Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKochana ja tak mam bardzo często.
Już popadam w taką paranoje, że jak zobaczyłam dzisiejszą betę to przerażona dzwoniłam do mojej gin, żeby zapytać czy przyrost nie jest za duży bo się o zaśniadzie naczytałam ;/
Co chwilę też patrzę czy nie mam plamień..
Ale będzie wszystko dobrze, musiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 18:22
-
Lady Highlander wrote:Dziewczyny czy wy też macie takie obawy, czy tylko ja świruję? że coś będzie nie tak itp... jakoś w ogóle cięzko mi uwierzyć że w końcu się Nam udało..
Ja mam cały czas ogromne obawy czy ciąża się utrzyma i czy będzie dobrze się rozwijać. Beta to beta ostatnie dwie ciąże przyrosty bety były okej a i tak skończyło się jak się skończyło.
-
nick nieaktualny
-
Madziulla wrote:Super dziesze sie bardzo
Arleta gratulacje
Dziewczyny trzymjcie kciuki za mnie mocno. co prawda za wczesnie jak na jakiekolwiek objawy ciazy bo to 3 dni po owu. ale czuje sie inaczej jak w poprzednich cyklach
Ja się od wczoraj cały czas czuje taka pełna.... dziwne to.. dziwny brzuch mam... nie potrafię tego opisać. Kluje coś tam trochę czasami. dzis mnie troche mdli.
A kiedy testowanko planujesz?trzymam kciuki:) -
nick nieaktualny
-
M@linka wrote:Tak. Jestem po wizycie. Oprócz poszerzonego Endo i ciałka żółtego nic nie bylo widać mam brać leki i przyjść za dwa tygodnie.
To teraz razem czekamy w niepewności,ja też za 2 tyg.idę-znów to czekanie:) -
M@linka a w jakiej dawce bierzesz dupka i luteine? Ja dostałam Lutinus - to jest Luteina 100 mg z tym że moja Pani dr twierdzi że jest sporo lepsza od zwykłej - bariera to cena - zapłaciłam 250 zł za 21 globulek, ale jeżeli ma pomóc to nie będę żałować pieniędzy. Zalecana jest po invitro i innych zabiegach wspomaganego rozwoju, a moja Pani dr pracuje w klinice leczenia niepłodności, więc myślę że wie co robi Jest z tego co sie dokształciłam bardziej naturalna od zwykłej. Mam ją zacząc brać od niedzieli bo na razie niestety przypałętała się jakaś infekcja i jestem na Pimafucinie.
Teraz mam Duphaston 2x2, Od niedzieli mam zejsc z duphastonu najpierw 3x1 i do 2x1 i włączyć Lutinus 1 x dziennie.
Odstawiłam już metforminę, piję co 2 dzień inofem, biorę kwas foliowy i zwięszyła mi Pani dr Euthyrox z 12,5 na 25, gdyż TSH z 2,8 na początku tego cyklu spadło tylko do 2,5 a teraz powinnyśmy mieć poniżej 2.
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Nulka wrote:a ja mam dylemat czy byc tu czy na listopadowych mamach, bo z om to listopad a w praktyce to grudzień
Zapraszamy, ja tez na pograniczu ale na Listopadówkach dziewczyny już są zżyte i mają już inne tematy niż beta itp bo są w sumie 4 tyg do przodu, dlatego też ja tutaj się "podłączyłam".
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Hej Emilka przyrost ładny:)
Nulka zapraszamy!
A ja dziś wydałam superową kwotę na lekarstwa 2xlutka 100mg, 2xdupek, 14zastrzyków Clexane-300zł, fajnie nie?a to jeszce nie koniec w tym miesiącu,masakra po prostu,ale co zrobić,wydam nawet ostatni grosik,żeby ciąża się utrzymała -
Lady Highlander wrote:Zapraszamy, ja tez na pograniczu ale na Listopadówkach dziewczyny już są zżyte i mają już inne tematy niż beta itp bo są w sumie 4 tyg do przodu, dlatego też ja tutaj się "podłączyłam".
Ja byłam wczoraj u lekarza i nic nie widział Był trochę przerażony bo według om (16.02) to powinno już być, ale że zaszłam w ciążę po 25 dniu cyklu (gdzieś pewnie między 11 a 14.03) no to nic, ale test wyszedł więc nie pozostaje nic innego jak czekać do 14.04 na wizytę Bety nie robiłam i pewnie nie zrobię (chyba nie chce się dodatkowo stresować, a lekarz nawet nie kazał - w pierwszej ciąży tez nie robiłam) -
Lady Highlander wrote:M@linka a w jakiej dawce bierzesz dupka i luteine? Ja dostałam Lutinus - to jest Luteina 100 mg z tym że moja Pani dr twierdzi że jest sporo lepsza od zwykłej - bariera to cena - zapłaciłam 250 zł za 21 globulek, ale jeżeli ma pomóc to nie będę żałować pieniędzy. Zalecana jest po invitro i innych zabiegach wspomaganego rozwoju, a moja Pani dr pracuje w klinice leczenia niepłodności, więc myślę że wie co robi Jest z tego co sie dokształciłam bardziej naturalna od zwykłej. Mam ją zacząc brać od niedzieli bo na razie niestety przypałętała się jakaś infekcja i jestem na Pimafucinie.
Teraz mam Duphaston 2x2, Od niedzieli mam zejsc z duphastonu najpierw 3x1 i do 2x1 i włączyć Lutinus 1 x dziennie.
Odstawiłam już metforminę, piję co 2 dzień inofem, biorę kwas foliowy i zwięszyła mi Pani dr Euthyrox z 12,5 na 25, gdyż TSH z 2,8 na początku tego cyklu spadło tylko do 2,5 a teraz powinnyśmy mieć poniżej 2.
Kurde pierwsze słyszę o takiej luteinie,ja mam 2x100mg,szkoda że moja lekarka mi nie dała czegoś takiego;)
A powiedz mi w ciąży dalej pijesz ten Inofem,można?bo mam własnie całe opakowanie jeszcze.. -
nick nieaktualnyMalinka, a pęcherzyk? Pewnie jest za wcześnie
Lady, pijesz cały czas inofem? Mnie moja powiedziała, żeby odstawić.
Nulka ja też jestem termin 30 Listopad-4 Grudnia więc zapraszamy Pewnie jest jeszcze za wcześnie, nie ma się co denerwować 14 już będzie wszystko ładnie widać.
Arleta, mam to samo. Dzisiaj jak tak gadałam z moim o tych wszystkich badaniach, tabletkach, lekach to stwierdziliśmy, że chyba zbankrutujemy.. Ale wszystko dla fasolki, żeby została z nami tak jak wspomniałaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:53
-
To term mamy wielkie odliczanie do wizyt. Będzie dobrze, musi być i innych opcji nie zakładamy Choć przyznam się że wczoraj lekko spanikowałam
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie, ja zastrzyków nie mam co prawda ale i tak przepisuje mi po kilka opakowań luteiny i dupka bo mam dość duże dawkowanie. Witamin też mi nie pozwoliła zmienić więc za nie płacę ponad 40 zł + kwas foliowy jakiś specjalny mi kazała brać, który też jest drogi. Do tego badań niestety nie mam na nfz tylko prywatnie bo mam prywatną lekarkę i są dość drogie ;/
Ja USG miałam w Środę, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę (na nfz u innego gina) mam w Poniedziałek ale wątpie, żeby robiła usg bo ona tak wczesnych ciąż nie sprawdza dlatego też poszłam prywatnie i kolejne już u tej mojej 11
Nulka, czemu spanikowałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:09
-
Tak pije na razie, żeby organizm szoku nie dostał Ale zdarza mi się zapominać Tam w sumie jest tylko mio inozytol i kwas foliowy więc teoretycznie nic co mogłoby zaszkodzić.
Ja ostatnio za leki zapłaciłam 405 zł ale jak trzeba to trzeba
To jest w ogóle moja pierwsza w życiu ciąża (staraliśmy się 1,5 roku) i może dlatego tak panikuję, ale jak człowiek poczyta te fora wszystkie to aż mi się włos jeży co inne dziewczyny przeszły i coraz bardziej sie przez to stresuję...
Ja chociaż tyle że mam bezpłatne wizyty i większość badań - mam z pracy ubezpieczenie zdrowotne w PZU i większość przychodni w tym Luxmedy obejmuję i całościowe prowadzenie ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:10
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784