Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPolkosia pionizowali mnie po 8h. Najpierw 4h spedzasz na sali pooperacyjnej razem z dzidziusiem, klada go kolo Ciebie i mozesz karmic, ale nie mozesz nawet podnosic glowy. Do pooperacyjnej nie wpuszczaja rodziny. Potem przenosza was na normalna sale i po kolejnych 4h jest pionizacja. Przeciwbolowe to na pewno paracetamol, chyba tez ketonal i czeste kroplowki. Szczerze - bralam co dawali jak leci, ale powiedziano, ze wszystkie leki sa przyjazne karmieniu piersia.
A na wadze Matylda na pewno nie spadnie tak jak Staś. Mi jakakolwiek laktacja ruszyla dopiero ze srody na czwartek, to biedny byl mocno wyglodzony. Ale juz przytylismy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 09:23
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Polkosia ja Cię pociesze : porod cc w poniedziałek o 14.20. Godzina 18.00 pionizacja. O 19.00 pierwszy raz przewinelam maluszka. Po 48 h od porodu wyjście ze szpitala. Będzie dobrze! !!trzymam kciuki
polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Dora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy -
Później juz czasu nie będzie więc życzymy wam szczęścia, spełnienia marzeń, dla nierozpakowanych bezbolesnych i szybkich porodów... I niech maluszki zdrowo się chowają

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0db58ad88d10.jpg
Werix, Szczęśliwa Mamusia, polkosia, RedLady, Krakuska, Dobrawa, Izieth, baranosia, cudek2, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Polkosia, trzymaj się dzielnie :* czasem życie płata nam figle, a w tym momencie najważniejsze jest zdrowie twoje i Matyldy. Już wkrótce ją przytulisz i tylko to się liczy

Wesołych Świąt :* Dużo zdrowia, mleka, sił i snu
Te święta będą dla nas wyjątkowe!
Krakuska lubi tę wiadomość

-
Wow, moje mikro-piersiątka miseczka B odciągnęły 150 ml! Co prawda po 4h przerwie ale i tak jestem mega dumna, bo zazwyczaj było dużo mniej
te życzenia świąteczne podziałały :p
Werix, RedLady lubią tę wiadomość
-
Werix, my mamy właśnie taki typ jak mówi Twoja położna - Medela Calma. Smoczek drogi, bo 60 zł, ale zależało mi na tym, żeby mały się nie rozleniwił. To był jedyny jaki znalazłam tego typu, ale nie wiem, może są jakieś tańsze. Ja polecam

Heh, pamiętam jak w szpitalu cieszyłam się jak głupia, jak odciągnęłam pierwsze kropelki siary i prosiłam położne o dolanie ich do mleka, którym dokarmiały małego..
po cc miałam opóźnienie laktacji i twardo walczyłam metodą 775533. Na początku ręcznym laktatorem, Boże, to była katorga. Szybko się uzbroiłam w elektryczny.
Werix lubi tę wiadomość
-
Czuje się dobrze, nie ścieli mnie, nie urodziłam. Lekarz, który wczoraj kazał mi się stawić na czczo dzisiaj, nie zostawił żadnej informacji NIKOMU i nie ma dla mnie miejsca. Powiedzieli, ze mogę szukać innego szpitala lub przyjechać jutro, bo może miejsce będzie. Ja juz nie mam siły na jeżdżenie i wracam do domu. Cięcie nie jest pilne, bo przez cc to i 5 kg wyjmą, a ja jeszcze nie jestem w terminie i mogę poczekać...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Urwało mi posta:/ beze sensu, ze tyle stresu i cie teraz odsyłają. Myślałam, ze przy wielowodziu cc jest pilne. Stawiasz sie jutro czy juz po świętach w takim razie?
Dziewczyny wesołych świat
zeby nasze dzieci zdrowo sie chowały i nie dostarczały nam zbyt wielu zmartwień.
baranosia lubi tę wiadomość

-
Położna była. Mały schudł
Tak się staram z tym kp, karmię regularnie co 3 godziny i nic nie tyje, a wręcz chudnie
Położna kazała mi po kp podać trochę mm przez 3 dni
jestem załamana. Dupa ze mnie a nie matka. Nie potrafię własnego dziecka nakarmić.
-
Nita nie przejmuj sie. Dokarm ja trochę. Moja dopiero po 3 tygodniach prawie odzyskała masę urodzeniowa. Miała zoltaczke i nie chciała jesc. Teraz po 5,5 tyg kawał z niej baby i ciągnie zdrowo. Czasami raz na dobę muszę ja jeszcze dokarmić. Nie stresuj sie. Będzie dobrze.

-
Polkosia, współczuję. Ale przynajmniej święta spędzisz w domu.
Dzięki dziewczyny. Chyba będę musiała w taki zainwestować. No i nie wiem czy nie kupić laktatora elektrycznego.zobaczę jak pójdzie mi kolejne ściąganie pokarmu.
Nita, nie poddawaj sie. Jesteś super matką i robisz wszystko, co najlepsze dla swojego dziecka. Uwierz, nie zamieniłoby Cię na nikogo innego.
Młody śpi. Ja też spróbuję się kimnąć. Od 7 rano przespał do 15 3h... chyba ma to po tatusiu, bo ja jestem mega śpioch!
-
Dzięki Werix, Koska :*
Teraz mu dałam cyca znowu i zasnął po nim tak twardo, że nie było szans na mm. Odmówił. On wygląda na zupełnie szczęśliwego na moim pokarmie. Nie wiem dlaczego położna tak mi wciska mm
jeszcze mam mu to podawać z takiej cieniutkiej strzykawki. Wygląda to okropnie.
Martwię się tym wszystkim, bo jestem tu jedyną, której dziecko na tym etapie, urodzone o czasie, chudnie. Wasze dzieci ładnie przybierają a mój? Dlatego myślę sobie, że się nie nadaję. Mleko mam jakieś mało wartościowe chyba. Wigilii mi się przez to wszystko odechciało. Przez ten stres w cyckach czuję, że mam już coraz mniej.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

po jakimś czasie dopiero zaczaiłam jak to robić. W jakich butelkach podajecie swoje mleko? Mi położna mówiła żeby samo ze smoczka nie leciało po odwróceniu. Nie mogę takiego znaleźć...