Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rety, ale to koszmar z tym dokarmianiem! Moja koleżanka rodziła przez cc na Bródnie i po cc zabrali dziecko na całą noc, ona wycieńczona padła i zasnęła i rano jak się obudziła i zaczęła szukać dziecka, to przynieśli jej nakarmione mm dziecko i papier, że wyraziła zgodę na dokarmianie... Ja dzisiaj 3x mówiłam, że nie chcę dokarmiania i żeby gdziekolwiek zabrali dziecko...
Szczęście w nieszczęściu, że to planowe cc z rana i do wieczora będę już w miarę mobilna...
Życie jest jednak nieprzewidywalne... Cały czas mam złe przeczucia co to tego cc...
Dotty, współczuję, ale może to po prostu jeszcze efekt porodu i nie doszłaś do siebie? Ja to z miesiąc nie zaglądałam tam w ogóle...
Nita, będzie dobrze, kiedy kolejne ważenie? I jaki był spadek wagi?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia ale Ty będziesz mieć cc prywatnie, to chyba nie będzie takich akcji jak w państwowych szpitalach? Chyba nie masz się czym martwić. W końcu płacicie sporą kasę. Bardzo bym się wkurzyła jakby mi bez mojej zgody zabrali dziecko i nakarmili mm.

Mój mały urodził się 3450, w 5 sobie ważył 3140, w 7 dobie przytył 40g i w 10 dniu schudł 10g. Kolejne ważenie w środę. Jeśli nadal będzie chudł, to się poddam i dam mu po kp trochę mm, bo nie wiem już co robić.
Nadira lubi tę wiadomość
-
Ta weź przetłumacz coś dla faceta... Mały nie płacze, nie pręży się. W nocy zrobił dwie kupy, w dzień kolejne dwie. Fakt od wczoraj nie śpi jak do tej pory po 3h ciągiem i praktycznie wisi mi ciągle na cycku ale nie sądzę by to był objaw tego że coś mu jest nie taki...polkosia wrote:Baranosia, weź mu powiedz, żeby się doedukował w temacie, a nie chrzanił głupoty

-
nick nieaktualnyMam pytanie do dziewczyn po cesarce: tez macoe/mialyscie takie spuchniete nogi? Szczerze jak by ktos mi pokazal na zdjeciu moje nogi to bym pomyslala, ze ta osoba wazy 150kg
Jesli ktoras z was tak miala to napiszcie prosze kiedy to mija, bo strasznie mnie to wkurza
-
Polećcie mi jakiś smoczek. Muszę spróbować podawać małemu do zasypiania bo traktuje mnie i moje cycki jako smoka. Nie możliwe że jest głodny a ciągle chce ciągać cycka gdy tylko mu zabiorę jeszcze przez chwilę ciąga mimo że już nie ma cycka i się budzi. Dam cycka jest spokój i śpi. A moje sutki już płaczą

-
Ja całą ciąże nie miałam spuchniętych nóg a po porodzie mi spuchły tak nagle. Położna mówiła ze zdarza sie i jak nie zejdzie po 2 tyg to do lekarza, a dla spokojności mogę sobie badanie moczu zrobić. Na badanie zabrakło czasu a opuchlizna zeszła sama rzeczywiście ok 2 tygodni, juz jest okKushina wrote:Mam pytanie do dziewczyn po cesarce: tez macoe/mialyscie takie spuchniete nogi? Szczerze jak by ktos mi pokazal na zdjeciu moje nogi to bym pomyslala, ze ta osoba wazy 150kg
Jesli ktoras z was tak miala to napiszcie prosze kiedy to mija, bo strasznie mnie to wkurza 
Kushina lubi tę wiadomość

-
Ja używam z Lovi, jest taki malusieńki ze nie zakrywa pol buzi jak niektóre smoczki.baranosia wrote:Polećcie mi jakiś smoczek. Muszę spróbować podawać małemu do zasypiania bo traktuje mnie i moje cycki jako smoka. Nie możliwe że jest głodny a ciągle chce ciągać cycka gdy tylko mu zabiorę jeszcze przez chwilę ciąga mimo że już nie ma cycka i się budzi. Dam cycka jest spokój i śpi. A moje sutki już płaczą

polkosia lubi tę wiadomość

-
Ortodontyczny z MAM, dla dzieci w wieku 0-2 miesięcy. Jest malutki, fajnie wyprofilowany, nie zakrywa noska.baranosia wrote:Polećcie mi jakiś smoczek. Muszę spróbować podawać małemu do zasypiania bo traktuje mnie i moje cycki jako smoka. Nie możliwe że jest głodny a ciągle chce ciągać cycka gdy tylko mu zabiorę jeszcze przez chwilę ciąga mimo że już nie ma cycka i się budzi. Dam cycka jest spokój i śpi. A moje sutki już płaczą

-
Ten z MAM faktycznie fajny, ale moja go nie zaakceptowała. Tylko Lovi u nas się sprawdził, a kupiłam chyba ze 20...
Czytałam, że puchną nogi po cc, więc to chyba normalne... Przeraża mnie to wszystko.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My mamy z Lovi, MAM, Nuk.
Z tego wszystkiego MAM byl najlepszy, ale synalek go przechwycił i gdzies wcisnął u znalezc nie mozemy od wigilii
Wiec byle do 28.12.
A teraz probujemy z Lovi. Niezle idzie..troche pluje. Jestem zdziwiona. Wiem wiem kazde dziecko inne, ale nasza dwojka to narazie inna we wszystkim. Mała to raczej robi problem z niczego. Ze smoczka, z kupy, z siku, z noszenia na rękach
Synek bezproblemowy totalnie, a tu widze ze mała wymyśla
mamy polewkę z tego straszną
-
Kushina mi po cc też mi spuchły nogi, byłam przerażona ich wyglądem, ale to podobno normalne po cc, minęło po kilku dniach, może po tygodniu

Co do dokarmiania mm to ja też jestem w szoku że to takie powszechne w szpitalach
ja w obu przypadkach się z tym nie spotkałam, wręcz przeciwnie w szpitalu gdzie rodziłam odniosłam wrażenie że niechętnie w ogóle podają, nawet na życzenie matki jest problem, podają wtedy kiedy rzeczywiście jest potrzeba
Ja za pierwszym razem sama wyprosiłam 1 porcję bo się bałam pierwszej nocy po cc, że nie dam rady wstać a syn będzie płakał z głodu więc na zaś go nakarmiłam (strzykawką po palcu)
Tym razem nie było w ogóle potrzeby mm, a jedna położna jak zobaczyła że laktator stoi u mnie na wierzchu to tak mnie skubana zagadała, że dzięki niej karmię piersią, sama nie wiem jak to się stało że ja taka anty kp a momentalnie jej posłuchałam
teraz jestem jej wdzięczna
Kushina, Dobrawa lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH