X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo widzę że jest dużo doświadczonych mamuś :) będzie kto miał doradzać nam kompletnie nie doświadczonym :)

Ja nie miałam w życiu doczynienia z małym dzieckiem więc wszstko dla mnie jest nowe :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odbieram wyniki bety. Prawdopodobnie się z Wami pożegnam.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Grudniówki - sprzedam detektor tętna płodu Jumper Fetal Doppler(u mnie wykrył tętno już w 10tyg!). Jestem pierwszą właścicielką, zapłaciłam mnóstwo kasy. Odsprzedam za 1/2 ceny. Kontakt [email protected]

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam :) 15 dzien od zapłodnienia, wiec wszystko moze sie zdarzyć... Wczoraj przeżyłam małe chwile grozy, bo pobolewal mnie cały dzien brzuch jak na okres tylko słabiej, ale miałam tez kilka mocniejszych boli i ukłuć w ciagu dnia. Żadnych plamien, ale biorę dupka. Dzisiaj nic nie boli, i teraz z kolei to mnie niepokoi. Czy ktoś tez tak miał? Jest to moja pierwsza ciąża, na razie potwierdzona kilkoma testami z moczu, w pon beta. Kompletnie nie wiem co jest normalne.

Pozdrawiam serdecznie!

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziś odbieram wyniki bety. Prawdopodobnie się z Wami pożegnam.

Trzymam kciuki żebyś jednak z nami została, trzeba być dobrej myśli!

preg.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Cześć dziewczyny, dołączam :) 15 dzien od zapłodnienia, wiec wszystko moze sie zdarzyć... Wczoraj przeżyłam małe chwile grozy, bo pobolewal mnie cały dzien brzuch jak na okres tylko słabiej, ale miałam tez kilka mocniejszych boli i ukłuć w ciagu dnia. Żadnych plamien, ale biorę dupka. Dzisiaj nic nie boli, i teraz z kolei to mnie niepokoi. Czy ktoś tez tak miał? Jest to moja pierwsza ciąża, na razie potwierdzona kilkoma testami z moczu, w pon beta. Kompletnie nie wiem co jest normalne.

Pozdrawiam serdecznie!
    Krakuska zazwyczaj jest tak,że jak boli (a raczej na początku normalne są takie ciągnięcia,czy kłucia jajników),to się martwimy,a jak nie boli to też zastanawiamy się czy wszystko w porządku;)
    nie jesteś sama z tym problemem

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że póki nie jest to stały ból tylko takie ciągnięcie to nie ma się co nakręcać. Chociaż ja za każdym razem jak mam takie bóle to też się martiwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 11:00

preg.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Pare godzin tu nie zagladalam, a tyle nowych twarzy :) ohysmy wszystkie tu do grunia zostaly:)
    Asia,dokładnie,to jest najwazniejsze

Asiaa91 lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, pozostaje wytrzymać w do 20 kwietnia, wtedy pierwsze usg. To czekanie i niewiedza sa najgorze...
    Powodzenia wszystkim :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • lilaa1985 Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam do wątku.:) Termin według kalkulatorów ciążowych 09.12.2016 r. Najcudowniejszy na świecie prezent gwiazdkowy.
    Beta I 16,7 (26.03),
    Beta II 122,1 (29.03)
    Beta III 475,2 (01.04)
    Wizyta u gina w piątek wraz z IV badaniem bety i progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 12:16

Jest z nami nasz cudowny syn 07.12.2016 <3
    lilaa1985
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilaa1985 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dołączam do wątku.:) Termin według kalkulatorów ciążowych 09.12.2016 r. Najcudowniejszy na świecie prezent gwiazdkowy.
    Beta I 16,7 (26.03),
    Beta II 122,1 (29.03)
    Beta III 475,2 (01.04)
    Wizyta u gina w piątek wraz z IV badaniem bety i progesteronu.

o fajnie,mamy ten sam termin narazie, bo niewiem jeszcze jak lekarka mi wyznaczy za 2 tyg. ;)
    a na wizycie będziesz w którym tygodniu?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• lilaa1985 Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie ten sam termin:) Ja już byłam na dwóch wizytach. Miałam spadający progesteron. Lekarz zastosował mocniejsza dawkę luteiny oraz codzienne mam zastrzyki z Prolutexu. Na szczęście wczorajsze badania pokazały, że progesteron się odbił już nie spada a nawet wzrósł.:) Wczoraj też miałam usg. Lekarz w pewnym momencie mówi o jest ale zaraz uciekł pęcherzyk. Już go nie mogł znaleźć. Wizyta następna za tydzień w piątek.Pęcherzyk już ma być widoczny. A serduszko od wczoraj za 3 tygodnie:)Strasznie przeżywam żeby beta mi przyrastała.Ponieważ dwie biochemiczne ciąże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 12:53

Jest z nami nasz cudowny syn 07.12.2016 <3
    lilaa1985
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe osoby, cieszę się, że jest nas coraz więcej :)
    Krakuska, spokojnie. Takie bóle to normalka, ja dzisiaj też się obudziłam z bólem jajnika i podbrzusza, mam je czasami a moja gin nie widzi w tym nic dziwnego :) Asia ma rację, jeśli bóle nie są stałe to spokojnie.
    Malinka, nie poddawaj się, pewnie wszystko jest w porządku. Daj znać po wynikach, trzymam kciuki :)
    Lila, piękny przyrost bety :) Dostałaś tabletki więc spokojnie.
    Swoją drogą jak z waszymi snami?
    Mnie się np. dzisiaj śniło, że byłam z moim na festiwalu słodyczy i pomagałam emememsom ( nie wiem jak to się piszę :D) uciec z fabryki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 12:54

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam trzecią betę i siedzę jak na szpilkach. No i ciągnie mnie na dole, czasem kłuje. W pierwszej ciąży było lepiej, bo dowiedziałam się później i pierwsza beta była ponad 3500- od razu Usg i było wiadomo, że wszystko ok. A teraz czekanie i czekanie, ja wyniki bety, na wizytę. Na Usg, ... Nie moge wysiedzieć dziewczyny. Nie myślę o niczym innym, co chwila sprawdzam czy laboratorium już umieścilo wyniki w internecie. A co mnie zakłuje lub pociągnie brzuch to lecę sprawdzić do łazienki czy nie plamię.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka rozumiem Cię doskonale bo miałam na początku to samo. Co chwilę jak tylko poczułam się "mokra" to leciałam sprawdzić czy to nie plamienia albo krew..
    Ciąża to jest jedno wielkie czekanie, nic nas tak nie nauczy cierpliwości ;)
    Staraj się czymś zająć, obejrzeć film, zrelaksować, iść na spacer, cokolwiek, żeby odciągnąć myśli. Nie możesz się teraz stresować.

emilkazozz lubi tę wiadomość

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zrobiłam się przewrażliwiona. Człowiek trochę dojrzał i ma większą świadomość zagrożenia i jakoś ciężko odpędzič od siebie czarne myśli. Ale piękna pogoda dzisiaj więc może rozłożymy jakieś zabawki ogrodowe córce i czas jakoś zleci.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem z Wami dziewczyny :-)
    Termin porodu 3 grudzień ( narazie wg. swoich wyliczeń )
    We wtorek mam do gina :-)) juz nie moge sie doczekać tego wtorku .

9 miesięcy bede z Wami :-)

lilaa1985 lubi tę wiadomość

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    chyba zrobiłam się przewrażliwiona. Człowiek trochę dojrzał i ma większą świadomość zagrożenia i jakoś ciężko odpędzič od siebie czarne myśli. Ale piękna pogoda dzisiaj więc może rozłożymy jakieś zabawki ogrodowe córce i czas jakoś zleci.

Zgadzam sie z Toba ,mam 9-letnia córkę i 2 lata starałam sie o następne dzieciątko , aż w końcu nadszedł ten dzien, kiedy ujrzałam 2 kreseczki . Teraz to siedzę jak na szpilkach i czekam na koleją wizytę u gina .

emilkazozz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się odżywiacie?
    Staracie się jeść zdrowe rzeczy, czy raczej na razie nie zmieniacie sposobu żywienia?

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wsunełam rybkę z kapustą kiszoną :) mniam :)

Ja staram się wiecej owoców i warzyw ale różnie to wychodzi. Wydaje mi się że dotychczas nie miałam takiej złej diety więc nie muszę też jej zbytnio zmieniać :)

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ