SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie mąż i jego teoria że mały ma łzy w oczach więc pewnie go coś boli i to przez to że nie trzymam diety...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby są 4 stopnie, dwa pierwsze kwalifikują się do rehabilitacji, dwa ostatnie do operacji :/ Z tego co wyczytałam to liczę, ze jestem w pierwszej grupie i wystarczą ćwiczenia plus elektrostymulacja. Oby...strasznie się boję

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby są 4 stopnie, dwa pierwsze kwalifikują się do rehabilitacji, dwa ostatnie do operacji :/ Z tego co wyczytałam to liczę, ze jestem w pierwszej grupie i wystarczą ćwiczenia plus elektrostymulacja. Oby...strasznie się boję

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, ale to koszmar z tym dokarmianiem! Moja koleżanka rodziła przez cc na Bródnie i po cc zabrali dziecko na całą noc, ona wycieńczona padła i zasnęła i rano jak się obudziła i zaczęła szukać dziecka, to przynieśli jej nakarmione mm dziecko i papier, że wyraziła zgodę na dokarmianie... Ja dzisiaj 3x mówiłam, że nie chcę dokarmiania i żeby gdziekolwiek zabrali dziecko... :( Szczęście w nieszczęściu, że to planowe cc z rana i do wieczora będę już w miarę mobilna...

Życie jest jednak nieprzewidywalne... Cały czas mam złe przeczucia co to tego cc...

Dotty, współczuję, ale może to po prostu jeszcze efekt porodu i nie doszłaś do siebie? Ja to z miesiąc nie zaglądałam tam w ogóle...

Nita, będzie dobrze, kiedy kolejne ważenie? I jaki był spadek wagi?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, weź mu powiedz, żeby się doedukował w temacie, a nie chrzanił głupoty ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ale Ty będziesz mieć cc prywatnie, to chyba nie będzie takich akcji jak w państwowych szpitalach? Chyba nie masz się czym martwić. W końcu płacicie sporą kasę. Bardzo bym się wkurzyła jakby mi bez mojej zgody zabrali dziecko i nakarmili mm. :/
    Mój mały urodził się 3450, w 5 sobie ważył 3140, w 7 dobie przytył 40g i w 10 dniu schudł 10g. Kolejne ważenie w środę. Jeśli nadal będzie chudł, to się poddam i dam mu po kp trochę mm, bo nie wiem już co robić.

Nadira lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Baranosia, weź mu powiedz, żeby się doedukował w temacie, a nie chrzanił głupoty ;)
    Ta weź przetłumacz coś dla faceta... Mały nie płacze, nie pręży się. W nocy zrobił dwie kupy, w dzień kolejne dwie. Fakt od wczoraj nie śpi jak do tej pory po 3h ciągiem i praktycznie wisi mi ciągle na cycku ale nie sądzę by to był objaw tego że coś mu jest nie taki...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn po cesarce: tez macoe/mialyscie takie spuchniete nogi? Szczerze jak by ktos mi pokazal na zdjeciu moje nogi to bym pomyslala, ze ta osoba wazy 150kg :/ Jesli ktoras z was tak miala to napiszcie prosze kiedy to mija, bo strasznie mnie to wkurza :P

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polećcie mi jakiś smoczek. Muszę spróbować podawać małemu do zasypiania bo traktuje mnie i moje cycki jako smoka. Nie możliwe że jest głodny a ciągle chce ciągać cycka gdy tylko mu zabiorę jeszcze przez chwilę ciąga mimo że już nie ma cycka i się budzi. Dam cycka jest spokój i śpi. A moje sutki już płaczą :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, no to jeden z plusów całej tej sytuacji... Raczej chodzi mi o to, że to takie nagminne w ogóle :( I mam nadzieję, że przybierze :)

Nita lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn po cesarce: tez macoe/mialyscie takie spuchniete nogi? Szczerze jak by ktos mi pokazal na zdjeciu moje nogi to bym pomyslala, ze ta osoba wazy 150kg :/ Jesli ktoras z was tak miala to napiszcie prosze kiedy to mija, bo strasznie mnie to wkurza :P
    Ja całą ciąże nie miałam spuchniętych nóg a po porodzie mi spuchły tak nagle. Położna mówiła ze zdarza sie i jak nie zejdzie po 2 tyg to do lekarza, a dla spokojności mogę sobie badanie moczu zrobić. Na badanie zabrakło czasu a opuchlizna zeszła sama rzeczywiście ok 2 tygodni, juz jest ok

Kushina lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Polećcie mi jakiś smoczek. Muszę spróbować podawać małemu do zasypiania bo traktuje mnie i moje cycki jako smoka. Nie możliwe że jest głodny a ciągle chce ciągać cycka gdy tylko mu zabiorę jeszcze przez chwilę ciąga mimo że już nie ma cycka i się budzi. Dam cycka jest spokój i śpi. A moje sutki już płaczą :(
    Ja używam z Lovi, jest taki malusieńki ze nie zakrywa pol buzi jak niektóre smoczki.

polkosia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ortodontyczny z MAM, dla dzieci w wieku 0-2 miesięcy. Jest malutki, fajnie wyprofilowany, nie zakrywa noska.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi spuchpy npgi po cc. Wynika t9 z n8eszczelnosci nacnaczyn. Witamine c trzeba brac. Moga wystepowac do tygodnia po cc.

Kushina lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z MAM faktycznie fajny, ale moja go nie zaakceptowała. Tylko Lovi u nas się sprawdził, a kupiłam chyba ze 20...

Czytałam, że puchną nogi po cc, więc to chyba normalne... Przeraża mnie to wszystko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita- jak Twoje cisnienie?

• milky_way Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy z Lovi, MAM, Nuk.
    Z tego wszystkiego MAM byl najlepszy, ale synalek go przechwycił i gdzies wcisnął u znalezc nie mozemy od wigilii :D
    Wiec byle do 28.12.
    A teraz probujemy z Lovi. Niezle idzie..troche pluje. Jestem zdziwiona. Wiem wiem kazde dziecko inne, ale nasza dwojka to narazie inna we wszystkim. Mała to raczej robi problem z niczego. Ze smoczka, z kupy, z siku, z noszenia na rękach :D
    Synek bezproblemowy totalnie, a tu widze ze mała wymyśla :D mamy polewkę z tego straszną :D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny poszukam i kupię awaryjnego smoka w takim razie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina mi po cc też mi spuchły nogi, byłam przerażona ich wyglądem, ale to podobno normalne po cc, minęło po kilku dniach, może po tygodniu :)

Co do dokarmiania mm to ja też jestem w szoku że to takie powszechne w szpitalach :/ ja w obu przypadkach się z tym nie spotkałam, wręcz przeciwnie w szpitalu gdzie rodziłam odniosłam wrażenie że niechętnie w ogóle podają, nawet na życzenie matki jest problem, podają wtedy kiedy rzeczywiście jest potrzeba
    Ja za pierwszym razem sama wyprosiłam 1 porcję bo się bałam pierwszej nocy po cc, że nie dam rady wstać a syn będzie płakał z głodu więc na zaś go nakarmiłam (strzykawką po palcu)
    Tym razem nie było w ogóle potrzeby mm, a jedna położna jak zobaczyła że laktator stoi u mnie na wierzchu to tak mnie skubana zagadała, że dzięki niej karmię piersią, sama nie wiem jak to się stało że ja taka anty kp a momentalnie jej posłuchałam :D teraz jestem jej wdzięczna :)

Kushina, Dobrawa lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki był dobry plan i CH... WODY MI ODESZŁY :D Jedziemy do szpitala...

milky_way, Krakuska, Dobrawa, Werix lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ