X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja tak mam bardzo często.
    Już popadam w taką paranoje, że jak zobaczyłam dzisiejszą betę to przerażona dzwoniłam do mojej gin, żeby zapytać czy przyrost nie jest za duży bo się o zaśniadzie naczytałam ;/
    Co chwilę też patrzę czy nie mam plamień..
    Ale będzie wszystko dobrze, musi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 18:22

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie takie obawy, czy tylko ja świruję? że coś będzie nie tak itp... jakoś w ogóle cięzko mi uwierzyć że w końcu się Nam udało..

Ja mam cały czas ogromne obawy czy ciąża się utrzyma i czy będzie dobrze się rozwijać. Beta to beta ostatnie dwie ciąże przyrosty bety były okej a i tak skończyło się jak się skończyło.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, a brałaś jakieś leki na podtrzymanie wcześniej?

• Arleta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Super dziesze sie bardzo :)

Arleta gratulacje

Dziewczyny trzymjcie kciuki za mnie mocno. co prawda za wczesnie jak na jakiekolwiek objawy ciazy bo to 3 dni po owu. ale czuje sie inaczej jak w poprzednich cyklach
    Ja się od wczoraj cały czas czuje taka pełna.... dziwne to.. dziwny brzuch mam... nie potrafię tego opisać. Kluje coś tam trochę czasami. dzis mnie troche mdli.

A kiedy testowanko planujesz?trzymam kciuki:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, dołączę do was;) mam nadzieje się tu rozgoscić na dłużej- jakoś do 6 grudnia. 29.03 robiłam betę- wynik 57, po 48h wynik 167. Cykle mam długie. Owulacja była po 20dc. Dziś 39 dc. Czy beta nie jest za niska?

f2w3vfxms6mp9lea.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka zawsze dupka I lutké.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka, liczy się przyrost a nie ilość :)
    Malinka i mimo to się tak działo?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Jestem po wizycie. Oprócz poszerzonego Endo i ciałka żółtego nic nie bylo widać :-( mam brać leki i przyjść za dwa tygodnie.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dylemat czy byc tu czy na listopadowych mamach, bo z om to listopad a w praktyce to grudzień :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Tak. Jestem po wizycie. Oprócz poszerzonego Endo i ciałka żółtego nic nie bylo widać :-( mam brać leki i przyjść za dwa tygodnie.
    No M@linka dobrze że się odezwałaś,jeśli to 5 tydzień,pewnie początek to raczej w większości przypadków nic nie widać,pewnie parę dni zrobiłoby róznicę..
    To teraz razem czekamy w niepewności,ja też za 2 tyg.idę-znów to czekanie:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka a w jakiej dawce bierzesz dupka i luteine? Ja dostałam Lutinus - to jest Luteina 100 mg z tym że moja Pani dr twierdzi że jest sporo lepsza od zwykłej - bariera to cena - zapłaciłam 250 zł za 21 globulek, ale jeżeli ma pomóc to nie będę żałować pieniędzy. Zalecana jest po invitro i innych zabiegach wspomaganego rozwoju, a moja Pani dr pracuje w klinice leczenia niepłodności, więc myślę że wie co robi :) Jest z tego co sie dokształciłam bardziej naturalna od zwykłej. Mam ją zacząc brać od niedzieli bo na razie niestety przypałętała się jakaś infekcja i jestem na Pimafucinie.

Teraz mam Duphaston 2x2, Od niedzieli mam zejsc z duphastonu najpierw 3x1 i do 2x1 i włączyć Lutinus 1 x dziennie.

Odstawiłam już metforminę, piję co 2 dzień inofem, biorę kwas foliowy i zwięszyła mi Pani dr Euthyrox z 12,5 na 25, gdyż TSH z 2,8 na początku tego cyklu spadło tylko do 2,5 a teraz powinnyśmy mieć poniżej 2.

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    a ja mam dylemat czy byc tu czy na listopadowych mamach, bo z om to listopad a w praktyce to grudzień :D

Zapraszamy, ja tez na pograniczu ale na Listopadówkach dziewczyny już są zżyte i mają już inne tematy niż beta itp bo są w sumie 4 tyg do przodu, dlatego też ja tutaj się "podłączyłam".

eiktrjjgno5jwujd.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Emilka przyrost ładny:)

Nulka zapraszamy!

A ja dziś wydałam superową kwotę na lekarstwa 2xlutka 100mg, 2xdupek, 14zastrzyków Clexane-300zł, fajnie nie?a to jeszce nie koniec w tym miesiącu,masakra po prostu,ale co zrobić,wydam nawet ostatni grosik,żeby ciąża się utrzymała

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Zapraszamy, ja tez na pograniczu ale na Listopadówkach dziewczyny już są zżyte i mają już inne tematy niż beta itp bo są w sumie 4 tyg do przodu, dlatego też ja tutaj się "podłączyłam".
    W sumie racja ;) Choć jak znam siebie będzie listopadowe :P Może synek otrzyma niezapomniany prezent na 5 urodziny ;) (28.11)
    Ja byłam wczoraj u lekarza i nic nie widział :/ Był trochę przerażony bo według om (16.02) to powinno już być, ale że zaszłam w ciążę po 25 dniu cyklu (gdzieś pewnie między 11 a 14.03) no to nic, ale test wyszedł więc nie pozostaje nic innego jak czekać do 14.04 na wizytę :) Bety nie robiłam i pewnie nie zrobię (chyba nie chce się dodatkowo stresować, a lekarz nawet nie kazał - w pierwszej ciąży tez nie robiłam)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    M@linka a w jakiej dawce bierzesz dupka i luteine? Ja dostałam Lutinus - to jest Luteina 100 mg z tym że moja Pani dr twierdzi że jest sporo lepsza od zwykłej - bariera to cena - zapłaciłam 250 zł za 21 globulek, ale jeżeli ma pomóc to nie będę żałować pieniędzy. Zalecana jest po invitro i innych zabiegach wspomaganego rozwoju, a moja Pani dr pracuje w klinice leczenia niepłodności, więc myślę że wie co robi :) Jest z tego co sie dokształciłam bardziej naturalna od zwykłej. Mam ją zacząc brać od niedzieli bo na razie niestety przypałętała się jakaś infekcja i jestem na Pimafucinie.

Teraz mam Duphaston 2x2, Od niedzieli mam zejsc z duphastonu najpierw 3x1 i do 2x1 i włączyć Lutinus 1 x dziennie.

Odstawiłam już metforminę, piję co 2 dzień inofem, biorę kwas foliowy i zwięszyła mi Pani dr Euthyrox z 12,5 na 25, gdyż TSH z 2,8 na początku tego cyklu spadło tylko do 2,5 a teraz powinnyśmy mieć poniżej 2.

Kurde pierwsze słyszę o takiej luteinie,ja mam 2x100mg,szkoda że moja lekarka mi nie dała czegoś takiego;)
    A powiedz mi w ciąży dalej pijesz ten Inofem,można?bo mam własnie całe opakowanie jeszcze..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, a pęcherzyk? Pewnie jest za wcześnie ;)
    Lady, pijesz cały czas inofem? Mnie moja powiedziała, żeby odstawić.
    Nulka ja też jestem termin 30 Listopad-4 Grudnia więc zapraszamy ;) Pewnie jest jeszcze za wcześnie, nie ma się co denerwować :) 14 już będzie wszystko ładnie widać.
    Arleta, mam to samo. Dzisiaj jak tak gadałam z moim o tych wszystkich badaniach, tabletkach, lekach to stwierdziliśmy, że chyba zbankrutujemy.. Ale wszystko dla fasolki, żeby została z nami tak jak wspomniałaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:53

• Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To term mamy wielkie odliczanie do wizyt. Będzie dobrze, musi być i innych opcji nie zakładamy ;) Choć przyznam się że wczoraj lekko spanikowałam

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Szarlotka też zastrzyki masz?Kiedy będziesz mieć usg?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja zastrzyków nie mam co prawda ale i tak przepisuje mi po kilka opakowań luteiny i dupka bo mam dość duże dawkowanie. Witamin też mi nie pozwoliła zmienić więc za nie płacę ponad 40 zł + kwas foliowy jakiś specjalny mi kazała brać, który też jest drogi. Do tego badań niestety nie mam na nfz tylko prywatnie bo mam prywatną lekarkę i są dość drogie ;/
    Ja USG miałam w Środę, widać było pęcherzyk, kolejną wizytę (na nfz u innego gina) mam w Poniedziałek ale wątpie, żeby robiła usg bo ona tak wczesnych ciąż nie sprawdza dlatego też poszłam prywatnie i kolejne już u tej mojej 11 ;)
    Nulka, czemu spanikowałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:09

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pije na razie, żeby organizm szoku nie dostał :) Ale zdarza mi się zapominać :) Tam w sumie jest tylko mio inozytol i kwas foliowy więc teoretycznie nic co mogłoby zaszkodzić.

Ja ostatnio za leki zapłaciłam 405 zł :) ale jak trzeba to trzeba :)

To jest w ogóle moja pierwsza w życiu ciąża (staraliśmy się 1,5 roku) i może dlatego tak panikuję, ale jak człowiek poczyta te fora wszystkie to aż mi się włos jeży co inne dziewczyny przeszły i coraz bardziej sie przez to stresuję...

Ja chociaż tyle że mam bezpłatne wizyty i większość badań - mam z pracy ubezpieczenie zdrowotne w PZU i większość przychodni w tym Luxmedy obejmuję i całościowe prowadzenie ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:10

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ