc zaczela chodzic
Po wizycie dobre wiesci dzidzia zdrowa lozysko wrocilo na miejsce kurczak ma juz 35,22mm I jest sporo starszy niz om bo miedzy 3 a 5 dni !!Katy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Takie drobne dzieci szybko nadrabiaja, mojatez byla przedwczesna, w najgorszym momencie wazyla 2300 ale rozwija sie super. Jest bardzo bystra, czasem wrecz przesciga rowiesnikow zachowaniem . Fakt faktem ze kurczaczkiem pozostala bo ma ponad rok i 8 miesiecy a wazy ledwo 10 kg i nosi ubranka na 86/92. Ale wzrost to nie wszystko, nie ma co sie martwic, liczy sie rozwoj i postepy
Widzisz Sallvie, my tu przeczulysmy ze wszystko bedzie super -
Mysza, my chyba tez szybko zmienimy na spacerowke jak sie uda bo tez mi sie wydaje, ze on jest zbyt ciekawy swiata nw lezenie :p W domu tez najlepiej na raczkach i oglada wszystko dookola
My wychodzilismy ze szpitala z waga 2400g, a dzisiaj wazy 5300g i to karmiony sama piersia:D
Dobrze wiedziec, ze nie ma u takich maluszkow problemów z rozwojem
Sallvie, super, oby tak dalej A Ty ktory jestes rocznik?