X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę dupka 3x2, luteine 2x1 i jeszcze acard, clexane , eurytrox, jodid, kwas foliowy

milka90 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Nulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Nie, ja zastrzyków nie mam co prawda ale i tak przepisuje mi po kilka opakowań luteiny i dupka bo mam dość duże dawkowanie. Do tego badań niestety nie mam na nfz tylko prywatnie bo mam prywatną lekarkę i są dość drogie ;/
    Ja USG miałam w Środę, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę (na nfz u innego gina) mam w Poniedziałek ale wątpie, żeby robiła usg bo ona tak wczesnych ciąż nie sprawdza dlatego też poszłam prywatnie i kolejne już u tej mojej 11 ;)
    Nulka, czemu spanikowałaś?
    No widzisz a ja chodzę na NFZ i co wizytę mam USG tylko jeśli chcę zdjęcie to muszę 10 zł zapłacić :P
    Spanikowałam, bo liczyłam, że chociaż pęcherzyk będzie. Widocznie ciąża jest młodsza jak zakładałam... Jeszcze wieczorem bolał mnie brzuch i chyba niepotrzebnie przeryłam internet... W pierwszej ciąży tak nie panikowałam jak teraz :D Tym bardziej, że objawy mam żadne - tylko trochę piersi pobolewają i ciągnie w dolę przucha czasem jakby jajnik ukłuje i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:12

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, nie możesz się teraz stresować.
    Ktoś mi kiedyś powiedział: "jeśli ciąża jest zdrowa to nawet siekierą jej nie ruszą" ;)

• M@linka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PecherzykA nie bylo :/ nawet plamki

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, spokojnie. Wszystko przed Tobą :)
    To ja mam jakiś dupiatych ( za przeproszeniem) lekarzy na nfz chyba. Mnie nie chca zrobić ;/
    Jeszcze się pokażą pęcherzyki, zarodki, serduszka, zobaczycie. Najwidoczniej jeszcze nie chcą się ujawniać :)

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, sprawiłaś że się właśnie śmieję do monitora :)

M@linka, jezeli chodzi o leki to raczej jestes dobrze "obstawiona". Teraz wszystko w rękach chyba tylko Boga, zobaczysz że u Nas wszystkim będzie dobrze. Ja też się strasznie boję, ale to właśnie chyba tak jest że będziemy się bać o nasze dzieci już zawsze :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Malinka, spokojnie. Wszystko przed Tobą :)
    To ja mam jakiś dupiatych ( za przeproszeniem) lekarzy na nfz chyba. Mnie nie chca zrobić ;/
    Jeszcze się pokażą pęcherzyki, zarodki, serduszka, zobaczycie. Najwidoczniej jeszcze nie chcą się ujawniać :)
    Nieśmiałe są :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, witam się :) dzisiaj zobaczyłam dwie krechy :) mam już 9miesięczna corcie :) buziaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:18

Szarlotka123, M@linka lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Niechcacy zalozylam nowy wątek ale juz sie przeprowadzam do Was!
    Przedwczoraj, trzy dni przed planowana miesiaczka zrobilam test... Przyczyna prozaiczna- chcialam wziac ketonal bo tak mnie glowa bolala ze myslalam ze oszaleje... A ze sie staramy to ketonal nienajlepiej w razie ciazy. No i dwie kreseczki ale jedna mega blada.
    Dzisiaj powtorzylam i dwie eleganckie kreski takze idzie w dobra strone.
    Jestem mama osmiomiesiecznego synka a z nieba patrza na nas dwa anioleczki.
    Licze ze tym razem sie uda :)
    Jutro ide na bete:D juz przebieram nogami. Jutro jest dzien planowanej miesiaczki:)

Szarlotka123, M@linka, Nulka lubią tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkyway to rozgaszczaj się wygodnie tutaj;)

milky way lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, bardzo się cieszę, przynajmniej nie myślisz o głupotach :D Do usług :D
    Nulka, dokładnie, i pewnie przy usg po 12 tygodniu się nie dowiecie czy to dziewczynka czy chłopiec bo się będą zasłaniać :D
    Epic witaj wśród nas :) Gratulację :)
    milky way, zaraz Ci pewnie moderator usunie bo nie mogą być dwa wątki o tej samej tematyce ;) Ale rozgość się i zostań z nami :D
    Jak jest dzień po to pewnie będzie wysoka, czekamy z Tobą :)

milky way lubi tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Lady, bardzo się cieszę, przynajmniej nie myślisz o głupotach :D Do usług :D
    Nulka, dokładnie, i pewnie przy usg po 12 tygodniu się nie dowiecie czy to dziewczynka czy chłopiec bo się będą zasłaniać :D
    Epic witaj wśród nas :) Gratulację :)
    milky way, zaraz Ci pewnie moderator usunie bo nie mogą być dwa wątki o tej samej tematyce ;) Ale rozgość się i zostań z nami :D
    Jak jest dzień po to pewnie będzie wysoka, czekamy z Tobą :)

Z Synkiem do końca nie byliśmy pewni bo tez tak dziwnie sie ułożył jeden lekarz widział chłopca dwóch dziewczynka (w tym 3d) a tu jednak chłopak :D (a miałam takie przeczucie)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niczym się nie martwcie...to wczesne ciąże i często nie widać wszystkiego co powinno być...wiec
    uszy do góry...brać kwas foliowy...odpoczywać i czekac:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało... Podczytuję was od kilku dni bo wygląda na to, że zostanę grudniówką 2016 :)Jest to dla mnie duże zaskoczenie, ale powoli oswajam się z tą myślą. Za 10 dni mam wizyte u gina to się wszystko okaże. Pozdrawiam dziewczyny ;)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, też był nieśmiały :D
    Martosza, święte słowa Kochana :*
    Ulka witaj :) Trzymamy za Ciebie kciuki, żebyś zawitała do nas na stałe :)
    Pozdrawiam Cię również i zaciskam kciuki.

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C wrote:
    Hej hej, witam się :) dzisiaj zobaczyłam dwie krechy :) mam już 9miesięczna corcie :) buziaki :)
    Witajcie ja dwie córki, młodsza ma 8 miesięcy a dwie kreski zobaczyłam w lany poniedziałek. Podchodzę do ciazy ostrożnie bo 2 marca straciłam maleństwo w 5 tyg ciazy. Lekarze kazali nie przestawać sie starać i oto jestem tu z wami.

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,dziś zrobiłam drugi test ciążowy i wyszedł pozytywny,jeszcze będę robić test z krwi w poniedziałek ale pomyślałam że może już do Was zajrzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 06:23

Szarlotka123, Arleta lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nie jest bardzo wczesna ciąża a prawie 5 tydzień. Nie pierwszy raz jestem w ciąży i nie pierwszy raz w parszywej więc już wiem, ze u mnie prezentu grudniowego nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 07:50

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pare godzin tu nie zagladalam, a tyle nowych twarzy :) ohysmy wszystkie tu do grunia zostaly:)

anna123, Arleta lubią tę wiadomość

preg.png
  • martuska507 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-) termin 30 listopada/1 grudnia :-)

Szarlotka123, Arleta, Asiaa91 lubią tę wiadomość

25.03 - beta 470
    29.03 beta 2850
    31.03 beta 6700
    relg3e5ejgo7v50m.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ