Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nita wrote:Polkosia no to powodzenia!

U nas noc tragiczna po prostu. Mały od wczoraj 23 wieczorem do teraz (!!) nic nie spał. Dopiero przed chwilą udało mi się go jakoś położyć spać, ale widzę po nim, że nie śpi głęboko, tylko jednym okiem czuwa.
Masakra, nigdy tak nie płakał jak dzisiejszej nocy. Oprócz zgagi chyba go brzuszek bolał. Myślę sobie, że może po tej Wigilii jednak coś mu zaszkodziło. Ciągle się wyginal i nic nie pomagało. Nawet na mojej piersi płakał, więc byłam bezradna. Jak mu dałam cyca, to mnie zaczął walić rączkami po cycu, bić i wyginać się a sutki ciągnął jak gumę do żucia. Jestem wykończona
Milky, cisnienie trochę lepiej. Dziękuję, że pytasz. U lekarza podczas drugiej wizyty było 132/85 a więc lepiej niż dnia poprzedniego. Na razie nie zmieniła mi dawki. Kazała przyjść 6 stycznia na ponowny pomiar i wtedy zadecyduje co dalej.
O kurdę, tyle godzin? Masakra
ja myślałam, że my mieliśmy ciężką noc, bo płakał 3h. Ewidentnie kolki u nas robią się coraz gorsze, ma problem ze zrobieniem kupki. Od 2 w nocy nic nie zrobił, i chyba mu zalega przez to pokarm w jelitach i żołądku, bo nie chce nawet jeść, tylko się wygina
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję dziewczyny świątecznych maluchów

Polkosia ale mała dostała przyspieszenia
miałabyś ekspresowy poród ale najważniejsze że mała już cała i zdrowa po tej stronie 
Krakuska polarisa ok
dzielnie z mężem ogarniają dwójkę a właściwie trójkę
bliźniaki na razie grzeczne
Krakuska, polkosia lubią tę wiadomość

-
Maggie była na porodowce ale jeszcze nie dała znać czy już po.
Dobrawa jeszcze czeka na rozpakowanie.
Dzięki dziewczynki, teraz wskakuje w problemy typu karmienie, kupki, wysypki itp
polkosia, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Polkosia, gratulacje!
W sumie to bardzo dobrze wyszło, dla Matyldy to najlepsze możliwe warunki do CC - po rozpoczęciu naturalnej akcji - czyli była gotowa na wyjście
Teraz odpoczywaj i wracaj szybko do formy 
MoBo, również serdecznie gratuluje! Poród faktycznie ekspresowy!
polkosia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy waszym maluszkom schodzi ta wierzchnia warstwa skóry? U mojego są takie suche warstwy, na brzuszku, stopach, ramionach, dłoniach. Po kąpieli smaruję go olejkiem kokosowym i wtedy robią mu się takie grudki. Ale potem znów suche partie się pojawiają.
-
Nita, u mnie jest to samo, ale położna kazała smarować linomagiem lub ciekła parafiną i już jest o niebo lepiej. Na razie kapiemy go co drugi dzień...Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Ja daje smoczek normalnie. Z synkiem tez dawalam od razu.
Sciagam tez czasem laktatorem i dajemy mu z butli zeby potem nie było, ze ruszyc sie z domu nie moge
Spoko idzie!
Ze ssaniem piersi nie ma problemu, nic niczego nie zaburzyło
MoBo, Krakuska, baranosia lubią tę wiadomość
-
MoBo,Polkosia
Dziewczyny,serdecznie wam gratuluje
Niech wasze dziewczynki ladnie rosna :*
Rozumiem ze ja mam zaszczut zamkniecia listy grudnowek?
Jestem ostatnia?
U mnie jeszcze nie ma oznak porodu,najblizsza wizyta 28
MoBo, polkosia lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Wiecie zr ja organizowalam swieta,
Glupota straszna z mojej strony
Tylko sie naobslugiwalam....
I tesciowa z walizka przyjechala,bo powiedzialam ze jak chce to moze zanocowac,ale ja tak z grzecznosci tylko
I wczoraj moj E spytal jak dlugo mama zostaje
A mama na to ze poczeka az urodze,po to by pomoc pozniej!!!!
Nosz,myslalam ze osiwieje!!!!
Koniec koncow mama dzis wyjechala do siebie ...uuufffWszyscy w domu
-
Polkosia,Mobo gratuluję

Dobrawa,na to wygląda,jesteś ostatnia:)
My mamy się w miarę dobrze,staram się o pokarm,przystawiam małą do piersi przez kapturki i jest sukces,ssie ładnie,bez kapturkow nienumie chwycic,parę kropelek siary wywalczylysmy i to na tyle,piję herbatki i preparaty na laktacje,może coś ruszy,póki co trochę mm,waga spadła 100 G, to dobrze czy źle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 15:12
MoBo lubi tę wiadomość
-
Baranosia ja czasem podaję smoka i zaczęłam bardzo szybko, bodajże jak miał 6-7 dni. A czym się martwisz? Pewnie się naczytałas, ze to wpływa na sposób w jaki dziecko będzie ssać pierś?
Wiesz, ja też miałam obawy. Pytałam położnej i powiedziała mi: Go for it. We're only mothers, not superhumans.
Musiałam mu dać przed spaniem, bo traktował moje piersi jak smoczka a ja bym miała kompletnie bezsenne noce. Teraz robimy tak, że nie zawsze mu daję, tylko wtedy kiedy bardzo czkawka mu dokucza. Zaśnie ze smokiem i mu go zabieram. Nie podaję w ciągu dnia, nie daję z byle płaczu. Tylko w nocy na czkawkę.
Smok nie zmienił tego w jaki sposób mały ssie moją pierś. Ale zaznaczę, że ja od początku nie miałam problemu z laktacja i przystawianiem. Mały od razu zaczął pięknie ssać. Nie wiem jak dziewczyny, które mają problemy z sutkami itd, to pewnie smoczek może jednak zaburzyć proces karmienia.
Spróbuj smoczka, toż to nic złego. A jak nie jesteś pewna to zapytaj położnej co o tym sądzi.
baranosia lubi tę wiadomość
-
Pionizacja za 1-2h, zaczyna boleć jak się ruszam, entuzjam z deka opadł...
Mam nadzieję, że dam radę, bo jak nie, to zabiorą dziecko i będą przywozić co 3h na cycka.
MoBo lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn