SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 - teraz doczytalam, ze dzis rano urodzilas. To z mieszanka macie jeszcze czas, mala pewnie nie jest jeszcze glodna. Ale laktator Ci polecam, ja zaluje, ze nie zaczelam stymulowac piersi szybciej po porodzie.

polkosia, Krakuska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A malutka przystawiaj mimo wszystko jak najczesciej do piersi, nawet na spiocha i nawet jesli jeszcze nic nie leci ;)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, niech ssie na sucho nawet :) Z resztą teraz wystarczy kropelka, którą już dawno pewnie połknęła ;) Nie podawaj na razie mm, masz na to czas, dopiero jak spadnie za dużo na wadze. Moja Tysia spadła po pierwszej dobie aż 100 g, ale potem było coraz mniej aż w końcu w 4 przybrała i już tylko rosło :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przystawiaj nawet co 1-2h, nie czekaj.

Agata.l lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z porodówki...skurcze dość regularne i bolesne,czekamy na rozwój wydarzeń :-) Trzymajcie kciuki!!!!

baranosia, polkosia, Nita, Krakuska, RedLady, MoBo, Koska 88, Dobrawa, Dotty84, Zgredek, Szczęśliwa Mamusia, chloet, Perl, Kushina, Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie kochana szybkiego i niebolesnego rozwiązania :*

Jeny jak mnie dziś głowa bolała! Całą ciążę był spokój a dziś myślałam że umrę...

Ok mały zrobił kupę i śpi. Mam wyrzuty sumienia że przeze mnie bolał go brzuszek :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, może to przypadek :)

Maggie, powodzenia :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula gratuluję maluszka. Wracajcie szybko do sił.
    Tak jak dziewczyny piszą, przystawiaj jak najczęściej. Rozbierz maluszka do pieluszki, połóż na swoje piersi i przytulajcie się jakiś czas. To również pomaga w stymulacji.

U nas karmienie co 2 godziny i nie popuszcze jak nie poje dobre 45 minut na jednej piersi. Potem daję drugą i sobie jeszcze ciamka 10 minut. Musi przytyć do środy i zrobię wszystko aby tak było. Nie podałam mu mm na razie.

baranosia, polkosia, milky_way, Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, gratulacje :):)

Maggie - powodzenia tam!

Wiecie co, jak tak Was czytam to stwierdzam, że w moim szpitalu niepotrzebnie dali małemu tak szybko mm. Czytałam, że w pierwszej dobie maleństwu wystarczy dosłownie kilka kropel. U nas, jak okazało się, że mały nie ssie, po chyba 4h (!) dokarmili mieszanką, a pozniej juz regularnie co 3h. Nie pytali się, po prostu oznajmili, że trzeba dokarmić i zabrali. Co 3h w zerowej dobie? U mnie rzeczywiście laktacja była opóźniona, ale wkurzyłam się, że nie dali nam nawet szansy, zwłaszcza ze Mieszko nie był kruszynką. Co ciekawe, dziewczyny po SN, które ze mna leżały na sali też miały problemy z laktacją, ale im nie zabierali dzieci na dokarmianie. Nie rozumiem tego.

Z drugiej strony chcę pocieszyć wszystkie dziewczyny, których dzieci dokarmiano mm w szpitalu - u mnie w żaden sposób nie wpłynęło to na dalsze karmienie piersią, a dokarmiali go 4 dni modyfikowanym (co prawda z kieliszka). Czasem z innych powodów podajemy mu mm, ale mały w pierwszej kolejności zawsze wybiera pierś. Także nie zamartwiajcie się tym zbytnio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 19:33

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Maggie kochana szybkiego i niebolesnego rozwiązania :*

Jeny jak mnie dziś głowa bolała! Całą ciążę był spokój a dziś myślałam że umrę...

Ok mały zrobił kupę i śpi. Mam wyrzuty sumienia że przeze mnie bolał go brzuszek :(

Ja też miałam dziś przepotworny ból głowy, a rzadko miewam. Moze cos z ciśnieniem...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie powodzenie. Trzymam kciuki za dobry poród.
    Ja odespalam noc i tez mnie strasznie głowa boli. I cycki :/ ciagle jakieś zastoje mi sie robią....

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba coś musiało być faktycznie z ciśnieniem.

W ciąży byłam głodna co chwilę teraz jem bo trzeba a nie że czuję głód też tak macie?

chabasse lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, dokładnie... zmuszam się do jedzenia. Póki co 11 kg w plecy. Jeszcze z 5 i bede zadowolona :)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wielki dzięki,po wielkiej łasce Pani położna dała laktator i parę kropli siary ściągnęłam z jedej piersi i dałam jej na paluszku. W ogóle położne są strasznie nie pomocne i za wszystko mają pretensj,ze się je o cokolwiek zapyta.Chciałabym być już w domu,może tam pojdzie lepiej tylko pytanie czy waga małej nam na to pozwoli. Raz ją dzisiaj dokarmili mm,ale mam nadzieję,ze na tym koniec,może coś się ruszy i te krople stararcza. Będę rozbierala do pieluchy i przystawiala nawet jak śpi. Dzięki dziewczyny za rady i gratulacje.

Maggie powodzenia,u mnie szybko poszło,o 20 bylam na izbie ,a po 2 miałam już córce :)

tb738ribfs156aj0.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakuska to dobrze ze z kieliszka, mojego dokarmiali mm co 3h z butelki chociaz sie sprzeciwilam to polozna poszla na skarge do lekarza a lekarz mi tlumaczyl ze jest duzy i musi jesc:/ piersi przez caly pobyt w szpitalu nie tknal. laktacje rozkrecilam laktatorem elektrycznym. jak juz sciagalam pokarm co 3 h po 100 ml i mleko sie lało wszedzie to zaczal ssac przez kapturki. samej piersi do tej pory nie chce bo nie mam takiego wielkiego sutka jak w butelce czy w kapturku. nie wiem czy sie najada a

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cd. nie wiem czy sie najada ale ssa okolo 10 -15 minut i zasypia i sie nie domaga. wazylam go ze mna i beze mnie na wadze lazienkowej i wazy miedzy 5,3 a 5,7 a wage spadkowa mial 4660 wiec chyba nie jest zle. mam nadzueje ze z czasem nie bede musiala uzywac kapturkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 20:05

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia to różnie bywa. Znam dziecko które do roku nie tknęło gołej piersi tak się przyzwyczaiło do kapturków

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana dziewczyny...Kilka dni po porodzie poczułam jakbym coś miała między nogami (w pochwie?) Zerknęłam lusterkiem i zauważyłam jakby dwie kulki - podejrzewam, że to obniżenie (o ile nie wypadanie) pochwy... Kurwa :(
    Nic nie ma na zewnątrz póki co, ale wystarczy lekko rozchylić i widać jej ścianki...
    Niby przy porodzie i po porodzie (a także przy kp) działają hormony, które osłabiają więzadła itp...Ale boję się strasznie, ze to nie wróci na miejsce...W sumie, jakby posklejać fakty, to widziałam "to coś" jeszcze w ciąży..
    Niby połóg się jeszcze nie skończył, ale problem w tym, że póki co nic się nie poprawia...ćwiczę mięśnie kegla, ale nie umiem unikać podnoszenia ciężarów (Hania :/) a to niestety nie pomaga... Mam wrażenie, że to nie wróci samoistnie na miejsce

Chyba w tym tygodniu zapiszę się do kliniki, która zajmuje się takimi przypadłościami, co by sprawdzić jak poważna to sprawa (i czy faktycznie coś złego się dzieje...) Wydaje mi się, że to przez ten pierwszy poród...A teraz tylko się pogłębiło.

Jestem załamana :( Wyję jak bóbr

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty trzymam kciuki, zeby to było przejściowe. Tule.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Dotty brzmi to wszystko nie za ciekawie... Nie będę nic radzić bo nie mam zielonego pojęcia co w takiej sytuacji robić ale dobrze że chcesz iść do kliniki i to sprawdzić bo to nie żarty...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ