Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku dziewczyny dokładnie rok temu o 10:25 wyciągnęli Olę z mojego brzuszka
Pamietam jak dziś mój strach gdy wieźli mnie na sale.. i łzy gdy usłyszałam jej pierwszy krzyk.
Nie mogę uwierzyć ze to już rokKaty, Ania0306, sallvie lubią tę wiadomość
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Sto latek dla Oluni :*
diana11 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Karola nie gadaj 10 tydzien I taku brzuchol?Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja dalej mam 0,5 na - ale brzuch ostatnio wywalilo tak ze ciazy juz nie ukryje
Chociaz do 24 tygodnia byl taki mini ze bez problemu szlo go ukrycKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Termin mam na 23.01 z om z usg między 19 a 21.01
Z Kornela był dużo większy na tym etapie. Teraz też jest spory ale i tak bez porównania. Z Nela na tym etapie miałam około 12-13kg na + a dziś specjalnie weszłam na wagę bo miałam wizytę to mam 0,0 kg
No i właśnie. Dziś po wizycie mały 700g waży już. Z tego co wyczytalam to pod koniec 24 tygodnia ( ja dziś jestem 24+5z om ) dziecko waży ok 600g czyli mały dalej trzyma się tego że jest starszy kilka dni
Już nie mogę się doczekać aż go przytule. Ale cierpliwie czekam do 2019 :dKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja nie. Mam dobre doswiadczenia po pierwszym . Zal mi troche ze juz wiecej w ciazy raczej nie bede, ze juz nie bede miala mozliwosci przezyc tego raz jeszcze, to takie super uczucie, ciaza, wyprawka, ruchy to wszystko, nawet porod to cos wspanialego, zal mi ze juz nigdy na raczki nie wezme takiego maluszka ktory jest taki niewinny, ze moje dzieci beda juz tylko wieksze I wieszke. Pewnie bede bardzo niecierpliwa w przyszlosci zeby zostac babciaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Wow, dziewczyny ale rosniecie super ze ten watek nadal zyje, ze beda kolejne maluszki Ja sama mam juz ogromna chec zostac znowu mama, ale odwlekam ta przyjemnosc bo wiem ze to juz bedzie ostatnie dziecko, chce zeby wszystko bylo dopieszczone, chce cieszyc sie tym czasem na maxa.
Diana, spoznione zyczenia dla Oli i przede wszystkim zdrowka, pobyt w szpitalu z maluchem to nic przyjemnego, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
U nas ostatnio atak chorob, jak nie jelitowka to teraz jakas grypa. Mala goraczkuje, katar, nie spi a ja juz chodze jak zombie. Oby ta pogoda sie ustabilizowala bo nie wiem jak sama dam rade z mala i tymi wszystkimi chorobami. Jesien jest dla nas najgorsza bo maz pracuje, praktycznie nie ma go w domu wiec jestesmy zdane na siebie same, a zabawic dwulatke to juz nie lada wyczyn
-
Mysza dlatego właśnie to jest jedyna rzecz ktorej zaluje w tym ze tak szybko sie zdecydowalismy na drugie, ze jeszcze ta ciaza z Nela jest taka swieza a tu juz druga, a potem nie bedzie juz tego stanu nigdy wiecej. Chociaz ja marze o trojce to wiem że męża nie przekonam a nawet jesli to chcialabym zeby dzidzia pojawila sie do 4 lat maks po Sewku zeby nie robić jej roznicy wieku jakiejs ogromnej do rodzenstwa. A wiem że teraz będzie czas na kariere i wyksztalcenie. Nie na trzeciego brzdaca. Kolo 30 tez nie mam zamiaru rodzić wiec coz jak to mowia fajnie bylo ale sie skonczylo
Dominisia duzo zdrowka dla OlciWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:05
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Zdrowka dla Oli
Ja o drugim dziecku zaczne myslec za jakies 2 lata najwczesniej:p A jak znowu bedzie chlopak to moze zdecyduje sie na trzecie (o ile fundusze pozwola), gorzej jak bedzie trzech chłopaków haha xd Tylko fajnie byloby sie z 3 do 30 wyrobic -
Ja do 30 chce miec juz dzieci "odchowane", wtedy bede mogla zajac sie soba, pojde na studia, chce osiagnac to czego nie udalo mi sie teraz. Nic nie stracilam i w sumie to ciesze sie ze jestem mloda mama, moze wizualnie nie dojrzalam ale psychicznie czuje sie doroslejsza, zmienily mi sie priorytety i wiem ze wiele jeszcze przede mna. I bede miec rodzine u boku, bez nerwow ze kosztem kariery rodzina i dzieci Zeszly na dalszy plan. Duzo osob mysli odwrotnie ale jezeli juz tak wyszlo to trzeba cieszyc sie ze my mlode mamy bedziemy juz "wolne" gdy inni dopiero w pieluchy wejda
Dziewczyny w ciazy z drugim dzieckiem, jak sie czujecie, w sensie czy wasz mlody wiek i drugi maluch jest pozytywnie odbierany czy raczej srednio ? Ja mieszkam w malutkim miescie i troche sie boje ze jak zajde w ciaze i bede chodzic z dzieckiem i brzuchem to wezma mnie za jakas patologie ze mloda i juz dwojka dzieci. Wiem ze to moze glupie myslenie ale tak mnie jakos naszlo ... Ludzie sa rozni.