Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy Kamilek ma jeszcze fuul czasu na siadanie znam dzieci co zaczęły siadac dopiero kolo 10 miesiaca
Moja Nela co prawda usiadla stabilnie na 6 miesięcy swoje 2 pazdziernika ale malo ktore dziecko siada w tym wieku. Domyslam sie ze moze byc tak ze Sewek usiadzie juz np kolo 8 miesiaca . A zacznie chodzic majac 13 miesiecy mimo ze siostra miala 9..Katy lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ola śmiga przy meblach i z pchaczem i raczej do roku tez nie pójdzie, bo to za 4 dni :p
Ja to już w sumie nie pamietam, ale siedzieć chyba zaczęła przed 6 miesiącem, jakoś trochę po 7 miesiącu podnosiła mi się w łóżeczku na nogi No i ze 2-3 tyg później to już przy meblach, także tez w miarę szybko, ale do samodzielnego chodzenia jej się w ogóle nie spieszyKaty lubi tę wiadomość
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Kazde dziecko rozwija sie roznie. Ola Dominiki zawsze taka do przodu mi sie wydawala ,siedziala stabilnie kiedy Oskar ledwo co zaczal pełzać, ustała kiedy Oskar zaczynal dopiero w miare siedziec ,a miedzy naszymi dzieciakami jest tulko 2 tyg roznicy . No a teraz widze ,ze sa na podobnym etapie ,chociaz bylam pewna ,ze mała już śmiga .
Ja przestałam porównywać bo na poczatku strasznie się przejmowalam tym ,ze wszystkie dzieciaki na grupie ,czy na instastory w wieku Oskara sa 5 krokow przed moim.synem..grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Pewnie, to bardzo indywidualna sprawa
Znam dużo dzieci które do 9 miesiąca chodziły
A znam tez takie co zaczęły chodzic jak miały 14-15 miesięcy
Dzieci nie można porównywać, na każdego przychodzi odpowiednia pora, ze wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 17:33
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Dokladnie tak bylo z moja Nela pierwsza na grupie usiadla, pierwsza zaczela raczkowac, chodzic przy meblach pierwsza w ogole zaczela chodzic majac 9,5 miesiaca. A potem reszta dzieciaczkow powoli zaczela nadrabiac I dzis jako poltoraroczniaki sa na bardzo podobnym poziomieKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
No wlasnie ja tez porownuje z dziecmi z grupy, chyba niepotrzebnie :p Po za tym tesc mnie wkurza bo ich starszy syn zaczal chodzic jak mial 8 miesięcy to Kamil tez bedzie wg niego i jemu sie nie przetłumaczy, ze nie każde dziecko tak szybko zaczyna chodzic :p Z reszta ich drugi syn czyli moj narzeczony zaczal chodzic jak mial chyba 13miesiecy wiec predzej bym ten wiek brala pod uwage;)
-
Katy zacznijmy od tego że Kamil to też lekko wcześniak ma prawo być trochę do tyłu. U nas początki przez to że Nela wcześniak były mega słabe. Głowę np podniosła mając 3 miesiące!Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Biore to pod uwage Widze tez, ze rozwojem jest wlasnie blizej majowych dzieci niz tych z kwietnia:p
No to faktycznie pozno dosyc glowke zaczela podnosic, ale za to nadrobila pozniej
Kamcio tez slabo podnosil glowe bo w ogole na brzuchu nie lubial lezec Dalej nie lubi, ale klade go kilka razy dziennie na chwile chociaz.. -
A ja jutro mam test obciążenia glukoza . Blee..
A w poniedziałek wizytaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ada48e7a8c.jpg
:)obsawiam chłopaka . Oskar był niemalże w tym samym miejscu w macicyKaty, sallvie, Ania0306 lubią tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia